MODA ŞÖLENİ İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER !



Bugün iyice dinlenin çünkü yarın yorulacaksınız :)Türkiye'de ilk defa düzenlenecek olan Fashion's Night Out, Vogue Türkiye önderliğinde İstanbul'da ! Bağdat Caddesi, İstinye Park ve Nişantaşı bölgelerinde birçok mağaza siz/biz modaseverler için yarın gece açık olacak. Bu konu hakkında en detaylı ve yararlı bilgileri Hürriyet'den Sibel Arna'nın köşesinde buldum. Hangi mağazada ne organizasyon var, hangi ünlü nerede gibi önem arz eden konuların listesini yapmış. İlgimi çekenlerde kırmızı tonda :)

ÜNLÜLER NEREDE OLACAK :


· Stil danışmanları Deniz Marşan ve Başak Dizer Fransez İstinye Park QUE’da stil danışmanlığı yapıyor.
· Yasemin Kozanoğlu İstinye Park Twist’te DJ’lik yapıyor. Fotoğrafçı Emre Ünal kalabalığı görüntülüyor.
· Bağdat Caddesi Beyaz Butik’te Zeynep Erdoğan, Ayşe Deniz Yeğin ve Aslı Güler, gelinlik seçiminiz için danışmanlık yapıyor.
· Siren Ertan Nişantaşı City’s’de konuklarla sohbet ediyor.
· Esin Maraşlıoğlu Nişantaşı Stefanel’de stilinizi oluşturmanıza yardımcı oluyor.
· Ayşe- Ece Ege İstinye Park Machka’da tişörtlerini imzalıyor.
· Berrak Tüzünataç, Nefise Karataş, Berguzar Korel, Hande Ataizi, Sinem Kobal ve Küçük Sırlar Ekibi’nin de birden fazla mağazayı ziyaret etmesi bekleniyor.

NEREDE NE VAR :

· İstinyePark’daki Vogue standında Absolut votkayla yapılan içinde koruk üzümü ve damla sakızı olan özel bir kokteyl ikram edilecek.
· Tod’s geceye özel uygun fiyatlı Shopping G Bag tasarladı, satışa sunuyor.
· MAC mağazsında catwalk kuruluyor, ünlü tasarımcılar DJ’lik yapıyor, Vogue editörleri makyaj önerileri sunuyor.
· Bilstore, Bora Aksu’nun geceye özel tasarladığı 50 adet Bil’s marka gömleği satışa sunuyor. Gecede Corvus şarapları ikram edilecek.
· Brandroom’da DJ performansı eşliğinde alışveriş, pırlanta etiketli ürünlerde %50 indirim var.
· Burberry çekilişle trençkot hediye ediyor; şampanya ve kanepe ikramında bulunuyor; Vogue moda editörü Ece Sükan müşterilere stil danışmanlığı yapıyor.
· Lacoste, alışveriş yapan her 10’uncu kişiye bir adet Campanas Brothers tasarımı polo tişört hediye ediyor; Fransız müzikleri eşliğinde Fransız şarapları ikram ediyor; Burcu Esmersoy stil danışmanlığı yapıyor.


· Nişantaşı A46’da modacı Tuvana Büyükçınar Demir’in geceye özel tasarladığı şapkalar satılacak. Oyuncu Ebru Akel’in stil danışmanlığı yaptığı gecede 500 lira ve üzeri alışveriş yapan herkese şapkalar hediye edilecek.
· Adidas’ta gece boyunca FG 97.7 DJ’leri alışverişe gelenleri coşturacak. Sürpriz hediyeleri ve özel ikramları sakın kaçırmayın.
· Louis Vuitton’da mağazaya gelen kişilerin fotoğrafları Vogue Flash sayfalarına basılarak hediye edilecek. Louis Vuitton’un Monogram Fleur de Jais koleksiyonunda yer alan çantalar ilk kez bu gece satışa sunulacak.
· Aydın Saat’in FNO’ya özel kampanyasında 1 saat alana, 1 Hip Hop saat hediye edilecek.
· BCBG/MAXAZRIA mağazasında canlı müzik eşliğinde alışveriş yaparken şık ikramlar sizi bekliyor olacak. FNO’ya özel yapacağınız alışverişlerde alacağınız 2. ürüne %25 indirim alabilirsiniz.
· Beymen Nişantaşı’nda gece boyunca Nino Franco Prosecco içki ikramlarından ve Absolut kokteyllerden denemek mümkün.
· Beymen Blender’da ise Dinamo FM DJ’lerinin müzikleri eşliğinde Absolut kokteyllerinizi yudumlayabilir ve yeni sezon Blender ürünlerini inceleyebilirsiniz.
· BNG o gece takı tasarımcısı Zeynep Erol’u ağırlayacak. Sunduğu özel indirim ve kokteyllerle kendinizi özel hissetmenizi sağlayacak. Elde edilen gelir Tohum Türkiye Otizm Vakfı’na bağışlacak.
· Burberry’de geceye özel ikramlar ve şampanya eşliğinde alışveriş yapma fırsatını değerlendirdiğinizde bir Burberry trençkot kazanabilirsiniz.


· Hüsrev Gerede Caddesi’ndeki Burcu Olgun mağazasında Misela markasının yaratıcısı Serra Türker’den çok özel çantalar, Niyazi Erdoğan’dan erkek t-shirt’leri sizi bekliyor. Bengisu Gürel ve Burcu Esmersoy’dan da stil danışmanlığı alabilirsiniz.
· Cemil Gezer’de tüm mücevherlerde yüzde on indirim var.
· Damat/Tween’de Uomo Collezione’nin Genel Yayın Yönetmeni Alessandro Ferrari FNO gecesinde Damat Tween misafirlerine stil danışmanlığı yapacak.
· DKNY’ın Nişantaşı mağazasında DJ Can Hatipoğlu’nun Bağdat Caddesi’ndeyse Suat Ateşdağlı’nın müzikleri, çikolatalı armut lezzeti ve şampanya eşliğinde essiz bir alışveriş deneyimi vaad ediyor.
· Elle’de ayakkabı seçiminiz için moda editörü Mert Aslan’ın stil danışmanlığı yaptığı gecede %40 indirimden yararlanmayı ihmal etmeyin.
· Energie ve Miss Sixty’de Vogue stilini yansıtan geceye özel kombinler sunacak ve bu kombinleri satın alanlara sürpriz indirimler yapacak.
· Gap Born to Fit jean pantolonları yok satan Gap geceye özel “Zarf, lütfen” promosyonuyla alışveriş yapacaklara sürpriz hazırlıyor. Fashion’s Night Out bünyesinde 18:00-24:00 arası alışverişlerinizde %15-%50 arası indirim çeklerinden yararlanma fırsatı bulabilirsiniz.
· Yeni açılan Godiva mağazasındaki çikolatalı çilek ikramlarını mutlaka deneyin.



· Ünlü ayakkabı tasarımcısı Guiseppe Zanotti FNO gecesi 18.00-20.00 arası Nişantaşı’ndaki butiğinde sevenleriyle buluşacak. Şık ikramlar eşliğinde yapılacak buluşmada, tasarımcı isteyenlere ayakkabı imzalıyor olabilir.
· Hermès’in ünlü çantaları Birkin So Black!’le Kelly So Black! FNO için İstanbul’a geliyor.
· La Senza’da vitrinleri donatan pembe sutyenlerin FNO gecesi satışından elde edilen tüm gelir Türkiye Kanserle Savaş Derneği’ne bağışlanacak.
· Midnight Express’te tasarımcı Emel Kurhan DJ’lik yapıyor.
· Boyner’in Bağdat Caddesi mağazasında Cotton Bar markasının tasarımcısı Gamze Saraçoğlu ve Pi markasının tasarımcısı Mehtap Elaidi ile tanışabilirsiniz.
· Yine Bağdat Caddesi’ndeki Derimod’da sürpriz indirimler ve köfte ekmek ikramı var.
· Koton mağazalarında tüm ürünler yüzde 30 indirimli.
· Mavi etkinliğe katılan mağazalarını ziyaret eden ve alışveriş yapan herkese bir aksesuar hediye ediyor.
· Penti’de FNO için özel tasarlanan İstanbul temalı çoraplar satışa sunulacak. Sutyen, külot ve çorap şeklindeki kurabiyelerden tatmayı unutmayın.
· İstinye Park Sephora’da 16 Eylül günü tüm gün boyunca makyaj uzmanı Cem Bora müşterilere Fred Farraguia makyaj uygulaması servisi veriyor.

Yorumlar

  1. en derli toplu FNO yazısı olmuş:)))

    YanıtlaSil
  2. bu yazdığın etkinliklerin bazılarının markaların hangi şubelerinde olduğunu yazmamışsın mesela MAC mağazasında catwalk, ama hangi MAC?

    YanıtlaSil
  3. bu yorumu bir modasever olarak degil, bir ekonomist olarak yaziyorum. bu FNO basladigindan beri icimde, patlamak bu blog'a vesile olmus.

    FNO, Anna Wintour'un amerikan tuketimini canlandirsin diye organize ettigi bir olay. Kendisi ekonomiden anlamadigi icin, ben dil Istanbul'daki FNO'ya tum dunyadaki FNOlarin anlamsiz oldugunu dusunuyorum.

    Birincisi Anna Wintour NY'da bir gecelik luks tuketim ile ekonominin canlanacagini dusunuyor. NY'daki veya herhangi bir buyuk sehirdeki 1 gecelik tuketim devede kulak. Butun sene FNO olsun, istatiklere yapacagi katkidan supheliyim. Benim trader olarak didik didik inceledigim retail sales'in "enerji, yiyecek ve otomotiv" parametlerinde bir artis olmadigi surece, bu bulut sen bunu unut olayi.

    Ikincisi, su tuketim toplumundan umit beklemeyi artik birileri ne zaman fark edicek? Bu Amerika'nin basina ne geldiyse zaten cok tukettigi icin geldi. Bu krizden cikarilicak bir ders var ise, tuketmek kotu, biriktirmek iyi(bakiniz Cin'in elindeki trilyonlarca dolarlik bonolara. Oksurseler Amerika resmen iflas edicek). Tamam Vogue'un satmasi icin birilerinin tuketmesi lazim ama bari hic olmassa bu bile sorumlu ve akilli bir sekilde olabilir. Hala 2007deymisiz gibi vur patlasin, cal oynasin tuketim anlayisi Black Eyed Peas sarkisinda oldugu gibi "You're so two thousand and late".

    Ucuncusu, madem bir parti yapmak istiyorsun(ki bence hakikaten super organizasyon), ekonomiyi kurtarmak harici baska ulvi bir misyon bul kendine. "Celebrate Fashion Night", "I love fashion night" gibi kendi kulvarinda takil.

    Anna Wintour'a inanilmaz saygim var. Sektorun hem finansal hemde yaraticilik acisindan gelismesine katkida bulunmus tarihi bir sahsiyet. Bunlarida September Issue'yi seyrettigim icin dil, kendisini sadece guzel gorunmekden baska bir ise yaramayan Carine Roitfeld'le karsilastigim icin. Bir aralar Paris'te yasamama ragmen, bir gun Fransiz Vogue'unu acipda wow demedim.

    Istanbul'daki FNO'a gelince. Acikcasi Turkiye'de pek fazla kriz olmadigi icin, orijinal amacina uygun bir organizasyon dil ama genede program gayet dolu ve guzel gozukuyor. Eminim modaseverlerden cok kapi gicirdasa kendini Samdan'da gormek icin her turlu davete atlayan sosyetemizin kiymetli mensublari katilacaktir. Ece Sukan ve sayili diger stylish insanlarin turemesi dilegi ile...

    YanıtlaSil
  4. bu yorumu bir modasever olarak degil, bir ekonomist olarak yaziyorum. bu FNO basladigindan beri icimde, patlamak bu blog'a vesile olmus.

    FNO, Anna Wintour'un amerikan tuketimini canlandirsin diye organize ettigi bir olay. Kendisi ekonomiden anlamadigi icin, ben dil Istanbul'daki FNO'ya tum dunyadaki FNOlarin anlamsiz oldugunu dusunuyorum.

    Birincisi Anna Wintour NY'da bir gecelik luks tuketim ile ekonominin canlanacagini dusunuyor. NY'daki veya herhangi bir buyuk sehirdeki 1 gecelik tuketim devede kulak. Butun sene FNO olsun, istatiklere yapacagi katkidan supheliyim. Benim trader olarak didik didik inceledigim retail sales'in "enerji, yiyecek ve otomotiv" parametlerinde bir artis olmadigi surece, bu bulut sen bunu unut olayi.

    Ikincisi, su tuketim toplumundan umit beklemeyi artik birileri ne zaman fark edicek? Bu Amerika'nin basina ne geldiyse zaten cok tukettigi icin geldi. Tamam Vogue'un satmasi icin birilerinin tuketmesi lazim ama bari hic olmassa bu bile sorumlu ve akilli bir sekilde olabilir. Hala 2007deymisiz gibi vur patlasin, cal oynasin tuketim anlayisi Black Eyed Peas sarkisinda oldugu gibi "You're so two thousand and late".

    Ucuncusu, madem bir parti yapmak istiyorsun(ki bence hakikaten super organizyon), ekonomiyi kurtarmak harici baska bir misyon bul kendine.

    Anna Wintour'a inanilmaz saygim var. Sektorun hem finansal hemde yaraticilik acisindan gelismesine katkida bulunmus bir sahsiyet. Bunlarida September Issue'yi seyrettigim icin dil, kendisini sadece guzel gorunmekden baska bir ise yaramayan Carine Roitfeld'le karsilastigim icin. Bir aralar Paris'te yasamama ragmen, bir gun Fransiz Vogue'unu acipda wow demedim.

    Istanbul'daki FNO'a gelince. Acikcasi Turkiye'de pek fazla kriz olmadigi icin, orijinal amacina uygun bir organizasyon dil ama genede program gayet dolu ve guzel gozukuyor. Eminim modaseverlerden cok kapi gicirdasa kendini Samdan'da gormek icin her turlu davete atlayan sosyetemizin kiymetli mensublari katilacaktir. Su memlekette stil sahibi 10 Ece Sukan daha yetisse keske.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaziyi 2010'da ben yazmistim. Business of fashion'da FNO'nun durdurulacagini okuyunca, asagidaki linki paylasmak istedim. Ne diyim? Sakalim yokki, Anna Wintour beni dinlesin. ;))

      http://www.businessoffashion.com/2013/02/au-revoir-fashions-night-out.html

      Sil
  5. ne iyi etmişinde patlamışın.:) dediklerininde hepsine katılıyorum. bizim üstümüzde hep birşeyler 2-3 beden büyük kalır zaten. buda öyle olacak eminim. ama en azından deniyoruz çabalıyoruz. hiçbirşeyin yapılmadığı zamanlar o kadar yakın bir geçmişki ben bu moda anlamındaki uyanımışızdan büyük bir keyif alıyorum.

    YanıtlaSil
  6. ne yazıkki ne buluyorsam onu yazıyorum. hepsini araştırmam imkansız. zaten 3 yer var. mağazaları arayıp bilgi alabilirsiniz. birazda sizler vakit harcayın ama :) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. bence FNO sadece New York'da kutlanmali digerleri yalan:))) New York'da zaten fashion week sehir buram buram moda kokuyor. Gazetelerde moda var sokaklarda mankenler ve unluler var. FNO'da halktan inanlarin icine girmesi icin mazeret.

    YanıtlaSil
  8. paris ve milan bile avucunu yaladı bakalım belki bizimki daha sükseli oluverir. neyle ve kimle yapacaksak artık :)

    YanıtlaSil
  9. hahahahha gercekten cok özenti ve komık zaten türkiyede mağzalar saat 10 fılan kapatılıyor extra 2 saat gereksiz...bilmeyenlere amerikada filan saat 6 kapanan yer cok...yap bunu cumartesi sabaha kadar ciddi bir street party ile o zman gorelım sizi...

    YanıtlaSil
  10. detaylar için bu linke bakabilirsiniz:
    http://www.voguemag.com.tr/Fashion/News/NewsDetail/10-09-14/FNO_Nişantaşı

    YanıtlaSil
  11. BUDA ANNA WİNTOUR UN TÜRK SATIŞ ELEMANLARINA BİR KAZIĞI:)2 SAAT MESAİ

    YanıtlaSil
  12. VOGUE MARKASININ ETKİSİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILAN ORGANİZASYONLARDAN BİRİSİ SADECE.KANALLARDA SPİKERLER İFADE EDİYORDU.VOGUE BİR GELDİ PİR GELDİ DİYE. BÜTÜN BAŞARILARA ORTAK .İŞTE KISACA VÖG DEDİRTİYORLAR. ESAS ALTINI ÇİZMEK İSTEDİĞİM; DERGİCİLİKTE NEDEN ZİNCİRLERE TAKILDIĞIMIZ.TAKILDIKÇA NEWYORK YADA BAŞKA ŞEHİRLERİ YADA TAVIRLARI TAKLİT ETMEK SÜRECEKTİR.

    SEVGİLER........

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.