2012 Paris Moda Haftası - LOUIS VUITTON

 
Bazı defilelerin sadece resimlerini koymak yetmiyor. O havayı hissetmek için en ideali videosudur diye düşündüm ve sizlerle paylaşayım istedim.



Zaten topu topu 9 dakika. Moda haftalarının hızına neden yetişemediğimizin bir kanıtı. O kadar çok marka o kadar kısa zaman içine sıkıştırılıyor ki doğal olarak yeni yetenekler arada kaynayıp gidiyor.

Bir koleksiyonda sunumun ne denli önemli olduğunu, modanın sadece moda olmadığının ispatıdır bu defile.

Ortada kocaman bir atlıkarınca, fonda buna uygun bir müzik ve olağanüstü koreografi. Marc Jacobs 'u Marc Jacobs yapan özelliklerin hepsi mevcut bu defilede.

Louis Vuitton 'un 2012 yazının baş kahramları bitmek bilmeyen 1950'ler akımı ve etekleri. Hacimli eteklerin hepsi birbirinden güzel. İşçilik, dikim, kumaş herşey ama herşey kusursuz. Hiç şüphe yok ki Marc Jacobs aksesuarda markalaşmış Louis Vuitton 'u tekstil anlamında bambaşka boyutlara taşıdı

Çantalarda şeffaflık ön planda. Bir plastik sepet bile Louis Vuitton markası oldumu insanın gözüne bir başka güzel görünüyor :)

Ama ayakkabılar Balenciaga 'nın Fall 2011 sivri burunlu modellerini andırıyor. Sadece topukları daha kalınlaştırılmış o kadar. Ama hepsi sunulan kıyafetle çok uyumlu.

Başka söze gerek yok. İyi seyirler :)

Kişisel Notum : 8


Share


Yorumlar

  1. Eğer bu koleksiyonu kimin hazırladığını bilmesem Chanel mi diye düşünürdüm.

    YanıtlaSil
  2. aha !! kesinlikle haklısın !! işte ben ne demeyi unuttum diye düşünüyordum !! bu dediğini ! evet bunun louis vuitton olmadığını bilmesek kesinlikle ben de chanel diyenlerden olurdum :)

    YanıtlaSil
  3. :S dün izledim tüm paris defilelerini benim favorim her zaman chloe bu zaten belli ama chanel ve louıs vuitton bu sene beni en çok şaaşırtan ve en çok etkileyen koleksiyon oldu bide bu kadar benzerlik biraz akıl karıştırıcı gibi...

    YanıtlaSil
  4. zaten atlı karınca dekoru da 2008 de chanel tarafından yapılmıştı.

    YanıtlaSil
  5. İlk yazdığım yoruma ilaveten Marc Jacobs'un güvenli sularda gezdiğini düşündüm. İngilizce de safe play diye bir deyim kullanıyorlar. Bana onu hatırlattı. Her kıyafet cok güzel ve cok giyilebilir (artık ne demekse.)) Genelde bu lafı aşağılamak için kullanır moda eleştirmenleri. ben o amaçla degil de sanki biraz muhafazakar davranılmış gibi demek istiyorum) Karl Lagerfeld se yaşına rağmen sanki daha yaratıcı geldi bana. Oysa ben bu vizyonu MJ den beklerdim açıkçası. Sanki MJ LV'nin klasik yapısının etkisinde kalarak kendini sınırlamış. Dolayısıyla benim notum sizin tam tersiniz olurdu galiba. Bu arada şunu söylemeden geçemeyeceğim İFW de verilen notlarınıza bakarsak bir çoğumuzun Türk modacılarına ne kadar toleranslı olduğu ortada. Tahmin ediyorum sizin de orada verdiginiz 7 ile burada verdiğiniz 7 arasında cok fark var. Turk modacılarına verilen notlar sanki anaokulundan gelen cocuğumuzun ilk yaptığı resimi alkışlayarak alıp buzdolabı üzerine asmak gibi bir şey. Bilmiyorum anlatabildim mi acaba.

    YanıtlaSil
  6. elbette anladım ve çok güzel ifade etmişin bayıldım. her defileyi haftasına göre veriyorum. yani IFW notlarım o haftaya göre oluyor. yoksa Paris ve Milan'a göre vermek adaletsiz olur. O zaman bırak 7-8'i 5 bile çoktur :)

    YanıtlaSil
  7. Şuan şu 2 defileyi izleyemiyeceğim..Banyo yapıp bleu de Chanel'ime boğulup kurabiyelerimi (keşke makaronlarımı bitirmeseydim :/) alıp izlemek istiyorum artık haftaya..Makaron da alırım...ve televizyondan izlemeliyim... O zaman tekrar yorum yazarım :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.