OSCARS GO TO..

 

Yarın gece yeni Oscarlar sahiplerini bulacak. Bakalım tahminlerim tutacakmı..Bu arada geçen seneki gibi kim ne giymiş diye online yayın yapabilirim benden söylemesi :)

EN İYİ FİLM : AVATAR

Bu kategorideki tüm filmleri seyrettim. Bu ödül için en güçlü adaylar Hurt Locker ve Avatar. Biri dev diğeri ise küçük bütçeli bağımsız bir film. Her ne kadar otoriteler Hurt Locker desede ben Avatar'ın alacağını düşünüyorum. Hurt Locker yer yer heyecanlı olması dışında büyük bir eksiye sahip. Konusuzluğa. Film alışıldık şekilde bir konuya sahip değil. Sanki belgesel seyrediyormuşsunuz havasında. Avatar ise öylesine bir teknolojiyle çekilmiş ki sinema tarihi Avatar'dan önce Avatar'dan sonra diye ikiye ayrıldı bile. Komitenin sevdiği dev bütçe ve uzunluğa sahip Avatar'a heykelcik yakışacaktır.

EN İYİ YÖNETMEN : KATHRYN BIGELOW (Hurt Locker)

Strange Days adlı kült filmimin kadın yönetmeni yıllar sonra Oscar'a aday. Bir kadının aday olması bile başlı başına bir başarı. Her ne kadar James Cameron Avatar'a yıllarını versede bu kategoride heykelciğin Bigelow'a gideceğini düşünüyorum. Cameron'ın eski karısı olmasıda işin bonus tarafı. Hollywood'un en güzel bacaklı yoğun testesteron bombası Hurt Locker ile mükemmeli yakalamış. Taçlandırılmaması ayıp olacak.

EN İYİ ERKEK OYUNCU : JEFF BRIDGES (Crazy Hearts)

Aslında Hurt Locker'daki muhteşem oyunuyla Jeremy Renner alsın isterim. Bir bomba uzmanının iç dünyasını muhteşem yansıtıyor. Ama ne yazık ki yılların oyuncusu Jeff Bridges'e kurban gidecek. George Clooney'in bu kategoride ne işi olduğunu anlamadım bile. Oyunculuğu son derece düz. Colin Firth şanssız adaylardan. Halbuki A Single Man'de ki oyunculuğu olağanüstü.

EN İYİ KADIN OYUNCU : SANDRA BULLOCK (The Blind Side)

Şimdiye kadar bu kategorideki ödüller The Blind Side'daki rolüyle Sandra Bullock ve An Education ile Carey Mulligan arasında paylaşıldı. Oscar sanki Sandra Bullock'a göz kırpıyor gibi. Ne yazıııkk :( Çünkü Oscarlık hiçbir yorum göremedim. Nasıl aday olmuş anlaşılır iş değil. Carey Mulligan ise gayet iyi ama yeterli değil. Meryl Streep'in Julia & Julia'daki yorumu olağanüstü. Zaten bu kadını artık aday göstermesinler. Ne film çektiyse direk aday olmadan bir heykelcik veriversinler. Meryl'in olduğu bir listede insan diğerlerine bakamıyor. Komite büyük olasılıkla Meryl Streep'i es geçecek. Çok kez aldı yeter diye burun kıvırıcaklardır. Halbuki Julia Child'ı o kadar birebir canlandırmışki ağzınız açık kalıveriyor. Eğer Streep olmayacaksa hiç olmazsa Precious'deki rolüyle Gabourey Sidibe'e gidiversin. Precious'da ki insanın içini dağlayan rolüyle çok iyi. Kısacası Sandra Bullock gibi yetersiz bir performans ödül almasın diğer hepsi kabulümdür. Benim için seyretmesi en heyecanlı olacak kategori.

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU : CHRISTOPH WALTZ(Inglourious Basterds)

Şimdiye kadar ödülü kimin alacağı hiç bu kadar kesin olmamıştı. Bir adet Oscar az bile.

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU : MO'NIQUE (Precious)

Karşınızda insanın midesini bulandırmaya başarmış bir oyunculuk. Mo'nique tartışmasız bu ödülün sahibi olacaktır. Filmi hamileler ve kalp hastaları seyretmesin lütfen. Katlanılması zor bir hayatın gerçekten yaşandığını bilmek bile insanı mahvetmeye yetiyor.

Yorumlar

  1. helal olsun sekerimm, en iyi film haric hepicigini tutturdun:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.