55- GÜNÜN ŞIKI : Bennu Gerede

 


Ortada daha Kate Moss 'un Sienna Miller 'ın boho stili yokken bizim Nişantaşı sokaklarında Bennu Gerede stili vardı. Hem de Bohemian tarzını en damarlısından uygulardı. Üstelik öyle Balenciaga City model çantalarla da gezinmezdi. Modern kesim heybe çantalarla işi bitirirdi. Avrupai havası, incecik vücudu, uzun boyasız sarı saçları ve sıfır makyajsız yüzüyle ergenlik dönemimde en beğendiğim isimdi Bennu Gerede. Siyahtan başka birşey giymezdi. Uzun rahat elbiseleri, oversize harem pantolonları o kadar iyi taşırdı ki itiraf ediyorum üstümde bu tarzı bir aralar ısrarla denememin tek suçlusudur :) Bana hiçbir zaman yakışmadı ama yıllar geçti Bennu Gerede 'ye hala yakışmaya devam ediyor. Bir de tuhaf bir yaşsızlık durumu var bu kadında ! 20 sene önce neyse hala aynı !! Çok sinir yaw :)

Bir süre sonra kardeş tarz rock chic takılmaya başladı. Boho tarz kadar olmasa da yine de gayet iyiydi. Fazlasıyla doğal ve her kıyafeti için ortalama 3 dakika kafa patlattığı aşikar. O tuhaf Amerikan aksanını bile yakıştırırım kendisine.

Ortada o kadar manasız şöhret delisi moda ikonlarımız var ki Bennu Gerede 'nin stil anlamında ön plana çıkmaması bu yüzden gayet olumludur.

Geçtiğimiz günlerde bir davete üstünde alalade siyah bol kesim bir elbiseyle katılmış. Saçlar dağınık olsa da bu onun imzasıdır ve birtek ona yakıştırırım. Etek boyu harika. Hele bu etek boyuna giydiği bilekten bağlı ayakkabılarına bayıldım. Birçoğunuz oversize portföyünü beğenmeyebilir ama bana kalırsa çok yakışmış ya da onda yakışmış :)


Share

Yorumlar

  1. ben o etek boyuna o bağcıklı ayakkabıları garipsedim, ama bütün postu "hah tam benim kafa dengimmiş" diye gülümseyerek okudum. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle her dediğine katılıyorum.çok beğenerim bende kendisini.

    YanıtlaSil
  3. Ben çok bilmiyorum anlattıklarını tabi ama bu Look'a bakarsak etek boyu ve ayakkabılar evet hoş ama eteğin şekli şemalinden, elbisenin kendisinden pek hazzetmedim. Başka da pek bir şey beğenmedim. Kötü diyemem ama ben pek beğenemedim...

    YanıtlaSil
  4. tarz bir kadın bu farklı rahat sıradışı ben her nerde görsem bir hayranlıkla bakarım kendisine bu arada saçları saçları süper ____________

    YanıtlaSil
  5. Eşim Bennu Gerede'yi pek beğenir hiçde haksız sayılmaz yani :)

    YanıtlaSil
  6. Hic begenmedim, tarzim degil.

    Ayse

    YanıtlaSil
  7. Ben sohret delisi moda ikonlarını tercih edicem galiba :))yani burda bi sıklık goremiyorum Bennu hanımın bi tarzı oldugu dogru ama her stil sahibi sık olamıyor bence.Sevgiler !

    YanıtlaSil
  8. Küçük bir ekranda okuyorum sizi, dolayısı ile fotoğraflarda ufak.

    Yazınızı okumadan gördüğüm, gri bir mini etek, siyah bluz, büyük bir siyah poşet çanta, bağcıklı ayakkabılar.

    Gözaldanması :)))

    Yazınızı okuduktan sonra ise; Gayet şık algıladım. Desenli kumaş kıyafetler dışında çok fazla renk cümbüşü hoş görünmüyor zaten...bence!

    Sadece, siyah kıyafete, gri çanta yerine bej, turuncu, limon sarısı çanta daha iyi olabilirmiş sanki...?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.