SEVMEYİZ BİZ BAŞARILI İNSANLARI !

 

Bu üzüntü verici yazıyı bir okuyucumun yorumuyla keşfettim. İngiltere'nin en önemli gazetelerinden The Independent'ın 8 Temmuz haberli yazısı. Gazetenin iddiasına göre Hakan Yıldırım'ın ANDAM ödülünü alması bazılarını feci germiş. Şaşılacak bir şekilde ödülü aldığının haftası 600 moda eleştirmenine isimsiz bir mektup gönderiliyor. Mektubun içeriği şöyle :
An angry anonymous letter, which was circulated among French media this week, asked "how a Turkish designer out of nowhere books Natalia Vodianova, Maria Carla Boscono, Lara Stone or Natasha Poly for his show - models asking €15.000 min per show, and who aren't really famous for their charity!"

Frustrated about the seemingly unfair appointment of Hakaan, who beat Paris-based designers such as Alexandre Vauthier who according to the author would have been in bigger need of the prize money to develop their businesses, the letter continues, asking "why Carine Roitfeld, Vogue France's editor in chief, and chairman of this jury's session at ANDAM, who never comes to first shows, contrarily to what she claims, is sitting first row, with Kate Moss, untouchable fashion icon [both excerpts translated from French]."

Keşke bu rahatsız bünyenin kim olduğu bulunabilse..Sinir bozucu olmasının yanısıra acınası bir zavallılık ve çaresizlik örneği.

Yazının tümünü okumak için TIKLA

Yorumlar

  1. isin kotu kismi biz kendi hirslarimiz ve kiskancliklarimiz adina ulkemizin adini ve itibarini da rezil ediyoruz.

    Sadece modada degil bu. bilimde, sanatta da boyle.

    3-4 ay once Serkan anilir vakasi patlamisti hatirlarsaniz. Simdi boyle bir rezillik...Tamda gogsumuz kabarmisken bu haber beni uzdu acikcasi.

    YanıtlaSil
  2. Yazılar Fransızca'dan çevrilmiş. Fransız'ın teki yazmış yani anlayacağanız. Şimdi burada oturup bir Fransız bunu nasıl yapar diye tartışacak değilim, Fransızların Türkleri çok sevdiğini düşünecek kadar cahil değilim çünkü. Belli ki Ülkelerinde böylesine prestijli bir ödülün bir yabancıya verilmesini hazmedememişler. Bilindik aşırı milliyetçi Fransız'lar işte. Kimsenin Hakan Yıldırım'a verilen ödüle itiraz edeceğini sanmıyorum. İnsanları huzursuz ettikleri ile kalırlar.


    derya

    YanıtlaSil
  3. fransızcası epey kötü olan bi mektupmuş. ya özellikle yapılmış yada fransızcası berbat bi türkden. kimbilir ?!

    YanıtlaSil
  4. Of of of...
    Keşke fransızcası olsaymış mektubun, tıyniyetini anlardık hemen.
    Ama "out of nowhere" dediği ülke var ya, o "out of nowhere" lafını alııır, her kim ise bunu yazan ona paketleer, gönderirim.
    Ha tabi şu var, o fransızca mektup kimlik tespitinde kullanılır aslında, bizden yarım yamalak birisi çıkıp yazmıştır onu. Avrupalı zaten gider suratına söyler insanın 600 tane adama forwardlayacak vakti olmaz, aklı işinde gücündedir.
    Bilmem kimin işi için paraya ihtiyacı varmışmış da, Natalia bonkör değilmiş de...Atarım yani bir ecnebi isim, Türk olduğumu anlamazlar beyinciği... Herkes salak bir bunlar akıllı ya, çok film izlemekten böyle olmuş bunlar artık eminim.

    Aç galiba...

    Kimsin sen abicim bir çık da rahatlayalım yani :))))

    YanıtlaSil
  5. Aynı mektup fransızca olarak Temmuz ayında Paris'te 600'den de fazla Fransız basınına posta yoluyla gönderildi.

    Mektuplar anonim geldi, zarflarda gönderen bilgisi de yoktu. Zaten Paris'te önemseyen de çıkmadı...

    Mektup elime ilk ulaştığında ben de köşemde yazıp yazmamayı düşünmüştüm... Sonra mektubu yazanları amaçlarına ulaştırmış ve gündeme taşımış olmamak için yazmadım. Adamların mektubu yazmaktaki amacı ve isteği bu. Paye vermemek lazım.

    Bu tip bir gerilla hareketini The Independent'ın haber yapması ise hiç şaşırtıcı gelmedi. Gazete olarak Türk-Türkiye aleyhtarı haberleri çok seviyor ve hiç atlamıyorlar bildiğim kadarıyla.

    Sevgiler

    Huban Ayşem

    YanıtlaSil
  6. hubancım merak ettim sende ne uyandırdı mektup ? fransızcası söylendiği gibi kötümü mektubun ? yada özelliklemi yapılmış. fransızcası iyi olan pekala anlayabilir çünkü. ben bunun bir türk'ün yapacağını düşünmek istemiyorum açıkçası ama nedense tüm duyularım bir türk diyor :(

    YanıtlaSil
  7. sizlere katılmıyorum cunku birileri andam da birşeyler döndüğünü düşünmüş gayet net hem düşüncesini hemde haberleşme özgürlüğünü kullanmış mektupları gonderene katılıp katılmamak şahsidir ama kimse diyemezki bu adam nasıl boyle soyler diye sonucta fikir ve iletişim özgürlüğü var hakan yıldırımda aciz değil ya oda bir basın bültenı cıklaması yapar yalanlar olur biter...mankenlerın aldıgı ucretı bıle bılıyosa bence kesın ona yakın bırı.bende turk oldugunu dusunuyorum ama elbette bı bıldıgı vardır...

    YanıtlaSil
  8. isimsiz mektup ve 600 kişiye gönderme işi sadece fikrini paylaşmak gibi gelmiyor bana. atsın aşağıya imzasını yazsın adını o zaman derim işte fikrini paylaşıyor diye.

    YanıtlaSil
  9. Mektubu bir Fransız'ın yazdığına neredeyse eminim. Hatta Paris'te moda sektöründen bir tasarımcı olduğu da anlaşılıyor.

    Paris'ten gönderilen fransızca mektupta lisan ve imla hatası yok.

    Ve mektup bana gönderilen mektup çalıştığım dergiye değil, evime geldi.
    Ev adresime normalde sadece defile davetiyeleri geliyor.

    Belli ki bu kişinin elinde yerli ve yabancı basından defilelere çağırılan +/- 600 kişilik bir liste var. Bu liste Paris'te sadece federasyondan alınabiliyor.

    Yani Paris'te bu işin içinden biri değilse listeye erişmesi imkansız.

    Ama bu kadar kafa yormaya dahi gerek yok, burada (Paris'te) kimse üstünde durmadı bile...

    Sevgiler
    Huban Ayşem

    YanıtlaSil
  10. detaylı bilgi için teşekkürler huban :) yanıldığımı görmek mutluluk verdi resmen :)

    YanıtlaSil
  11. ıhhh ıhh huban ayşeme katılmıyorum.
    gün geldi devran döndü ve hakaan paris moda haftaasından çıkartılmış!!
    şook şook şookkk....
    http://www.modeaparis.com/va/collections/2011eppap/index.html
    program burada açıklanmış..
    çamur at izi kalsın bu olsa gerek..

    ohh you poor little hakaAn..
    next time, be careful about your friends(!) and enemies!!

    and who am i? that's the secret i never tell..xoxo

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.