BİLİYORUM ÇOK SUÇLUYUM :)


Farkındayım sizi son günlerde çok ihmal ediyorum. Tüm suçlular Spartacus ve Roma isimli dizilerdir :)



Geçenlerde yahu nedir şu herkesin dilindeki Spartacus:Blood and Sand diye bir bölümünü izleyim dedim. İzlemez olaydım. Günlerdir, haftalardır bitmek bilmeyen bir tarihi yolculuk yaşamaktayım. İşmiş, çocukmuş, kocaymış, evmiş herşey unutuluverdi :)

Spartacus: Blood and Sand'de ki yavrus abiler, taş ablalar, pornovari görüntüler eşliğinde hikaye o kadar akıcı ki ekran önünden ayrılmak feci bir işkence.

Spartacus: Blood and Sand bitti hadi hikayenin başlangıcını öğrenelim diye bu sefer de Spartacus: Gods of The Arena serisine başladım.



Hadi bu bitti bu sefer Rome isimli diziye başladım. Hayatımda seyrettiğim en mükemmel dizi diyebilirim. Şimdiye kadar seyretmeyen olduysa çok şey kaçırdığının garantisini verebilirim. Spartacus'u herkesin midesi kaldırmayabilir. Fazla kanlı ve dövüşlü. Ama Roma olağanüstü. Kostümler, dekor her bir karesi kusursuz. Julius Caesar, Servilia, Brutus, Augustus, Marcus Antonius ve Cleopatra'nın aşkları..Offf ki ne offf..Hafızalardan silinmeyecek sahnelere ve repliklere sahip. Son bir haftadır evde Atia of the Julii ! I call for justice cümlesi ağzımda sakız oldu bir türlü atamıyorum.



Şayet tarihi filmleri seviyorsanız bu 3 diziyi ne yapın edin seyredin. Tabi mümkünse birde bunlar için özel bir zaman ayırın. Sonra benim gibi ortadan kaybolabilirsiniz :)

Yorumlar

  1. Rome'u ilk yayınlandığı zaman izlemiştim ve çok mükemmel olduğu için Spartacus'u başkaları kadar hayranlıkla seyredemiyorum :)
    Özellikle 1. sezon finali şimdiye kadar izlediğim dizilerde en etkilendiğim ve bana göre en gerçekçi ve çarpıcı sahnedir. Senin bahsettiğim sahne de güzeldir.
    Rome bence Spartacus ile kıyaslandığında çok daha ağır, çok daha çalışılmış bir dizi.

    YanıtlaSil
  2. evet seninki tersten olmuş ondan :) dediğin gibi rome hikayeyi nakış gibi işlerken spartacus da tüm olaylar çok hızlı gelişiyor. ikisininde verdiği tat ayrı ama zevki aynı.

    YanıtlaSil
  3. aman allah korusun lostu izleyerek yaptım bi hata sonunda herkes gibi final içime kaçtı:)sonra flash forwrd izledim dizi acilen final yaptı reyting kurbanı oldu şimdi yanlızca fringe ve desparate housewives izliyorum onlarda bitsin tövbe izlemem daha...

    YanıtlaSil
  4. ben genelde tüm dizileri takip ediyorum. ama en tiryakilik yapanı böyle bitmiş sezonları arka arkaya seyretme keyfi :) o yüzden bitmişler daha keyifli oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Sana tamamen katılıyorum.Resmen bağımlılık yapıyo.Özellikle Spartacus'ü 1 haftada bitirdim.Spartacus gerçek hayatta kanser olduğu için serinin devamı yerine öncesi çekilmiş.Biran önce iyileşmesi ve geri dönmesi tek dileğim.Rome ise gerçekten tarihi entrikalarıyla birlikte anlatıyor.Üff ben bu tarz diziler izleyip rol modelimi o yıllardan seçiyorum gidişhat kötü bende:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.