2011 IFW DOSYASI - 2. Gün

Ve sırada benim için 2. günde ön plana çıkan koleksiyonlar :



Niyazi Erdoğan Defilesi : Niyazi Erdoğan 'ın konsept defileleri her zaman heyecanlıdır. Özellikle styling konusunda son derece başarılı bir isim. Bu sene ki konusu 'sünnet'. Fesleri gördüğümde ilk ne alaka desemde birkaç dakika sonra bu hayretim kayboldu ve kıyafetlere odaklanabildim. T-shirtler çok ama çok hoşuma gitti. Sandaletlere bayıldım. Kullanılan renklerdeki bütünlük çok hoş olmuş. Birtek çok renkli ayakkabıları beğenmedim o kadar.
Kişisel Notum : 7



Simay Bülbül Sunum : Simay Bülbül bu sezon defile yapmadı ama koleksiyonunu Galata 'daki mağazasında sundu. Deri konusunda kısa zamanda çok büyük bir yol aldı. Beyaz renkli her kıyafete bayıldım. Özellikle cut-out elbise nefis. Doğru bir bedende inanılmaz gösterişli durur. Kimliği olan ve görsel anlamda sayıca az da olsa yeterli doyuruculuğu yaşatan bir koleksiyon.
Kişisel Notum : 7



Nejla Güvenç Defilesi : Nejla Güvenç 'in koleksiyon teması Paralel Hayatlar. Temaya uygun renk geçişleri ve kullanımını çok beğendim. Özellikle değişik kesimler çok hoş. Lila renkli göbeği açıkta bırakan elbise dışında bütün koleksiyon günün her saati kullanılabilecek özgünlükte. Ayakkabıların kabalığı güzel bir kontrast yaratmış. Saç ve makyaj sunuma uymuş. Resmini koyduğum tüm modellere bayıldım. Hele şu gri tulum al beni al beni diye bağırıyor :)
Kişisel Notum : 8



Stüdio Kaprol Defilesi : Bu defileye gitmeyi o kadar çok istedim ki. Ama olmadı işte :( Arzu Kaprol moda dünyasının Sezen Aksu 'su. Bu sene bir süredir birlikte çalıştığı genç yeteneklerin koleksiyonunu sunmayı tercih etti. Ne kadar asil bir davranış. Kendisine kocaman bir alkış. Bu şanslı genç yetenekler Ali Bayramoğlu, Beliz Mısırlı, Tolga Turan ve Gülcan Ardıç. Koleksiyon gençlere ait olsa da yine de her bir parçada Arzu Kaprol 'un o kendine has fütüristik çizgisini görebiliyorum. Makyaj ve saç hoşuma gitti. Özellikle beyaz elbiselerin hepsine aşık olmuş durumdayım. Müthiş !
Kişsel Notum : 9



Koton Defilesi : Koton 'un Hakan Yıldırım imzalı Night&Day koleksiyonu beğendim. Bütün elbiseler güzel ve gayet şık. İster kokteyl ister büyük bir davet ya da düğüne gidenler olsun Koton uğranacak ilk adreslerden biri olacaktır. Seçenekler bol, renkler gözalıcı ve dikişler gayet kaliteli görünüyor. Alber Elbaz işbirliğiyle gerçekleşen H&M koleksiyonunda dikiş kalitesi o denli kötüydü ki Koton yanında Hermes gibi kalmış. Bu açıdan gösterilen özene kocaman bir aferin. Kısıtlı bir bütçeyle şık olmak isteyenler için mükemmel bir koleksiyon. Kısıtlı bir bütçe diyorum ama fiyatlarıda merak ediyorum doğrusu.

Koleksiyonda Hakan Yıldırım çizgisi ön planda olmasına rağmen başka birçok büyük markanın çizgilerinide görebiliyorum. Pucci ve Michael Kors 'dan girip Victoria Beckham ile devam edip Versace 'ye kadar uzanabilirim :) Ama ne olursa olsun ortaya konan çalışma gayet doyurucu.
Kişisel Notum : 8

3. Günü yazıyorum biraz sabır :)


Share


Yorumlar

  1. Arzu Kaprol (ve genç yetenekleri) gerçekten harika. Ba-yıl-dım! Hakaan'a gelince etkilenme-esinlenmeler! son derece bariz. Öyle ki her resime isim koyabiliyorsunuz... Ne desem bilemiyorum.

    Zehra

    YanıtlaSil
  2. simay bülbül'e 7 bende daha çok siyah derileri beğendim
    nejla güvenç'in koleksiyonunu birkaç parça dışında beğenmedim ama renkler süper güvenç'e 7
    arzu kaprol'u ve parçalarını hep sevdim yaptığıda çok güzel ben 8'i uygun görüyorum
    koton defilesine bayıldım renkler tasarımlar dediğin gibi kokteyllere davetlere veya düğünlere giderken kotona uğranmalı ben fiyatlara 200 300 diyorum ama ne olur bilmiyorum koton için ise 9

    YanıtlaSil
  3. Çok isabetli yorumlar olmuş, ben de Koton koleksiyonunu mağazalarda görmeyi bekleyenlerdenim.
    IFW Çantaları'nın özeti için cantavefazlasi.blogspot.com'a uğrayabilirsiniz... ;)

    YanıtlaSil
  4. çanta ve fazlası eline sağlık harika hazırlamışın :)

    YanıtlaSil
  5. Arzu Kaprol derim başka da birşey demem.

    YanıtlaSil
  6. Simay Bülbül Kazlıçeşme'de bir deri firmasında stilistken bizim firmaya koleksiyonu için düğme bakmaya gelirdi. Onu bir sene sonra kendi adıyla galatamoda'da görmüştüm, saçlarından tanıdım:))

    YanıtlaSil
  7. Niyazi Erdoğan'ın çok renkli ayakkabıları dışında epey iyi.Simay Bülbül'ü pek beğenmedim açıkcası.Nejla Güvenç Fena değil ama gene pek beğenmedim :D Arzu Kaprol'u beğendim ama senin kadar değil :)Koton da güzel sayılabilir. Ben İstanbul Fashion Week'i pek sevmem hala Arzu Kaprol dışında beğenmiyorum :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.