Bir Cennet : ELIO SEDEF

Son 4-5 gündür epey yoğunum. Çünkü fırsat bulduğumuz en kısa anı bile yelken yaparak değerlendirmeye çalışıyoruz. Ne kadar kaptan olursak olalım bu iş ancak tecrübeyle öğreniliyor. Son 10 gündür hiçbir yardım almadan sadece ikimiz çıkıyoruz. Bilenler bilir. Bu işte öyle oturacaksın, güneş kremini süreceksin de güneşleneceksin olayı pek yok. Habamam çalışmaca :) Akşam oldumu ağrıyan kemiklerinizden anlıyorsunuz ne denli çalıştığınızı. Denize olan aşkınız sapıklık derecesindeyse bu ağrılardan benim gibi sadistçe keyif bile alabilirsiniz :)



Ayça 2 hafta önce tekneyle ilk tanışmasını yaptı ama açılmadan sadece keşif yapmasını istedik. Pazar günü ilk kez sabahın 10 'unda üçümüz açıldık. Hanımefendi bayıldı :) Önceden bulantıya karşı hiçbir ilaç vermedik. Cimcime saat 12 gibi kamarasına girdi, yatağını keşfetti. Ben eşyaları düzenlerken bir de ne göreyim ?! Kuzum uykuya dalmış bile :) Anlaşılan beşik misali sallanmak hoşuna gitti ki minik cadım hayatının öğlen uykusu çekti. Tam 2,5 saat !

Uyandığında yemeği nerde yeriz diye düşünürken aklıma 20 yıllık yelkenci dostum Ayşem 'in nasihatı geldi. Sakın Sedef Adası 'na giderseniz Elio Sedef 'e uğramamazlık etmeyin demişti. Hemen iPhone 'dan telefonlarını buldum. Tekneyi tonoza bağlayarak Elio 'nun botuyla iskelesine çıktık.(Tonoz ve bot için ekstra ücret almıyorlar)



İskeleye çıkar çıkmaz çalan chillout müzik kalbimi anında fethetti. Yeşillikler arasında şahane bir restaurant. Doğayı bozmadan harika bir dekorasyon yaratmışlar. Canlı dj eşliğinde çalan müzik kışkırtıcı. Sadece tekneyle gelen değil Sedef Ada 'sının ahaliside Elio 'yu sevmiş. Masaların manzarası kartpostal tadında. Yemekler pek bir leziz. Kum midyeli chili biberli Spaghetti Vongole nin yanında 1 kadeh Pinot Grigio ile ben bambaşka diyarlardaydım. Üstüne yenen Panna Cotta 'nın tadı hala damağımda. Ben denemedim ama balık çorbasıda pek bir meşhurmuş haberiniz ola.

Denizede girebilirsiniz ama gördüğüm kadarıyla deniz çok pisti. Siz en iyisi sadece yemek ve Büyükada 'ya karşı güzel bir manzara için gelin.

Kısacası günübirlik şehirden kaçmak isteyenlere şiddetle Elio Sedef 'i tavsiye ederim. Ama gitmeden rezervasyon yaptırırsanız iyi ederseniz. Biz şanslıydık yer bulduk.

Ve şayet eline geçeni yere atan bir bebeğin yanında Ayçaaaaa diye çemkiren, tipi kaymış bir cadaloz görürseniz aha işte o benimdir !! Gerçekten böyle birşey olursa sakın benimle tanışmamazlık etmeyin darılırım valla !! :)

Yorumlar

  1. hihihiii.
    çok güzel bi yazı olmuş canm...

    YanıtlaSil
  2. Ayçoşun hemen adapte olmasına çok sevindim Pelin. Keyifli bir yaz sizi bekliyor o zaman. İyi eglenceler

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler modavesaire :)

    yeşimcim biiyorsun çok kafaya takıyordum neyseki korkulan olmadı :)

    YanıtlaSil
  4. Ohh mis olmus miss!! Cikarsiniz caniniz her istediginde:)Pelincim Ayca'ninda sevmesine bende cok sevindim. E gobek adi Deniz olupta nasil sevmesin ama dimi? Insanlarin adini aldiklarina cekerlermis derler:)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel yazmışsın Pelincim.Sanki ben de sizinle teknedeydim, yelken yaptım ve sonra Elio Sedef'e gittim, çalan müziği ben de duydum ve yemeğimi yedim ve sonunda senin Ayçaaaaaa!!! diye bağırmanla kendime geldim:-)) Sefanız olsun, keyifli, sağlıklı günlerle tadını çıkartın teknenizin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.