40 - Kim Daha ŞIK ?

 


Bugün Ece Sükan günü olmalı :) Şimdi de karşınızda çok beğendiğim bir Zeynep Tosun tasarımı görüyorsunuz. IFW 'de en beğendiğim elbiseydi. Kumaşın deseni başlıbaşına bir sanat eseri. Ama sadece bu değil deri üst ve Zeynep Tosun 'a has göğüs bölgesine kondurduğu metal detay çok orjinal. Bu çalışmayı çantalarında da sık sık görüyoruz.

Zeynep Tosun stiline önem verenlerin sık sık tercih ettiği bir tasarımcı. Sadece Ece Sükan değil Eda Taşpınar, Etel Baler ve Deniz Marşan gibi isimlerinde favorisi.

Ece Sükan yurt dışında katıldığı organizasyonlarda Türk tasarımcılardan yaptığı seçimlerle biliniyor. Burdan kendisine kocaman bir tebrik.

Etel Baler ise neredeyse her daim ünlü ünsüz Türk tasarımcılardan seçim yapmasıyla ünlü. Etel Baler 'e de kocaman bir alkış.

Şimdi bu iki moda aşığı karşı karşıya :)

Ece Sükan, Zeynep Tosun elbiseyi kendine has stiliyle taşımış. Deri ceketi ve çizmeleriyle harika bir uyum içinde. Turuncu tonlarındaki çanta seçimiyle kasvetli havaya dozunda bir nefes vermiş. Rüzgar yüzünden mi bilemiyorum ama sanki etek boyu daha kısa geldi ve bu boyu daha çok sevdim.

Etel Baler sanırım kızıl renkli saçlarını daha bir koyultmuş. Çok yakışmış. Beyaz tenli ve renkli gözlü kadınları çok kıskandığımı söylemişmiydim :) Bu kadar beyaz tenim ve renkli gözlerim olsaydı asla kızıldan şaşmazdım. Neyse konuyu dağıttım yine. Elbisenin boyunun uzunluğu ya da kullandığı aksesuarlardan olsa gerek Etel Baler bende klostrofobik bir duygu yaşattı. Çok kapalı ve çok siyah. Keşke Ece Sükan 'ın yaptığı gibi biraz renk katsaymış. Çünkü kumaşın deseni buna çok müsait.

Yine çenem düştü. Söz sırası sizde :)






Share


Yorumlar

  1. Aslında Etel hanımda da kötü durmamış ama eksik birşeyler var.Altına düz çizme mi giymi acaba? Ece de daha bir farklı durmuş tabii.Manken olmanın avantajını iyi kullanmış.Ama ben de Ece deki duruşunu dah açok beğendim.Üzgünüm:-(

    YanıtlaSil
  2. Ece'yi fazla detaylı Etel'i fazla detaysız buldum ikisinin ortası olmalıymış elbisenin deseni başlı başına yetiyor zaten bari yine mankene oy verim :))

    YanıtlaSil
  3. Ece cok hos gozukuyor , zeynep tosunun akmerkezdeki magazasinin vitrininde sanirim bu elbiseyi gordum ayrica cok emin olmamakla beraber etel balerin gozlerinin mavi lens oldugunu dusunuyorum

    YanıtlaSil
  4. ben bütün sorularınıza ECE ECE ECE demek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  5. EvrimKuzey11 Kasım, 2011

    Elbıseyı tasıyan mankendeki durusunu begendım acıkcası.. bırısınde emanet durmus.. dıgerınde de sırf farklı olacagım dıye elbıse anlamından sasmıs..

    YanıtlaSil
  6. ben de mankene veriyorum oyumu malesef. Pelin, mumkunse bundan sonra mankeni de secenekler arasina alsan?
    -Tansu

    YanıtlaSil
  7. Eceye yakıştırmadım,o kadar çirkin geliyorki kendisi bana Etel Baler bile daha iyi olmuş:/

    YanıtlaSil
  8. Elbiseyi pek beğenmedim açıkçası.Lakin Ece Sükan turuncu çantasıyla çok güzel bir kombinasyon yaratmış.O nedenle en şık Ece diyorum

    YanıtlaSil
  9. Etel baler12 Kasım, 2011

    Sevgili adsiz ben Ece Sukan'i cok guzel ve stil sahibi buluyorum,yani sana hic katilmiyorum.
    Herkese yorumlari icin tesekkurler.Zeynep Tosun hem kisiligiyle hem siradisi tasarimlariyla cok sevdigim bir insan.Elbise yorumlarini size birakiyorum ama soguk kis gunlerinde kullanimi gercekten cok rahat...

    YanıtlaSil
  10. sevgili etel çok incesin katılımın için teşekkürler :)
    seni daha aydınlık ve parlak renklerle görmek istiyorum. her rengi çok güzel taşıyorsun. ama siyah belkide bu elbiseyle olmamış.
    zeynep tosun 'u bende başarılı buluyorum. gerçi bu koleksiyonunu fazla beğenmemiştim ama birkaç parça ki bu elbisede buna dahil, gayet başarılıydı.

    YanıtlaSil
  11. Etel Hanim'in fotografi yukarida gördügümüz siyah arka fon yerine acik havada rüzgar saclarini ucururken cekilseydi sonuc farkli olurdu gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  12. hem fazla desenli, hem kapalı hem uzun çok sıkıcı bir elbise..hiç bi şekilde beğenmedim, üstelik bu elbisenin üzerine bence asla açık saç olmazzz! fakat zeynep tosun tasarımı elbiseleri ben genelde çok beğeniyorum...

    YanıtlaSil
  13. Siren Ertan Çarmiklı14 Kasım, 2011

    Merhaba. Ben o gun Etel'i sahsen gordum ve begendim; bir Turk tasarimciyi destekledigi, suruden farkli oldugu ve kapali kiyafetleri kendisine daha cok yakistirdigim icin. Ama en onemlisi; bu iki fotograf arasinda 'haksiz rekabet' oldugu icin oyum hic dusunmeden Etel'e! Bazen o kadar guzel gorunun kisiler ve kiyafetler gordugunuz fotograf karesinde o kadar kotu gozukuyor ki negatif yorumlara cok hak veriyor ve icimden 'keske gercegini gorselerdi, yazik oldu..' diyorum.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Elbise kesinlikle farkli bir secim...
    Etel'in vintage havasini sevdim,elbiseyi bir konsepte oturtmus ve gayet guzel cizgisini surdurmus...
    Ece deri ustune bir de deri ceket mi giymis? Tu tu tu tu...Vogue editoruyum diye dolasadursun Amerikan vogue saife 121 de resmini koyup "a model" yazmislar,ne idugu belirsiz adisiz isimsiz bir manken...

    YanıtlaSil
  15. Siren hanımın dediği çok doğru aslında ve hatta yukarda Jule ve Velevkihuysuz arkadaşların da. Fotoğrafın çekimi, ışığı , duruşu o kare için o kadar önemli ki.Bazen yargısız infaz yapıyoruz yakından görmeden, bilmeden.Ama biz de bu insanlara yakın olamıyacağımıza göre ve onları ancak ekranlardan ve dergilerden, fotolardan görebildiğimize göre bu tarz yorumlar kaçınılmaz maalesef.Ama benim oyum kesinlikle Etel hanıma.Ben kendisini her zaman çok beğenirim.Zaten Ece ile kıyaslanamaz bile. Ece önce çakma Pucci elbise meselesini bir aydınlığa çıkarıversin.Nolcak söylesin evet bu çakma Pucci diye. İncileri mi dökülür yani itiraf etse.Vogue'un içindeysen o zaman bu kadar cesur olma.Türkiye'de yaşayan her insan salak değil.Birşeyden anlamayız sandı bazılarımızı ama tutmadı be Ececim....

    Nil

    YanıtlaSil
  16. siren hanım konuya çok hakimsiniz,tebrikler.ben de resim cekiyorum ;ışık ve fon resmi birden bile değiştirebiliyor.davet resimleri maalesef çok kasık cıkabiliyor.etel hanım o kadar marka giyirken kompleksiz bir şekilde türk tasarımcıları da kullanıyor.şapka çıkarmak lazım.gayet hoş ve stil sahibi buluyorum kendisini
    seyhan

    YanıtlaSil
  17. Benim yorumum niye yayinlanmadi acaba?

    YanıtlaSil
  18. vardir elbet bir sebebi.

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Pelin seni ve blogunu uzun zamandır hayranlıkla izliyorum. Sanırım yorum yazmak için epey bekleyen gruptanım. Bu yazında Ethel Baler'i çok beğendim. Hatta kendisini bir süredir hayranlıkla takip ediyorum. İnanılmaz zarif bir hanım. 2 çocuğa rağmen müthiş bir fiziği ve çok da güzel bir yüzü var. Bence yerli tasarımcılar arasında yaptığı seçimler de çok başarılı. Burada da bunun bir örneğini görüyorum ben. Sevgili Ethel Baler bu yorumu okuyorsa kendisine sevgilerimi iletmek isterim. Çok çok güzel ve bambaşka bir ışığı olan bir kadın, gerçek bir hanımefendi. Sevgiler!

    YanıtlaSil
  20. Tesekkur ederim sevgili Anais :) lutfen bundan sonra daha cok katilim gostermeni dilerim.
    Etel Baler gercektende dedigin gibi kibar, zarif ve cok sicakkanli biri. bu yazdiklarini okudugunda eminim cok hosuna gidecektir.

    YanıtlaSil
  21. Etel baler14 Kasım, 2011

    Sevgili Anais cok tesekkurler.Gercek ismin mi bilmiyorum ama Anais Nin diye cok sevdigim Kuba asilli Fransiz bir yazar vardir.okumadiysan tavsiye ederim."We don't see things as there are,we see them as we are" der.o senin guzelligin gordugun...ayni sekilde sevgili jule,seyhan ve adsiza da tesekkurler,sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Etel baler14 Kasım, 2011

    Ve de tabi ki sevgili Pelincigime...

    YanıtlaSil
  23. Etel baler14 Kasım, 2011

    Sevgili Seyhan cok haklisin.Siren cok akilli ve bilgilidir.Fotograftan Edebiyata,dunyanin en ucra kosesindeki sergiden,en populer restorana,dekorasyondan sofra duzenine... ayakli google gibidir:)) (Modadan bahsetmedim.onu herkes biliyo zaten!)

    YanıtlaSil
  24. sevgili etel olgunluğun ve samimi yaklaşımın için asıl biz sana teşekkür ederiz. özellikle negatif eleştirileri (stil anlamında) olgunlukla karşılamış olmanı her zaman taktir ediyorum. sana bir kez daha teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  25. Elbiseyi beğenmedim ondan oy kullanmıyorum :) ama Etel Baler'i yorumlarından dolayı tebrik ediyorum :) neyse bugünlük telefon hakkım doldu yarın devam edicem :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.