LÜTFEN MİNİK DOSTLARIMIZI UNUTMAYALIM !

 


Bu kavurucu sıcaklarda lütfen minik dostlarımızı unutmayalım. Herkes apartman kapısının önüne minik bir kap içine su ya da mümkünse süt koysun. Baharda hamile olan tüm kediler yeni anne oldular ve onlar için özellikle şu dönemde su çok önemli. Sütlü kahvenizden bir kerelik vazgeçin ve sütünüzü minik dostlarımızla paylaşın.
Tavuk, et, balık yediğinizde geride kalanları çöpe attığınız zaman gözünüzün önüne size aç gözlerle bakan bir kedi bir köpek gelsin. Koyun bir torbaya bırakın en uygun köşeye. Merak etmeyin onlar kokuya gelirler ve bıraktıklarınızı afiyetle yerler.

Ben köpeğime 1 kutu mama alıyorsam 1 kutuda sokaktakiler için alıyorum. En ucuzundan alın ama alın.

Kuşlarında durumu zor. Su bulmaları kolay değil. Şayet balkonunuz varsa bir kap su koyun lütfen. Pencere önünede koyabilirsiniz. Onlar nereye koysanız zaten görürler. Penceremin önü bok yığını oluyor demeyin. Oluyorsa ne varki bez elinizemi yapışıyor. Silersiniz olur biter. Ağustos ayında yuva yapmaya başlayacaklar ve güce ihtiyaçları olacak.

Unutmayın ki bu dünyanın sahibi sadece bizler değiliz ve onlar da bizler gibi Yaradan 'ın eseri.

Yorumlar

  1. süt koymayın sakın. bu sıcakta hayvanlar içene kadar o süt bozulur gider. ayrıca susuzluklarını gidermez. su koyun. hayat suyu

    YanıtlaSil
  2. işte bunu seviyorum..
    okurken,kendim yazmış gibi hissettim.
    ama malesef oldukça bencil ve sevisiz bir toplum olup çıktık.
    kediyi-köpeği sevmemize gerek yok,
    ama ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız.
    en azından bunu yapalım!!!

    YanıtlaSil
  3. imzamı unutuum
    xoxo:))

    YanıtlaSil
  4. benim bildiğim süt bozulsa bile hayvanlarda insanlarda olduğu gibi zarar vermiyor. o yüzden ben sütde koyuyorum. zaten o kadar çok varki başıboş kedi inan bir sonra çıkışımda damlası bile kalmamış oluyor.

    YanıtlaSil
  5. muazzam güzellikte bir post . konu net, mesaj vurucu.
    ayşe

    YanıtlaSil
  6. evet ben bir malamut annesi olarak bu postunu gördüğümde hele ki resmi :) içim cız etti duyarlılığına sevindim bizim mahallemizde fazla duyarlı var bizim kediler köpekler tombiş tombiş oldu sayemizde :) inşallah bu yaz günlerinde çöp kutularının kenarlarına bir kap su koymayı adet ediniriz :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.