EMILIO PUCCI 'nin Tığ Elbisesi Pek Bir Gözde !

İşte asla giymeye cesaret edemiyeceğim bir elbise. Ama giyemesemde beğenmeme engel değil. Emilio Pucci 'nin bu tümü tığdan örülü 2000 dolarlık elbisesi 70 lerin gösterişli bohem tarzını en güzel şekilde ifade ediyor.. St.Tropez'in lüks plajlarında deniz sonrası içkinizi böyle bir elbiseyle içebilirsiniz. Monaco 'da, Capri 'de akşamüstü partilerine katılmak için ideal. Ya da 40 metre uzunluğundaki yatınızda verdiğiniz bir yemekte bu elbiseyle tüm gözleri üzerinize çevirmeyi rahatlıkla garantilersiniz.



Ama bu elbiseyi düğününüz sonrası verilen aile yemeğinde giymezsiniz. Giyerseniz görgüsüzlüğün kitabını yazarsınız. Tıpkı Leann Rimes gibi.

Julia Restoin-Roitfeld şömineye dayandığında elbisenin yan detaylarını güzel bir şekilde göstermeyi başarmış.

Yandaki minik penceler iç çamaşırı giymenizi adeta yasaklar gibi. Bu fıstıkla en fazla yanları ip gibi ince beyaz bir G-string giyebilirsiniz o kadar.Şayet deniz ortamındaysanız mayokini ve bikinilerle de çok hoş durur. Elbette göğüs dekoltesini kapatmayacak bir model olmalı.



Geçtiğimiz gün Eda Taşpınar katıldığı bir davete bu şahane elbiseyi giydi. Ama hayır orjinalini değil. Nasıl olduysa InStyle 'in çekimlerinde bu sefer gerçeği dile getirmiş. Özel olarak ördürmüş ve ortaya gayet de başarılı bir iş çıkmış. Sırtına güvendiği için ek olarak sırt dekoltesi yaptırmış. Yakışmış. Ama içine giydiği bariz belli olan beyaz iç çamaşırla herşeyi mahvetmiş.



Ezgi Kıramer de elbiseyi kendine has tarzıyla blogunda paylaştı. Ama sample olanını. Elbise bir kaç beden büyük. Yan penceleri kapattırıp özel olarak derin bir yırtmaç yaptırmış. Derin göğüs dekoltesini kapattırmış ve babanesinin iğnesini kullanmış. Birçok değişiklikle kıyafet günün her saati ve her ortamda giyilesi hale gelmiş. Pek bir beğendim.



Ve son olarak bu şahane elbisenin ilhamı Jane Birkin. Yanında ultra karizmatik Serge Gainsbourg ile 1969 senesinde çekilmiş bu resme bakarsanız sanırım bana hak verirsiniz.

Yorumlar

  1. Ezgi Kiramer'in ki gayet basarili olmus; cok rahatlikla giyilebilecek turden. Ve cok da yakismis. Zaten sitesinde de cok begenmistim. Eda Taspinar'in ki icin aynı yorumu yapamiyorum, vucudu her ne kadar musait olsa da bana kalirsa cok acik. delik isi olan bir elbisede fazla dekolteye gerek yok diye dusunuyorum, daha klas duruyor.
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. bişey söylüyimmi bence senin blogu okudu yeter atık rezil oldum doğruları sötlüyim anneannem ördüyse bile söyliyim vallahi pelin örülme olduğunu da anlar dedi ha ha

    YanıtlaSil
  3. Iyi bari en azindan kendi tasarimim diye ortalarda gezmiyor gelisme kaybetmissin edacim tebrik ediyorum seni burdan . Elbisenin sirtini acmak bence fazlasiyla acik olan bir elbisede gereksiz kacmis . Bence en cok mankene yakismis

    YanıtlaSil
  4. acaba mı selin ? ahh keşke okumuş olsada bir işe yarasa söylenenler :)

    ezgi bence de yine harika.

    YanıtlaSil
  5. Bu sezon Pucci ne kadar konushuldu, her elbusesi nerdeyse bir olay oldu)vallah bu sezon Pucci oldu Gucci)))(haha cok kotu espiri yaptim)))

    YanıtlaSil
  6. emilio pucci bu sezon yaz kış bir çok tasarımında jane birkinden esinlenmiş zaten. kışında çıkan o çanta kemerler yine jane birkin'in ki ile aynıydı. ben de bu ay ki magger yazımda bundan bahsettim. tabi elbisenin efsaneliği de ayrı konu..

    YanıtlaSil
  7. iyi aksamlar pelin hanim ve diger blog takipcileri, sizin blogu her gün bir an eve gitsemde pelin hanim acaba bugün neler yazmisdir diye merakla takip ediyorum. Harika bir blogunuz var, gercekten mükemmel. Farki diger bloglardan sayfayi actiginizda resimlerden (en yukarida olanlar) belli oluyor. Özenle secilmis :-)

    Ve bekledigim gibi Eda hanimin elbisesini konu yapmissiniz. Ben haftasonu gazete de gördüm, ve aman allahim bu ne.... diye düsündüm. Madem böyle bir elbise giyiyorsun, insan icine böyle ic camasiri giymezki...böyle bir cesaretli elbiseye ancak bir string giyilir.
    Sanki, ben bu vücuda bu elbiseyi giyerim gibi..... Nerede Jane Birkin deki hos ve asalet bir görünüm, nerede eda Hanim elbise tasimasi.

    Sevgilerimle funda

    YanıtlaSil
  8. pelin hanım ezgi k'nin elbisenin yanlarında delikler yok ayrıca kumaşta farklı gözüküyor . Yabancı basında çıkmış fotolarda elbise daha transparan dururken ezgi k'nın üzerindeki banyo lifine benziyor ve fazlasıyla kalın bilemiyorum belki ışıktır günahını almak istemiyorum luxuryshopper sitesinde aynı elbiseyle olan başka fotolarında baktım alakası yok bana sorarsan pucciyle falan

    YanıtlaSil
  9. Bu elbiseyi her gordugumde icimin yaglari eriyo ya asik oldum galiba ehehuhee :))

    YanıtlaSil
  10. funda bana modavesosyete@gmail.com adresinden ulaşabilirsin.

    ezgi kıramer in elbisesi bir simple. her markanın olur ve orjinalinden biraz da olsun farklıdır.

    YanıtlaSil
  11. Eda, Gauguin'in tablolarındaki Tahiti'li kadınlara benziyor :)

    Elbise en çok Ezgi K'ya yakışmış. Ama onun vücuduna dekolteli versiyonu daha iyi dururdu.

    Bu arada Eda'nın üstündeki elbisenin dirsek kısmı çok fena sünmüş, kötü duruyor.

    YanıtlaSil
  12. ya alakasız olacak ama pelın hanım bir anket yapsanız
    erdem mı
    hakaan mı
    huseyin cağlayan mı
    acaba hangi dunyaca unlu tasarımcımız daha basarılı ?aklıma bska dunya capında tasarımcımız gelemdı umıt benan var ama o daha cok yenı ve erkek yapıyor

    YanıtlaSil
  13. ülkü süper yakalamışın eline sağlık :) gerçektende benzemiş.

    YanıtlaSil
  14. Biz de isteriz edanin kiyaferlerinin linkiniiiiiiiii

    YanıtlaSil
  15. canın pelinim seni çoook seviyorum ve ailenle mutlu olmanı diliyorum alakasız olucak ama söylemezsem çatlarım ellede nie aday diilsin buse terimden kat kat iyisin yaaa hakkın yenince üzülüyorummm

    YanıtlaSil
  16. teşekkür ederim :) benim bu dandan herşeyi konuşmamla herhangi birşeye aday olmam imkansız. zaten umurumda da değil bu tarz şeyler. yapılanda doğru yapılmıyor zaten.

    YanıtlaSil
  17. eda taşpınar berbat görünüyor

    YanıtlaSil
  18. Bu tarz bir kıyafetin içine gtring giyin şeklinde tavsiyede bulunmanızı kınıyorum. Bu apaçık teşhircilik olur. Gstring giyildiği takdirde kalçalar bariz görünecek. Çok yanlış.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.