MUHTEŞEM GİOVANNA !!

 
L'Uomo Vogue'un moda editörü Giovanna Battaglia herkesin tanıdığı bir isim değil ama konumu ve stiliyle günümüzde modayı takip edenlerin ortak beğenisini kazanmış yegane isimlerin başında gelir.

En üstte Sartorialist'de yayınlanan resmini görünce detaylı bir araştırma yapasım geldi. Neredeyse tüm kıyafetlerini sizlerle paylaşmak istedim. Bizlere abuk sabuk giyinmeden, zorlamadan, ıkınmadan nasıl stil sahibi olunurun dersini veriyor adeta.

Stilinin sırrı sanırım her tarzdan bir parça oluşunda. Belli bir tarza kapılıp gitmiyor. Bohem, boho-chic, etnik, klasik, city-girl gibi birçok akımdan etkileniyor. Yeri geldiğinde eğlenceli seçimler yapmaktan kaçınmıyor. Seçtiği aksesuarlar en kalitelisinden ama bas bas bağırmıyor. Makyajı sevmiyor. Saçları her daim kuaför salonundan çıkmış gibi değil. Hatta tersine hiçmi hiç uğraşmıyor havalarında.

Aynı fabrikadan çıkma seri sonu sosyetiklerimizden sonra Giovanna öylesine iç açıcı bir isim ki hayran kalmamak için insanın kendisini zorlaması gerekiyor..

Yorumlar

  1. kesinlikle! bu kadına bayılıyorum, gerçek bir şıklık abidesi!! zevkli ve dikkatli gözlerden kaçmayacak bir stil. pelincim ne kadar harika bir post olmuş, süpersin!

    YanıtlaSil
  2. gerçekten hayran kaldım

    YanıtlaSil
  3. İnanamıyorum! Rüya gibi. Eğer sen bu haberi hazırlamasaydın benim bu bayandan hiç haberim olmayacaktı pelin. Dediğin kadar var üstelik. Hayran oldum gerçekten. Uzun zaman sonra ilk defa bu kadar seri bir şekilde şık giyinen bir kadın gördüğüm için şok bile geçirmiş olabilirim. Bizim ünlülerin stil sahibi olmadığını daha iyi anladım şimdi. Zira hiç biri böyle her giydikleri kıyafete kendi imzalarını katip buna rağmen şık olamazlar. Ya taklit ederler yada bizim göz zevkimizi bozarlar. Ayrıca sanırım bu bayanın bu kadar göze hitap etmesinde fiziğinin de büyük rolü var. Bu bacaklar ve endam bende olsaydı bende çok özenirdim herhalde. Bakmaya doyamıyorum desem çok mu abartmış olurum.. :)


    derya

    YanıtlaSil
  4. evet eşşiz bir stili var Giovanna nın dimi. zaten eski bir model. D&G nin uzun dönem modelliğini yaptı. ama benim dikkatimi her zaman kendine has tarzıyla çekmiştir.

    YanıtlaSil
  5. Geçenlerde blogumda stil laboratuvarı bölümünde ele almıştım ben de stilini. Çok beğeniyorum, güzel bir kadın değil ama kesinlikle stil ikonu!

    YanıtlaSil
  6. sanırım moda blogu olupda bu kadını konu etmeyen çok azdır. aslında bazen o kadar gereksiz isimlere yer veriyoruzki bu kadına ait özel gadget bile olmalı :)

    YanıtlaSil
  7. dediğin gibi stil sahibi olmak demek bu olsa gerek zira hemen hemen her tarzı kullanarak kendine özgü bir stil yaratmış. Ben de tanımıyordum, çok başarılı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çok başarılı bir kadın. Giydiği her kıyafet ayrı güzel. Stil sahibi diye buna denir. Teşekkurler bu güzel post için.

    YanıtlaSil
  9. evet evet!! kesinlikle muhtesem stilli muhtesem bi kadin giovanna!

    YanıtlaSil
  10. şekercim nasılsınız prensesle sen?

    YanıtlaSil
  11. cnm tembel tembel vakit geçiriyoruz :) doğuma az kaldı hafifte heyecan artmaca :)

    YanıtlaSil
  12. evet stil sahibi olmak bir kadının sahip olabileceği en büyük şanslardan biridir. giovanna da muhteşem stiliyle birçok kişinin örnek alması gereken biri bence.

    YanıtlaSil
  13. şimdi yap tembellik tabii, hatta en alasından yap:) heyecan da normal, ama her şey pek güzel geçeçek, minik fıstık herşeyden de güzel olacak bi de tabiiki:) sevgiler

    YanıtlaSil
  14. blogumda 'ağzım açık bakakaldıklarım' arasında. muhteşem bir kadın!

    YanıtlaSil
  15. Sevgili blog yazarı, Giovanna'yı "bizim sosyetikler"le karşılaştırmadan önce ve hatta karşılaştırdıktan sonra, onun Vogue İtalya'nın editörü olduğunu hatırdan çıkarmayalım. Yani Giovanna'yı Ece Sükan veya Eda Taşpınar'la karşılaştırmak anlamlı olabilir, Derin Mermerci veya Süreyya Yalçın'la değil (onları da Nicole Richie veya Paris Hilton'la karşılaştırmak lazım galiba).

    Öte yandan, Giovanna sizce kaç yaşında? Ben fotoğraflara baktım baktım, bir şey diyemedim. Kemikli ve zayıf bir yüzü ve vücudu var, bu nedenle gençliğinde bile olgun görünen ama sonra 20 yıl 30 yıl boyunca bir damla görüntüsü değişmeyenlerden. Hiçbir kaynağa başvurmadan, ilk fotoğrafa dayanarak, 35 yaşında diyorum. (EK: Şimdi baktım ve geçenlerde 29'una girdiğini öğrendim: http://www.iwanttobearoitfeld.com/journal/2009/10/1/happy-birthday-giovanna-battaglia.html)

    YanıtlaSil
  16. Az önce nasıl atlamışım, hayret! İkinci sıra fotoğraflardaki çinçilya ve samur kısa ceketleri çok yakışmış. Tres chic!

    YanıtlaSil
  17. ama ben eda taşpınar ve ece sükan'ı da beğenmeyen azınlıklardanım :) evet bazen gerçekten hoş parçalar seçiyorlar ama bazende o kadar komik ve saçma görünüyorlarki. devamlılık olmayıncada hem dengeyi hemde sinirlerimi bozuyorlar. bu kadının bizde karşılığı yok bence. sosyetiklerden dahi bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  18. Kadının kendisi de stili de çok güzel.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.