Arda Alpagut ve Aslı Üçüncü Düğünü..


Konumuz bir düğünse ilk inceleyeceğimiz elbette gelin ve damat oluyor. Gelinlik Zuhair Murad imzalı damatlık ise Tom Ford. Gelinlik klasik Zuhair Murad işçiliğine sahip. Ama en hoşuma giden gelinin gelinliğin havasını dinginleştiren doğal makyajı ve saç modeli oldu. Ortada allar pullar pembe rujlar tuhaf assolist topuzlar ve devasa gerdanlıklar olmayınca doğal olarak giydiği şaşalı gelinliğe tam dozunda zarif hoş bir sadelik ve hava katmış. Beğendim.


Konuklar gelinden daha gösterişli :) Mesela Ruken Mızraklı. Damat kardeşi olunca elbette fazlasıyla özen göstermiş. Balık kesimli elbise fazla gösterişli fazla şaşalı fazla allı pullu fazla tüllü fazla fazla durun bir kere daha fazla diyim hatta 2-3 fazla daha diyim yok yetmedi bir kilo daha fazla koyayım..Bilmem anlatabildim mi ?! Ha bu denli fazla bir elbiseyi taşımakta her baba yiğidin harcı değildir bu konuda hakkını da teslim etmek gerekir.


Bir fazlaya daha geçelim ve Begüm Gazioğlu 'na bakalım. Fazla allı pullu fazla pırıltı fazla gümüş fazla taş fazla fazla fazla..


Derya Karagülle fazla allı pullu fazla püsküllü fazla makyajlı fazla da fazla ayy yeter yahuu :)


Nadire İçkale için fazla bile diyemiyorum. Hatta susma hakkımı kullanmak istiyorum. İmdaaat !!




Biraz soluklanalım ve daha sade seçim yapanlara bakalım. Mesela Berrin Yoleri 'nin Alessandra Rich elbisesini ele alalım. Millet daha da zayıf görünmek için elinden geleni yaparken acaba Berrin Yoleri ezber bozmaya mı çalışmış ?! Eğer amacı buysa son derece isabetli bir seçim yapmış diyebilirim. Zayıf bir hanım olmasına rağmen elbisenin omuz kesimi ve ten rengi bir araya gelince omuzlar olduğundan geniş gözükmüş. Hatta kesim o kadar omuz genişliğine hedeflenmiş ki ten rengi kumaşın üstündeki taş işler bile eksta beden eklemiş. Bu elbise kesimi gereği ancak kazuret gibi sıskalara uygun. 


Dalia Garih 'i beğendim. Havasına uygun şık bir elbise seçmiş. Topuz modeli bile bir şekilde havasıyla elbisesiyle örtüşüyor. Kürk etolünü değişik bir şekilde taşımış yakışmış.



Sema Basa Christian Dior 'un 2013 ilkbahar yaz koleksiyonundan en hit modeli seçip memleketimde ilk giyen isim oldu. Önümüzdeki aylarda bu modeli Hollywood 'da fazlasıyla göreceğiz şimdiden söylemesi. Ne yazık ki elbisenin hiçbir detayı Sema Basa 'ya uygun değil. Ne kesimi, ne etek uzunluğu, ne deseni, ne bel bölgesi.. Sadece siyah üst uygun o kadar. Gerdanlığın yakayla birleşimini sevdim ama küpeleri de takınca fazla olmuş. Chanel çantasını sevdim. Beklenmedik ama şık bir seçim olmuş. Ayakkabıları da elbiseye uyumlu. Sanırım Louis Vuitton 'un yeni sezon kitten heels' lerinden. Seçimleri marka bazında keyifli olsa da ne yazık ki ortaya çıkan sonuç için aynı şeyi söylemek zor.


Tuğana Savgı vücut çizgisine yakışan bir seçim yapmış. Kolyesinin kesimi çok hoş ama bu yakayla sevmedim. Makyaja fazla abanmasa daha doğal olup yaşının tazeliğini ortaya koysa harika olacak ama ne yazık ki hayallerim her defasında suya düşüyor :( 



Heves Ekinci ?!! Yok bu hanım kesinlikle Heves Ekinci olamaz ortada bir yanlışlık var hatta devasa bir yanlışlık var. Bunun bakın ben hala gencim istediğimi de giyerim 'le bir alakası yoktur değil mi yanılıyor olmalıyım !! Son dönemde gördüğüm en berbat elbise olmasıyla beynime kazınması dışında hiçbir özelliği yok bu karelerin. 


İdil Fırat 'ın J.Mendel elbisesini beğendim. Yakışmış. Ama makyajıyla saçıyla mücevherleriyle kattığı ağır hava bana acaba 50 'sine doğru ne yapacak diye düşündürmüyor değil. 



Bunca ağır mücevherlerin içinde en dikkat çekici olanlar Candan Çarmıklı 'ya ait. Carolina Herrera tarzı siyah maksi eteğin üstüne beyaz couture gömlek seçimini sevdim. Ama o mücevherler ve Fendi Baguette 'den gözümü bir türlü alamıyorum. Mücevher meraklılarına nefisss bir örnek sunmuş Candan Çarmıklı !!


Leyla Alaton da kendisinden beklenmeyecek ölçüde ışıl ışıl. Ama beğendim ve yakıştırdım da. Kırmızı ruju da olmuş. En büyük artısı kısacık saçları. 


Mana Kadıoğlu çok güzel. Sanki Emina Sandal havası var gibi. Pek bir güzel pek bir havalı ama giydiği elbise çok demode geldi. Ne rengini ne de kesimini sevdim. 


Hande Gamgam 'a ne diyeceğimi bilemedim. Olmamış diyemiyorum çünkü bir şekilde havasıyla, saçıyla, fiziğiyle giydikleri örtüşmüş. Ama beğendin mi derseniz ı-ıh derim. 



Merih Turan 'ın elbisesi ilk bakışta dantellerinden dolayı Dolce&Gabbana havasına sahip bir Alessanda Rich. Çok fazla dantel. Ancak genç yaşta birinin kaldırabileceği bir dantel deryası. Merih Turan 'ın havasıyla örtüşmemiş hatta elbise üstünde ciddi ciddi gözümü yordu.


Dilek Türker yaşına ve fiziğine uygun güzel bir seçim yapmış. Elbisenin omuz işçiliğini ve detayını beğendim. Yakışmış da. Saç modeli de zarif. Ama makyajını beğenmedim. Ruj fazla patlamış. Keşke rengi mat seçseymiş.


Demet Hanif 'in sade siyah elbisesine hareket ve enerji veren pırıltılı detayların konduruluşu hoşuma gitti. Makyajı bir tık daha sade olup sallantılı küpe takmasaymış çok daha iyi olurmuş. 



Suzan Toplusoy 'u beğendim. Elbisesinin kesimi çok klas ve yakışmış. Trabzon tarzı kemeri ve altın renkli clutchı bir arada şık olmuş. Makyajı yerinde. Tek sorunum saç renginde. Bu renkle nedense her daim saç dibi çıkmış gibi bir izlenim veriyor bana. 


Pınar Sabancı 'nın üstünde sade tarzıyla örtüşen bir elbise görüyorsunuz. Lanvin kartal kolyesiyle elbisenin alalade görüntüsüne modern bir dokunuş eklemek istemiş ama şahsen beğenmedim. Ne bu elbise bu kolyenin elbisesi ne de bu kolye bu elbisenin kolyesi. Bunun yanısıra bu kadar şaşa içinde yaşına uygun hoş seçimi hoşuma gitti.



Feryal Gülman 'ın üstünde nefissss güzellikte bir Temperley London görüyorsunuz. Nasıl da klas bir seçim. Alın pulun taşın klasını buldunuz mu nasıl da keyif veriyor. Hem renk çok yakışmış hem de kendi tarzıyla güzel yorumlamış. Elbisenin sırt işçiliği ayrı bir güzel ama ne yazık ki elimdeki tüm görseller cepheden alınmış. 


Neslişah Alkoçlar 'a bayıldım. Herkesin dolabında olabilecek düz kesim siyah bir elbiseyi doğru düğün makyajı ve mücevherle bütünleştirerek nasıl da yaşına ve fiziğine uygun bir şekilde sunmuş. Ayakkabıları dolgu topuk olmayıp ince hatlara sahip olsaymış creme de la creme olacakmış ama buna da itirazım yok. Saçlarını doğal şekilde açık bırakması ise ayrı bir yakışıyor mümkünse hiç toplamasın :)

Benden bu kadar sırada sizlerin favorisini öğrenmek var :)

Yorumlar

  1. Feryal Hanım harika olmuş,Neslişah Alkoçlar yorumuna da katılıyorum...Diğer davetliler berbat diyebilirim;kendini genç sanan yada genç olup yaşından olgun gösteren kıyafetler seçerek görüntü kirliliği yaşatmışlar ...Ama zevk işte...Sevgiler Esin.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle gelin ve damada sonsuz mutluluklar :) Gelin çok zarif ve çok klas bende beğendim.. Ama aslında Zuhair Murad belli ki onun tarzı değil gibi geldi bana bilemem tabi.. Gelinlik başka bir tasarımcıdan seçilseydi Aslı hanımın klaslığı tavan yapardı.. Ama yine hoş :))
    Bizim burada hala bir düğünün yıldızının gelin olduğunu kavrayamadılar.. Hala herkes en güzel ve en şık olmanın derdinde.. Tabi ki de şık olucaksın düğün sahibine saygıdan ama klas bir şıklık olsun lütfen.. Yurdum insanı assolist kostümlerine ne kadar meraklı anlamıyorum.. Türkiye'de Taxim Maxim dönemi bitti ama sosyete de assolist kostümü merakı bitmedi.. En beğendiğim sadeliğinden dolayı Pınar Sabancı, yoksa o elbise ile kolye gitmemiş.. Ama seviyorum Pınar Sabancı'nın tarzını.. Feryal Gülman da çok hoş olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Tabi ki Feryal Gülman..bence harika..her zamanki gibi..

    YanıtlaSil
  4. Çifte mutluluklar :) Gelin ve damat harici resmi abartı geçişi gibi birşey olmuş. Abartabildiğiniz kadar abartın notu falan mı düşülmüş acaba davetiyeye?

    YanıtlaSil
  5. Begüm Gazioğlu kaç yaşında? 40'larında falan sanki

    YanıtlaSil
  6. Pelincim senden ne çok şey öğreniyoruz. nasıl şık olunacağını, abartmamak gerektiğini abartınca ne hallere düşüldüğünü :)
    Yorumlara gelirsek ben en çok Candan Çarmıklı'yı beğendim ve Feryal Gülman ve Aslışah Alkoçlar . üçüde zarifliklerini şıklıkla pekiştirmişler.


    gülnihan

    YanıtlaSil
  7. Feryal Gülman çok şık olmuş,Neslişah Alkoçlar da eh işte.Gerisi çok fena :)

    YanıtlaSil
  8. Ben en çok Tuvana Saygı'yı beğendim.

    YanıtlaSil
  9. neslişah alkoçların elbisesi dsquared

    YanıtlaSil
  10. En cok Leyla Alaton'u begendim. Zaten gorgusuyle, gosteris meraklisi olmayan zarif haliyle en begendigim kadinlar arasinda.

    YanıtlaSil
  11. Malesef kimse sık olamamış. Herkes birbirindeN kötü. Feryalcigimi bile begenemedim. O derece. Demet hanif çok şık çok klas. Suzan toplusoy o kadar zarif ki ne giydiğini görmüyorsunuz bile. Heves ekinci de sooook oldum. Sanki ham yapacakmis gibi duruyor o dudaklarla..

    Merve

    YanıtlaSil
  12. ben o kadar abarti goremedim, sonucta insanlar dugune gidiyorlar, hatta Turkce'de dugune gider gibi giyinmek diye bir tabir bile var, yani dugun satafati, gosterisi kaldiracak bir dugunse neden olmasin? Kimse bence ole abartildigi kadar degil.

    YanıtlaSil
  13. Pinar Sabanci'nin secimlerini ya yerine ya da mevsime uygun bulmuyorum, ustune yakistirmiyorum. Cok tatli gulumsuyor, giydiklerini begenmek istiyorum ama birseyler emanet duruyor, olmuyor.

    Gelin, Hande Gamgam, Dalia Garih ve Carmikli favorilerim.

    Malesef bu sefer Feryal Hanim'a elbise hem bol gelmis, hem de toplu toplu gostermis.

    YanıtlaSil
  14. Feryal Gülman'ı oldukça beğendim.Bir kaç idare edebilecek isim daha var ancak gördüğüm en çok rüküşün bir arada olduğu postlardan biri...bu kadınların ruh sağlıkları yerinde değil bence..böylelerinin elinden alıcaksın parayı,doğru kullanmayı bilemedin,böyle abuk sabuk elbiselere harcadın, göz zevkini bozdun insanların,fakir öl sen diyceksin :p (tek tek isim vermeme gerek yok sanırım =)

    YanıtlaSil
  15. Yesssss List- B.Gazioğlu/ Dalia Garih
    Noooooo List- Suzan Toplusoy /İdil Fırat / Feryal Gülman/ Pınar Sabancı/Leyla Alaton
    What's going on? Heves Ekinci. Düş kırıklığı. Kimin elbisesi veya tasarımı bu ???? Kim kanına girmiş Heves Hanım'ın???
    Suzan Toplusoy kombin çok güzel ama kendini daha bir toplu yapmış.
    İdil Fırat, sonuna kadar haklısın. Bu kadar düzgün vücudu ve rafine yüz hatlarına sahip birinin böyle makyaja hiç mi hiç ihtiyacı yok.

    YanıtlaSil
  16. ay içim karardı. herkes griler, siyahlar içinde... Mana Kadıoğlu favorim;)

    YanıtlaSil
  17. Gelinle damat cok hos duruyor, gelinlik benim tarzim olmasada. Fakat bayanlarda biraz arabesque style var bence. Cok pullu ve sasali.... Yazik, o kadar maddi imkan olmasina ragmen bazilari cok rüküs bence. Bir sadelik veya rafinelik maalasef olmuyor.

    Sevgilerimle
    Funda

    YanıtlaSil
  18. Alessandra Rich elbiseleri katleden ablaları kınıyorum. Bizim sosyete giyinmesin ya, dağınık kalsın berbat. Bi Feryal Gülman işte..

    YanıtlaSil
  19. Ruken Mizrakli assolist gibi olmus. Cok fena. Heves Ekinci'ye sastim kaldim. Neslisah Alkoclar yasina gore bir secim yapmis. Feryal Gulman favorim.

    YanıtlaSil
  20. Ne kadar çok siyah var!!! İskoç bir arkadaşım var, düğününde Türk tarafı(damat yani:)) hep siyahlar içindeymiş, şaşırmış, anlayamamış bu durumu. Çünkü onlarda ancak cenazede yas için siyahlara bürünürlermiş ve anladığım kadarıyla yanlış yorumlama yolundaydı, neyse anlattım bizlerin siyahı pek sevdiğini:D
    Feryal Gülman'ı beğendim ama o bile her zamanki gibi değil:(((
    Pek içim karardı...

    YanıtlaSil
  21. Feryal Gülman'a hayranım ve seçimine her zaman ki gibi bayıldım. İmkanı olmak başkabir şey ama zevk ahibi olmak ayrı. Kocaman bir BRAVO!Diğer seçimler de alkışlanacak bir durum yok.

    YanıtlaSil
  22. Gelini ayrı tutarak söylüyorum. En beğendiğim iki isim var:
    1) Feryal Gülman,
    2) Neslişah Alkoçlar

    YanıtlaSil
  23. Peh... Bende diğer arkadaşlara katılıyorum.. Feryal hanım ve Neslişah Akloçlar dışında kimse bu sefer tutturamamış çizgiyi.. Normalde daha başarılı seçimler çıkardı karşımıza ama bu sefer güzel sosyetemiz işi biraz hafif tutmuş anlaşılan:)

    Pelin'cim bende blogumda gelecek FW13 sezonunun Pantone tarafından belirlenmiş ana renklerini işledim, beklerim herkesi!Sevgiler...

    http://followtheheelsatnight.blogspot.com/2013/04/pantone-fw13-seasonal-color-palette.html

    YanıtlaSil
  24. Pelin hnm haala dugunde siyah renk tercihinin cok dogru olmadigini savunuyor msnz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.