BİR NİŞANTAŞILININ KALAMIŞLI OLMA HİKAYESİ

 
Gözümü Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesinde açmış biriyim. Tüm arkadaş çevrem yakın semtlerden olmuştur. Tikiliklerim, platonik aşklarım, ergenlik çağım hep Nişantaşı ve çevresinde geçmiştir. Dişçim, terzim, kitapçım herşeyim ama herşeyim topu topu 3 semtin içindedir..Nişantaşı ötesi İstanbul dışı, karşı taraf ise Türkiye dışıydı :) Ergenliğim hep " aaaaa hayatta buralardan başka bir yerde oturmam " demekle geçti. Damat adayı burada benim istediğim yerde oturmak zorundaydı yoksa çekeceği vardı. Boşuna dememişler büyük konuşma diye :) Aşık olduğum adam beni taa Paris'de buldu. 3 ay içinde yıldırım aşkı ve evlilik. Ve kendimi birden Bebek'te leb-i derya bir dairede buldum. Ailenin tek çocuğu şımarık kızıyımya. Mutlu etmedi beni orası. Önümde deniz varmış, süper havalıymış falanmış filanmış geçiniz efendim. 9 aylık Bebek maceram +8 kiloyla sonuçlandı. Nefret etmek için ideal sebep. Baktı adam benim dırdırımla başa çıkamıyor bu sefer Maçka maceramız başladı. Çok şükür köklerime yakın bir yerdeydim artık. Annem yakın, kafelerim yakın, herşeyim az bir yürümeyle ayağımın altında. Dünyanın en iyi kocası benim kocamdı işte :)

Bir süre sonra ev alma sorunları hortladı. Her aile büyüğü bizi ilk gördüğünde " aaa daha çocuk yok mu " ya da " en kısa zamanda bir eviniz olur inşallah " cümlelerini otomatiğe almıştı sanki. Çocukta istemiyoruz, evde..Size ne lennnnn diye kimbilir kaç kez çemkirmem gelmiştir sayısını unuttum. Ama tabi erkekler bizim gibi düşünmüyor. Kocamı yavaştan yavaştan bir telaş almaya başladı. Evini almalı ve herkesi susturmalıydı. İşte o dönemlerde yaklaşık 1 sene ev arayışına başladık. Ben yine malum 3 semtim içinde gezinip dururken eşim sınırı daha geniş tutuyordu. Ama benim istediğim semtlerde arzu ettiğimiz ölçülerdeki evler bütçemizi epey aşıyordu. Bir türlü o ayarı tutturamıyorduk. En sonunda eşimin almaya karar verdiği ve panikler içinde hayıııııır diye içimden haykırdığım bir ev dönüm noktamız oldu. Eve yıldırım hızıyla dönüş ve Hürriyet Emlaka gömülüş. Bir süre sonra baktım ki bende semtlere bakmıyorum artık. Ne olursa olun acilen bir ev alınmalıydı. Ama en azından kabul edilir bir semtte. O Nişantaşı çevresinden çıkmam diye hava caka atan bendeniz kendi elimle Kalamış'ta bir ev buldum. Evin yeri süper..Ev şahane..Ve en önemlisi bütçemize uygun..Bir ay içinde evi satın almıştık. Eveeeeet görev tamamlanmıştı. Ama taşınacağımızı kim söylemişti dimi :) Kocam kendi kendine hayaller kurarak eve en kısa zamanda yerleşeceğimizi düşüyor. Önde deniz, yakında marina ohhh süper bir hayat ! Gelinde bana sorun o süperi..Anadolu yakası ve ben ?? Pahhh..olacak işmi yahu :) Kadıköy ve Bostancı iskelesi dışında bir üçüncü yeri bilmem karşı yakada. Böylelikle iç dekoratöre elimden gelen tüm despotluğu yaparak taşınma işimizi olabildiğince geciktirmeye başladım. Yok o olmamış değiştir, yok bu güzel durmamış derken 2 seneye yakın zaman geçti ve ev hala tamamlanamadı. Sonunda Mart ayında ilahi adaletmi derler ne derler bilmiyorum bendeniz hamile olduğumu öğreniyorum. Baktım zamanla bebek için en ideal yerin Kalamış olduğunu düşünmeye başlamışım. Evin önü park, sahil yolu doğum sonrası kiloları vermek için ideal uzunlukta ve düzlükte. Çevre temiz ve nezih. O yıllardır toz kondurmadığım Nişantaşı'm ise birdenbire kalabalık, gürültülü ve egzoz kokulu bir yer oluvermişti :) Yuvayı dişi kuş yaparya, dekoratöre melek oluverdim birden :) 2 senedir bitemiyen o ev 3 ay içinde bitivermişti. Ve Pazar günü büyük taşınma..

Artık Nişantaşılığım sona eriyor. Bu bir milattır arkadaşlar. Sakın gülmeyin. Benim halimden ancak benim gibi kökseverler anlar :) Bebek olmasaydı o ev sittin senede bitmezdi. Ama işte hamişlik insanın tüm hormonlarını değiştirmekle kalmıyor, düşünceler ve planlarda değişiyor..Daha bir sessiz, daha bir sakin daha bir O'na ve size uygun yer arıyorsunuz. O zamanda kökmüş mökmüş hikaye oluveriyor.

O yüzden bu aralar tüm vaktim taşınma işleriyle geçiyor. Kısa bir süre haberlerime ara vermek zorundayım. Ama sakın yorumlarınızı eksik etmeyin. Onlar bu işin en sevdiğim yönü.

Güzel haberide en sona sakladım..Amniosentezim temiz çıktı. Bu zor dönemimde beni yalnız bırakmayan sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır...

Anadolu yakasında oturan arkadaşlar tavsiyelerini eksik etmesin. Mesela tavsiye edeceğiniz spor kulübü, en havalı ve cakalı ama tiki olmayan kafe/restorant, adı sanı bilinmeyen ama gidilesi alışveriş adresleri vs..Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Son olarak..Bir tatlı huzuuuur almaya geldik Kalamııııış'taaaaaan, ah Kalamış'taaaaan :))

Yorumlar

  1. Bebişe çok sevindim, darısı başıma:))Evlenince aynen ben de aynı tip sorunlar yaşadım ama çok yoğun çalıştığım için hiçbişeye vaktim yok, evi otel niyetine kullanıyoruz, o yüzden alıştım ben de farklı muhitte oturmaya, 1.5 sene sonra biz de evimize taşınacağız. Çocukların dışarıda oyun oynayabileceği, temiz hava alabileceği yerlerde büyümeleri çok önemli bence bu yüzden çok doğru bir karar vermişsiniz.

    YanıtlaSil
  2. bebeğin çok şanslı olacak ..

    YanıtlaSil
  3. haha seni okurken kendimi buldum sanki:) ben buraya tasindiktan sonra 5 senedir karsiya gecmedim. eskiden sadece bostanci iskeleseni bulabilirdim artik heralde onu da bulamam:)

    YanıtlaSil
  4. dimi bencede doğru karar. gazı verinde beni rahatlayım yaw :) ayrıca seninde güzel haberleri bekliyorum benden söylemesi :)

    saol cnm bizde şanslı olacaz inşallah :)

    benim sudan çıkmış balık olacağım kesindir :) bi iskeleleri bide yanıbaşımdaki devasa çirkinlik abidesi FB stadını bide marinayı biliyorum o kadar. zamanla öğrenecaz bakalım elimiz mahkum :)

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldin:)
    spor için sports international pilateste serap var süper ama sana uzak acıbademde,academy mi ne vardı orda sana çok yakın eşim gitmişti
    alışverişlerini de çiftehavuzlar nezih gurmeden yap,reklam yapıyım en güzel eti bizden alırsın:)
    gezilecek yerler elinin dibinde zaten sen şak diye bulursun,marina divan iyidir ama garsonlar falan hemen tanır,rahat edersin
    bu arada 8 kilo aldım dedin ya bende 7 ayda 5 kilo aldım bebek isitiyorum ama korkuyorum,ya 100 kilo olursam diye,sen verip mi hamile kaldın
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. uyarmadı deme bi fb linin yanında staddan bahsetme hehheheeh:)))
    işin geyiği bi yana bu yakanın en keyifli yerinde oturacaksın.Gerçi bu tarafın rahatlığına o kadar alışıyorsun ki inan ben 2 senedir Nişantaşına mecbur olmadıkça inmiyorum.Mekan konusunda yazarız sana bol bol gizli adresler bizlik:))

    YanıtlaSil
  7. özge çok teşekkür ederim. verdiğin tüm adresler not defterime geçmiştir saolasın :) nezih gurmeye itina ile gidilip denenecektir ayrıca teşekkürler :)

    7 ayda 5 kilo bişi değil canım inan 1 ayda istesen verirsin. hamilelikte ise bünyeden bünyeye değişiyor. ben hafiften kilolu yakalandım ama şu ana kadar hiçbi sorunum olmadı (du tahtaya vurayım). bi arkadaşım kazuret gibi sıskayken hamile kaldı. bi arkadaşımda 80 kiloyla kaldı. inan doktorumuz sıska olanı daha fazla kontrol ediyordu. yani o kadar kafana takma. doğum sonrası, süt, koşturmaca, uykusuzluk, süt gelsin diye 4 litre su içmeler falan veriyosun hemencecik.

    YanıtlaSil
  8. bizim taraf iyidir, hostur, sakindir. Gerci ben 3 yildir yurtdisinda yasiyorum artik turist oldum sayilir istanbulda.
    Simdi benim sorunum soyle: beymen, harvey n. ve bilindik chain magazalar haricinde zevkli dugun ve gece kiyafetleri bulabilecegim hangi dukkan ve butikleri onerirsin Istanbul'da? simdiden tesekkurler,
    Gul

    YanıtlaSil
  9. Itır öyle deme ama ben koyu GS lıyım. kaderime bakki ne maç oynansa duyacak kadar yakınına düştüm. FB cumhuriyetindeyim varmı bundan öte kötüsü :)) evet evet gizli adresler istiyorum kesinlikle :)

    sevgili gül o dediğin tanınmış mağazalar dışında en favorim Pronovias. gelinlikleri ayrı gece elbiseleri ayrı kaliteli ve güzel. ben bir süre tüm yaz düğünlerinde ve davetlerde maçka mağazasından yararlandım ve çok da memnun kaldım. nişantaşı ve istinye park dada bulabilirsin. ama bilesin fiyatlar makul ölçülerde tuzlu olanlardan :)

    ayrıca nişantaşı gamze saraçoğlu'nun karakol sokağındaki dükkanından bide yine nişantaşındaki A46'dan yararlanabilirsin. ama bu son 2 isim gereksiz pahalılardan. yani kullandığı materyale göre fiyatlar çok uçuyor. yeri geldiğinde Pronovias belki ikisindende pahalı oluyor ama kullandığı kumaşı ve işçiliği gördüğünde hak ediyor diyorsun.

    aklıma şimdilik bunlar geliyor. umarım yeterli gelir.

    YanıtlaSil
  10. Öncellikle hayırlı uğurlu olsun. Amniyosentezin temiz çıktığını okuyunca sanki kendi sonuçlarımmış gibi mutlu oldum. Dualarımız kabul oldu çok şükür. :) En önemlisi zaten oydu. Ben Yurt Dışında kaldığım için İstanbul hakkında öneri verebilecek son kişiyim maalesef. Hayatımda sadece bir kez karşı yakaya geçmiştim, o da Kadıköy'ü görmeyi çok istediğim içindi. İnan hayran kalmıştım. Avrupa Yakası gezip tozmak, alış veriş yapmak ve eğlenmek için biçilmiş kaftan. Ama yaşamak için en iyisi Anadolu Yakası bence. Sessiz sakin, temiz ve huzurlu. Tabi bir de Moda var. :)Bence çok iyi bir karar vermişsiniz Pelin. Eviniz hayırlı uğurlu olsun. Bebeğinizle mutlu mesut yaşayın inşallah. :)

    derya

    YanıtlaSil
  11. deryacım çok teşekkür ederim sen nerdesin merak ettim. biraz bilgi verirmisin.

    anadolu yakası çok derli toplu. avrupa yakasının karmaşıklığı yok. evler düzenli ve sıkış sıkış değil. dediğin gibi dah yaşanılası bi yer.

    moda hemen yanımız. burnunu görüyoruz ama henüz gitmek kısmet olmadı. bi çevremizi tanıyalım turuna çıkmak gerekir :)

    YanıtlaSil
  12. Pelincim Moda'da Kemal'in yeri var.Deniz manzaralı bahçesi ve kuş sesleri ile tam bir çay bahçesi.Ayrıca Moda teras da geceleri eğlenceli olur,karşıya geçmene hiç gerek kalmaz.Kalamış Divan'ı sevmem çünkü kesişime ,yiyişme yeri oldu iyice.:)Yanındakilere önemsemeden karılar, erkekler birbirine yamanır.:))Ama Çeliğin yeri Posh fena değildir.FB parkı çok güzeldir ama Romantika da asla döner ekmek yeme,çünkü acaip bir para istiyorlar.Biraz ilersindeki cafeler hem insaflı hem de gençlerle cıvıl cıvıl...Şimdilik bu kadar, devamı gelcek:)

    YanıtlaSil
  13. Posh u gördüm. Mid Point havası vardı beğendim. Henüz teşrif etmedim ama :) Kemal'in Yeri not alınmıştır kesin gidilmece. Kalamış Divan bana alakasız pahalı geldi. Bir Pazar gitmiştikte 2 kişi 100 ytl yamulmuştukki inan salata gibi ıvır zıvır şeyler almıştık sadece. Ama wireless hizmeti var o yüzden arada bi sırf kafe içmeye gitmece. deli oluyorum çünkü lüzumsuz yere ısrafa. FB Parkına da gideceğim yapılacaklar listemdeydi. çok duydum methini. romantika da not edilmiştir.
    saol canım. süper geldi bunlar devamına fazla arayı açma ama :)

    YanıtlaSil
  14. düşünüp duruyorum bazen aynı hayatları tersten mi yaşıyoruz acaba diye : )) tabii koyu GS konusunda kesinlikle aynı noktadayız.

    ben doğma büyüme Cadde çocuğuyum. Bizim buralarda cadde demek yeterlidir zira Bağdat Caddesinden başka cadde gelmez gelemez akıllara. Ama hayatımın koca iki senesinde Topağacında yaşayıp sonra yeniden vatanıma geri döndüm. Her iki tarafında kendine has güzellikleri olduğuna yaşayarak karar verdim.. Ancak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki çocuk yetiştirmek için uzun sahil şeridi ve nispeten sakin yaşam tarzı ile Anadolu yakası bir anneyi çok daha mutlu edebilecek bir tercih olacaktır.
    Suadiye Cafe'de pazar günü bruch'a, Cadde Bostan House Cafe'ye eşinle iş çıkışı meyve kokteyli içmeye, Hillside Trio'ya spora, cadde'de yürünmeyecek kadar sıcak günlerde Palladium'da alışverişe, geri kalan her gün Cadde'de yeni birşeyler keşfetmeye git...
    Tüm bunları yaparken bir arkadaşa ihtiyacın olursa da beni nerede bulacağını biliyorrsun...

    ps. güzel kızının iyi olmasına çok çok sevindim.. sağlıkla kucağına alırsın inşallah...

    YanıtlaSil
  15. süpersinnn..

    şu cadde çocuğu konseptine alışmaya çalışıyoruz. malum birileride cadde çocuğu olacakya :)

    yaw karşı yakada ne kadar çok gidilecek yerler varmış hayret ediyorum. yaz yaz bitmiyor.

    özellikle hillside trio süper oldu. sitelerinde trio nun adresini bulamadım. yardım lütfeeen :))

    aslında şöyle bi akşam tüm blogger kardeşleri bi zirve yapsak hiçde fena olmaz :)

    YanıtlaSil
  16. Mahallemize hoş geldin:)

    Senin yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım ama tersten. Ben gözümü Kalamış'ta açtım. Arkadaşlarım, dostlarım burada. Eczacımız, pastanemiz, kırtasiyecimiz, enginarcımız ve daha pek çok semt sakiniyle bu mahalle çok ama çok güzeldir. Sıcaktır, samimidir, bağlıdır. O büyük semtlerin soğukluğu, mesafeli tavrı yoktur bu mahallede. Benim eşim de Bebek'de doğup büyümüş,karşıdan bir kızla asla çıkmam dermiş. O da senin gibi büyük konuşmuş:)Ben de evlenince Levent'e gelin gitmiştim, iki sene zor dayanabildim. Eşim halime dayanamadı ve bu yakaya geçmeye razı oldu. Şimdi keşke hep burada yaşasaymışız diyor. Bebeğini keyifle ve sağlıkla kollarına almanı dilerim. Benim de 10 ve 1 yaşında iki kızım var, kız evlat gibisi yok diye düşünüyorum.
    Bu yakada gidecek, gezecek yer çok. Ama özellikle pazar günleri dışarıdan gelen çok olduğu için biz hafta sonları Kalamış dışına kaçmayı tercih ediyoruz.
    Tekrar hoşgeldin, adres bilgileri bir sonraki mesajda.
    Sevgiler, Bahar.

    YanıtlaSil
  17. awww aynı yerden hemde harikaaa ! çok sevindim yorumuna bahar.

    pazar günü detayı beynime yazıldı. bizim yazlık büyükada dır. oradada pazar günleri biz çıkmayız çünkü full arap turistler sarar her yanı. yabancısı olmadığım bi metot :) ev için gidince park içindeki khalkedon cafe ye gidiyorduk. sade ve hoş. hoşumuza gitti. yine öyle yaparız yada yeni yerler keşfederiz.

    adresler için bi sonraki mesajın dört gözle bekleniyor :)

    YanıtlaSil
  18. işte blogger olmanın bu olayını çok seviyorum, bazen yıllardır tanıdığın insanlarla bu samimiyeti kuramazken hiç görmediğin insanlar ne kadar yol gösterici olabiliyor. Ben bu blog olayına girdiğimden beri bir sürü şey öğrendim, zamanının büyük çoğunluğu iş yerinde geçen bir insan için çok büyük bir nimet bu. Ve hiç tanımadığın bir insanın senin mutluluğunu istemesi, gelen güzel mesajlar insanın motivasyonunu yükseltiyor.
    Yaşasın blogger, yaşasın blog kankiliği:))))))))))

    YanıtlaSil
  19. aynen düşüncelerimi dile getirmişin Missred ! blog kankiliği gibisi yok :)

    YanıtlaSil
  20. Ben de aynen senin gibi bir kökseverim :) Nişantaşı doğdum büyüdüm hala orada yaşıyorum ve evlensem bile burada oturacağımı iddia ediyorum:)Ancak, senin yazını okuduktan snr bunu iddia etmemem gerektiğini anladım:)Umuyorum bebeğinizle yeni yaşam mekanınızda mutlu bir yaşam sürersiniz..

    YanıtlaSil
  21. prettypink sakın büyük konuşma arkadaşım :) ben sözümü tutamadım inşallah sen tutarsın:) aslında neden bu konuyu haber yapmazlar dimi. bu şehirli kadının karşı taraf sendromu ciddi bir haber konusu olabilir halbuki.

    YanıtlaSil
  22. Yakın civarda olan ve tabi bana göre Top Ten'i telefon numaralarıyla ilgi ve bilgilerinize sunuyorum(aşeren annelerin başucunda bulundurulmalı:)

    1-Jumbo (enfes hamburger,3694970)
    2-Art cafe (pinoli pasta süper, 3592389)
    3-Papa johns (pizzaları denenmeli, 3491700)
    4-Housecafe (çocuklular için pazar brunchı ideal, 3687744)
    5-Il Faro (sahilde italyan,5509797)
    6-Coquette (limonlu cheesecake, hmmm!3633650)
    7-Lakerda (küçükyalı sahil balık, 3887744)
    8-Cafe Zanzibar, (3856430)
    9-Coccolat (butik pastalar ve baby shower hazırlıkları için, 4499590)
    10-Tike kebap, (4675914)
    İkinci top ten çok yakında,
    sevgiler, bahar.

    YanıtlaSil
  23. bahar muhteşemsin :) tüm ihtiyaç listesi var neredeyse harika.

    housecafenin karşıda olduğunu bile bilmiyordum iyi oldu yazdığın.

    tike kebap evde yemek yapılamadığı zaman en acil telefondur bizde. yuppi karşıdada var :)

    lakerdanın methini çok duymuştum. sayende hatırlamış oldum hemen denemece.

    Coccolat ise bizim tam yan sokağımızda. kursmu yoksa sırf atışmı henüz anlamadım ama şayet kurssa hemen yazılacam.

    ikinci listeyide dört gözle bekliyorum :)

    binlerce kez teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. O kadar nezih,sakin ve güzel bir semye taşınmışsınızki..Çok şanslısınız diyebilirim :)) Çok çok doğru bir karar,sakın üzülmeyin.Bir süre sonra zaten Kalamış'tan,Moda'dan,Fenerbahçe'den,Cadde'den kopamayacaksınız,benden söylemesi..:)
    Size pek çok öneri gelmiş zaten ama mutlaka Beyaz Fırın'ın mamalarını denemelisiniz :))
    Ayrıca Suadiye'de Go Mongo da nefis moğol yemekleri yapılıyor,şiddetle tavsiye ederim..
    Ve sezonun trendlerini yansıtan uygun fiyatlı,butikler,mağazalar için ise adres; Caddebostan Barlar Sokağı.
    Şimdilik benden bu kdr ama eğer mekanlarla,mağazalarla ilg bilgi almak isterseniz ben burdayım ;)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Gözünüz aydın. Bebişi sağlıkla kucağına al inşallah. Valla ben tam 25 sene Bağdat Caddesinin tam üzerinde oturdum, hala alışamadım bu tarafa. Yoktur, Anadolu Yakası gibisi...

    YanıtlaSil
  26. pelin sen ne süper bi hatunsun yaaa! bence sen kalamışı da şahane bir yer yapar çıkarsın, hatta minik kızımız ilerde büyüyünce kalamışta doğdum büyüdüm başka da yere gitmem denizden 5 mtden fazla uzaklaşmam diye damat adayını bitirir:)sonuçlara da çok sevindim, evinin stylish fotolarını bekliyoruz artık!

    YanıtlaSil
  27. merhaba,
    bir süredir yazılarınızı merakla okuyanlardanım. herşeyden önce ben de amniyosentez oldum, bebek normal dedikleri zamanki duygunun nasıl olduğunu iyi bilirim, hayırlı olsun.
    ben İstanbul doğumlu bir Ankara'lı olarak size tavsiyede bulunamam. bebeğim henüz 15 aylık olduğu için birlikte İstanbul'a gelemedik. ben aslında Anadolu yakasını severim. Moda, Kalamış bence süper güzel yerler. yazılarınızda bahsedeceğiniz yerler olursa onları da not alacağım.
    not. doğum yaklaşmadan taşının bence, biz bir hafta önce taşındık ve durum felaket!
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  28. kızlar bitmiş haldeyim. toparlanmak yerleşmekten daha zormuş onu anladım. ve ben bir çöp kadınım ! insan taaa 2003 senesinden kalma Vogue ları bile atmazmı. iğrenç bir kadınım iğrenç :)

    cumadan beri ayaklarım davul gibi. her ne kadar birşey yapmayacam desenizde imkanı yok bişeylerin ucundan tutuyosunuz.

    neyse yerleştik ama adsl im henüz bağlandı ve yorgunluktan ölüyorummm..

    sevgili mughetto öneriler için çok teşekkürn ederler. Go Mongo yu kuzenime okudum gözleri açıldı birden. meğersem o bilir ve çok severmiş. sayende listeme alınmıştır. caddesbostan barlar sokağına ayaklarımın şişliği iner inmez gidilecektir.

    sevgili nihancım anadolu yakasını övdünmü yerdinmi anlamadım :)

    styleboomcum çok güldüm yazdıklarına sen çok yaşa. evin resimlerini çekip paylaşacamda önce bi temizlenmesini bekliyorum :)

    sevgili gorki o nasıl bir rahatlama duygusu dimi. dünyalara bedel adeta. darısı bizim gibi tüm bu 15 günlük ızdırabı çekenlere diyorum.

    YanıtlaSil
  29. cok gec kesfettim ne yazikki bu blog'u!oncelikle cok hos bir blog . genelde turkce yemek tarifi bloglari harici diger bloglari pek takip etmiyorum , bu blog'uda sans eseri buldum . aslinda benim hikayemde cok farkli sayilmaz. ciftehavuzlarda dogdum , kalamista buyum . bes senelik alanya'da maceramizi ve universite donemimi saymazsak hep anadolu yakasinda oturdum. avrupa yakasinida, taksim harici pek iyi bilmem dogrusu. anadolu yakasinin ozelliklede kalamis ve caddenin ayri bir guzelligi var. halen o eski sayfiyelik halini korudugunu dusunuyorum. daha dingin , daha huzurlu . kalamis cok guzel bir yer zaten hafta sonlari eglenceye gitmek istesem aklima sadece kalamis marina ve caddebostandaki barlar gelir. Caddebostanda cok guzel balik raki yapan yerler vardir, tadina doyum olmaz.yemek konusunda bir suru sik ve nezih restoranlar bulabilirsin fakat bu tarz restoranlardan artik her yerde oldu icin sana deneyimlenmesi gereken farkli bir adres oneriyorum. Kadikoydeki 'Ciya' ya mutlaka git. eski osmanli yemeklerinden , her turlu yore yemeklerine , kebaptan , naneli serbetlere kadar her turlu otatntik yiyecegi bulanirsin. tabi yabancilardan sana yer kalirsa :) ne yazikki yaklasik 3 seneden beri torino'da yasiyorum ve acaip bir istanbul ozlemim var. artik benim yerimede yersiniz !!!

    YanıtlaSil
  30. çok çok teşekkürler gözde..takibe devam o zaman :)

    hikayemiz ortak ama ters açıdan. meğer ne çok kişinin yaşadığı bi sendrommuş bu şaşırdımmm (şahika tarzı:))

    YanıtlaSil
  31. peliiinnn bende şimdi lasalle nedenı ıle nişantaşı civarlarında olucam artık.ama karsıyı tercıh ederiiimm:) trio ve moda teras gidilesi yerler,mutlaka ugramalısın:) bende senın önerilerini bekliyorum bak:)

    YanıtlaSil
  32. ecem yarını bekle detaylar gelecektir :)

    YanıtlaSil
  33. gerçekten size çok özendim..Ben aslında kalamışa yakın bir yerde oturuyorum ve oturduğum yerden gerçekten çok memnunum..Ama henüz karar verememeiş olsamda bende kalamışa gitmek isitiyorum.Ayrı eve çıkmak gibi bir düşüncem oldu..Baktım evelenemiyorum..birazda hem iş hemde evde aile büyükleri ile hep birarada olamk özlem duygusunu yok ediyor gibime gelmeye başladı..Bu yakada bir kadın olarak hem işime hem annemlerim evine hemde sosoyal öevreme yakın, güvenli düzgün neresi var dersen kalamış moda şaşkın bakkal var..Sana özendiğim bir diger konuda şu yıldırım aşkını bulman olayı..ne güzel ..Hoş bir aşk hikayesine benziyor:)Benim böyle bir aşkım yok da..o nedenle çok özeniyorum bu tip hikayelere..Öünkü bir şekilde umudumu kaybettim sanırım..Ve sana tavsiyem aşkının nerede olduğu evinin değil:)))bebegin ve esinle mutluluklar dilerim..welcome kalamış

    YanıtlaSil
  34. @capdelicino

    sakın aşka, paylaşıma yada evliliğe olan inancını yitirme. inan abartmıyorum ben hep evliliğe karşı biriydim. seviyorsamda birlikte yaşamayı tercih ediyordum. bide TR'ye dönmeyip paris'de hayatıma devam edecektim. bu saydıklarımın hiçbirini yapamadım :)

    aşk,meşk işi hiç belli olmuyomuş sevgili arkadaşım. anında geliverir ne olduğuna şaşakalırsın benden söylemesi. :)

    bende suadiye taraflarını pek bir beğendim. mağazalara ve kafelere bayıldım. :)) kalamış çevresi pek bi sakin gibi. ben enerjiyi seven biriyim. bakalım alışacakmıyım görecaz :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.