CEVAP VERME EDA !

 
Son günlerde medyada çok çirkin bir oyun sahnelenmekte..Uzatmalı sevgilisinin, ayrılık yasını tutmadan başka biriyle aşk yaşaması bir de evlenme kararı almaları azgın tekenin birini çıldırtmış durumda.

Uzatmalı sevgilisinin ardından 'iffetsiz', 'şerefsiz', 'ne boktan kadınmış' sıfatlarını kullanan bir adamdan bahsediyoruz burada. Kendi seviyesinin ve basitliğinin farkına varamamış birinden.

Kendisi 40'lı yaşlarını sürerken, kadın 20'li yaşların başındaydı. Kendi kızlarıyla yaşıt biriyle evlenmeden aynı çatı altında yaşarken herkes mutlu ve mesuttu. Zat-ı muhterem, genç sevgilisinin plajlarda taş gibi vücudunu yağlarken azmı kendisiyle gurur duymuştur acaba.

3 günlük aşk olurmuymuş ? Pekde güzel olur ! Misal ben. Kocamla pazartesi tanıştık perşembe günü evlenme kararı aldık cuma günüde Paris'den İstanbul'a dönüp haftasonusu nişanlandık. 2 ay sonrada nikah. Eğer kişinin başından geçmemişse olmaz demek ancak ucuz edebiyattan bir örnek olabilir.

Kadın belli ki gönlünü başkasına vermiş. Varsa aranızda bir husumet, çekememezlik, alırsın karşına ya da açarsın bir telefon sorarsın adam gibi hesabını. Nedir bu günlerdir 'vurun kahpeye' oyunu ?

Yok efendim ona çok emeği geçmişde, değmezmişde..Neyin emeği kardeşim ? Kadını okuttunmu, yoksa çok fakirdide eline ekmek parasımı verdin, ne ? Evet kadını adam sayesinde tanıdık ama sonrasında iş tersine döndü. Kadın kıvrak zekası, fiziği ve sıradışı moda zevki sayesinde resmen ilişkiyi taşıyan taraf oluverdi. Bu ilişkiye sadece kendisimi 8 sene vermiş oluyor..Ya kadın ?

Ne çirkin birşeydir medya yoluyla kavga etmeler, laf sokuşturmalar..Ünlü olmanın en büyük faturası bu bence. Kendini bilmez densizler ilişki bittimi hemen 'rezil et, mahvet' ruh haline bürünüveriyorlar. Bu öylesine bir gözü dönmüşlükle oluyorki farkına bile varamıyorlar asıl kendilerini rezil ettiklerini..

Hiçbir ithama cevap vermesin isterim Eda Taşpınar ! Yaşasın aşkını dilediği gibi. O hava caka diye taktığı şapkasını alsın bir eline düşünsün Nurettin Hasman. Düşündükçe keşfedecektir umarım soyadı gibi Has-Man olmayı !

Yorumlar

  1. eda hanımla çeşmede yan yana kalıyoruz yakından gorme şansım oldu hiç öyle havalı bir kadın değil hatta fazla naturel ve bora beyle aşklarının samimi olduguna inaniyorum her an el eleler

    YanıtlaSil
  2. Valla ben Hasman'ın tepkisin abartılı oluşuna katılıyorum ama o kadar.

    Biz sadece medyanın bize yansıttığını biliyoruz.. Yani bence sorun Eda'nın o ilişkinin yasını tutması değil, o ilişkiye başlayıp Hurettin Hasman'ı terk etmiş olması. Üstüne üstlük 3 gün önce "ben Eda'yı tanımam" diye demeç veren Kozanoğlu'nun 3 gün sonra evleniyoruz diye ortaya çıkması.

    Yani ikinci bir Halit Ergenç ve Bergüzar Korel vakası.

    Tabii ki bu Hasman'ın abartılı ve seviyesiz tepkisini affettirmez ama ben Eda'nın da sütten çıkmış ak kaşık olduğuna inanamıyorum, inanmıyorum.

    Yine de körler sağılar birini ağırlar diyorum. 8 sene birlikte olan bir çift üç aşağı beş yukarı aynı seviyededir bence...

    YanıtlaSil
  3. bu çıkışı ben de hiç doğru bulmadım. Okudukça Eda " ne iffetsizmiş" demiyorum aksine Nurettin Hasman'ın ne kadar gereksiz biri olduğunu düşünüyorum. Bu adamlar kaç yaşında olursa olsun çocuk gibi davranmaktan hiç vazgeçmiyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bu haberleri bugün hürriyet te okudum şöyle söylemek isterim. Gönül aşka düşerken inan içinde bulunduğun konum hiç önem arzetmiyor başıma geldiğinden böyle net konuşuyorum 8 sene içerisinde aşk yerini sevgiye bırakır ve sağlam bir dostluğa dönüşür. insanın kalbinde ne zaman kelebekler uçuşacak bunu hiç bilemezsin.... Bence bu aşktır. Acı da olsa Nurettin Bey in saygı duyması gereklidir.

    YanıtlaSil
  5. oooohhhh. ellerine sağlık. yazıcak bir şeyim yok, sen demişsin en 'has'ını.

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık pelin. bende aynen senin gibi düşünüyorum.ki sevmem hiç edayı ama bu ne be yok kahpeler yok şerefsizler. sanki evliydiler. hayatın içinden gayet normal bişey bunlar. sussun hasmanda kendini küçültmesin daha fazla.

    selin

    YanıtlaSil
  7. ferhancım saygı duyuyorum düşüncene. ama bergüzar-halite benzetemem çünkü eda-nurettin olayında ne evlilik ne de çocuk var. iki modern insanın uzun süren bir ilişkisi bu. o yüzden hasmanın tepkisi felaket abartılı.

    elbette edada masum değildir. ama aamın tepkisi o kadar seviyesizki farkına varmadan edayı belki haksızken haklı duruma çıkarıyor.

    öğrenemedik bir türlü biten aşk sonrası vakur kalabilmeyi. dünyada bir Jennifer Aniston adında örnek var. bunları gördükçe kadına her geçen gün hayranlığım daha bir artıyor.

    YanıtlaSil
  8. ben bu konuda eda sıkıldı ve başkasına aşık oldu diye düşünüyorum .Nurettin Hasmana gelince 6 senenin sonunda daha düzgün ayrılmayı hakettiğini düşünüyordur .Ama ayrılığın düzgünü olmaz ki...1 taraf herzaman üzülür..

    YanıtlaSil
  9. Bence bu olayda sadece Nurettin Hasmana yüklenmek doğru değil.Her ne kadar onun konuşmalarını hiç ama hiç hoş bulmasam da,Eda Taşpınar'ın haklı olduğunu da düşünmüyorum.Hani demişsin ya sanki Edayı o okuttu falan diye belki okutmadı ama o adam sayesinde belki de Eda hayatında tanışamadığı insanlarla tanıştı.Ayrıca onun moda başlığı altında giydiği kıyafetleri Nurettin Hasman'ın parası olmasa bu kadar kolay giyebilieceğini de sanmıyorum.
    Böyle uzun soluklu ilişkilerin (hele ki medya onunde yasananların)ardından insanlar 2gün sonra başka birisiyle evleniyorum diye çıkmamalı ortaya.8 yıllık ilişkisine karşı saygısızlık bence bu..

    YanıtlaSil
  10. Ya arkadaşlar Allah aşkına bir araştırın da görün Eda Taşpınar'ın ailesi kim. O kıyafetlerin hiç birini Nurettin almadı ona alamaz. Eda onların hepsini kendisi alıyor. Kendisi Ortadoğu'ya koleksiyonlarını satıyor kaldı ki ailesi zengin. O adam onun için hiç bir şey yapamaz. Tanıştığı insanlar diye bir şey yok zaten o insanları tanıyordu. Olsa olsa Nurettin'i o tanıştırmıştır.

    Zihinlere kazınmış olan erkek finansal açıdan üstündür imajına tilt oluyorum. O kızın zaten nüfuzu var. Kimseye ihtiyacı yok. Bari bilerek yazın yorumlarınızı.

    Eda kime ne zaman aşık olacağı konusunda da kimseye hesap vermek zorunda değildir. Ancak aşık olmayan biri bunun zaman ve şeklini sorgulayabilir. Aşkın üslubu mu olur Allah aşkına!

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar yapmayın lütfen. evli olsaydı ve 8 sene sonra başka birine aşık olsaydı o zaman kahpe mi olacaktı.

    işin içinde evlilik yok çocuk yok o zaman ala ama evli olsa başka olurdu mu?

    ben kesinlikle katılmıyorum. illa bir imzaya gerek yok. kimi evlilikler var 8 sene sürmüyor..

    yine de diyorum tepkiler abartılı ama aynı zamanda Eda evli değildi istediğinii yapar evli olsaydı bu yaptığı yanlış olurdu fikrine katılmıyorum.

    YanıtlaSil
  12. tabiki olmayacaktı ama işin rengi daha bir gri olacaktı. bu durumda kimse kimseye göbekten bağlı değil. evli ve çocuklu olduğunda iş sandığın gibi olmuyo ferhancım onu demek istiyorum. ha bu demek değilki göbekten bağlı değilsin o zaman istediğin haltı et. ama en azından ilişkideki aldatmanın cezasını sosyokültürel olarak biraz daha hafifletir. tabi bu benim şahsi düşüncem. senin zaten beğenmediğin ortada :)

    benim bildiğim eda'nın ailesi epey zengin. hatta hasman'ın durumuda gayet kötü. bu kız yine bu tuhaf kıyafetleriyle bir şekilde ilgiyi üstünde toplardı bence :)

    YanıtlaSil
  13. Herkes bi şi demiş ben de demezsem olmaz dedim :))
    Bence olay şöledir:Adam 50 sinde ya da yakın.Kızcağız da 20 lerinde.Adam, evlenmeyecek belli, ve çocuk da yapmayacak (zaten 2 tane var, neden yapsın ki başka), kız genç,evlenmek, anne olmak isteyebilir.Bakar bu adamdan bi şicik olmaz ,eski heyecan zart zurt bitmiş,daha çok abi kardeş olmuşlar,o yüzden yeni kıvılcımlara açık olması gayet anlaşılabilir, ve mantıklı bir durum.Ee karşısına genç,yakışıklı, kendi gibi sporcu düzgün bir kişilik çıkınca da vola!Ama ilişki devam ederken ama biter bitmez...Bence kızın yanlışı eğer ki yazılanlar doğruysa adama basın yoluyla bu ilişki bitti diye açıklama göndermesi.Basını karıştırmadan direkt konuşup, heyecanlar istiyorum hayatımda demesini bilememesi.Bence yani..

    YanıtlaSil
  14. Pelincim ben senin fikrini beğenmiyorum olarak görme lütfen : ))

    ben de aynen senin dediğin gibi bunun "sosyokültürel bir dayatma" olmasına isyan ediyorum.

    bana göre bir imza ile hayat değişmez, demişmemeli.. biri ile yıllar geçirmeyi becermek için zaten bunu istiyor ve bunun için bir çok özveride bulunuyor olmak gerekir. imza atmadan 8 sene bir ilişki yaşamak da bir yerde bir taahhüdü yerine getirmekdir, sadece bu taahhüd baştan verilmemiş ilişki yaşanan yıllar içinde doğmuş ve kendini sürdürmüştür.

    imza olmadan çekip gitmek daha kolay bunu kabulleniyorum ben de, ama imza olunca halk tarafından tepki alıp imza atmamıştı istediği gibi gidebilir düşüncesi bana biraz çifte standart gibi geliyor o kadar.

    YanıtlaSil
  15. canım benim ne demek yahu. istersen hiç beğenme ne düşünüyosan onu paylaşacan tabiki.

    yazdıklarında kendince tabiki haklısın. herkes aynı düşünmemeli zaten. ama ben hala imza varsa yükümlülüğün ve sorumuluğun daha fazla olduğunu düşünüyorum. :) o zaman gitmek, sorumsuzca arkanı dönmek çok daha kolay oluveriyor. en azından benim hayat tecrübem bana bunu yaşatı ve öğretti.

    YanıtlaSil
  16. bir kere nurettin hasman'ı eda taşpınar tanıtmış diyen arkadaşa çok güldüm. daha eda dünyada yokken hasman ailesi sosyetedeydi. nurettin hasmanı tüm türkiye bilir. edaysa nurettinden önce bir no-name idi. ikisinide yakından tanıyan bir arkadaşımın dediğine göre edanın ailesinin durumuda iyi değil en azından her dakika alaia çizmelerle gezecek kadar iyi değil. normal durumları. loubatinler içinde yüzmüyorlar. edanın eskiden aldıklarının hemen hepsini nurettin alıyordu. yakın zamanda nurettinin parası bitti dışarı çıkacak parası dahi kalmamıştı. edaysa televizyondan kazanmaya başlamıştı. arkadaşım diyordu dur bekle bu kadın nurettini bir iki haftaya postalar para bitti diye. ve aynen dediği oldu. hatta sonradan herkesin duyduğuna göre eda çeşmede çook uzun bir zamandır diğer adamı ayarlamış ve yedekte bekletiyormuş. nurettinede ayrıldığını kendi söylemeye dahi tenezzül etmemiş. biliyormusunuz ben nurettinden nefret etmeme rağmen tepkisini çok samimi buldum. defalarca evlenme teklif ettiği, kızlarına tanıştırdığı senelerini verdiği biri tarafından boynuzlanıp paran bittiği an kapı önüne koyulursan böyle tepki verirsin! vermeyenler zaten medeniyetin değil dejenereliğin ölçüsünü kaçırmışlardır. bu kadar mı sabun köpüğü olduk! aldatılmış ve parası için kullanıldığı sonunda kafasına denk eden bir adamın kızmaya ve saçmalamaya hakkı yok ama bu evet iffetsiz kadınların her haltı yapmaya hakları var öyle mi! ben bu ülkeyi artık tanıyamıyorum.

    YanıtlaSil
  17. iyi güzel hoşda senin dediğine göre eda'nın hasman'dan ayrılıp sabancıyla beraber olması gerekir. o kadar paraya dayalıysa en azından seçimi bora kozanoğlu olmazdı. eda'nın suçu ne olursa olsun bir erkeğin medya yoluyla bir kadına ki bu 8 yılını geçirdiği bir kadın iffetsiz, namussuz gibi laflar etmesini haklı bulamam. bazı şeyler özelde kalmalı. 50 yaş sadece yaşda değil olgunluktada olmalı. böyle bir tepki veren adama hiiiiç içimden üzülmek gelmiyo. hatta iyi yapmış ayrılmış Eda :)

    YanıtlaSil
  18. İlişki bitiminde paylaşılmış bir hayat oyununun içinde o oyunun oyuncularından biri olarak karşındakini dışlamak belki ondaki seni de dışlamak gibi bir çabadır.Ona göre onda artık "sen" kalmamıştır ve sen o acıtmasın diye "sen"ini oradan çıkarıp almaya çalışıyorsundur.
    Herkes insandır,herkesin kalbi vardır.Duyarlı olsun olmasın.Belki büyük konuşmak ve ağır cümleler söylemek doğru değildir.Belki N.H. adına ortada hakikaten bir haksızlık vardır.Gönül alınması geeken,hesapsızlıkla,susularak geçiştirilen bir durum vardır belki.
    Romanztizme o kadar inanıyoruz ki ve şu el ele sıkışarak anlaşma böylece modern olabilme denen teraneye o kadar güzel alıştırılmışız ki kendi söz hakkımız denen şeyi ya da iki taraf olarak yüzleşme denen şeyi unuta unuta susulduğundan içimizde giydirilmiş romantik hikayeler biriktiren kukla olmayı tercih ediyoruz olan bitene karşı.Hayat biletimizi kesiyoruz,avuntularla kendimizi kandırıyoruz.
    Bazen isyan etmek iyidir.Bencil biri mi ,sevmeyi elde etme hırsıyla mı karıştırdı bilmiyorum ( zaten beraberdiler böyle bir hırsı varsa çoktan doymuştur diye düşünüyorum)ama bağırıyorsa muhakkak bir sebebi vardır.Adamın zengin ve yaşlı olması durumu değiştirmez.Toplumsal "şu şuna göredir şu da şuna ancak böyle olabilir" şeklindeki kıstaslar yüzünden,biraz da alter egomuz kabardığından içimizden "O kadar yaşadın senin de hakkın buydu elini sallasan ellisi otur aşağı konuşma adam,gelmişsin kaç yaşına" cümlesinden çıkan olumsuzlamalara gerek yok gibi.

    YanıtlaSil
  19. çok güzel dile getirmişin ellerine sağlık. haklısın, kimbilir neler vardır, ne çkememzlikler, dışlanmışlıklar, yanlışlar. ama işte bunlar özel kalmalı benim kitabımda. o kadar laflar sonrası N.H. ın özür dilemeleri pişman olmaları neye yarayacak. o lafların hepsi söylendi, binlerce yere konu oldu ve bizim gibi binlerce kişi kendince yorumda bulundu. bu iş kamuya açık olmayıp pekala aralarında halledilebilirdi diye düşünüyorum ve ona göre tepki gösteriyorum. sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.