Ailemizin Yeni Üyesi :)

 


Denize ve doğaya aşık bir kadınım ben. Karı koca en büyük keyfimizde mavi yolculuktur. Kızımız olmadan çıkardık en az 20 gün tüm Ege 'nin Yunan Adaları 'nın tozunu atardık. Uzun zamandır bir yelkenli almanın hayalini kurardık ama bir türlü gerçekleştiremezdik. Araya giren acaba hangisini alsam, nerede demirlerim ya da yeterli vakit ayırabilirmiyim gibi sorular yüzünden hep erteledik bu hayalimizi. Üstelik kaptanlık ehliyetlerimizi çoktan almıştık ve Kalamış Marina 'nın hemen yakınına taşınmıştık. Yani ortam ideal.

Nihayet Pendik 'te ki Boat Show 'da kararımızı verdik ve çok beğendiğimiz Beneteau 'nun 3 kamaralı Oceanis 40 Yelkenli Teknesinde karar kıldık.

İşlemler, yapımı ve Fransa 'dan İstanbul 'a gelmesi aylar aldı. Geldiği günün ertesi Henri Lloyd 'a sıkı bir çıkartma yapıldı :) Tüm kıyafetlerimi en ince detayına kadar düzenledim. Tekne içi alışveriş için de bugünlerde harıl harıl çalışmadayız.

Hayalimize kavuştuk ama sorular yine de bitmiyor. Şimdi de 20 aylık Ayçoş'u ne yapacağımız derdi var. Denize olan aşkımızdan kızımızın göbek adını bile Deniz koyduk. Yelkenli olduğundan bu işin en keyifli kısmı rüzgarda yol almak. Sallantıya karşı ne önlemler alacağız ? Midesi allak bullak olur mu ? Gece rahat uyuyabilir mi ? İşin en kötü tarafı da Ayça 'nın dadısını da deniz tutuyor :) Şaka gibi !

Bu gibi sorunlar yaşarken yine de arada Güney Fransa rotası çizmeyi ihmal etmiyoruz. Yakında Pelin 'in Kokoş Seyir Defteri adında bir blog açarsam şaşırmayın :)

Yelkenli sahibi olan ya da yelkenliyle uzun seyahatler yapmış olan okuyucularım lütfen beni tavsiyelerinizden mahrum bırakmayın. Her türlü tavsiyeye aç biri var burda :)

Şimdi bendeniz izninizi ister ve Aterina 'sına kaçar :)


Yorumlar

  1. hayirli olsun, cok güzel!!

    YanıtlaSil
  2. Pelincim çok tebrik ederim. Bizde yat ( yani fazla buyuk degil ama tekne gibi yani yelkensiz olanlari kastettim) bakıyoruz ama bir türlü cesaret edemedik. Üstelik oturduğumuz yerde de yazlığımızda da yakın marina olmasına rağmen. Ama ailenin yeni üyesini görünce ve rüzgar deyince neden yelkenli bakmiyoruz diye düşündüm. Siz digerini düşünmediniz mı ya da ne tavsiye edersin? Sanırım bunu da Amerikan bandrali kullanirsiniz. Biz öyle düşündük ama bu sene islemlerle ugrasamayiz zaten ama umarım seneye tekneden tekneye deniz üstünde selamlasiriz:) topuklulari evde bırakmak gerekecek ama napalim :)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler burcu :)

    lovely carrie dediğin gibi amerikan bandrali yoksa eşşek yüküyle para ödeniyor.

    biz senin dediğin tekneden düşünmedik hiç çünkü yelken yapmayı seviyoruz. onun keyfi bambaşka. zaten yelkenli yapmayı sevmiyorsan hiç düşünme direk tekne al keyfine bak :)

    ya o topuk işi benimde canımı sıkıyor :) ama atarım zulaya bir iki tane :) karaya çıktımmı havamız bozulmasın diye her şartla gerekli bir malzeme :)

    YanıtlaSil
  4. bu haber ben görgüsüzüm diye bağırıyor valla. hasetlik değil benimki olumlu taraftan bakmaya çalışıyorum ama yinede ne gerek var bunu haber yapmaya. günlük hayatından kesitler yerine moda ile ilgili blog yapıyorsun sanıyordum. Allah versin daha çok versin ama bakın "bizzzdee tekneeaaa aldııık" diye bağırmak gibi bu. son trend bu sanırım. insanın kanında var malıyla mülküyle hava yapmak çok az insanda vardır hava atmama böbürlenmeme bu erdemde yoktur fazla kimsede. sibel arnamı ne onun da tekne sefasını yazarken çocuğunun bakıcısıyla ilgili yazdığı iğrenç ötesi yazısı geldi aklıma. tabii seninki böyle bir yazı değil ama tutamıyorsunuz kendinizi uçak tekne gibi pahada ağır bişey alınca bunu millete bildirmeye. bu da farklılık istemekten kaynaklanıyor biraz daha özel olmak adına sayılı insanlar arasına girmek adına yapılmış. olmadı be güzelim:) art niyet arama bu yazdıklarımda ama içimden geçenler budur yani. bunu yayınlama sadece sen oku diye yazıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ruzgarla gitme hissi bencede şuper ama yelken diyince aklıma anında Fatih hoca geliyor. Amacım korkutmak değil fabi dikkat edin demek :)
    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=936465&Date=18.05.2009&CategoryID=77

    YanıtlaSil
  6. hayırlı olsun :) siz hangi yelkenliyi alalım die düşünün tek derdiniz bu olsun biz tatile bile gidemiyoruz :( paranın gözü kör olsun

    YanıtlaSil
  7. hayırlı olsun! ne büyük heyecandır bu! :)
    bu tip işler için gerçekten tekneye aşık olmak şart. zira ben yelkenlisi/teknesi olan arkadaşlarımın olmasından daha büyük keyif alıyorum :) haha. çok iş istiyor gerçekten. büyük emek ama büyük keyif. kazasız, belasız, güzel günlerde, mutlulukla kullanın dilerim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. çok şaşırttın beni Derya. hayır yazını yayınlamakta bir sorun görmüyorum. senin vesilenle bu tarzda yazmak isteyenlerede seslenmiş olurum.
    öncelikle burası bir magazin ya da moda sitesi değil. burası bir BLOG. yani günlük demek. bir alışverişin ya da birinin ne giydiği konuysa benim günlük hayatımda konudur. bu hayatımda üzüntülerimi heyecanlarımı sizlerle paylaşıyorum sorun olmuyorda hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu paylaşmama nasıl görgüsüzlük diyebilirsin. sanki aldığımızda 30 metrelik bir yat. normal cip parasına bu. öyle sandığın gibi paha biçilmez tekne ya da uçak değil.
    bu gibi tepkiler yüzünden yaptığım alışverişleri bile konu etmekten çekindim ve son verdim. ama kusura bakma hiçbir abuk sabuk tepki benim duyduğum bu mutluğu bozamaz. hayırlı olsun ne güzel hayalini gerçekleştirmişin keyfini sür demek varken bu yazı sadece kalbinin ne renkte olduğunu gösteriyor. dilerim bu yorumumuma cevap bile vermek zahmetine girmezsin.

    sevgili safir sandığın kadar uçuk birşey değil. senelerdir köpek gibi çalıştık birikim yaptık ve aldık. darısı tüm hayal edenlere inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blogda direniş var'ın altında you might also like kısmında çıkan postlardan biriydi, 2 sene gecikmeli okudum muhtemelen siz bu postu unuttunuz bile ama bu tartışmada söyleyecek bişeyim var. görgüsüzlük yapmak için duyurduğunuzu düşünmüyorum, çocuksu bir mutlulukla yazdığınızı düşünüyorum ama blogunuzu yaklaşık 1 yıldır takip edip tarzınızı az çok bildiğimden. sadece bu yazıyı, ilk bu yazıyı okusam ben de öyle düşünürdüm. tekne sizin bir hayaliniz, para verilerek alınan bir maldan farklı bir yere koyduğunuzdan sergilemekte sakınca görmemişsiniz. ama sonuçta evet 'bakın biz tekne aldııııkkk' oluyor. jeep parasına demişsiniz de, jeep dediğimiz de 20 bin lira mı? sonuçta bakın deniz manzaralı bi ev aldııım, bakın jeep aldıııım bakın tekne aldııııım türü şeyler küçüklükten itibaren aldığımız eğitim ve görgüye uymayan şeylerdir. ha siz bakın şu yarışmayı kazandım, ya da çocukluk hayalim küba'ya tatile gittim dersiniz, bu daha kavramsal bir durumdur. ama maddi bir varlığı duyurmak görgüsüzlüktür.

      dediğim gibi siz o maddi varlığa fazlasını yüklediğiniz için szie normal görünüyor, anlıyorum. ama uzaktan bu post tepki duyulacak kadar var :) yine de güzel ve güneşli günlerde kullanın, temennim biraz geç kalmış olsa da :)

      Sil
  9. sağlıklı mutlu günlerde kullanın pelin hanım
    çok hoş bir yelkenli biz de ailecek deniz aşığıyız hatta motorunu takıp çıkarabildiğimiz minik bir de katamaranımız var..
    yazlığımızın bulunduğu koyda (bodrum- torba) geziniyoruz,
    lakin kelli felli bir tekne alıp açık denize açılmaktan ziyadesiyle korkuyoruz..
    kaptanlık ehliyeti almışsınız bu yeterli mi?
    sormak istediğim tam olarak deniz ve mavi yolculuk konusunda kaptanlık ehliyetinden farklı olarak yoğun bilgi birikimi ve tecrube gerekir mi?

    YanıtlaSil
  10. bir de ne kadara aldınız böyle bir yelkenliyi?
    tam fiyattan kaçınırsanız yorumlardan dolayı bir fiyat aralığı da verseniz olur

    YanıtlaSil
  11. Arkadaslar hassasiyetinizi anlıyorum ama bu sey gibi, asık olursanız o adamla birlikte oldugunuzu daglara taslara haykırmak istersiniz. hep ondan bahsedersiniz. Cocuğunuz olursa heryere resmini koyarsınız. Bu sevgilisi ya da cocuğu olmayanlara haset olsun diye yapılmaz ki. Normal karşılanır. Üstelik itham ettiginiz şey maldir paradir kazanılır biriktirilir alınır elinin kiridir nihayetinde. Ama digerleri öyle değildir. Fakat kimse hava atıyor diye düşünmez değil mı halden anlar. Ben burda yeniyim ama gördüğüm kadarıyla burda çok sıcak bir ortam var. Pelin hiçbir mecburiyeti olmamasına rağmen insanlara yardım ediyor bilgilerini paylaşıyor. Uzun zamandır hayali olan birşeyi gerceklestirmiski o sevinçle bunu yakin hissettiklerine paylaşıyor. Bu anlaşılabilir bisi. Kaldı ki Pelin de ben de kim oldugumuzu açıkça yazmıyoruz. Allah askına hava atmak diyecekseniz önce suna cevap verin; biz kim olarak hava atıyoruz? Soyadımız ne? Tanıyanınız var mı?

    YanıtlaSil
  12. sevgili müge çok teşekkür ederim :) gerçektende dediğin gibi aşık olmadan yelken yapmanın imkanı yok. habire çalışıyorsun bi oturamıyorsun poponun üstüne. :)

    sevgili hilal çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :) satın almak için kaptanlık ehliyeti şart. en azından sahiplerinden diye kaptanlık ehliyeti olan birini kayıtlı göstermek zorundasın. ama gel gör ki yapmak için yeterli mi dersen kesinlikle HAYIIIIR derrim :) biz geldiğinden beri muhakkak yanımızda tecrübeli bir kaptanla çıkıyoruz. hala da adam bizden kurtulamıyor :) deneyimli biriyle tecrübe en doğrusu.

    YanıtlaSil
  13. lovely carrie son bölümüne bayıldım :) hakkaten ya. sanki şamdan dergisine röpörtaj veriyorumda malım mülkümle hava atıyorum :) ayrıca teşekkür ederim heyecanımı anladığın ve ortak olduğun için.

    hilal sana söyle söyliyeyim. 2011 range rover jip ten biraz daha pahalı o kadar.

    YanıtlaSil
  14. mutlu gınlerde kullanın:) artık limanlardakı marine temalı kıfaetleri haber yaparsınız bizde zevkle dunyada bu yolculuklar nasıl tukıyede nasıl anlarız

    YanıtlaSil
  15. çok teşekkür ederim sevgili adsız :)

    YanıtlaSil
  16. süper Pelin,iyi günlerde kullanın ,rüzgarınız bol olsun.Benim kocamında hayali yelkenli ama beni aşamadığı için motoyatla idare ediyor :)Ama biz çocuklardan dolayı fazla kullanımıyoruz bu aralar,yazlık modu onlara daha iyi geliyor.Alışveriş için bir küçük tavsiye vakko cruıse pike takımları süper haremligue ince havlularıda çok iyi,tepe tepe kullanmalık :)

    YanıtlaSil
  17. hayirli olsun pelin! insallah mutlu gunlerde kullanin... :))

    yelken'in keyfi hakkaten baska.turk yapimi azuree'yide ozellikle tavsiye ediyorum.
    http://www.azuree.com.tr/

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Pelin,
    Sakın burda seni demoralize etmeye çalışılan yorumlara takılma.ALLAH HERKESİN GÖNLÜNDEKİNE GÖRE VERSİN ve size de çok daha iyilerini kısmet etsin.

    YanıtlaSil
  19. teşekkürler yeşim :) haremlique i unutmuştum süpersin. vakko ya da bir bakmalı demek ki :)

    adsız çok teşekkür ederim ve kocaman bir aminnn :)

    papişciğim kimse keyfimi bozamaz merak etme :) Allah arzu eden herkese nasip eder inşallah.

    YanıtlaSil
  20. çook güzel bi haber bu .. hayırlı olsun. çoook çook sevindim. sevgiler canm

    YanıtlaSil
  21. çok teşekkürler sevgili dostlarım :) inşallah kazasız belasız keyfini yaşarız :)

    YanıtlaSil
  22. Bebek te bir de Alexandre provance adinda bir yer var. Tekne line Başladı. Görmeden karar verme derim Ben.
    Çok beğeniyorum. Bence seversin.bu tekne Ayca nin. Clarins baby 30spf olmazsa olmaz. Ve sana missoni bikiniler.....

    YanıtlaSil
  23. sevgili ayşe tam hedeften vurdun :) ben yazmayı unutmuşum sen hatırlattın. tüm minik havlularımızı ve ufak tefek bazı ihtiyaçlarımızı alexandre provence dan aldık :) birde şansına arkadaşlarımızda ordan almışlar hediyelerini. sanki sözleşmişiz gibi oldu :) bende herkese şiddetle tavsiye ederim.

    evet ayçoşun haklısın ama bakalım minik cadım sevecekmi bu değişikliği. henüz tanışmadılar :)

    marka isabetleri süper :) evet missoni aldım ama bikini değil Missoni Bristol mayo. zigzag desenleri o kadar aldatıcı ki giyeni 2-3 beden ince gösteriyor :) Birde yine Missoni nin Paraggi modeli. ve bolcana Melissa Odabash ın tünikleri :)

    YanıtlaSil
  24. Pelin Hanim, Hayirli ,ugurlu , yolunuz hep acik olsun insallah: keyfini doya doya cikarin:) Bence kiziniz da cok kisa surede alisacaktir, bu kadar deniz sevdalisi anne babanin muhakkak denizci kizlari olur :) sevgiler

    YanıtlaSil
  25. ah çok teşekkür ederim sevgili candan kıramer :) eğer yadırgarsa çok ama çok üzülürüz :(

    YanıtlaSil
  26. Bunu mu aldiniz Pelin hanim? Merak iste :)

    http://www.net-a-porter.com/product/111031?cm_mmc=LinkshareUS-_-Custom-_-Link-_-Builder&siteID=J84DHJLQkR4-CGtHrfM43g8nh5Igz9vV1Q

    YanıtlaSil
  27. evet nuran harikasın :)

    YanıtlaSil
  28. ya bide bana hanım demeseniz süper olacak. pelin deyin daha samimi oluyor :)

    YanıtlaSil
  29. Pelin'cim super bisii bu, cok guzel! Hayirli olsun ve size daha cok mutluluk, huzur getirsin bu minik yavru:) umarim bigun bizide gezdirirsin, cok guzeel olur!!

    Ok simdi sorularima gecicem:
    - Resimler gercek mi? Yani o gorunen kisiler sen ve ailen mi? eger oylese cok Monaco havasindasiniz, bayildimm..oyle degilse bile eminim yinede begendim resimleri..
    -Boat shoes denilen turde ayakkabilar bildigin gibi bu SS11 sezonunda kelimenin tabiriyle yikiliyor! Nautical ve boat shoes trendine uygun neler aldin bakalim? post post post!!

    son olarak, 41 kere masallah diyorum, teknenin bir yerlerine nazar boncugu simdiden koymussundur umarim:)

    sevgileer

    YanıtlaSil
  30. teşekkür ederim neslie cim :) inşallah birgün neden olmasın ?:)

    hayır neslie cim onlar tanıtım resimleri. bizimki ilk koyduğum resim. ama bizimde resimlerimiz buna yakın laf aramızda :)))

    nautical shoes lardan anlamıyorum hiç :) bir arkadaşımda yelkenci. o yardım edecek aldığımda :) yaaa ayakkabıda anlamadığım birşeyde varmış :)))

    YanıtlaSil
  31. harıka bu arada bebek e gelıyosun . bu sefer benı bulll:)

    YanıtlaSil
  32. Melissa Odabash benim ilgilendiğim nokta budur teknende hayırlı olsun efendim kendisinden o kadar çok şey aldımki kart ekstresinde babamın gözlerinin açlıldığını gördüm önümüzdeki sezona bile yetecek kadar bak o kadar söylüyorum :D ama bi gün bende kendimi durdrumayı becericem melissa ya karşı...ayrıca o küçük ayça hanımın yanaklarını mıncır benim için bide böyle bikinili halini görmek isteriz küçük hanımın :))

    YanıtlaSil
  33. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

    Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  34. hayırlı uğurlu olsun, yelkenler fora deniz maceralarınızı okumayı çok isterim:))

    YanıtlaSil
  35. hayırlı olsun :) bir çok insanın gönlünde yatan bir hayali gerçekleştirmek çok güzel bir duygu olsa gerek :) inşallah bebeğiniz alışır denize :)

    YanıtlaSil
  36. Teknenizi gule gule kullanin, Ugradigi limanlar cok ve ruzgari bol olsun insallah.
    Burdaki yazilanlar moralini bozmasin lutfen. Annemin bir lafi vardir "Her tarlada bir tahil, her kafada bir akil"... Cesit cesit renk var ve onlarin da degisik begenenleri var, onun gibi degisik tarzda fikirler var... Dunya boyle daha renkli oluyor iste. Bugun pazar bin teknene, butun olumsuz fikirleri ruzgara sal gitsin :)
    Sevgiyle kucakliyorum.

    YanıtlaSil
  37. @ sevgili ayşe pembe şarap aklımda birgün süpriz yapacağım kesin :)

    @ emel benimde feci zaafım varır odabashına. artık koyverdim engellemeye bile çalışmıyorum :)
    minik cadının resimlerini kesin paylaşacam söz :)

    @evimin ekonomisi : çok naziksin çok teşekkür ederim :)

    @ sevgili judy : inan büyük bir keyifle paylaşacağım teşekkürler :)

    @ sevgili gök : herkes her arzu ettiğine sahip olur inşallah..

    @ nuran biliydum böyle tepkiler geleceğini. bile bile paylaştım çünkü paylaşmasam valla bir yerimde çıban çıkardı :) ama tepkinin derya dan gelmesi beni üzdü. derya benim en eski okuyucularımdandır ve beni görgüsüzlükle suçlaması ağırıma gitti çok. çok teşekkür ederim güzel temennilerin için :)

    YanıtlaSil
  38. sanırım beni başka bir derya ile karıştırdın. sadece 3 kere mesaj attım. bunu diyeyim de için rahat etsin:) lakin benim fikrim değişmedi ve yeni haber girmeni sabırsızlıkla bekliyorum ki şu tekne haberi altlara düşsün diye:) yazdığın mesaja yazacak çok söz varda gerçekten uzatmak istemiyorum. sadece eleştirilmeyi hazmetmek daha sağlıklı olur diyorum. benim bu habere bakış açım budur yani. senin görüşün der geçersin ama senin kalbinin rengi budur deyip başka mecralara çekmek doğru değil.

    uzatmayacağım diyorum gel gör ki uzatıyorum işte:) diğer haberlerinde eleştireceğim bir çok şey var ama iyiki dememişim diyorum:) tamam beğeniyorum siteyi ama her mesajda methiyeler düzmek istemiyorum çok sıkıcı geliyor. zaten o tür mesajları okumayıda sevmiyorum. gerçek olsun samimi olsun acı olsada böylesi daha makbul diyorum.

    BLOG diye yazıyorsun ya biliyorum blog ne demek. kimisi blogunda siyaset yazar kimi görüş bildirir günlük olaylar hakkında kimi falan filan yazar. senin sitene gelince, ben moda ve sosyete adından yola çıkarak yaptım bu yorumu. kişisel bir site olabilir ama içerik site adına uygun ilerliyordu taa ki şu son habere kadar. bana göre görgüsüzlük ki, bunda çok kötü bir durumda yok aslında. bunu hangimiz yapmıyoruz ki bende yapıyorum sende bir başkası da kabul etmesekte böyle, egomuzun o tarafını da okşuyoruz yeri geldi mi:) çok takılma yazdığıma diyeceğim ama zaten takılmıyorum deyip beni pek dikkate almadığını ifade edeceksin:) neyse iyi bak kendine, en yeni moda ve sosyetedeki hatunların haberlerini dört gözle bekliyorum:) bu arada sık kullanınlar listeme almıyorum ki siteni google den yazıp tıklayayım ki işe yarasın, bu kıyağımı da unutma;))

    YanıtlaSil
  39. sevdiğim Derya olmamana çok sevindim.

    YanıtlaSil
  40. Merhabalar hayirli olsun, en buyugu bes yasinda uc cocuk annesiyim, bu yaz icin daha onceki yazlarda oldugu gibi denize acilmayi planliyoruz insallah. Biz simdiye kadar iki ay civarindan itibaren bindirdik yavrulari bir sikayetimiz olmadi hamdolsun. Esimin yaninda calisan kaptanlardan birisi cocuklari ozellikle belli bir yasa kadar deniz tutmadigini soylemis, simdiye kadar aksini gosteren bir durumda yasamadik masallah. Bakicilar icin de en iyisi burdan ilac ismi vermek uygun degil ama e*********r ve m*********d isimli ilaclari duzenli araliklarla almak ise yariyor.


    Yani evet aldiginiz yelkenli cok pahali ve buyuk bisey olmayabilir ama oyle de olsa bu kimseyi alakadar etmez, kimse sizin ne kadar kazandiginizi ne kadarini yardim icin muhtac insanlarla paylastiginizi ne kadarini birikim olarak sakladiginizi merak edemez bile. Cok ayip. Herkesin parasi kendine hesabi kendine. Dediginiz gibi hayalinizmis bu, gunluk kullandiginiz arabanizin fotografini koysaniz hadi belki insan bir durup ya ne diye koymus bu arabanin fotosunu diebilir ama tekne baska bir kulvar, cok zahmetli ve ancak seven katlanir. Ne demisler en guzek tekne, arkadasimin teknesi. Pazar gunleri bogazda turlamanin keyfi baska neyde var...

    Ve ama lutfeeennn ama lutfeeeennnnnnn lutfen aldiklarini paylas, paylasmam dersen hala mail adresimi vereyim ona at :))))

    YanıtlaSil
  41. Hayirlisi olsun Pelin! :)
    yani bu konu uzamasin diye yorum yazmicaktim ama cok merak ediyorum bu kadar elestiricek haber buldugu bi blog'u neden okuyor Derya. Ben durust oldum icimden gecen bu ayagina yatmis fakat o yazdigi mesaj cok daha sakin bi tonda yazilabilirdi, resmen negatif etki yaratmak icin yazmis. Ayrica binlerce dolarlik cantalari, kiyafetleri giyip magazincilere fotograf veren "sosyete"nin yaptigini gorgusuzluk olarak gormeyip heycanla okurken rahatsiz olmuyormuymus?!?! Bu haber gorgusuzlukse, onlarin yaptigi da oyle!

    YanıtlaSil
  42. Hayirli olsun Pelin, keyifli seyahetler dilerim.. Bir de su home page'nin rengini ve sonbahar resimlerinin yerini icimizi acicak yaz renklerine biraksan artik:)) nutfeennn:)
    NesliNY

    YanıtlaSil
  43. ay cok guzel, hayirli ugurlu olsun! tekne olarak motor yat yerine yelkenli alinca birileri ben cok mutlu oluyorum :) yelken sevdasi cok baska bir sey. babamdan iki kardesime ve bana gecti; yilbasinda gocekte titreyerek yelken actik, subatta 10 gun thailand/andamar denizinde yelken yaptik. onumuzdeki sene caribbean planimiz var. kucuk yasta alisirsa ayca da cok sevicektir eminim. bir kere insana yelken keyfi bulasinca kolay kolay kurtulamiyor.

    ben teknede kaymayan ayakkabi olarak jimmy choo morse pvc'leri giydikce biraz alay konusu oluyorum ama cok seviyorum. ve tory burch'un nautical temasiyla milly bikinileri tavsiye ederim.

    hayirli seyirler, ruzgariniz bol olsun!

    YanıtlaSil
  44. sevgili T evet haklısın 3 yaşına kadar tutmazmış diye duydum bende. ama arada istisnalar oluyormuş yinede. umarım onlardan değildir. şu ilaç isimlerini mail atarsan çok sevinirim.
    evet kesinlikle en iyi tekne arkadaşımın ki :))) biz aldıktan sonra onu al bunu al bitmiyor bir tülü. resmen dedikleri gibi metres gibi bu tekneler :)

    @ adsız : burası 2-3 kullanımlık bir kemere 1000 euro yu vermekten çekinmeyenleri konu eden bir blog. dediğin gibi bunları okumaktan keyif alan birinin böyle tepki göstermesi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor insana :)
    neler aldığımı paylaşamam çünkü bir ara paylaştım yemediğim laf kalmadı :) saygı duydum ve yapmadım bir daha da. ama mail yoluyla memnun olurum paylaşmaktan :)

    @ neslieNY : çok haklısın bir ara değiştireceğim renkleri. benim de gözüme batıyor çok :)

    @ foodiebites : yelken ve jimmy choo ??!! süpersin ! bilmiyordum bu modeli. sayende öğrenmiş oldum teşekkürler. ve gerçektende hiç fena değiller. bakma kim ne diyor. rahatsan ve iyi hissediyorsan kime ne. kocam teknede çıplak ayakla gezinilir diye tuturuyor deli ediyor benim gibi bir ayakkabı hastasını :) bu işde çok geri kaldım çoook. şu inadını kırsam mahvedeceğim ortalığı :)

    bikiniye ne yazık ki sıcak bakamıyorum henüz. hem fazlalıklarım yüzünden hem de içinde daha rahat ederim diye hep mayo seçiyorum.

    thailand/andamar olayına bittim mahvoldum. bizde daha o cesaret yok. tebrik ederim sizi :)

    YanıtlaSil
  45. pelincim, sosyolog olmak başa bela, sırf halkın nabzını:)) tutmak adına tüm yorumları okudum. şaşkınım. ama onu boşver, seni ve güzel ailenin adına çok mutluyum! izmir kızı, çeşme kızı olarak denize ve tekneye olan tutkuyu gayet iyi anlayabilenlerdenim:) ama sevgili müge'ye katılıyorum, ben de teknesi olan arkadaşı tercih ederim; hep derler ya, en iyi tekne, arkadaşının teknesidir:)) şaka bir yana, biz de kaan'la deli gibi bakınıyoruz, sağ salim güzel günlerde kullanılsın!

    bu arada, kuantum olayı: sakın kazasız belasız kullanılsın bile dedirtme. kaza ve bala kelimelerinin iyi niyetle bile olsa anılması iyi değil, sağ salim, güzel günlerde kullanılsın şeklinde kurulmalı bu cümle.

    ayça'ya da öpücükler!

    YanıtlaSil
  46. teşekkür ederim sedacım. evet haklısın galiba bu sözleri fazla tekrarlamamam gerekiyor. ama elimde değil o kadar ağzıma yapışmış bir laf ki kurtulamıyorum bir türlü :)
    eğer bakınıyorsanız sakın boat show ları kaçırmayın. hakikaten inanılmaz fırsatlar olabiliyor. bir tanıdığımız neredeyse yüzde 60 indirimle aldı kapattı Bavaria yı.

    YanıtlaSil
  47. allahıımm! biz jet ski'ye bile binince dünyanın en mutlu insanları olabiliyoruz, bavaria düşünemiyorumm:) inşallah inşallah diyorumm! kucak dolusu sevgiler!

    YanıtlaSil
  48. Pelin'cim, mutluluğun yazından bile anlaşılabiliyor. Bir hayali gerçekleştirmenin verdiği mutluluk, birçokşeyin üstündedir. Hayırlı olsunn..
    Keyifli seyahatler dilerim.. gittiğin yerlerden resimleri bekliyoruz:)))

    YanıtlaSil
  49. çok teşekkür ederim sevgili styleistico :) evet kesin resimleri paylaşacağım :)

    YanıtlaSil
  50. Pelinnnnn, super teknenizzz :) Cok cok sevindimm. Bizimle bu mutlu haberi paylastigin icinde tesekkur edriz. Lutfen canini negatif mesajlarla sakin sikma. Seni mutlu eden bi gelisme okuyucularinla paylasmak en buyuk hakkin. Kimsenin kendi blogunu hangi amacla kullandigini sorgulamaya hakki yok. Begenmeyen okumazz!!!! Maddi gucu averajin ustunde olan insanlarin paralarini neye harcadiklarini sorgulama yada yargilama hakki nerden geliyor anlamiyorum. Her luks araba alani, ev alani sorgulayan bi ulke oldu Turkiy! Canim siz gule gule kullanin o tekneyiii. Icine kokos kokos otur havni da at istersennn. Eger Atlantik'i asmaya karar verirseniz bana da ugramayi unutmayin sakinn. Simdi sen bu bazi yorumlardan sonra okuyucularinla bulusmayi iyice bosverirsin ona uzuluyorum ben :(

    YanıtlaSil
  51. teşekkür ederim sevgili Elle. demek istediğimi anladın mı ? :)

    YanıtlaSil
  52. tekne metrestir diye bi laf duymustum bi zamanlar... sanirim cok ozen ve bakim istemesinden oyle demislerdir.. hayirli olsun, ruzgariniz bol olsun...

    YanıtlaSil
  53. teşekkür ederim ve kocaman bir aminnnn Tuğçeciğim :)

    evet kırmızı inan tam da dedikleri gibi :)) çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  54. şimdi bende böyle bi tekne alsaydım kesin koymak isterdim fotoğrafını ama belki yeni aldık filan diye değilde işte yani buda tekneyle açıldığımız günden b kare filan diye :)) kim göstermek istemez ki :)) pardon ama elbiseleri ayakkabıları niçin alıyoruz ? göstermek için değil mi? hepimiz facebooke fotoğraflarımızı neden koyuyoruz ? insanlar evlerinin içini eşyalarını filan gösterebilmek için güya kendilerini geniş açıdan çekip yayınlamıyr mu? pelin bunu direk yapmış tek fark bu bence :)

    YanıtlaSil
  55. dediklerinin bazılarına katılmasamda ifade tarzın son derece kibar ve içten. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  56. harika bir tekne bende boat show dan sonra 1 ay beneteau diye aglamıştım. güle güle kullanın.siz çok araştırmıssınızdır tavsiyeleriniz varmı alım için dikkat edilecekler filan sevgiler

    YanıtlaSil
  57. stilperisi evet yıllardır araştırıyoruz. birçok markaya gittik geldik. ve en iyisinin beneteau olduğuna karar verdik. birde tezmarin in satış sonrası servisi çok iyi. boatshow ları kaçırmayın bir de. gerçekten çok çok ucuza kapatabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  58. Pelin daha yeni aklıma geldi yazayım dedim :))Eczanelerde satılan bulantı bantları gerçekten işe yarıyor.2 yaşın altına veriliyor mu bilmiyorum ama doktorunuza danışın derim.Ama dadınız için kesin kullanabilirsiniz.Sevgiler

    YanıtlaSil
  59. Merhaba Pelin. 15 gündür yoktum kısa bir İstanbul tatili yaptım bu yüzden bu postu yeni görüyorum. Sevincini paylaşmak istedim. İnanır mısın benimde hayallerim arasında bir yelkenli sahibi olmak vardır. Ailenizin yeni üyesinin size mutluluk getirmesini diliyorum. Ailenle güzel günler geçirirsiniz inşallah. Ayrıca çok başarılı bir seçim olmuş. Maşallah. :)

    derya

    YanıtlaSil
  60. deryacım çok teşekkür ederim. tahmin ettiğim tatilde olduğunu :) inşallah tez zamanda seninde dileğin olur.

    YanıtlaSil
  61. Blogta nostalji yapmaya bayılıyorum. Bu postu yazdığın zaman senden bi haberdim ama şimdi birşeyler yazmak istedim:) Benim eşimde deniz hastası yelkenli tutkunu gamze alalım dedi 2-3 sene önce benim popom yemedi çünkü çok zor yelkenli biliyorum o yüzden tekne aldırdım eşime. Ayaklarımı uzatıp yatıyorum:) Ama biliyorum yelkenli tutkusu çok başka birşey. Eşim bana teknedeyken hep derki böyle uzanıp yatarak denize ihanet ediyorum ah yelkenlim olsa keşke der. O kadar deniz tutkunudur. Bu postu görünce yazmak istedim. İnsan da deniz tutkusu olunca başka oluyor tabi. Bende aylarca teknede kaldığımı bilirim müthiş keyifli birşey. Sana da bu yaz yelkenlide mutlu keyifli bir tatil dilerim şimdiden:))

    YanıtlaSil
  62. Gamze esini cok iyi anliyorum.Gercektende yelken sporunu seven icin tekne buyuk bir ihanettir ;)) bu iste kari koca ayni zevklere sahip olmadikca ara yol mutlaka kadinin galibiyetiyle sonuclaniyor ;) senin gibi cok arkadaslarimiz var da ondan biliyorum ;) neyse en azindan biriniz hayatindan memnun ;)

    YanıtlaSil
  63. Çoğu zevkimizde uymaz hep benim dediklerim olur:)) Ama senin yazın beni yelkenliye özendirdi doğrusu. öperim pelincim:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.