Moda Haftalarında SEDA DOMANİÇ 'in Karnesi :)

Milan ve Paris Moda Haftaları 'ndan hep Anna'ları, Carine'i, Emmanuelle 'imi konu edeceğiz ?! Biraz da kendi değerlerimizi inceleyelim istedim. Hele Vogue 'umuzun patronu Seda Domaniç, Milan ve Paris moda haftalarında hemen hemen bütün defilelere katılmış ve bizlere birbirinden değişik 9 değişik kombin örneği sunmuşken.

Kıyafetlerin bazılarının kimlere ait olduğunu listeledim ;



1. Mehtap Elaidi tunik elbise, Celine çanta ve Eva Turner botlar.
2. Gamze Saraçoğlu etek, Eva Turner ceket.
3. Mehtap Elaidi parka, Vakko pantolon, Proenza Schouler çanta.
4. Gamze Saraçoğlu etek ve bluz.



5. Simay Bülbül deri detaylı tulum ve Valentino ayakkabı.
8. Özlem Kaya bluz-elbise ve Pucci ayakkabı.
9. Gamze Saraçoğlu tulum ve Derishow palto.

Saç kesiminden mi bilemiyorum ama fiziği bana Rose Byrne 'ı andırıyor. Silüetine, vücut diline, saçına ve havasına en uygun markaların Celine, Chloé ya da Stella McCartney olduğunu düşünüyorum. Bunu düşünüyorum ama bütün defilelere Türk tasarımcılardan giyinmesi de çok hoşuma gitti. Konumunu gözönüne alırsak en doğru ve en güzel hareketi yapmış.

Seda Domaniç 'i en çok 8 numaralı Özlem Kaya tasarımı kıyafetiyle beğendim. 1 numara Mehtap Elaidi tünik elbise ve 9 numaralı Gamze Saraçoğlu tulum ve Derishow palto ile de çok hoş görünüyor. En sevmediğim ise 4 numaralı kombini oldu.

Ben diyeceğimi dedim ve sözü size bırakıyorum :)


Görsel Malzeme:Vogue Türkiye/Twitter


Share

Yorumlar

  1. resmen baska birsey istesem olacakmis! icimden geciriyordum keske seda domanic'i yazsa pelin diye :)

    http://fashiononboard.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. Yalnız benim size konuyla alakası olmayan bir sorum olacak, eşim düğün çekimi için bağlanan papyonlardan istiyor ve ben sadece vakko da bulabildim o da çok ince geldi bana. Başka nerede bulabileceğim konusunda bana yardımcı olabilirsniz çok memnun olurum. Bloğunuzda başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Türk tasarımcılardan giyinmesi çok takdir edilesi bi hareket olmuş. Çok beğendim:)

    YanıtlaSil
  4. Açıkçası stilini çok begenmedim bir şekilde zorlama durmuş gibi geldi ama siyahlı kombinleri güzel bence siyahı daha sık kullanmalı.

    b-lure.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Ben kesinlikle 6 numaralı kombin diyorum. O tonda kahverengi ile o tonda bir yeşili (ya da mavi mi demeliyim bilmiyorum) eşleştirmek güzel olmuş.

    Bir de iki numaralı kombin çok başarılı...

    YanıtlaSil
  6. Bir Anna Dello Russo değil :)

    http://the-shoeshine.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Ben Seda Domaniç'in duru tarzını çok seviyorum, hoş bir güzelliği var lakin 4 numalı Gamze Saraçoğlu tasarımı poduyumda da beğenmemiştim, favorim 2 ve 8.

    YanıtlaSil
  8. 6 numaradaki kombin kahvegibi gibi benim de favorim. Keşke daha yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafta görebilseydik. Derishow palto da çok güzel...

    YanıtlaSil
  9. bir zorlamalık var bence. ne giyse olmuyor olamıyor

    YanıtlaSil
  10. Bizim modacıları motive edecek bir yaklaşım benimde hoşuma gitti. Bende 4 numaralı olanı hiç beğenmedim. Zorlama olmuş. Daha önce diğer tüm vogue editörleriyle bir arada olan kareden daha çok kendini göstermiş. Umarım güzel iltifatlar almıştır oralarda.
    Bir anda seni oralarda hayal ettim. Ve eminim sende mükemmel bir dokuz gün çıkarirdin. Sahi neler giyerdin?

    YanıtlaSil
  11. goruntu olarak Ece Sukan i tercih ederim fizigi guzel ama sacindan midir havasindan midir bir Anna bir Alt olamaz bence Ece Sukan tip olarak digerleriyle yarisir tabi bir de hersey tip degil ama imaj da onemli Vogue editoru olucak becerisi ve bilgisi var ki bu yerde ben kendi kendime celsitim bi yerde fotograflara bakinca diger Vogue editorleri gibi biri olsun istedim diger yanda tiple insanlari kiyaslamak da tuhaf geldi bilemedim ben de cikamadim isin icinden

    YanıtlaSil
  12. Acikcasi ben 4-9 arasi oturmus, guzel bir stili olan birini goruyorum. 1-4 arasi ise farkli gorunmeye calisan ama bana gore zevksiz bir goruntu var ortada.
    Ozellikle 2,3 ve 4 tamamen alaksiz bir tarz diger giydiklerine gore. Bu nedenle tarzi oturmamis gibi gorunuyor.
    Bir insan hem Anna Dello Russo hemde Emmanuelle Alt olamaz mesela. Ne yaptigini bilen, bir Vogue editoru olarak bir insanin oturmus bir tarzi olmali, nasil bir tarz olursa olsun.

    YanıtlaSil
  13. sempatik, naif, güzel, işini iyi yapmaya çalışan bir kadın. ben çok seviyorum. tulumları da çok iyi taşıyor.

    YanıtlaSil
  14. Yeni girdim nete. İnanılmaz bir diş ağrısı yaşıyorum ve resmen sürünüyorum bir tane ilaç bile alamamam cabası:( Seda Domaniç'i beğeniyorum. 2 ve 4 hariç bütün kombinleri başarılı ve şık görünüyor. Özellikle 1'e bayıldım. 6 da çok başarılı. Ama elbette bir Emmanuelle değil. Olması da beklemiyorum zaten. Herkesin farklı bir tarzı var ve bu tarzı taşıma şekli var. Ama ben Ece Sükan'ı da Seda'yı da beğeniyorum. İkisi de çok stil çok tarz. Bu güzel post için teşekkür ederim pelin'im:) Dişim geçsin diğer postta da yorum yazıcağım:))

    YanıtlaSil
  15. Etel baler09 Mart, 2012

    Turk modacilari sectigine kimse benim kadar sevinemez :)Herseyi cok guzel tasimis,favorim 6 numara ,2 numarali gamze saracoglu etek,derishow palto. Yesil eldivenler cok profesyonel bir detay.
    Sevgili adsiz building'deki mimoco plastik papyonlar bence cilgin bir fikir olabilir.
    Gecmis olsun gamze...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Bende 1, 2 ve 9'u sevdim sanki..Ama boyle "of evet cok tarz bir kadin" maalesef diyemiyorum:( Birsey var tam adini koyamadigim..sanki modanin cok icinde degilmiste, isi geregi olmasi gerekiyormus gibi kendisi...bilemiyorum, sacmaliyor da olabilirim!
    Bence Vogue TR editoru Ece Sukan olmaliydi..Zaten artik international moda dunyasinin top ten listelerinde yer alan bir isim, herkes onu taniyor&seviyor&fotografliyor..
    Ama Vogue TR'de Seda hanimda ekibiyle iyi is cikariyor, itiraf etmeliyim!

    YanıtlaSil
  17. Etel Hanım çok nazik ve kibarsınız çok teşekkür ederim:) Dişim daha iyi o zaman diğer postta geçerim hemen:)

    YanıtlaSil
  18. @Gamze
    Gamze ablacım nasılsın? Bebiş nasıl? Twitter'a bekliyoruz unutma ;3 Bugün eşya yerleştirmeydi yalan dünyaydı yoruma zaman bulamadım ama seni görünce merhaba diyeyim dedim :)

    YanıtlaSil
  19. Neslie'ye tamamen katiliyorum. Bence o eksik olan sey "charm" dedigimiz sey. Isik mi dersiniz, cazibe mi dersiniz, artik ne derseniz. Kombinler basarili, guzel de bi kadin, ama iste silik olmaya mahkum bir tip gibi geliyor bana. O mevkiye gelmis bir kadinin guzel kombinler yapmasi da onun isi geregi bence, bundan daha kotusu zaten kabul edilmeli mi bilmiyorum.
    Ece Sukan'in dun Sartorialist'teki mini roportajinda soyledigi sey bence ikisi arasindaki farki acikca ortaya koyuyor. Birisi cocuklugundan beri kilik kiyafet kostum sanat icinde buyumus, digeri de hasbelkader moda dergisi editoru olmus. Kulvarlar farkli. SD'in Turk modacilardan giyinmesini takdire sayan bulsam da, bundan daha ileri bir noktaya gidebilecegine inanmiyorum.

    YanıtlaSil
  20. Fazılhancım iyiyim canım. Bebekte çok iyi. Twitter'a gelicem canım. Sen çok daha fazla yorum yaz. postların altında dikkatlice fazılhan arıyorum bulamayınca üzülüyorum:( Üzme beni Fazılhaannn!!!

    YanıtlaSil
  21. ben gerçekten de çok beğendim.Hiç zorlama değil gayet doğal ve şık görünüyor.türk tasarımcılardan seçmesi ayrıca hoş olmuş.favorım 6 numaralı look.

    YanıtlaSil
  22. gamzecim çok geçmiş olsun.diş ağrısı çok illettir umarım en kısa zamanda eski haline kavuşursun.ben gebeyken sadece minoset (plus değil ama) kullanmıştım baş ağrılarıma.tabi diş ağrısına ne kadar çaredir onu bilemem.

    bende neslie,YC ve ışıl e. gibi düşünüyorum. kesinlikle işini çok iyi yapan biri.zamanında bunun aksini düşünmeme rağmen şimdi böyle düşündüğüm için çok da mutluyum.ama moda insanı olmak başka birşey. kıyafetleri güzel, yakışmış ama dediğiniz gibi o charm kesinlikle görülmüyor ya da göremiyorum.

    adsız etel baler 'in tavsiyesi mimoco'ları mutlaka görmelisin. hepsi birbirinden şirin. bir de kanyon'da ki scabal ve ermenegildo zegna 'yı tavsiye ederim.

    lure güzel demişin.bende siyahı çok yakıştırdım ki siyahı sevmem ve mümkünse hiçbir kadının giymesini istemem.ama siyahla bambaşka çok hoş bir havası oluyor.

    YanıtlaSil
  23. Pelincim çok mersi canım. Kafam hiç yerinde değil çok fena bir ağrı çok. Doktorum da sadece minoset iç gamze dedi. 1 kutu bitti az önce bakalım ne olcak??:)

    YanıtlaSil
  24. ya Seda Domaniç gerçekten çok zorlama yani. Yani o da naapsın tabi, hayatında hiç modayla ilgili değilken bir anda damdan düşer gibi Vogue editörü yapılırsa böyle zorlama olunuyor.

    YanıtlaSil
  25. Seda Domanici cok begeniyorum. Ozellikle Turk modacilari secmis olmasinida takdir ediyorum.

    YanıtlaSil
  26. Acik soyliyim ben Seda Domanici Ece Sakandan daha duru sade ve hos buluyorum 6 numarali kiyafet favorin.

    YanıtlaSil
  27. Gamze ablacım,
    Valla yazamamak beni de çook üzüyor ama bu hhaftasonu zamanım olmadı hiç önümüzdeki hafta sınav haftam özel derslerle geçti hafta sonum da :( bana zevk veren yegane işlerden biri olan bloga ve burdaki insanlara zaman ayıramamak gerçekten de üzüyor beni.

    Asıl konumuza geçersek,
    Ben çoğunluğun aksine sırf Türk modacılardan giyinmesini hiç hoş bulmadım. Vogue editöründen öte Türk modasını tanıtan ünlü birine dönüşmüş sanki... Saç modeli çok yakışıyor hele 4 numarada gözlükleri ile saçı yüz şekli mimiği çok hoşuma gitti :)Tek başına sevdiğim parçalar; Mehtap Elaidi tunik, celine çanta, derishow palto. Aynen Celine, Chloé, Stella McCartney kendisine uygun :) 5 numaralı kombini beğendim ama net görsem ne derdim bilemiyorum... Chanel'de giydiği 9 numaranın ayakkabıları olmamış o farklı olaydı beğenebilirdim :)

    YanıtlaSil
  28. Fazılhancım sana sınavlarında başarılar dilerim canım. Bizim de en büyük zevkimiz blogta senin yorumlarını okumak:) Biran evvel bitsin sınavların:)

    YanıtlaSil
  29. ne giyerse giysin taşıyamayan insanlardan bence Seda Domaniç olmuyor olamıyor bir türlü aradığım karizma ve style tutturamıyor galiba :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.