CHARLIZE THERON 'un 8 Milyon $'lık Kırmızı Halı Şıklığı...

Bir Hollywood yıldızının kırmızı halıya çıkışı her zaman merak konusu olmuştur. Hangi marka seçilecek ? Hangi mücevherler takılacak ? Saçı makyajı nasıl olacak derken kulis arkasında hummalı bir 'en iyi ben görünmeyelim' çalışması yaşanır. Peki bu kaosta ödenen paraları hiç merak ettiğiniz olurmu ? Benim şahsen olur. O yüzden New York Magazine 'de okuduğum bu yazı eminim sizlerin de ilgisini çekecek.



Hollywood'da bir stylist müşterisine ve katılacak kırmızı halı organizasyonun önemine göre günlük $1,500 ile $10,000 arası para alıyor. Ama ne yazık ki çoğu parasını alamıyor çünkü stüdyo ödemeye yanaşmıyor. Ünlü bir müşteriden de parayı almak neredeyse imkansız. Mesela Salma Hayek 'in stylisti Phillip Bloch yıllardır kendisi için çalışsada hala 1 kuruş alamadığını açıklamaktan çekinmiyor. Ama yıldızlarla kurulan ilişki de ünlü olmayan ama onlar gibi olmak isteyenleri getirdiği için bu sorun fazla eşelenmiyor.

Mesela Charlize Theron 'un Altın Küre Ödülleri'nde nefeslerimizi kesen şıklığını ele alalım. Charlize Theron ile birçok stylist ismi anıldı ama resmen çalıştığı bir stylisti yok. Tüm işi kendi ekibi yapıyor.



1920'lerden Vintage Cartier saç bantı:
Değeri: 2.5 milyon $
Kim Ödedi : Kimse. Ödünç verildi.
Kimde Kaldı : Cartier

Makyaj :
Değeri : 251 $ kullanılan malzeme, en az 1,500 $ Shane Paish 'e.
Kim Ödedi : Dior

Saç :
Değeri : 79 $ kullanılan malzeme, en az 400 $ Enzo Angileri 'ye.
Kim Ödedi : Paramount Pictures

Cartier Küpeler :
Değeri : 76,525 $
Kim Ödedi : Kimse. Ödünç verildi.
Kimde Kaldı : Cartier

Elbise : Christian Dior Couture
Değeri : Yaklaşık 30,000 $
Kim Ödedi : Kimse. Ödünç verildi.
Kimde Kaldı : Dior

1951 'den kalma Vintage Cartier broş :
Değeri : Yaklaşık 1.5 million $
Kim Ödedi : Kimse. Ödünç verildi.
Kimde Kaldı : Cartier

Cartier Yüzük :
Değeri : 3 milyon 950 bin $
Kim Ödedi : Kimse.Ödünç verildi.
Kimde Kaldı : Cartier

Dior Couture el çantası :
Değeri : Yaklaşık 20,000 $
Kim Ödedi : Kimse. Ödünç verildi.
Kimde Kaldı : Büyük olasılıkla Dior'da.

Givenchy Stiletto :
Değeri : 1,150 $
Kim Ödedi : Givenchy 'den hediye.
Kimde Kaldı : Charlize Theron

Hepsini toplarsak tam 8 milyon 79 bin 905 $ ediyor. Charlize Theron 'un cebinden ne kadar çıkmış ? Koca bir SIFIR ! Tabi Charlize Theron 'un Dior için çalıştığını da unutmamak gerekiyor. Rakam korkunç görünse de bir kıyafetle yapılan reklamın değeri eminim ki bu fiyatın çok üstündedir. Kısaca Napoléon 'un meşhur "para para para" 'sının günümüze çevrilmişi "marketing, marketing, marketing" 'dir :)


Share

Yorumlar

  1. SÜPER BİR POST OLMUŞ ANCAK BU KADAR PARAYA BU KADAR KÖTÜ GÖRÜNMEYİ NASIL BAŞARMIŞ HAYRET=)

    mesela makyaj, kesinlikle başarısız. çünkü kadın beyaz ve sarışın, elbise açık renk aksesuarlar açık renk..bari makyaj renki olsaydı ya da muhteşem bir cartier kaplan şeklinde broş yada o tarz renkli herhangi bir şey...

    YanıtlaSil
  2. Vallahi kırk yıl düşüncem bu kombinin 8 milyon dolar edeceği aklıma gelmezdi:) ufak çaplı şoktayım!!:) Hele hele o saç bantı nasıl bu kadar pahalı olabilir diye hala düşünüyorum. Birden Charlize Theron olasım geldi.Sen yazdıkça kim ödedi hiç kimse bunlarda ödünç bunlarda... Nasıl havaya girdim yaa sanki bana n oluuyosa:)) Ama daha iyi bir reklam olamazdı ben cartier olsam bende yağdırım charlize'e ona vermiceğim de kime vermicem,kadın hakkını da veriyor reklamını da yapıyor sonra mücevherlerim geri geliyor ohhh miiss!!:) Daha ne olsun. Bu arada söylemeden edemedim şahane güzelliğiyle beni büyüleyen Charlize'nin ayaklarına baktım beğenmedim ayakkabılardan pek kötü göründüler gözüme. Ama önemli değil boşver mühim olan marketing!!:)

    YanıtlaSil
  3. hollywood un olayı pazarlama değilmi zaten. herşeyin pazar yeri holyywood. oradan ulaşamayacağınız kimse yok. tezek bile pazarlayabilirsiniz orada:) senede 1 kere yıkanan kovboyları kahramanımız yapmış adam bunlar:) amerikadan bilim adamı çıkmaz sadece pazarlamacı çıkar çünkü sistemi böyle kurmuş. süper beyinleri diğer ülkelerden alıp pazarlama işini kendi halkına yaptırıyor haliyle gelsin zirilyon dolarlar.


    koskoca charlize theron a kala kala ayakkabılar mı kalmış:) valla bu kadın bizim ülkede olsa üzerindeki mücevherler dahil herşey verilirdi. öylede bonkörüzdür.

    YanıtlaSil
  4. On numara post Pelincigim ellerine saglik:) Yalniz ben elbise 30000dolarken o basit clutchin 20000 dolar olmasina takilmis durumdayim,Dior'un fiyatlandirmasinda bi sorun var...(bkz: LV, 6bin500 euro, beyaz,timsah derisi)

    YanıtlaSil
  5. Yasen charlize theron son günlerde kırmızı halıda görmeye başladık ama hiçbir kombinini beğenmedim fazla yalın ve solgun görünüyor gözüme.ayrıca fazla uzun ve sıska. ama bütün bloggerlar anlaşmış gibi ne kadar mükemmel olduğundan geri dönüşünün muhteşem olduğundan falan bahsediyorlar benim göremediğim ne var bana da açıklasın biri lütfen.

    YanıtlaSil
  6. Arkadaslar herseye laf edin ama Charlize'ima hayiiir ;)) ozellikle teni acik oldugu icin toz pembe renk cok yakismis. Bu ten bir koyu renk olsa elbisenin rengi patlar uzerinizde. Makyaji kusursuz. Ben de begenmeyenleri anlamiyorum dogrusu ;)
    Ustelik ne siskasi yahu. Angelina Jolie iskeleti varken bu kadina erol kose obez bile diyebilir ;))

    YanıtlaSil
  7. sevgili charlize abla öncelikle saygılarımı sunar sevgilerimi taaa hollywood a kadar gönderirim öncelikle belirtmeliyim bi sana bide sharon stone ye bayılırım taparım severim aşk beslerim..amaaaa abla sen naptın ya o elbisegeri verlirmi ben olsam orda sevgili dior amcaya çemkirir o givenchy ayakkabıları çantaya attığım gibi elbiseyide alırıdm bi kere o elbise evladiyelik sen ilerde ( ne kadar olduğu kesin değil ) kızın olduğunda ona nasıl hesap vericen misal benim annem olsan sırf bu elbiseyi bana almadığın için seni annelikten redderdim o ayrı konu!!!! sonra abla madem o kadar para ediyosun sen o kadar reklam verenin var neden bizede bi el atmıyosun bak burda sana methiyeler düzüyorum sesimi duyduğun yok çok alınıyorum çok!!

    sevgili pelin bu sözümde sana allah aşkına acı bize be ablacım şu kadını gördükçe aynaya bakmak istemiyorum tamam postunu yap yine ama bari bu kadar fazla güzel resim koyma yahu!! :D

    YanıtlaSil
  8. Deryaya katılıyorum. Charlie çuval giyse gnebegenirim onda masum bir prenses havası var. Bizim starlarımızın böyle bir durumu olsaydı eminim üzerine birdepara isterlerdi. Mesela Hülya avşar giyimine ne kadar para harcıyor bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  9. oha oha kadına yapılan yatırımla apartman dıkılırmıs resmen :D:D http://semforever-semforever.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Yannız Dior sadece 1.500 $'a deli rejlam yapmış yani şunu bunu ekliyim hadi 5 bine ne reklam sonuçta her Haute Couture gibi geri alcaktı ve zaten olan bi elbiseyi Charlize'in üstüne oturttu. Cartier'i saymıyorum bile adam direk delicesine reklam yani yazık Givenchy de ordan hem hediye ayağına yatmış oh valla! Burda en az Charlize kadar o markalarda yaşamış! Tabi benim marketing hakkında bi bildiğim yok tahminim ve gördüğüm bu. Ama yani o mücevherler varken bu para eder ki onlar tutmuş o kadar yannız bi de koskoca Dior Couture gece elbisesi 30 bin $ lv kokteyl elbisei ready-to-wear 60 bin $ buna da gülünür =D

    YanıtlaSil
  11. Gercekten cok guzel bir post olmus ellerine saglık, yorum yapmasam da seni uzun zamandır takip ediyorum, degerlendirmelerini yerinde, objektif ve samimi buluyorum.

    Charlize Theron'un yerine koydum da kendimi, birkac saatliğine de olsa yaklasık 10 milyon dolar degerinde şeyler tasımak neler hissettirirdi insana acaba?

    Napoleon yasasa eminim boyle derdi: "marketing, marketing, marketing" :)

    Sevgiler,
    Çiğdem

    http://chicthem.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Harika bir post olmus Ellerinize saglik . Gercekten hersey pazarlama ve satis Hicbirsey kendilerine ait degil. Belkide aylar onceden kim kimi giydirecek diye yaris basliyor. Aslinda markalar defile yerine bu pazardan daha iyi geri donusum aliyorlardir Ama bende elbiseyi begenmiyenlerdenim Ancak Charlize Therona laf yok. Inanilmaz guzel bir kadin

    YanıtlaSil
  13. Annemle çekirdek çitleyip o saç bandına bayıldık kim bilir ne kadardır demiştik şimdi anneee koş kooşşş iki buçuk milyon dolarmış demek nasıl acıttı canımıııı :)) Yorumlara göre bende bir iki laf söylim :) Ten rengi konusuna katılıyorum kusursuz duruyor. Elbiseyi ben pek beğenmedim ama şöyle bişi vardı Charlize elbiseye can katmıştı onun o havasından geçilmiyordu resmen :) Fotoğraflarda göründüğü gibi olmuyor, izlemek çok daha farklı düşünceler katıyor bu geceler için. Ahh bi de yakında olmak kim bilir nasıl düşünceler katardııı :))

    YanıtlaSil
  14. İşin içine mücevher girince ölçü-mizan altüst oluyor tabii. Victoria's Secret defilelerindeki "million dollar bra"larını yanında Charlize Theron'un Cartier'leri, zarafet ve seçkinliğin ne kadar yüksek bir fiyatı olduğunu gösteriyor. Mücevherler sonuçta Cartier'e geri döndüğüne göre onları maliyet olarak saymamak lazım. Ama 8 milyon dolarlık mücevherlerin sigortası, Dior elbiselerden fazla tutmuş olabilir:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.