HERMES Roulis 'ye Bayıldım

 


Hermes 'in bu gördüğünüz yeni Roulis modeline bayıldım. 2011 yazında çıkmasına rağmen malum markanın adı Hermes olunca ünlülerin kollarını süslemesi biraz zaman alıyor. Modelin hem renklerine hem kullanım rahatlığına hem de genç çizgisine bayıldım. İnce metal toka çok zarif. En pahalı modeli üstte resmini gördüğünüz mykonos croco olanı. Fiyatı yaklaşık 18 bin $. Croco dışındakiler ise 6 bin ile 7 bin $ arası değişiyor. Roulis modelinde 4 farklı deri ve 33 renk kullanılmış. Constance modelini de çok sevmiştim ama açıkçası bunu daha çok beğendim.




Bizde nedense hala bir Birkin ve Kelly'dir gidiyor. Halbuki Hermes 'in o kadar farklı ve birbirinden güzel modelleri var ki sosyeteme biraz olsun değişiklik diyorum.

Tabi Kelly ve Birkin dışında değişiklik derken bazı isimleri bunun dışında tutmak gerek. Mesela yılda sadece 10 adet üretilen 122 bin $'lık Hermes Himalayan kullanan Ender Mermerci ve Bahar Şer. Ender Mermerci 'nin Himalayan çantasını 2009 'da sizlerle paylaşmıştım. Bir de farklı modeller kullandıklarını gördüğüm Siren Ertan Çarmıklı ve Feryal Gülman var. Siren Ertan Çarmıklı da Constance, Pochette modellerini gördük. Feryal Gülman da ise Medor clutch, Constance ve Toolbox modellerini. Aylin Tahincioğlu 'nun Jige Elan portföylerini de unutmamak gerek.

Uzun lafın kısası eminim ki yakında bu dünyalar güzeli Hermes Roulis 'lerden bazılarını bizim ünlülerimizde de göreceğiz. Kimde diye merak bile etmiyorum. Cevap zaten yazımın içinde :)


Share

Yorumlar

  1. güzel çanta ama 18 bin dolar vermeye değmez yine de

    YanıtlaSil
  2. ben en çok hermes'in toolbox modelni beğeniyorum.. hermes'in bu modeli sanki celine'nin box bag'lerine daha lüks bir alternatif olurmuş gibime geliyor :)

    YanıtlaSil
  3. Bence hoş değil. Bir albeni göremedim.

    YanıtlaSil
  4. Insanlarin genel olarak Kelly ve Birkin tercih etmelerinin 2 sebebi oldugunu dusunuyorum ben. 1.si marka gosterme meraki. Herkes bu yuzden aliyor demiyorum tabii ki ama insanlar aldim bari en bariz modeli olsun da Hermes oldugu belli olsun diye dusunuyorlardir. Ikinci sebebi ki bunun cok mantikli oldugunu dusunuyorum, o kadar parayi veriyorum en klasik olanini alayim mentalitesi. Sonucta evet Hermes ama bir Toolbox Birkin kadar timeless degil.
    Ayni sekilde mesela Chanel'in bazi cantalarina seve seve fiyatini oderim. Cunku benim cocuguma bile kalir degeri de ayni olur. Sezonluk cantalari icin ayni seyi dusunmuyorum ama.
    Roulis'yi begendim ama 7bin dolar odeyecegim bir canta degil acikcasi :)

    YanıtlaSil
  5. ilk defa hermes çantaları beğendim. ışıktanmı yoksa başka bişeymi mavi olan çok güzel. mavinin en güzel tonu. diğer renkteki hermesler de çok hoş.
    sezon sonunda elde kalan hermes çantaları değerini kaybetmesin diye yakılıyormuş. bir nevi karaborsaclık yapıyor bu tür lüks markalar. işte buna kızıyorum hem hayvanı katlet hemde yak çantayı.

    YanıtlaSil
  6. Çok kibar bir çanta özellikle turuncusuna bayıldımmm :)

    YanıtlaSil
  7. Bende çok beğendim mavisi ve turuncusu çok güzel. Parası elbette fazla ama hermes sonuçta değer gibime geliyor:) Benim çok param olsa chanel'e hermes'e yatırırdım,çantaları çok güzel ve parayı hak ediyor:) Bende hermes birkin görmekten sıkıldım ama param olsa ilk birkin alırım.Neden bende bilmiyorum gösterişten havadan değil ne sebepten bende bilemedim ama ilk birkin alırım:) Belki de bilinç altıma yerleşti bilinmez:))

    YanıtlaSil
  8. Güzel ama cok pahalılar yawwww:)))

    YanıtlaSil
  9. Birkin modeli bir kadın nasıl bir çanta ister nelere ihtiyac duyar, hem zarif hem klasik hemde fonksiyonel olma özelliğini nasıl taşır diye düşünülmüş bir model sanırım modelin hikayesini herkez biliyordur. Ama genc kusak modeller ise kendini asmak icin ve yeni klasikleryaratabilirmiyiz düşüncesiyle yapılıyorlar. Merak ettigim bu çantalar Hermes olmasa ve her seyi ile ayni özellikte olsa bu kadar alan olurmu? Birde insan 5 ila 100 bin dolar arasında fiyata sahip bir çanta taşıdığında acaba huzurlu olabiliyormu cok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  10. Vay beeee 122bin dolar okudum pelin ablacım. Bizim için bir ev parası! Almaya çalıştığımız ama bir türlü anaparayı(ilk resimdeki mavi croco hermesin fiyatına yakın olan anapara olmakta bu arada:)) toparlayamadığımız karı-koca deliler gibi çalıştığımız halde sanırım önümüzdeki bir on yıl içersinde ancak alacağımız, hayalini kurduğumuz bir ev parasını insanların çantaya vermeleri nasıl bir şeydir. Sanırım o insanları asla anlayamayacağım.

    YanıtlaSil
  11. EvrimKuzey31 Ocak, 2012

    Bu cantanın degerının bu kadar etmesının sebebı Hermes ıse.. ben gercekten bu paranın manasızca cok oldugu gorusundeyım. En ıyı derı kullanılsın,işçilik konsun uzerıne, en kalıtelı toka kullanılsın.. yıne de olmaz.. manasız.. gereksız.

    YanıtlaSil
  12. Cok afedersiniz ama yani Para sciyor olsam dahi dandik bir cantaya o parayi oldursen vermem. Canta (benim kistasima gore) 500 lira olsaydi dandik demezdim belki. Ama fiyat arttikca canta gozumde dandiklesiyor valla deger filan kazanmiyor. 'Aa bu sazan avi!' diyorum. Bence bu bir gorgu meselesi ayrica. Insanin zenginligi bile hazmetmesi gerekiyor. Zenginligini kendi icinde hazmedememissen gider bir elbiseye 60bin kusur verirsin tabi. Ama ben de o cantaya, o elbiseye o parayi verene gormemis deme hakkimi sakli tutarim. Bana hesap mi verecek nasil harcayacagini demem. Dunyanin gitgide sacma bir yer olmasina katkida bulundugu icin istedigimi soylerim. Tipki arap seyhlerine, o zengin tipinde insanlara hepimizin soyledigi gibi, arada bir fark goremiyorum. Ah kapitalizm vah kapitalizm.

    YanıtlaSil
  13. herkesin yapısına ve bütçesine göre bir lüks algısı vardır. siz vermeyebilirsiniz ama ben pekala veririm. Ama benimde kendime göre limitlerim vardır. Karun kadar zengin olsamda gidip bir Himalayan asla almam ya da 60 bin dolar bir elbiseye vermem.Ama bunlar sıradışı örnekler zaten. Her lüks parçayı bir tutmayalım lütfen. Şahsen kalitesi yüksek, emeği fazla, zamansız diye nitelendirdiğimiz ve dolayısıyla bunların fiyata yansıdığı tüm ürünleri alırım. Ve lütfen Hermes'in dayanınırlık kalitesinide küçümsemeyelim :)

    Ben en çok yeşil olanını sevdim. En sevdiğim yeşil tonu.

    derya evet imha ediyorlar. ama bir de bazı siteler varki hermes defolu olanları bize verdi diyerek milleti kandırıp orjinal hermes'tir diye satıyorlar !!

    YanıtlaSil
  14. bunu sadece hermes değil bu tarz lüks markalar yapıyormuş. ama hermes kadar çantalarıyla ünlü olan başka bir marka yok. en az 4000-5000 dolarlık ürünlerin başka sitelerde ya da çarşıda pazarda küçük rakamlara satılmasına inanmam. 4000 dolar değilde 300 dolar verdiğim o çantayıda içime çok sinerek takamam. başkasını kandırmak kolayda kendimi kandırmayı sevmiyorum ben:)

    bu arada sadece çantalar değil elmaslar bile yakılıyor çok büyük sıcaklıklarda. dünya ekonomisi tamamen karaborsa üzerine kurulu bu kesin. yoksa enerji sonsuzdur haliyle dünyada kıtlık diye bişey olması mümkün değil. Allah bizi rockefellerlardan jp morganlardan rotschildlardan kurtarsın ve bunların uzantıları olan diğerlerinden de tabi:)

    YanıtlaSil
  15. Bi dakika burdaki çemkirme nedir? Belki sizin için değmez ana değemecek ve verecek insanlar var! Çok ucuz bir çanta fiyatı yüz lira diyelim bu parayla çanta almak da bi deri bi kemik bir afrikalı için abes öyle baktığınız da yani sizin yaptığınız da fazla harcama bu iş gönül ve maddi durum meselesidir yani maddi durumu yerinde olan ama almayan çok insan biliyorum ben ama modaya bir kere vuruldunuz mu hiç de abes gelicek bir fiyat değil. Ve bu ulaşılmayanı kötüleme huyumuzdan dolayı ortalık çakma doluyor! Ne alaka diyeceksiniz ama şimdi diyorsunuz bu çanta böyle böyle bu parayı vermem diye (ha herkes için söylemiyorum ama) sonra gidip aynısını ucuza aldım diye düşünerek iyi bir çakmasını alıyorsunuz da ne işinize yaradı bu şimdi? Bir kere bu ürünün hitap ettiği kesim moda tutkunları ve lüks düşkünleri. Bir moda tutkunu zaten bu çakma olaylarına pek karışmaz, karışan sadece göstermeliktir. Lüks düşkününden bahsetmiyorum bile zaten para su gibi. He şimdi bu çakmayı alıp bunlardan mı oldun hayır tam tersine! Eee bunlardan değilsen niye bu ürün istiyosun? Havam olsun? Çakmayla mı? Hadi onu geçtim değmicek olduğunu düşündüğün çantayla mı? Yani çok saçma bir düşünce tarzına sahip bazı insanlar. Ama herkesten bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın.

    Konuya gelelim ben de bir bayan olsam bu çantayı almazdım o ayrı. Çünkü vurulmadığım bi çantaya bu parayı vermezdim. Eğer sdnin kadar beğenseydim tabi verirdim ama Hermès'in çoğu çantasını o fiyatları verecek kadar sevmem büyük ihtimalle bir iki tane Birkin'im olurdu o da hem estetik hem fonksiyonel olduğu için günlük hayatta kulanmak amacıyla onları gidipte davetlere takmak ve marka bağımlısı gibi görünmek amacıyla değil!

    He içlerinden en güzeli yeşil olan bence =) yani o yeşili o kadar sevmem ama çantaya yakışmış ve altın renk tokayla çok hoş olmuş.

    @Derya üsteki yorumun ilk paragrafına tamamen katılıyor ve tebrik ediyorum =)

    @Pelin artık para birikimlerine başla Pelin abla. Ayça'ya da bi miras daha çıktı =D

    YanıtlaSil
  16. He bi de o site çok komikti Pelin abla :D

    YanıtlaSil
  17. tşkler fazılhancım senin tarafından tebrik edilmek güzel;)
    bir boğa burcu olarak lüksü seven ve orijinal olmayacaksa hiç olmasın diyenlerdenim:)

    YanıtlaSil
  18. Asıl ben teşekkür ederim :) ben de Boğayım :) 14 mayıs. Demek kanımızda varmış :)

    YanıtlaSil
  19. Hermesleri her postunda yerden yere vurduktan sonra bu postu yapmana sokkkk oldum.hele ben bu parayi verip alirim demene daha cokkkk!!!!birincisi ben seni taniyorum pelin ayca ,asla bu parayi bir cantaya vermezsin,ikincisi demek ki bu kadar bu cantayi elestirenler bir yerde ikinci el ucuz hermes bulsalar kapisicaklar.benim oyle bir maddi durumum yok,ama olsa heralde niye bu kadar butun dunya sirada diye merak edip bir dukkandan iceri girerdim.(bu yorumumumu yayinlamiyacagindan eminim ama hadi neyse)

    YanıtlaSil
  20. İste sacma sapan yorumlardan biri !! Beni tanisan zaten bu yorumu yapmazdin yapamazdin. Ustelik Hermes 'i ne diye elestirdigimi anlamamasin bile !!

    YanıtlaSil
  21. Sevgili adsız, Pelin hermes'i eleştirmez, gerekli gereksiz heryerde takan görgüsüzleri eleştirir hani hermesleri gözümüze sokanları basit bir konsere bile hermesle gidenleri eleştirir. Merak etme biz pelin'i herkesten iyi tanırız canım:))

    YanıtlaSil
  22. Bir kere o Hermes düşmanı falan değil!! Zaten modayla ilgili birisi hiç bir markanın düşmanı olmaz genel çizgisinden hoşlanmadığı bir markanın yeni koleksiyonuna bayılabilir! Onun dışında Pelin abla her zaman Hermes'in kalitesinden bahseder hatta ben hatırlıyorum yine bir iş birliği için "bu lanvin for h&m'in yanında hermes gibi olmuş. Lanvin for h&m'in kumaşları çok kötüydü" gibisinden bi benzetme yapmıştı. Ki zaten onun eleştirisi herkesin tek tip çantaya yoğunlaşması sanki pahalı olunca şık olunuyor gibisinden düşüncelere karşı olan bir yorumdu! Ama moda konusunda bir şey bilmeyen ve korkusundan adını bile yayınlayamayan birisinden beklenecek tipik bir yorumdu. Ama sen de haklısın Tanrı seni doğuştan cezalandırmış bize de sana iyi davranmak düşer ondan kusura bakma :)

    YanıtlaSil
  23. Beni anlayanlari gordum ya bu bana yeter. Opuyorum sizleri ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.