BODY Savaşları !

Yaz sezonuyla bütün dergilerin sözbirliği etmişçesine Prada body'lere yer verdiğinin farkında mısınız ? Hangi dergiye ya da kapağa baksam bir Prada body ile karşılaşıyorum. Prada body yoksa Dolce&Gabbana bodyler oluyor. Hadi bu ikisi olmasın bu seferde mutlaka Louis Vuitton koleksiyonundan bir parça görüyorum. Onca marka ve yetenekli tasarımcı varken bu 3'lünün her dergiyi domine etmesi sizi bilemem ama beni feci sıkmaya başladı.

İşte son 2-3 ay içinde kapak ve editoryellerde kullanılan Prada bodyler.





Tabi bizim için içlerinde en dikkat çekici olanı kapağında Seda Sayan 'ı kullanan Marie Claire. O kadar süpriz bir isim seçmişlerki fotoğrafı gördüğüm ilk anda elimdeki kahve fincanını düşürüyordum. Kafamın içindeki Seda Sayan o kadar alaturka bir imaja sahipki bir Prada body ile gözde bir moda dergisinin kapağında görülmesi bunu ne kadar değiştirebilir pek emin değilim doğrusu. Bunca yıldır kafama kazınan Kadırgalı Aysel imajı tabikide 1 kapakla değişemez ama orjinal ve marjinal bir çalışma adına Marie Claire 'i tebrik etmek gerekir. Sonuçta bir derginin en birinci hedefi yeni sayısının herkesçe konuşulması ve ses getirmesidir. Bunuda fazlasıyla başardılar.

Seda Sayan 'ın üstünde gördüğünüz pembe kristallerle süslenmiş 50'lerin havasına sahip body 8 bin 900 $ 'lık etikete sahip. Yeşil tığ örgülü body ise 6 bin 900 $. Diğer bodylerin fiyatları ise yaklaşık bu ikisinin arası.



Dolce&Gabbana 'nın bodyleri ise İtalyan yıldız Sophia Loren'in meşhur siyah korseli fotoğrafından esinlenmiş. Bu tema üstüne bolcana renkli kristaller bezenmiş. Prada gibi yine 50'lerin dokunuşu olsada Dolce&Gabbana 'ninkiler çok daha kadınsı ve çok daha seksi. Fiyatlarıda Prada 'dan daha yüksek. Mesela siyah üstü renkli kristal olanı 13 bin 700 $ 'dan satılıyor.



Şahsen bunlardan birini alacak olsam seçimim Prada olurdu. Hem daha sofistike bir çizgiye sahip hem de kullanım açısından çok daha rahatlar. En beğendiğim ise Jessica Alba 'lı InStyle 'ın kapağında gördüğünüz bej,beyaz ve siyahlı body.

Ya sizlerin favorisi ?



Share

Yorumlar

  1. Seda sayan la canim pradya yazik olmus onun uzerinde bu body i gormeye dayanamiyrm!

    YanıtlaSil
  2. Okuldayım ama bunu demeden duramıyacağım Lana Del Rey ♥

    YanıtlaSil
  3. bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım halada Seda Sayan değilmiş gibi geliyor bana )))

    YanıtlaSil
  4. en beğendiğimi yazmayı unutmuşum Harper's Bazaar'daki VB.

    YanıtlaSil
  5. Bence fena olmamis, ilk bakista SS diye dusunmedim degil, biz ondan daha cok nur yerlitas kiyafetlerine, sabah prog. alisikkiz o yuzden Prada Body biraz fazla olmus bacim ama genel olarak gayet iyi ve MC de kapak olmasi daha da degisik olmus. okudugum bir dergi degil ama baska kesimlerden insanlarinda kapak olmasinda bir sakinca yok. Neden olmasin yani? Hep VB, hollywood starlari veya modeller olacak degil ya?

    Svgiler, Ayse

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle kesinlikle Seda Sayan hayranı yada fanı değilim.Şahsi fikrimce Maria claire'in Kim Kardashian'ı kapak yapması kadar kötü olmamış en azından Seda Sayan'ın bir mesleği var.Çekimlerin video görüntülerini izledim.Hiç abartı bir photoshop göremedim biraz yüzü ile oynanmış oda olacak artık vesikalık çekilmiyor sonuçta dergi kapağı bu.

    YanıtlaSil
  7. Fransiz vogue kapagina bayildim. Bu arada Seda Sayan bir ironi olmus. Bence cok bilincli yapilmis MC icin radikal bir kapak. Sanki Yalan Dunya gibi. Anna Winthour un senelerce Victoria Beckhami kapak yapmadigini Amarikan Vogue dergisine unutmayalim.

    YanıtlaSil
  8. marie clarie bi daha ki kapakta yıldız tilbeyi görmek istiyorum....:)
    ajda

    YanıtlaSil
  9. Sıkıysa GQ'ya Ajdar'ı kapak yapsınlarda görelim. SS skandalının hakkından sadece Ajdarlı GQ gelir.

    YanıtlaSil
  10. ben daha çok dolce & gabanna'nınkileri beğendim oldukça gösterişliler özellikle vogue japonya daki çok güzel

    YanıtlaSil
  11. Dergici olarak (rakip dergilerden birinin çalışanıyım) Seda Sayan kapağını çok beğendim. Amaç farklı bir isimle, değişik konseptte çalışmak. Zaten rafine kadınla, rafine çekim yaparsanız bu başarı olmaz; sadece halihazırda varolan rafineliği yansıtmış olursunuz. Sanırım MC'nin başındakiler, aynı taktiği 90'lı yıllarda Harika Avcı ile uygulamış ve yine çok konuşulmuşlardı. Hande Ataizi'ni de sapsarıbir perukla çekmişlerdi. Bence dergici çekimi demek,
    okurun hayal gücünü zorlayacak çekimlere imza atmak demek.

    YanıtlaSil
  12. uzun uzun uzun sure marie claire almayı dusunmuyorum

    http://bernabozkurt.com/

    YanıtlaSil
  13. Ama Ben Prada body'lere de LV'ye de aşık oldum o yüzden hiç mi hiç sorun değil bence ;D Ama gerçekten bir istila var her dergi de ya Prada yada LV bir kaç parça var. Olsun diyorum yeni başladı sezon heveslerini alsınlar.

    Ama Tuğçe ablama katılıyorum Marie Claire bitmiştir. Benim için pek yoktu ama artık olma ihtimali de yok.

    Neyse en beğendiğim model Lana ve Jennifer'ın üstündeki pembeli yeşilli olan. Ki birini Lana'm bebeğim güzelim her şeyim giymiş diğerini de Katnissciğim...

    Güzel ve başarılı kareler ise; Vogue fr kapak, iki Jessica Stam'li harpers bazaar, Eva Mendesli marie claire fashion, VB'li Harpers Bazaar ve madame figaro, Jessica Alba'lı in style'ın ikisi de, flair, Jennifer Lawrence'lı Glamour ve tabi ki Lana Del Rey'li Vogue british. Favorim ise yine Lana'mlı British Vogue ( Lana+Vogue+ThatPradaBodysuit=♥♥♥ )

    Dolce&Gabbana'lı olanların hepsi başarılı. Onları da çok sevdim ama ben de Prada'dan yanayım :)

    YanıtlaSil
  14. Eva Mendesli marie claire fashion, VB'li Harpers Bazaar diyorummm_________

    YanıtlaSil
  15. Ben bu body'yi en cok SS'a ve onun yasina yakistirdim dogrusu. Modellere biraz yasli kacan bir tasarim bence, renk, sekil, taslar maslar itibariyle.
    SS'in da bu kadar asagilanmasini da anlayamiyorum, sanki sunulan diger alternatifler mavi kan mensubuymus gibi. Kendi kategorisinde gayet de basarili, zeki, self-made bir kadin bence. Ayrica neyse o. Gulben Ergen falan gibi kimlik bunaliminda da degil. Bu da zaten onu Turkiye'nin Oprah Winfrey'i yapiyor. Kaldi ki, "avam olmayanlar"in da temelde SS'dan cok bir farki oldugunu hic iddia edemeyiz.

    YanıtlaSil
  16. Seda Sayan'la çekim yaptığı için bir dergiyi aforoz etmenin çok kompleksli bir tutumun sonucu olduğunu düşünüyorum. Seda Sayan'ı pek sevmem; ama bu çekim Kim Kardashian'la Lindsay Lohan' le yapılınca kimsenin sesi çıkmıyor, niye? Kaldı ki Marie Claire bir Vogue değil, hedef kitlesi daha farklı. Sırf yabancı menşeili olduğu için bu dergiye yüklenen elitist misyon neden?

    YanıtlaSil
  17. Bugün cok iyi günümdeyim herhalde bu kapağı da beğendim. Belki havas olacağıma avam olmayı tercih ettigim için.

    Aylin

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Işıl E., Seda Sayan hakkındaki yorumuna tamamen katılıyorum; çok güzel ifade etmişsin.

    Seda Sayan'ı, yaptıklarını / beraber olduğu kişileri takdir edersiniz ya da etmezseniz; ama bir kadın olarak Seda Sayan çok güçlü ve etkili bir kişi. Ayrıca kapağa taşınmasının şaşırtıcı yönü de çok güzel kaçmış bence.

    Feride

    YanıtlaSil
  19. farklı düşüncelerinizi anlıyorum ama sanırım benim düşüncelerimin özeti olarak en güzel ajda demiş. seda sayan kapağıyla bundan sonra şaşırmak gayesiyle yıldız tilbe ve ajdar 'ı da görebiliriz. :)

    YanıtlaSil
  20. Bence tüm bu eleştirilere en güzel cevabı cüneyt özdemir yazısında vermiş kendilerini mavi kan mensubu süper elit gören kimseler yine coştukça coşuyor, taşıyor nedir yanı bu insanları aşağılamalar varoş demeler çok ayıp böyle laflar eden kimseleri kesinlikle kınıyorum, size mi düştü birgün olursanız sizde bir derginin başında kapağına daha elit (!) kimseleri koyarsınız onun dışında sırf kuru gürültü. Ayrıca Seda Sayan hiç tarzım olmakla birlikte başarısı göz ardı edilmeyecek kadındır.

    YanıtlaSil
  21. seda sayan 'ın başarısı nedir çok merak ettim doğrusu. hayır neyi başarmıştır bana bir izah edebilirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  22. http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1083865&Yazar=CUNEYT-OZDEMIR

    YanıtlaSil
  23. Seda Sayan'in basarisi, yaptigi TV programlariyla bir etki alani olusturmasi. Bu siteye giren bizler oturup SS programi seyretmiyor olabiliriz, ama bu kadinin halkin gozunde, guvenilirlik endexlerinde her zaman ust siralarda yer aldigi da bir gercek. Halkimiz bu, guvendigi insan da bu, begenelim begenmeyelim :)

    Ha Marie Clear (!) bunu neden kapak yapar, o da ayri tartisilmasi gereken bir konu bence, SS'in kim oldugundan bagimsiz olarak.

    YanıtlaSil
  24. Ne çok kadırgalısever varmış hayret. bu kadının tek başarısı erol köse'yi çantayla dövmektir.. Milletvekili sünnetlimi sünnetsizmi diye soran, Atatürk'ün balmumu heykelini konuk diye çağıran ve konuşturan kadındır SS.Başarı kriteriniz bu mu?

    YanıtlaSil
  25. SS'in beyaz Turk standartlariyla degerlendirilmesini cok komik buluyorum. SS bir sonuctur. Avam olan kendisi degil, medyadir her seyden once. O yuzden SS gibiler yillardir bu yolu tutturmus gidebilmektedir. Ulkedeki kabuk degistirmenin sonuclarindan birisi olarak. Yoksa kendisini basari babinda holding patroniceleriyle karsilastiran yok. Kaldi ki, o derginin kapagina cikmak SS'in tek basina aldigi bir karar degil herhalde.
    Ayrica kim olursa olsun, bir insan hakkinda bu kadar asagilayici konusmanin yanlis oldugunu dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba kısa bir aradan sonra yine blogtayımm:)) Google hesabımı kullanmadan yazıyorum dışardayım. Ben de düşüncelerimi söylemek isterim. Öncelikle ben seda sayan'ı çok beğendim kapakta. Çok güzel olmuş. Saçı başı duruşu. Biraz ağır yorumlar yapıldığını düşünüyorum. İnsanları küçümsememeliyiz. Kim elit kim değil tartışılır. Bazı insanlar var iki hermesle elit olduğunu düşüyolar onlar bu dergilere kapak olsa hayran hayran bakarız. Ön yargılı olmamak lazım. Çıkan çalışma güzel olmuş. Resimlere bakıp tamam diyorsak sorun yok. Ama bunun bu dergide ne işi var demek bana yanlış geliyor. Böyle insanları sınıflandırmak itici. Sen elitsin,sen kırosun senin paran var senin yok senin kocan zengin seninki deil. sen güzelsin sen deilsin bu sınıflandırmalar çok boş. Kime göre elitlik kıroluk o da tartışılır. Seda sayan da elbette kendi çapında başarılıdır. Herkes eşit şartlarda doğmuyor kimi insan yalıda doğuyor annesi 3 üniversite mezunu oluyor ve ona göre şekilleniyor hayatı. Kimi insanda seda sayan'ın şartlarında doğuyor. Önemli olan şartları lehine çevirmek. Sevin sevmeyin ilgilenin ilgilenmeyin. Kadın yıllarca sabah programı yaptı reklam çekti kasetler yaptı ve başarılı oldu. İzlendi kadının programları kadın vergi rekotmeni oldu. Kendi çapında başarı yakaladı. Hayatını parasını kazandı. Bu dergiye de kapak olurmusun demişler olmuş. Demekki birileri uygun görmüş onu. Eleştirmiyorum ben. Bu yaşta keşke benimde böyle resimlerim olsa. Şimşekleri üstüme çekmek istemem bu da benim görüşüm:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
  27. Amma yorum var,okudum okudum dayanamıyorum yazmam lazım.Kadın yine olay olmuş.Olmuş olmasınada burada kimse hakaret etmemiş birşey dememiş neyin alınganlığı bu?Durumdan bahsedilmiş.Budur yani.Beyaz Türkmüş bilmemneymiş, sanki kötü birşey kaliteli olmak, neredeyse kaliteli insanlar utanacak duruma gelmiş hayret birşey.Bencede bize millet olarak yapılan en büyük hakaret böyle insanları baştacıyapmaktır.Adsız çok güzel hatrrlatmış,tamda aklımageleni yazmış neydi o Atatürk'ün balmumu heykeli olayı?Bildiğin rezillik.Kimsenin sesi çıkmadı,SS savunanlarıda şimdi esip gürlüyor.Atatürk'e neredeyse hakaret ederken savunsaydınız ama yook iki badi bir dergi kapağı,hoop SS bizim canımız.Kendini, milletini, atasını buna layık görenin aklına şaşarım.Anam bacım bilmemnem muhabbeti açıyor demekki milleti komik.

    YanıtlaSil
  28. yorumuma seda sayan ve kutsadığı kültürden hiç haz etmediğimi söylerek başlamak istiyorum.(malum faşizim konuşma özgürlüğü değil söyleme mecburiyetidir.)

    yazınızı ve yorumları şimdi gördüm-okudum-. o sebeple biraz geçikmiş bi yorum olacak..ama yine de yazmadan duramadım. yıldız tilbe ne alaka? hangi anlamda küçümsüyorsunuz kendisini? fiziksel anlamda mı, meslek olarak mı, inanın anlayamadım. ayrıca yazınız ve bir kaç yorumda okuduğum tavır bana göre ırkçılığın, bir başka tezahürüdür. yani bazı şeyleri-dergi,kulüp,restoran,vs,vs- gibi belli bir zümrenin tekelinde görüp, bazı insanları o dergide, veya kulüpte görünce, dergi veya klübün degerinin düştüğü iddia etmek şeklinde vuku bulur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.