52 - Kim Daha ŞIK ?

 


Bugün kü oylamamızda Arzu Sabancı var. Geçtiğimiz günlerde bir davete giydiği Giambattista Valli elbisesi çok hoşuma gitti. Bu elbiseyi Nina Garcia 'da giymişti.

Elbisenin ruhunu yansıtan Arzu Sabancı olmuş. Herşeyden önce Nina Garcia 'nın bu kesim elbiseye bir kemer takmış olması faciadan da öte bir durum. Ama Arzu Sabancı 'nın da opak çorap üstüne giydiği ayakkabı seçimini beğenmedim. Bu çoraplara açık burun ve bant ayakkabılar olacak iş değil.(Tabi resimde görebildiğime göre konuşuyorum)

Yine de elbiseyi en doğru şekilde taşıyan Arzu Sabancı olmuş. Makyajı, saçı ve clutchıyla temiz bir şıklık sergilemiş. O yüzden oyumun nereye gittiği belli :)



Share

Yorumlar

  1. Ya Pelin normalde hep sana katilirdim, bu sefer Nina Garcia'yi begendim ve kendimden suphe ettim seninle ters dusunce =)

    Benim oyum Nina Garcia'ya gitti.. Herkese guzel bir gun diliyorum =)

    Ruya

    YanıtlaSil
  2. Söylediğin gibi Nina Garcia'nın kemer takması bu kesimdeki elbisede çok kötü durmuş.Ayakkabılarını da beğenmedim.Arzu Sabancı ondan daha iyi taşımakla birlikte bence bu elbise ona gitmemiş.Kalça kısmı kalın görünüyor.Birşeyler olmamış.Ben en çok mankendeki duruşunu beğendim.

    YanıtlaSil
  3. Dun vaktim olmadi, bugun bir girdim blog'a ohooo bir suru postlar, bir suru yorumlar, keyfime diyecek yok :) Her zamanki gibi keyifle okudum Pelin. Elbise cok hos, cok begendim. Dedigin gibi kemer olmamis, elbisenin havasini sondurmus resmen, benim oyum Arzu Sabanci'ya gidiyor. YC

    YanıtlaSil
  4. Bu elbisenin üretilirken hedeflediği görünüm sanki beyaz üzerine desenli dar bir bluz üzerine tek omuz gelip serbestçe dökülen bir elbise giyilmiş gibi durması. Elbette "gerçek hayatta" insanların bu uzaylı mankenler gibi kalçasız, etsiz olmasını bekleyemeyiz ama giydiğimiz bir kıyafetin en azından ortalama bir düzeyde düzgün durması için de o kıyafetin dilini mümkün olduğunca korumamız gerekiyor. Tabii bazen podyumda hakkı verilmemiş bir elbise gerçek hayatta, gerçek bir vücutta dil değiştirip canlanıveriyor. Ama benim burada gördüğüm, düzgün vücuduna rağmen Arzu Sabancı'nın elbiseyi daha kötü bir dille konuşur hale getirmiş olması. Bir kere o etek kısmı kalçaya böyle sımsıkı oturduktan sonra artık bu elbiseyi kimse kurtaramaz. Elbisenin altı fincan gibi olmuş. Aşağı doğru dökülmesi gereken kumaş kalçaya ulaşır ulaşmaz sıkışıp toplanıveriyor. Ayrıca bu Jessica Albavari opak çorap tutkusunu da bir kenara bırakabilsek keşke. Bazı kıyafetleri burada olduğu gibi resmen karanlıklara boğuyor. Ne yazık ki Arzu Sabancı'nın başka bir hatası daha var, o da ağır göz makyajı ve tepesi kabartılmış sözüm ona salaş atkuyruğuyla sahnelere yakışır bir büst yaratmak. Nina Garcia elbiseye radikal bir müdahale yapmış olmasına rağmen en azından saçını makyajını hafif tutmuş, çorap giymeyerek elbiseyi öne çıkartmış. Kemer müdahalesine rağmen de elbise kalçasındaki gevşekliğini koruduğundan bütününde havası bozulmamış. Büyük ihtimalle kemersiz giydiğinde beli olduğundan kalın göründü ve o da böyle bir dokunuşla genel silüetini güzelleştirmek istedi. Hatta bir açıdan bakarsak elbiseye başka bir hoşluk da katmamış değil. Omuzdan inen siyah kumaş, kemer kullanımıyla göğüse yapıştırılınca daha geometrik keskinlikte bir çapraz çizgi oluşturmuş. Bu da çiçekli desene tezat, güzel bir hava katmış.Yani Nina Garcia uygulamasında elbiseye katılan keskin inişler, daralmalar ve geçişler elbiseye uymuş. Arzu Sabancı ise elbiseye ağır kaçacak derecede dişilik katmış. İşte tüm bu nedenlerle bu karşılaştırmada: Nina Garcia > Arzu Sabancı

    YanıtlaSil
  5. valla ben nedense ikisini de beğenmedim. Arzu sabancı nın vucuduna uymamış,ninada kemer ve ayakkabı ile elbisenin özelliğini çok bozmuş. Valla en güzel manken bence...

    YanıtlaSil
  6. zeyn offf diyorum sana :) feci detaya inmişin ama işin hakkını vermişin eline sağlık.yorumlarını okumak çok keyifli devamm :)

    yc çok şey var okuyacak kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  7. bende fashionboard'a katılıyorum ilk defa seninle aynı fikirde olmadığımdan acaba bir gariplik mi var dedim. Siyah opak çorap elbiseyi boğmuş ve ayakkabılarda kabusa çevirmiş bence.Nina Garcia kemer takarak elbisenin siluetini daha güzelleştirmiş ve çorapsız ayakkabıları ile daha uyumlu oldugunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Zeyn,detayları öyle bir betimliyorsun ki tüm yorumlarının içine düşüyorum.Harika yazmışsın.

    YanıtlaSil
  9. ne demek olur mu hiç ? elbette illa ki benim beğendiğimi beğenmeceksiniz. güzlliği bu zaten. açıkçası ben de sizlerin yazdıklarını okuduktan sonra seçimimden pek de emin değilim artık :)

    YanıtlaSil
  10. bademlimon29 Kasım, 2011

    :)) bende yorumlara bakmadan oyumu ninaya vermiştim, yorumları okuyunca doğru yaptığımı düşündüm.. zeyn yorumları yine çok isabetli :) kemer gözümü siyah çorap kadar rahatsız etmedi çünkü.. siyah çorap çok kötü olmuş zaten oldum olası sevemedim şu siyah opak çorapları hele ki bu tarz bi elbiseyle... çok güzel olduğu zamanlarda oluyor ama kesinlikle kapalı bir ayakkabıyla..

    YanıtlaSil
  11. Bence ikisi de kötü yani Arzu Sabancı'ya olmamış elbise ve çorap ve ayakkabılar uymamış ama Nima Garcia'nın da kemeri bozmuş işi :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.