UYANIK ALBER ELBAZ

 

Çok sevdiğim H&M'e rica edyorum. Lütfen artık ünlü bir modacı ile anlaşma. H&M'in ne isim olarak ne marka olarak ne de imaj olarak böyle anlaşmalara ihtiyacı yok. Bu ünlü bir modacının ismini yanıma yazacam sevdası yüzünden eskisi gibi ne heyecanım var ne de alasım.

Onca hayalkırıklığı sonrası şimdide Lanvin'in H&M için hazırladığı koleksiyonu bekliyoruz. Neyle karşılaşacağımı az aşağı yukarı tahmin ediyorum. Bir kaç gün evvel H&M/Lanvin koleksiyonu için sadece tek 1 resim piyasaya sürüldü. Maksat heyecanı alevlendirmek. Lakin sadece koca bir hayalkırıklığının habercisi.


Resimlerde göstermeye çalıştığım gibi Alber Elbaz H&M için kılını bile kıpırdatmamış. Almış eski Lanvin koleksiyonları değiştirmiş kumaşı alın size sazanlar demiş. Lanvin'in pahalı ipek ve saten kumaşları yerine polyesteri koyunca bütçesi uygunlara buyrun yalancı Lanvin.

Elbette ki H&M, bu tarz pazarlama yöntemleriyle ancak şuursuz genç nesli tavlayabilir. Neye ne verdiğinin hesabını yapan, aldığının değerini bilen tüketicinin sanmıyorum ki bu koleksiyon gardrobunu süslesin.

Umarım bu ilk resim sonrası gelen koleksiyon güzel olurda bende aaa haksız yere eleştirmişim derim...Umarım.

Yorumlar

  1. H&M kaliteli olmasıyla bilinen bir marka değil. Ben hiç sevmiyorum şahsen zira şimdiye kadar satın aldığım iki üç parçanın hepsinin kıyısında köşesinde defosu vardı. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda H&M'in sezon sonuna kadar satılmayan ürünlerini imha ettiğini okudum. Yani o ürünleri üçüncü dünya ülkelerine yardım amaçlı göndermek veya geri dönüşüm olarak kullanmak varken imha ediyorlar. Bu olaydan sonra iyice soğudum. Yazdıklarınıza katılıyorum, resmen hayal kırıklığı. Hadi Topshop böyle bir işbirliği yapsa neyse, en azından ürünlerde kalite olur. Ama söz konusu H&M olunca, benden uzak olsun. Kalitesizlik markanın paçalarından akıyor. Tek kullanımlık ürünler yapan ucuz bir mağaza.

    YanıtlaSil
  2. oha resmen aklımdan geçeni yazıya dökmüşsün :)

    YanıtlaSil
  3. etel baler21 Ekim, 2010

    Ben farklı düşünüyorum.Lanvin'in tek omuz modeli en beğenilen parçalarından biriydi.Designer'lar en hit parçalarını tekrarlıyarak bir elbiseye tonlarca para vermeye kıyamıyanların gönlünü alıyor.Hatta belki bu kadar halktan uzak oldukları için hissettikleri suçluluk duygusunu bastırıyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Ama senin bu dediğini gücü yetmeyen bir fashionista zaten düşünür. Tıpkı orjinalini alamayanın işportadan LV çanta alması gibi. benim eski yardımcım bendeki moda dergilerinden kızının nisanini yapmıştı. Aldı top top kumaş verdi mahalle terzisinin eline sahane kopya elbiseler cikarmisti. H&M in sanki yeni yepyeni birsey yapmiscasina lansmanlar hazırlıklar yapması kandırmaca gibi geliyor bana. Aslında anlamadığım merakla bekleyen tüketici. Ama su ana kadar hiçbiri bu kadar bariz kopya olmamıştı

    YanıtlaSil
  5. eeee zaten hedef kitlede şuursuz genç kitle yani kendinve başarılı olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.