Biraz da Çocuk Modası Diyor ve Sözü Ayça'ma Veriyorum :)

 


Herkese merhaba :) Annem dedi ki benim gardrobumu çok merak ediyormuşsunuz. O bu paylaşım konusunda çok uyuzdur ama benim için nooo problem :)

27 aylık bir genç kız adayıyım ve şimdiden giyim kuşama karşı özel bir ilgi ve alakam var. Çok şükür anişkomla zevklerimiz tutuyor. Her ne kadar hala onun istediği gibi giyinmek zorunda kalsam da en azından kendi kıyafetlerimi seçebilecek özgürlüğü tanıyorlar. Açıyorum gardrobumu ne istiyorsam onu seçip giyiyorum. Ha ben kendi kendime henüz çorabımı bile giyemiyorum orası ayrı :)

Favori mağazalarım Harvey Nichols Kids, İstinye Park Ralph Lauren ve tüm Burberry Children mağazaları. Hele annem diyorki Harvey Nichols Kids 'te hafif çaplı bir kendimde geçme yaşıyormuşum.



1.Gap, 2.Zara, 3.Bonpoint, 4.Mothercare, 5.Ralph Lauren, 6.Blumarine, 7.Gap, 8.Jujube, 9.Paul&Joe

En çok elbiselerimi seviyorum. Özellikle düz renkli olacaklar. Annemin bir takıntısı var ki o da siyah rengi bebek ve çocuklarda sevmemesi. Şu ana kadar siyah bir tokam bile olmadı. Fazla cafcaflı ve karışık desenleri sevmiyorum. Açık tenli, sarışınca ve mavi gözlü olduğumdan annem diyor ki lacivert,mavi,gri ve beyaz bana en çok yakışan renklermiş. O diyorsa vardır bir bildiği diyorum ve haddimi bilip konuyu fazla kurcalamıyorum.

Elbiselerde favori markalarım Gap,Bonpoint,Zara,Mothercare,Ralph Lauren ve Blumarine. Elbise çok kalınsa içine birşey giymiyorum. Ama ince trikodansa o zaman balıkçı t-shirtlerle giymek en iyisi. Elbiselerimin üstüne hırka giymeyi çok seviyorum. Hırkalarda favori markalarım Ralph Lauren,Gap ve Zara. Gap 'in bazen erkek bölümünden de alışveriş yapıyoruz. Erkek koleksiyonunda daha kalın triko çalışıyorlar ve desenleri çok cezbedici oluyor.

Külotlu çoraplarda her zaman Mothercare ve Bonpoint seçiliyor. Yün kalitesi daha iyiymiş ve yıkandıkça çekmiyormuş.


1.Ralph Lauren, 2.Burberry, 3.Bluekey

Genelde palto çok severim. Zara 'nın paltoları harika. Montlarda ise uzun olup popoşumu örttüğü için Bluekey tercih ediliyor. Burberry 'nin klasik Quilted ceketlerini çok seviyorum. Her sezon benimkiler mutlaka değişik renklerinden alır. Ralph Lauren 'in birbirinden renkli montları ise şeker gibiler. Bere ve kaşkolde ise değişmez markam Burberry. Kaşmir kalitesi ve ısıtma özelliği tartışılmazmış.


1.Zara, 2.Bonpoint, 3.Ralph Lauren, 4.Gap, 5.Chicco

Zara 'nın kalın örgüden hırkaları soğuk havalar için ideal. Gap 'in erkek koleksiyonundan çok hırka almışızdır. Patrizia Pepe, Bonpoint ve Ralph Lauren 'in hırkalarını da çok seviyorum. Birde genelde ev içinde havlumsu Chicco 'nun hırkalarını giyerim. Mutlaka her sezon çıkarırlar ve her sezonda mavi ve pembesini alırız.



Evdeyken genelde Gap 'in kurtarıcı yünlü pantalonları ve taytlarını giydiriyorlar. Hala bezli olduğumdan ve ağları geniş olduğundan rahat hareket etmemi sağladıkları gibi birde hakkaten iyi ısıtıyorlar.


1.Bonpoint, 2.Zara, 3.Gap, 4.Jacadi

Etek giymeyi daha yeni yeni sevmeye başladım. Eskiden her giydirdiklerinde çıkartmak istermişim. Ama artık büyüdüm ve bir dişi için eteğin ne denli önemli olduğunu idrak ettim. Favori markalarım yünlü eteklerde Jacadi, çiçeklilerde Bonpoint, jeande Gap ve Zara 'nın modelleri.



T-shirtte şu aralar Jacadi 'nin modelleri ideal. Hem penyesi kalın hemde balıkçı modelleri birbirinden güzel. Bir elbise altına giydiğinde potluk yapmamaları da Jacadi sevmemizin bir diğer sebebi. Birde Petit Bateau marka t-shirtlerin pamuk kalitesi çok iyiymiş. Türkiye 'de ki mağazalarını kapattılar ama çok şükür Joker mağazalarında satılıyor.



Ayakkabı konusuna gelirsek bildiğiniz gibi annem tam bir ayakkabı canavarıdır. Doğal olarak ayakkabıları sevmeme ihtimalim çok düşüktü. Küçülmüş ayakkabılarımı toplarken ortaya ilk resimde gördüğünüz gibi bir tablo çıkmıştı. Şimdi bunlar doğuda ihtiyacı olan kardeşlerimin ayağında olacaklar. Yazları Zara 'nın sandaletlerini çok seviyorum. Kışları ise Striderite ve Bonpoint 'ın simli ayakkabıları çok şık oluyor. Şu aralar en çok kullandıklarım lacivert Garwalin ve Bonpoint'larım. Çizme hele hele içi kürklü olan botları giymeyi hiç sevmiyorum. Arada annemin topuklularına da sarkıyorum. Hatta 15 cmlik Louboutin'lerle ilk ısınma turlarımı bile yapmış bulunmaktayım :)




Uyku işine gelirsek annem en çok Mothercare 'in polyester ve pamuklu uyku tulumlarını seviyor. Ben de içlerinde çok rahat ediyorum. Gap 'in neden ısrarla kapşonlu modeller çıkardığını anlayamıyorum. Model olarak çok beğendiklerim olsada kapşonlu olduklarından uyurken çok rahatsız ediciler. Tulumlarımın içine yine Mothercare 'in klasik pamuklu uzun kollu çıtçıtlılarından severim. Annem geçenlerde e-bebek 'te yorgan kalınlığında bir tulum bulmuş. Ve sadece bir tane aldığına çok pişman. Üstümde yorgan sevmediğimden tek bu tulumu giyiyorum işi bitiriyorum. Annem keşke yetişkinlere de yapsalar diyor :)



Oyuncaklarda ise dediklerine göre tuhafmışım. Sebebi ise bebekleri oldum olası sevmemem. Varsa yoksa ahşap puzzle'lar, boyama kitapları ve arabalar. Gerçekte kuzu olupta aydede dediğim bir peluş oyuncağım ve Mickey Mouse 'um var ki onlar hep yanımdadırlar. En sevdiğim mağazalar ise Nişantaşı'nda ki Yalvaç Abi ve İstinye Park Remzi Kitabevi. Büyük resimli kitaplar için Yalvaç Abi tam cennetlik. Ahşap oyuncaklarıda çok iyi. İstinye Park Remzi 'de ise beni bıraksalar saatlerce vakit harcayabilirim. Joker mağazalarının oyuncuklarınıda severim.



Bakım kremlerimde ise doğduğumdan beri Mustela kullanıyorum. Aklınıza gelen her türlü kremim var. Özellikle banyo sonrası sürülen masaj yağına bitiyorum. Mustela 'nın o kadar güzel bir kokusu var ki parfüm kullanmama hiç gerek kalmıyor :)

Evet şimdilik kış sezonu gardrobum ve yaşam stili tüyolarımdan bu kadar. Baharın gelmesiyle kışlık gardrobumun tümü çevremizde ihtiyacı olanlara ve doğuda ki kardeşlerime gidecek. Sizde bizimkiler gibi yapın ve küçülenleri evde boşu boşuna biriktirmeyin.

Yazın görüşmek üzere. Hepinizi öpüyorum :)


Share

Yorumlar

  1. Ayçacım öncelikle merhaba. Stilinle şu celebrity kidslerden çok daha şık olduğunu öncelikle belirtmek istiyorum. Ben en çok zaradan aldığınız elbiseni ve burberry pembe paltonu sevdim. O sarı saçlarına çok yakıştığına eminim.
    Ayakkabıların ise her biri şahane! Şimdiden gelecekte ne kadar enfes olacağını tahmin edebiliyorum. E ne demiş atalarımız "anasına bak kızını al" :) Bu güzel postun için çok teşekkür ederimm, ederizz :)
    Süpersin sen!

    YanıtlaSil
  2. Süper bi yazı olmuş:)) Kız çocuğun varsa bir adım geriye çekileceksin. Bizimkilerin gardrobundan ne kadar ortak parçaları var. Ada'nın da en sevdiği parçalar Macys'den aldığım sweet heart rose tarlatanlı elbiseler. Yalnız siyah konusunda çelişiyoruz. Çünkü ben çocuklarda siyaha bayılıyorum. Belki de çok alternatif olmadığından gözüme daha çok çarpıyor.

    YanıtlaSil
  3. Anasına bak kızını al diye boşuna dememişler - annesi de çok zevkli, kızı da çok zevkli.

    Pelin'ciğim sana kızınla (ve eşinle) sağlıklı, mutlu ve moda dolu çok güzel bir ömür diliyorum.

    Feride

    YanıtlaSil
  4. Hayatımda okuduğum en samimi ve en güzel post eline sağlık annesi:) Ayça'cım sen o kadar güzel bir kızsın ki sana ne giysen yakışır eteklerine,elbiselerine uyku tulumlarına bayıldııım!! Çok zevklisin tatlım,sanırım bu zevkin annenden geliyor:) Ama annene ufaktan asilik yapmaya başla,çünkü siyah da sana çook yakışıcaktır:) En kısa zamanda yap cadılığını anneye:) Seni öpüyorum ve kıyafetlerini bizle paylatığın için teşekkür ediyorum Ayçacım:))

    YanıtlaSil
  5. yavrum yerim seni ben :)) kızım sen bizim elimize doğdun bilmezsin sen.. annen spora başladığındda burdaydık sen 1 yaşına girdiğindede gene gel olurmu hadi emel ablan öptü yanaklarından kocamannnn :))

    YanıtlaSil
  6. Şimdiye kadar okuduğum en şirin post )))

    YanıtlaSil
  7. peliin seni ne zaman göreceğiz çok merak ediyoruz güzel yüzünü. :)

    YanıtlaSil
  8. Seni ısırırım Ayçoooşşşş. Elma şekerim benim. Teyzeleri yesin onu, ısırsın poposunu:) Elbiseleri de çoookk güzel kendi gibi.Maşallah fındığıma.Senin modanı yerim ben:)ama seni daha çok yerim.

    YanıtlaSil
  9. EvrimKuzey27 Ocak, 2012

    Pelinim.. sarı saclı mavı gozlu dunya tatlısı kızını Rabbım nazarlardan saklasın. Masallahh kucuk kuzuya.

    Kıyafetlerınden bır kacını saklıyorsundur umarım. Hepsını de dagıtma.. ılerıde kendı cocuklarına gostermek ıster.. ya da kucuklugunden bır seylerı saklamak ıster.. Hele kı senın kız cocugu.. benım erkek cocugu olmasına ragmen ayıklarken elım zor gıdıyor vermeye :))) Dunya guzelı annenın, olsa olsa boyle dunya zevklısı bır kızı olur. Ne mutlu Aycama..

    YanıtlaSil
  10. Ama onun o kıvırcık saçlarını yirim :)) Bonpoint elbisesine ne kadar bayıldığımı daha önce söylemiştim buna zara,ralph lauren, o muhteşem tavşanlı gap elbiseyide listeme eklerim :)) Montta ise açık ara Ralph alır :) Ne şanslı bir çocuk yahu bizim zamanımızda yoktu bu kadar çeşit İstinye vardı da anam mı gitmedi :))) babanın anca yurtdışından getirdiği kıyafetlerle büyüdük :)) İlerde çocuğum olursa puzzle bulmaca boyama kitapları gibi oyuncaklarla oynayacak eli mahkum o yüzden Ayça'yı tebrik ettim :) Bayılarak okudum sonuna kadar eline sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Ayca seni yerim yerim yerim! Hayatimda ilk defa cocugum olsa nasil olurdu dedirttin sen bana =)

    YanıtlaSil
  12. Birbirinden guzel yorumlariniz icin sizlere cok tesekkur ederim. Ayca yarin oburgun okuma yazmayi soktugunde okuyacagi cok guzel bir yazi olacak bu ;)
    Curcunam hakkaten bizim İstinyemiz mi vardi da gitmedik dimi ;)) Simdiki cocuklar cok sansli gercekten ;)
    Hakkaten Ayca elinize dogdu ;) azmi konustuk gebelik maceralarimi cok sekersiniz :)
    Her zaman diyorum elbette evlat baska birsey ama kiz cocuk bambaska. Isteyen herkese Allah'im nasip eder insallah.

    YanıtlaSil
  13. Prenses gibisin Ayça cım. Ayrıca gardrobuna bayıldım. Şık spor ve çok elegan...

    Kıskandım sevgili Pelin , maşallah diyorum güzel kızına. Benim erkeklerimi elimden geldiğince şık giydiriyorum ama Ayca gibi şık olmuyorlar tabii :))

    YanıtlaSil
  14. Ayça ne zevkli ve ne şanslı bir çocuksun sen.
    bayıldım öldüm bittim bu posta ve kıyafetlerine.
    Ama laf aramızda ben asıl annenin dolabını merak ediyorum:)çok öperim canım

    pişt Peliiiin,biz ölümlüler hem seni hem dolabını görme şerefine ne zaman nail olacağız allasen:)
    Ayşe

    YanıtlaSil
  15. Eviniz mi soğuk, niye evde yünlü pamuklu pantolonlar hırkalar filan giyiyor bu çocuk ? Yatarken yorganımsı tulumlar filan ?

    YanıtlaSil
  16. Hakikaten yaa!!:) Hadi seni göremedik böyle şeylere karşı olduğunu biliyorum ama bari dolabını görelim:) Şu okuyucularına yap bi güzellik,kırma takipçilerini sevenlerini pelin:) Dolap dolap dolap!! Bak tezahurata başladım:))

    YanıtlaSil
  17. ayşe ve gamze çok şekersiiniz :) ama lütfen artık ısrar etmeyin bunca senedir yapmamışım daha da yapmam :)

    ha bu arada bir adsız yüzümü merak etmiş. bloguma koymuyorum ama facebook hesabımdan görebilirsin. o kadar da gizlemiyırum yahu kendimi :) sol kolonda facebook ikonuna basarsan bana ulaşabilirsin.

    yeşimcim çok teşekkür ederim. senin oğlanlarıda görüyorum hepsi birbirinden zevkli bu yaşta :) e annelerinden şanslılar ne de olsa :)

    evet adsız doğru tahmin ettin. biz ailecek sıcağı pek sevmeyiz. hele çocuklara sıcağın sağlık açısından iyi gelmediğini düşünüyorum. çok sıcakta büyüyen çocuklar daha sık hastalanırlar ve dirençleri daha zayıf oluyor. (londrada yaşarken norveçli bir ev arkadaşım vardı. seneler önce verdiği nasihatlar kulağıma uzunca küpe olmuş anlaşılan:) mesela çoğu kişi küçükken soğuk içermez ben dondurma yediririm soğuk su içiririmki alışsın nazik bünyeli olmasın diye. çok şükür 27 aylık ve bir süreliğine yuvaya gitmiş olsa bile sadece 1 kere ateşlendi ve nezle oldu o kadar. böylede devam ettireceğim.

    YanıtlaSil
  18. ayçanın gardrobuna aşık oldum tam şuanda bir kız çocuğum olsun istiyorum ahahahah:)) ayy bayıldım bayıldım özellikle o montlar neee onlar bu tatlı cadıya nasıl yakışırr maşallah ona:)ayrıca bunları ihtiyacı olanlara göndermen harikaa..

    YanıtlaSil
  19. Aycada kiyafetleride harika 8 aylik hamileyim benimde kizim olucak dahada heveslendim simdi:)

    YanıtlaSil
  20. Pelin post'a bayildim! En cok da Ayca icin ileride okuyabilecegi cok hos bir ani olacagi icin bayildim :) Cocuklari fazla sicakta tutmama konusunda da cok haklisin bu arada. Bizim evde yaz kis buzlu su ve dondurma vardi hep oyle alistim kucuklugumden beri hala da suyu buz gibi icerim. Bir kez bile soguktan usutup hasta oldugumu hatirlamiyorum.

    YanıtlaSil
  21. güzin inşallah istediğine sahip olursun :)

    bu şirin bulduğunuz postuma o kadar tuhaf mailler aldım ki. yok efendim çocuğun ağzından marka yazmam ne kadar kırolukmuş. bu insanlar için söyleyebileceğim tek şey onlar için üzüntü duyuyor olmam.

    adsız inşallah bir avazda kızına kavuşursun. :)

    evet YC benide annem öyle büyütmüş. bende soğuktan hiiç etkilenmem. kızımda da bu özellik olsun istiyorum. o yüzden hep ben ne giyiyorsam +1 giydiririm o kadar. öyle kat kat giydirmekle aslında sıcaklık farkından çocuk daha zarar görüyor. benim çocuğun ateşlenmeside zaten bu ısı farkından olmuştu. ondan sonrada söyleneni değil bildiğimi okumaya karar verdim ve şimdi böyle daha iyi hissediyorum kendimi:)

    YanıtlaSil
  22. Ben de kızım olsun istiyorum :D Hele Ayça gibi olsun =) Ama gerçekten çoook şeker bi kzın var =) Allah analı babalı büyütsün (Kendimi yaşlı hissettim birden :D) Saç rengi falan çok güzel =)

    ___

    Pelin Abla Ben de seni çok merak ediyordum face'de görünce tam da düşündüğüm gibiydin =)

    YanıtlaSil
  23. Geçen gün sizden tam da böyle bir post rica etmiştim, çok teşekkür ederim, İstanbul ziyaretimde nerelere gideceğimi belirlemiş oldum böylece, küçülen kıyafetlerimizi doğuda ki kardeşlerimize göndermek çok mantıklı, siz hangi yolla gönderiyorsunuz, yerine ulaşması çok önemli çünkü, biz de kızımla küçülenlerimizi yıkadık, ütüledik paketledik ama nereye göndereceğimize karar verememiştik.

    Güzel kızınıza ve tüm kuzucuklara bol bol huzur, mutluluk ve sağlıklı yıllar diliyorum.

    Evrim

    YanıtlaSil
  24. fazılhan umarım düşündüğüm gibiydin derken iltifat etmişindir :)))

    evrim gönderme işini yanımda çalışan yardımcım ve dadım vasıtasıyla yapıyorum. her memlekete gidişlerinde (ağrı,gaziantep)yanlarında gönderiyorum. köy muhtarına verip ihtiyacı olanlara dağıtıyorlar. şirketce okuttuğumuz çocukların ailelerinede gönderiyorum. gebe olan ablaları ya da akrabaları oluyor onlarada gitmiş oluyor.aslında gönül isterdi ki tümünü çocuk esirgeme alsın ama tuhaf bir politikaları var ve kullanılmış hiçbirşeyi almıyorlar.:(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.