SAATLER KALDI

 


Hollywood un en önemli ve en görkemli gecesinin başlamasına saatler kaldı. Her sene olduğu gibi bu senede sabaha kadar oturup töreni canlı seyretmeye çalışacağım. Şayet uyuya kalmazsam kırmızı halıda kim ne giymiş ve kimler hangi ödülü almış anında burda sizlerle paylaşacağım.



Tabi işin en zevkli kısmı tahminler..Bakalım kaç tanesini tutturacağım. (Korsan dvd ler sağolsun tüm filmleri seyrettim)

EN İYİ FİLM : Alması gereken kesinlikle Slumdog Millionaire. Bu kadar samimi ve bu kadar gerçek bir filme az rastlanır. Bu Danny Boyle eseri düşük bütçeli filmin heykelciği almasını çok isterim. Büyük stüdyolara karşı bu tarz zaferler hep hoşuma gitmiştir. Fakat içimden bir ses heykelciğin The Curious Case of Benjamin Button a gideceğini söylüyor. Çünkü filmin Oscar için yapıldığı o kadar belli ki her saniyesinde bunu kolaylıkla anlıyabiliyorsunuz. 3 saatlik bu masalsı şölen içinde Brad Pitt ve Cate Blanchett in olmasıyla sıkıyosa Oscarı vermeyin der gibi.

EN İYİ YÖNETMEN : Yine en iyi filmdeki gibi arada kalıyorum. Bu kategoride her zaman en iyi film oscarını hangi film almışsa o filmin yönetmenide ödül almalı diye düşünüyorum. Yani ikisine ayrı ödül vermek hep saçma gelmiştir. En iyi film oscarını kazandıran zaten yönetmendir. Ne diye başkasına verilir ki. O yüzden gönlüm Danny Boyle diyor. Ama The Curious Case of Benjamin Button daki senaryonun zorluğu yüzünden içimdeki ses bu ödülünde David Fincher a gideceğini söylüyor.

EN İYİ KADIN OYUNCU : Tek kelimeyle Kate Winslet. Zaten şu ana kadar oscar verilmemesi bir başka Martin Scorsese faciasıdır benim gözümde. Yani Gwyneth Paltrow gibi vasat bir oyuncu bile bu heykelciği kucaklamışsa Kate Winslet in 2. hatta 3. için yarışıyor olması gerekirdi. The Reader daki oyunu muazzam ve sarsıcı.

EN İYİ ERKEK OYUNCU : Brad Pitt in hiç şansı yok. Çünkü başrolde olan mimikleri değil makyajı ve sesiydi. Ama Sean Penn ve Mickey Rourke muhteşemler. Sean Penn in daha önce kazanmış olmasından dolayı ve Mickey Rourke un yeniden doğuşu sebebiyle Mickey Rourke un kazanması daha büyük bir ihtimal.

EN İYİ YARDIMCI KADIN : Doubt daki Viola David 5 dakikalık rolüyle bile insanı etkiliyor. Ama ödül Vicky Cristina Barcelona daki nevrotik kadını başarıyla canlandıran Penelope Cruz a gidecek.

EN İYİ YARDIMCI ERKEK : Trajik bir şekilde aramızdan ayrılan Heath Ledger hakkıyla bu heykelciği cennetten kucaklayacak. Dramatik anlar bizi bekliyor.

EN İYİ MAKYAJ : The Curious Case of Benjamin Button a vermezlerse büyük ayıp ederler.

EN İYİ KOSTÜM : The Duchess in alması muhtemel.

EN İYİ MÜZİK : Slumdog Millonaire e büyük şans tanınsada Hint müziğini hiç sevmediğimden olacak, benim ödül The Curious Case of Benjamin Button a gidiyor. Masalsı tınıyı çok güzel yakalamış.

Bakalım kaçda kaç doğruyu yakalayacam :))

Yorumlar