2012 Oscar Töreni 'nde Yurdum İnsanı : Gülşah Saraçoğlu ve Dilek Hanif !

Twitter aleminde ister istemez bazen olmadık, sıradışı insanları takip edebiliyorsunuz. Tıpkı benim Gülşah Saraçoğlu 'nu takip etmem gibi. Kendisini ilk ikoncanlarımızla bir yarışma programında görmüştüm. Kimdir diye google yaptığımda modacı olduğunu keşfettim. Karnı burnunda her kadını sevdiğim ve sempati beslediğim için de twitter da takibe almıştım. Ardından kendisini Bugün Ne Giysem? programında gördüm. Üstünde abartıda Bülent Ersoy ile yarışabilecek, her yerden tuhaf birşeylerin çıktığı ve vücut simiyle jelatin kağıdı gibi parlayarak podyumda şık olmaya çalışan kızcağızlarımıza öyle tavsiyelerde bulunuyordu ki kendi kendime yahu kendi üstüne başına bakmadan nasıl bu kızları eleştirebiliyor demiştim. Uzun cümle kurma konusunda rekora gidebilirim :)

Velhasıl efendim bu postun asıl ana fikri Gülşah Saraçoğlu 'nun onur konuğu olarak 2012 Oscar Töreni 'ne davet edilmesi ve kırmızı halıda yürüme ayrıcalığına sahip olması. Giyeceği kıyafetle ilgili ara ara öyle tivitler atıyordu ki yeminle tüm moda otoritelerince en şık seçilecek sandım. E birde Meltem Cumbul 'un Altın Küre eleştirileri daha çok tazeyken kırmızı halıda harbi bir Türk şıklığı göreceğimiz içinde gizliden gizleye sevinç içindeydim.

Bir ara leopar giyecek dendi içimi sıkıntılar kaplamaya başladı. Sonuçta leopar desen bir elbise kırmızı halıda en olmadık şeylerden biridir. Ama vardır bir bildiği dedim ve ümitlerimi karartmamak için elimden gelen tüm gayreti sarfettim.



En nihayetinde törene katılacağı elbisenin resmini dün tüm sevenleriyle paylaştı. İşte bu gördüğünüz sanat eseri tasarım Gülşah Saraçoğlu 'na ait. Elbiseyi boydan boya göremiyoruz ama en önemli ayrıntısını görüyoruz ya gerisi boş. Bel bölgesindeki mezure detayla 90-60-90 olduğunu söylemek istiyor ya da olmayı diliyor. Zengin yaka kesimi ve kollar çok uyumlu. Çok şükür sallantılı bir küpe kullanmamış. Makyaj çok sade, sarı platin saçlar çok yakışmış. Solaryum rengi cildiyle Hollywood ünlülerine bırakın Rio 'yu gelin İstanbul 'a diyor. Hele o çantasının güzelliğini anlatmaya kelimeler yetmez. Terzilerin kullandığı iğnedanlık üstüne batırılan taşlı rengarenk iğnelerden oluşuyor.

Çok orjinal çok yenilikçi çok dinamik çok güzel çok kadınsı çok da çok işte !! Kimbilir Nicole Kidman 'a diktiğini söylediği elbise nasılda güzeldir.



Gülşah Saraçoğlu 'ndan geçiyoruz bir diğer Oscar 'a katılan isimlerimizden Dilek Hanif 'e. Üstünde büyük olasılıkla kendi tasarımı bir elbise var. Doğrusu kıyafeti bana çok sıradan geldi. Ne bir albenisi ne de bir ilginçliği var. Oysa Gülşah Saraçoğlu gibi esprili cici birşey giyebilirdi. Mesela Gülşah Saraçoğlu 'nun bir modacı ya da terzi olduğunu kıyafetine bakıp hemen anlayabilirsiniz. Üstünde kartvizit taşımasına gerek kalmamış. Dilek Hanif te bunun gibi bir makas ya eskiz çalışmasını elbisesinin üstüne dikebilirdi. Yazık olmuş kaçırmış bu fırsatı !

Hepinize güzel ve neşeli bir hafta diliyorum :)


Görsel Malzeme:Gülşah Saraçoğlu/Twitter - Vogue Türkiye/Twitter

Share

Yorumlar

  1. Pelin yine yorumunla guldurdun beni. Gerci gulmek icin fotolara bakmak yeterli. Sozun bittigi nokta...
    Dilek Hanif'in kiyafetini dun gece twitterda (Vogue turkiye) gorunce aynen ben de senin gibi dusundum, yasindan cok daha buyuk duruyor bu arada.

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar ustalıkla eleştirmek herkesin harcı değil.Farkın ortada!eline sağlık pelin.

    Gülşah Saraçoğlu lütfen bir daha oscar'a gitmesin tepemin tasını attırmasın.bu nasıl bir zevk inanamıyorum.bende takip edenlerdenim senin gbii severimde ama bu kıyafetin neresinden tutulur allahım kurtarın beni !! :d

    YanıtlaSil
  3. hahahaha ben anladım mesajı.süper bir uslup harika bir betimleme.bencede dilek hanif çok şık olmuş.zaten hep asildir.

    YanıtlaSil
  4. Ya Pelin bir ara resmen korktum, Pelin bunu nasıl beğendi diye.İnan ki gerçek sandım.Anlatım tarzına da sana da arkadaşlığın dışında objektif okuyucun olarak ayrı bir hastayım.

    YanıtlaSil
  5. Asıl anlayamadığım tvitter da ona nasıl da gaz verenler vardı. Görsünler Türk kızı nasıl olur, göster kendini, haydi salın v.s. gibi ne tvitler atanlar vardı Gülşah'a. Ver gazı tipik yurdum insanı işte:))

    YanıtlaSil
  6. gülşah saraçoğlu hakkında yazacağım yorumlardan dolayı kesin davalık olurum diye es geçiyorum:) ama ona şunu diyebilirim. en fazla nilay dorsa ya kıyafet dikebilir artık:))

    YanıtlaSil
  7. dilek hanife lafım yok sade en azından göz tırmalamıyor ama gülşah nedir arkadaşlar yaaa ben utandım resmen kötü ötesi yani ve ayrıyetten bende gülşahı hiç duyammaıstım arastırdım bıraz ben bu bayanda modacılık namına bir sey göremedim acıkcası zevk yok zerafet yok asillik yok yaratıcılıkda bu deil bence yaaa :( adına cok üzgünüm....

    YanıtlaSil
  8. yorumlarım gülşaha o nasıl sac rengıdır doğallıktan uzak maske gıbı bır makyaj kılo desen masallahhhh :) zerafet dısılık sadelık hiç bir sey yok hanı dıorum bıyerınden tutayım yokkk elımde kalıyor hepsi...gülşahcım sen otur sökük dik paça kısalt kurban olim elbise felan tasarlayım dikim deme emi... ;)

    YanıtlaSil
  9. yine gülşaha :) tmm hadi böyle bir sey düşündün hiç mi yanında yönünde arkadaşın dostun meslektaşın ne bilim kör olmayan insanlar yoktu kimsemi seni uyarmadı...geçmiş olsun TÜRKİYE'MMMM :(

    YanıtlaSil
  10. Gülşah hanıma diyicek söz bulamıyorum. Hangi akla hizmet edip giydi bu elbiseyi bilemedim. Düşünüyorum aklım almıyor. Tivitte demişki şık olmak bir kültürdür ama tasarım durmak baka birşeydir. Demekki kendisini tasarım görüyor o öyle görüyorsa ben ne desem boş. Hakikaten sadece geçmiş olsun diyorum:( Dilek Hanif'i de beğenmedim ben olmamış elbise rengi kötü. Daha fazla da birşey demiyeceğim. Pelinciğim seni tivitte blogta sürekli takip eden en sadık okuyucularından biri olarak sana birşey sormak istiyorum merakımı maruz gör. Çünkü hem burda hem blogta sürekli imalar görüyorum yada ben öyle anlıyorum bilemedim. Acaba seni biri mahkemeye mi verdi konu ettiğin isimlerden biri çok merak ettim. Cevap verirsen sevinirim ama vermezsen saygı duyarım pelincim:) Çok öptüm:)

    YanıtlaSil
  11. Hadi diyelim Gülşah Saraçoğlu bir an gafletle kalkıp bu elbiseyi çizdi dikti ve hatta giydi. Çevresinde hiç kimse dönüpte "hacı bu nedir" diye sormadı mı? İnsanın gerçek dostunun olmaması ne kadar kötü. Çok merak ediyorum hakikaten. Böylesine geniş çevresi olan insanları uyaracak hiç kimse yok mu? Ayrıca o saçlar nedir. Türk kadının asla ama asla yanından dahi geçmemesi gereken belki de tek renk PLATİN sarısı. Yapmayın allah aşkına. Gözlerimize yazık.

    Diğer yandan Dilek Hanif'i çok beğendim.
    Sade zarif ve son derece elegan.

    YanıtlaSil
  12. evet dilek hanif gerçektende çok hoş görünüyor.hep iyi görünüyor zaten.bu anlamda bir süpriz yok.

    ama gülşah saraçoğlu 'ndan yeminle ümitliydim.yani keşke leopar giyseymiş diyorum daha ne diyim bilemedim.

    gamze hayır konu ettiğim kimseyle davalık değilim. olmamda zaten.varsa sorun haberleşilir konuşulur halledilir. çünkü burda herkes moda adına eleştirilir. ne küfür ne de hakaret olmaz.

    YanıtlaSil
  13. benim sasirdigim gulsah saracoglu gercekten oscarlara gitmis mi yoksa gitseydi bunu mu giyecekti?

    diger taraftan oldu da oscarlara gittiyse bunu nasil basarmis? orasi her onune gelenin gittigi bir torense, ben neden hala burdayim?

    sahsen dolabimda oscarlara giyilebilecek 4 tane haute couture parca var. acikcasi bende katilabilirdim.

    YanıtlaSil
  14. Tabi kimse kimseye hakaret etmiyor burda pelin'im. Tatlı tatlı atışıyoruz. Hani dava mahkeme yazıları görünce blogta, tivitte sorayım istedim:) Birşey daha söylemeden edeemicem gülşah hanım kaç aydır elbiseyi övdü kendini övdü tivitte ve dün gece resmini attı heycanlıyım yazdı makyajtayım yazdı. Kısacası özendi de özendi. Amerika'ya giderken yine birsürü tivit yazdı sanki ödül almaya gider gibi. Hepsi iyi hoşta pelin'im. Sen de post yaparken tivitten resim kullanmışsın bu kadının hiç mi kırmızı halı üstünde resmi yok. Deminden beri haber dinliyorum birtek kanal göstermedi ya:) Bir blog bir site yok yok yok:!!! Red carpet için hazırım yazmış ama bir tane kırmızı halı resmi yok çok garip çok garip pelin'im:) Neyse o kadar hazırlığa yazık olmuş. Söyle düşünüyorum pelin'im. Bazen iyi yada kötü dikkat çekmek güzeldir. Şık olursun dikkat çekersin. Rüküş olursun insanlar sana bakar ilgi çekersin aman be rüküş olmuş bu kadın derler tartışırlar birşey yaparlar. Hani rüküşlükle dikkat çekmek te güzeldir. Ahududu misali:)) Ama gülşah hanım sanki oscar'a gitmedi kimse ne bi ses ne bi haber. Bloglar var yazan elbette ama genel olarak çıt yok. İşte üzücü olan bu. Burdaki yorumları saymıyorum genel olarak diyorum hani meltem cumbul kadar ses getirmedi. Meltem gerçi çıktı konuşma yaptı konumu farklı bence ama ben daha çok ilgi bekliyordum gülşah hanıma çoğu kişi gittiğini bilmiyor. O yüzden emeğe yazık oldu tüh tüh tüh!!!!:))

    YanıtlaSil
  15. Beni öldürmek isteyen var mı? Bu elbise nedir pampa ya öl geber yani çok kaba yorumlarda bulunucam ama psikolojim bozuldu cidden. Önemli bir organizasyona Türk katılınca bizi temsil etti diyenlerden değilim ama bu kadını görünce millet Türklerin tasarımcı dedikleri yeteneksiz bu mu demezler mi yahu? Tuğçe abla gibi gülmeyi dilerdim ama cidden ağlayabilirim. Allahtan Dilek Hanif ordaymış bence kesinlikle çok şık. Ha bu arada Gülşah saraçoğlu için dediklerin ile koca vir kinaye yaptığından eminim ama senin ağzîndan da duymalıyım.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Pelin, blogunu cok seviyorum. Yorum yapmak icin kendime hesap acacagim en kisa zamanda...Sen soylemeseydin ben o igneli tasli tuhaf cismin canta oldugunu anlayamayacaktim. Yaklasik 45 saniye karsilikli bakistik.Sonra yaziyi bitereyim anlarim dedim. Sen cok yasa Pelin:) Iyi guldurdun bizi:)

    YanıtlaSil
  17. aaaaayyyy şaka mı yaw bu nasıl bir kıyafet...cennet mahallesindeki pembe karakteri daha şık bence :) ole değil mi gacılar:)

    YanıtlaSil
  18. Çantaya dikiz arkadaşlar, sanki "Kız Meslek Enstitüsünün" ara dönem çalışmalarından bir parça gibi. Yazık ki ne yazık:((

    YanıtlaSil
  19. merhaba, ben de şunu eklemek istedim, bildiğim kadarıyla bülent ersoya, petek dinçöz e falan kıyafet tasarlıyor... bu gamze saraçoğlu adlı arkadaş.. allah hepimize akıl fikir versin ne diyelim..

    YanıtlaSil
  20. pelin gerçekten merakımdan soruyorum gamze saraçoğlu oscara nasıl gidebildi, o kadar iyi türk modacı arasından bu kadını arayıp buldular mı yani ciddi ciddi?

    YanıtlaSil
  21. cok eglendim Pelin tesekkurler:)))canta ayri komik elbise ayri bi de bu tasarim!!! harikalariyla para kazaniyolar ya sasiyorum :))

    YanıtlaSil
  22. Yahu elbette kinaye yapıyorum :) benim bu kıyafeti beğenebilme ihtimalini düşünmenize bile üzülürüm.

    gülşah saraçoğlu haberlere göre öger 'in onur konuğu olarak katılmış. yani neye göre onur konuğu bunu bilemiyorum. ama bildiğim birşey varsada aslında oscar törenlerine seyirci olarak katılmak o kadar da zor değil. büyük paralarla satılan biletlerden aldınızmı seyirci olabilirsiniz. ama oturduğunuz yerden sahnedekinin sadece kadınmı erkekmi olduğunu anlayabilirsiniz o kadar :) yine de ortamı yaşamak adına güzel bir deneyim olmalı. biletleri nasıl alacağınıza gelince tanıdık bir prodüktör rejisör ne bileyim kısaca bir hollywood kişisi tanımanız yeterli. yani demek istediğim illaki davet edilmeniz şart değil ! ama partilere katılmanız törenden daha zor.

    YanıtlaSil
  23. Beğenmenize sevindim :) Oscar'lardan bu kadar önemli bir detayı atlamak olmazdı derim.

    YanıtlaSil
  24. Kinaye yaptığına şüpe yok da ben Dilek Hanif kısmına kartvizit'e takıldım ;3

    YanıtlaSil
  25. Hahaha, süper bir post olmuş. Tabi Gülşah Saraçoğlu'nun kıyafeti ile ilgili söyleyecek çok şey var ama, bir başka konu da 90-60-90 kavramının Amerika'da çok da bilinmemesi. Amerikalılar cm yerine inch kullandıkları için belin 60 cm'lik olması birşey ifade etmiyor. Belki 60 inch anlamışlardır, o da yaklaşık 150 cm'e denk geliyor. Hesap bu elbisenin hiç bir yerinde tutmamış.

    Feride

    YanıtlaSil
  26. peln'im gülşah'ın tivitine baktım yine şok oldum. Giydiği elbisenin kemerini milla jovovich'e hediye etmiş. Çok beğenmiş milla. Şaştım kaldım bu işe pelin'im:)

    YanıtlaSil
  27. Feride harika bir detay yakalamisin tebrikler ;)

    Gamze gordum tivitini :) Milla en kisa zamanda korseyi giyer umarim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.