İSTANBUL MODA GÜNLERİ BAŞLIYOR !

 


Hep özenmişimdir Paris, Milan, New York Moda Haftalarına. Neden bizde olmaz ki diye düşündüğüm çok olmuştur.

Nihayet hayaller gerçek oldu ve sonunda dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul'da moda haftasıyla taçlandı.

27-29 Ağustos tarihleri arasında İTÜ Taşkışla Kampüsü, İstanbul Moda Günlerinin (IFD) evsahipliğini yapacak.

2010 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarının tanıtılacağı defileleri dünyanın her yerinden davet edilen moda editörleri, sektör temsilcileri ve davetliler izleyecek.

Defilesi olanların gerçek designer denecek isimler olması son derece sevindirici. İdil Tarzi, Mehtap Elaidi, Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Gamze Saraçoğlu, Hatice Gökçe, Özlem Süer ve Hakan Yıldırım dikkat çekici sanatçılar.

Özellikle Bahar Korçan'ın 'Kabullen ya da Değiştir', Hakan Yıldırım'ın 'Milad' ve Hatice Gökçe'nin 'Öteki' temalı defilelerini dört gözle bekliyorum. Defilelerin takvimi için TIKLA

Sözümona Paris Moda Haftasında defile düzenleme şansına sahip olan pek şöhretli modacılarımızın isimlerini görmemek ise ayrı bi üzüntü kaynağı :)

Yorumlar

  1. bnde gitmek istıoormmmm :( bende moda tasarım okudum benıde alsanızaa aranısaaaa :D

    YanıtlaSil
  2. senin de bu konuya el atıp yazmana çook çok sevindim pelincim! bence de bu tarih ve kultur fiskiran, her yani ayri esin kaynagiyla dolu olan istanbul artik dunya moda takvimindeki yerini almali, ben ne kadar online fashion calendar varsa hepsine kayit ettirdim, yabanci bloglara commentler ekledim. ve evet istanbula, öz çocuğuna dönmeli bizim şöhretli modacılarımız da mutlaka! kendilerini çok takdir etsem de sadece paris ya da londra için çabalamak yeterli değil. hatta ERDEM gibi, HUSEYIN CAGLAYAN gibi, ATIL KUTOGLU gibi isimler de burada bir seyler gerekirse resort ya da ozel koleksiyonlarla defileler yapsa keske!zaman icinde gelisecegine ve yapilmasi gereken ayda yani eylul'de cok daha iyilerinin gerceklesecegine eminim:)

    YanıtlaSil
  3. yasmin istersen gidebilirsin. verdiğim linkten davetiye talebinde bulunabilirsin. bi dene istersen.

    styleboom bi tanesin valla. benim o kadar zamanım olmuyor uğraşacak. hepimiz adına yapıyorsun sayılır. saydığın isimler bence ilk senenin sonuçlarını bekler. baktılar gayet başarılı o zmn kesin geleceklerdir. gerçi çağlayan dan emin değilim. kendisini türk değil kıbrıslı olarak gösterdiği için kızgınım ona ben. burada röpörtaj verdiğinde türk, ingilize verdiğinde kıbrıslı oluveriyor :( ama özellikle ERDEM i çok ama çok isterim.

    YanıtlaSil
  4. Dün akşam da KOZA genç moda tasarımcıları yarışması vardı.Kalabalıktı.Haliyle defileyi bahçeden izleyen insanların sayısı fazlaydı;zevkliydi de zaten.Bu benim İstanbul'da izlediğim ilk defile olduğu için önceki yıllarla kıyaslama yapamam ama tanıdıklar bu seneki İTKİB yarışmasının diğer seneleri arattığını söylediler.Gençler yaratıcı (gençler deyince kendimi pek yaşlı hissettim ama 27'yim),tasarımlar işlevseldi.Güzel bir geceydi.
    Bu arada,Deniz Berdan ve kızı da ordaydı.Kızının 17 yaşında olduğunu sanıyorum fakat yaptığı ağır göz makyajını ben yakıştıramadım.Deniz Berdan'ın ne giydiğini pek hatırlamıyorum-aklımda kalan şey renk karmaşası-leggings üzerine bol fırfırlı tüllü bir etek olabilir.
    Defileyi Ceylan Saner sundu,pek zarif.Tuğçe Kazaz keza öyle.Farklı.
    Bence bugün izlenmeye değer bir defile yok,iş çıkışıma 21.00 Koton defilesi uygun ama gereksiz.
    Cumartesi 21.21 Hakan Yıldırım var,son iki senedir değiştiğini düşünüyorum sanki tasarımları daha bir oturdu,kendisi daha bir ciddileşti.
    Özlem Süer'de izlenmeye değer kanaatimce.

    YanıtlaSil
  5. sıla çok şanslısın. resim falan çekebilseydin gönderirdin bana. senin resimler diye yayınlardım burda.

    ben aslında tüm defilelere gitmek istiyorum. davetiyesi var ama nasıl gidecam Kalkan dayım. tam bir karnı burnunda fırfır gebeyim :)

    ama seneye kesinlikle kaçırmam. gidebilseydim hepsinden resim çeker hatta röpörtaj bile yaaprdım. off off artık seneye inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Ah aklımda olsun cumartesi resimler için elimden geleni yapıcam ve göndermeye değerse göndericem.Sana iyi eğlenceler dilerim.:)

    YanıtlaSil
  7. tmmdır sılacım. asıl eğlence sende. ben burdan sıkıldım modaya dalmak istiyorum ist'de :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.