CORTO MOLTEDO İstanbul 'da !!

 


Nasıl da söylenildiğinde kulağa hoş gelen bir marka..Korto Molteedoo ! Uzun zamandır markayı biliyordum ama geçtiğimiz günlerde koleksiyonuma dahil olan son aşkıma ithaf ettiğim bir post yazmazsam olmazdı :) Benim bir örümcekle aşk yaşamamda ancak böyle olurdu zaten :)



Markayı ilk Madonna sayesinde keşfettim. Ardından aksesuar piri Anna dello Russo 'nun elinde gördüğüm birbirinden güzel modellerle mest oldum.




Kutu modeller favorilerim. Özellikle Susan Shok serisi ve üzerine örümcek kondurulan Susan Square Spider ile ikonikleşti. Her daim aynı markalar arasında boğulmak istemeyenler için ideal bir seçenek. Zaten koleksiyona şöyle bir bakındınızmı karşı koyamacağınızdan eminim :)



Markanın kuruluşu da pek bir güzel ve etkileyici. Düşünün ki anneniz ve babanız Bottega Veneta gibi dev bir markanın kurucuları Laura ve Vittorio Moltedo. Çocukluktan beri bu dünyanın her şekilde tozunu yutmuşsunuz. Şanslısınız çünkü yetişkin olduğunuzda markanız hazır hiç uğraşmanıza gerek yok. Gümüş kaşığın en ballısından bir ortam değil mi ? Ama Gabrielecorto Moltedo için değil. Ailesinin markasında pişiyor ve zamanı geldiğinde kendi yolunu seçip kendi markasını kuruyor. İşte ben buna başarı öyküsü derim. İllaki başarı öyküsü demek için sıfırdan yükselmek gerekmiyor. Sahip olduğun imkanlara gözünü kapatıp zoru seçmekte başarı öyküsüdür.

Ben bu postu yazmayı günler öncesinden kararlaştırmıştım. Şansa bakınki Corto Moltedo koleksiyonun tümü bugün yine İstanbul 'da sergilenmeye başladı. Zamanlamam süper :) Şayet 12 Mayıs 'a kadar sergilenecek koleksiyonun özel davetiyesine sahipseniz hiç vakit kaybetmeden The House Hotel Bosphorus 'a uçun derim. :)

Ve son olarak sizleri son koleksiyonun görselleriyle başbaşa bırakıyorum !



Share

Yorumlar

  1. Doğrusu daha önce duymamıştım. Bir Marka daha öğrendim :) Ben de tam kalıplarında bir Bottega seziyorum dicektim ki tam sen anlattın :)
    Ana genel olarak clutch formlarını sevdim favorilerim,
    İlk fotoğraf, 2. Ve 6.
    İkinci " 5. Ve 6.
    Üçüncü fotoğraf 1.
    Dördüncü " 1. 4. 5. Ve 6.
    Yedinci fotoğraf 2. 5. Ve 6. :)

    YanıtlaSil
  2. Allahimmmmm hepisini istesem gunah olurmu acaba???

    YanıtlaSil
  3. Peliniimm, ben de daha önce bunu senden duydum ama daha önce. V ebu postla da modelleri iyice görmüş oldum. Çok şık görünüyor herm de her model. Yani her bir model de tabii ki zevkime uymayanlar var ancak tote'si, potföy'ü, clutch'ı v.s. demek istedim:)))

    Eline sağlık arkadaşım. Şu anda da markanın davetinde olan bazı ünlüler naklen tweet atmaktalar bu modellerin resimleriyle.

    YanıtlaSil
  4. Cok guzeller, sanirim Maritsa roportaj yapacakmis :)

    YanıtlaSil
  5. sevgili Pelin ve Hulya ben bir ugrama imkani buldum inanin secmesi zordu yani hepsi harikaydi diyebilirim.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Pelin ve Hulya ben bugun bir ugrama imkani buldum ve gidip gordugume sevindim hepsi birbirinden guzeldi diyebilirim ;)

    YanıtlaSil
  7. Ben ilk defa bu postda ogrendim markayi. Guzeller. Senide sezgilerinden dolayi tebrik edrim.

    YanıtlaSil
  8. kutu modeller mükemmelll!!!

    YanıtlaSil
  9. corto'yu paris yillarimdan tanirim. acik soylemek gerekirse uyuzun tekidir. super buyuk egosunun altinda kendine guvensizlik yatar. hala anne ve babasinin kompleksi vardir. birde insanlara isine geldigine gore davranma huyu vardir--ki en sevmedigim sey. lafin kisasi kanim hic bir zaman isinmadi.

    cantalarina gelince...hit or miss dicemiz cesitten. mesela su ilk cikardigi priscilla serisi tamamen bir fiyaskoydu-ki bunu butun paris moda dunyasi soyler size. cassetteler tutmustu. clutchlari gene aralarinda en iyisi. palais royaldeki dukkaninda zaten seker gibi asililar.
    surekli bir cizgisi olmadigi icin bence bir bottega veneta'ya yatirim yapmak daha akil kari.
    bu istanbul'a ikinci gelisi. eskiden beymenlerde satilirdi. hayirlara vesile olsun diyim...

    YanıtlaSil
  10. ha bu arada soylemeyi unuttum bottega veneta gucciye satilali yillar oluyor. o yuzden ailenin artik markayla pek alakasi yok.

    YanıtlaSil
  11. hülya ve begüm bende gelecektim davete ama malum bodrum'dayım olamadı.:(

    fazılhan ve ayşegül bence bu markayı takipte kalın. gerçekten iyi.

    YanıtlaSil
  12. Pelincim,

    o kadar guzel bi haber hazirlamissinki, gene cantalarin icinde kayboldum.

    sana cok cok tesekkur ediyorum :))) iyki warsin!

    Corto hakkinda yorum yapmak icin kesinlikle onu iyi tanimak gerektigini dusunuyorum. Oldugu konuma gore bu kdr mutevazi, insan canlisi ve yenilige acik bi insan olabilir. Kaldiki, yaklasik 10 senedir arkadasim "adsiz'' adli kisinin yaptigi yorumlara kesinlikle katilmiyorum.

    Markalar kurulur,buyulur ve sonunda satilirlar, Bottega da bu konuma ulasmistir. Bottega nin uretildigi yerde bu markanin uretiminin yapilmasi insana gozu kapali guvenme,inanma hissi vermio mi? ki boyle buyuk bi markanin kurucusu Corto team de soz sahibidir. daha ne isteriz ki

    Tabiki herkesin dusuncesi kendine.

    Isala bundan soraki trunk show da beraber oluruz Pelincim. Cok cOk mutlu olurum. Gorusmek uzere

    Sinem Akay

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.