SON KEZ HAKAN YILDIRIM !

 

Bliyorum sizde sıkıldınız benim gibi. Ama madem herşeyi bütün çıplaklığı ile konuşuyor ve paylaşıyoruz o zaman bunu eklemesem olmaz. Doğru haberciliğiyle farklı bir yere sahip Posta gazetesi yazarı Huban Ayşem'in haftasonu yazısı tüm Hakan Yıldırım söylentilerine gereken cevabı veriyor :

İstanbul’da yaşayan, atölyesi İstanbul’da bulunan 39 yaşındaki Hakan Yıldırım 2009 Ocak’ta HAKAAN markasını yaratmış, Şubat’ta da ‘Londra Moda Haftası’nda ilk defilesini yapmıştı. Büyük de ilgi görmüştü. Hakan Yıldırım 2009’da, Fransız Kültür Bakanlığı’nın ‘Genç Tasarımcılar Yarışması’nda da birinci olmuş, ANDAM ödülüyle beraber 220 bin euro kazanmıştı.

Bu ödül sonrasında Fransız ve İngiliz basınına yollanan imzasız mektupta, Hakan Yıldırım’ın bu ödülü torpille aldığı iddia edilmişti. 28 Eylül’de başlayan, 6 Ekim’de bitecek olan ‘Paris Moda Haftası’nın resmi takvimi dışında Hakan Yıldırım önceki gece ‘Palais de Tokyo’da defile yaptı.

Oysa; ANDAM ödüllü olduğu için Hakan Yıldırım’ın ‘Paris Moda Haftası’nın resmi takvimi dahilinde defile yapma hakkı vardı. Ancak Hakan Yıldırım son anda resmi takvimden çıkarıldı! Bu durum dedikodulara ortam hazırladı, akıllara imzasız o mektubu getirdi. Hakan Yıldırım bu durumu, “Ben 29 Eylül’de defile yapmak istedim. ‘O gün boş yer yok’ dediler.

Ben de kendi isteğimle resmi takvimden çıktım” diye açıkladı. Gelgelelim; HAKAAN defilesinin daha önceden açıklanan günü ve saatinin resmi takvimde boş kalması dikkat çekti!

Konuyu, Fransız Moda Federasyonu’na sordum. Aldığım bilgi şu: “Hakan Yıldırım 29 Eylül saat 19.00’da defile yapmak için çok ısrar etti. Bize kulak vermedi. Biz o gün ve o saati PEACHOO+ KREJBERG’e vermiştik. Bu durumda, Hakan Yıldırım kendi isteğiyle resmi takvimden çıktı.” Peki, 29 Eylül saat 19.00’daki PEACHOO+ KREJBERG defilesi neden yapılmamıştı?

Onu da, PEACHOO+ KREJBERG’e sordum: “Hakan Yıldırım bizim gün ve saatimizde resmi takvim dışında da olsa defile yapacağını açıkladı. Bu bir kapristi. ANDAM ödülü almış bir tasarımcının bizimle aynı saatte defile yapması, bizim aleyhimize, haksız rekabet yaratacaktı. Ayrıca katılımcılar ve basın ikiye bölünecekti. Bu şartlar altında defilemizi iptal ettik.” İşin özeti şudur: Hakan Yıldırım, İstanbul’dan gelip, 142 yıllık ‘Paris Moda Haftası’nın resmi takvimini alt üst etmeyi başardı. Hakan’ın başarısına ve kararlılığına şapka çıkarmak gerek!!!

Öyleyse tebrik eder, bir sonraki sezonda daha iyi bir koleksiyon görmek dileğiyle der ve bu bol dedikodulu Hakaan'a bir süre ara veririm :)

Bu arada Style.Com'da Hakaan defilesinin Fashion Show List 'e girmeside ayrı bir güzellik.

Huban Ayşem haber linki için TIKLA

Yorumlar

  1. Bu konuyla ilgili tüm haberleri senden takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bu konuyla ilgili tüm haberleri senden takip ediyorum :)

    Yani? Sıkılmadık.. duyduğun okuduğun her şeyi paylaşabilirsin bizimle :)

    YanıtlaSil
  3. londra baslangici icin sevinmistim ama keske paris'te takvim dedikodusu yerine isi konusulsaymis. koleksiyon baya zayif--istanbul fashion week'de gene iyi not alirdida, paris standartlari icin baya yetersiz. bi dahaki sefere insallah.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.