DEDİKODU RUHUN GIDASIDIR :)

 
Onur Baştürk en sevdiğim köşe yazarlarından biridir. O, dinamik tarzı, kulağı her daim delik olmasıyla gece hayatının tüm sıradışı haberlerini bilmesiyle farklı bir tarza sahiptir. Geçenlerde gazetelerimi aldım ve Cafe Nero da ki her zamanki yerime kuruldum. Onur Baştürk ün yazısını okuduğumda öyle gürültülü bir kahkaha atmışım ki çevremden okkalı bir deli bu bakışı yedim :) İşte o bünyemi alt üst eden muhteşem yazı :

Şimdi anlatacaklarım dedikodu değil, tamamen gerçek.

Epeydir şehrin çeşitli kafelerinde, sohbetlerde konuşuluyor, bir tür şehir efsanesi gibi oldu, orası ayrı. Ama bizzat o gün olaya kulak misafiri olanlardan dinledim. Evet tamam, sadede geliyorum... Bundan üç-dört ay önce. Yer, Nişantaşı Brasserie. Olayın kahramanı iki tanınmış sosyetik kadın. Onlardan biri, ilginç kıyafetler giydiği için medya tarafından diğer ikoncanlarla aynı kategoriye sokuldu son zamanlarda. Evet biliyorum, hangisi diyorsunuz doğal olarak.

Edalı olan değil...

Şöyle diyeyim, bir cadılar partisine sarmaşıklı bir kıyafetle gitmişti. Olayın ikinci kahramanı ise yine cemiyet sayfalarının gediklisi. Ama bilinirliği daha az. Sadece birinci kahramanla adaş! O kadarını söyleyeyim. Neyse, bu iki kadın, beraber Amsterdam'a gittikleri -masada o an bulunmayan- kadın arkadaşları hakkında dedikodu yapıyorlar. Biri diyor ki; “Ay ben onunla bir daha bir yere gitmem. Amsterdam gibi komünist bir ülkede kürküyle dolaştı sokaklarda. Özellikle onu tanımıyormuş gibi, uzağında yürüdüm sokakta!” Diğeri, yani adaşı ne diyor peki? “Nolcak canım, onlar hayvansever bir ülke, kürkle dolaşsa da bir şey olmaz!” İşte bu diyaloğu o gün Brasserie'de duyanlar hâlâ şehrin dört bir yanında bu muhteşem gafları, daha doğrusu cehaleti konuşuyorlar.

Hem komünist hem ülke yapılan Amsterdam'ı. Ha bir de, “hayvansever” Amserdam'ı.

Meğer Cenk Eren'in bu camia için söylediği “El Kaide'yi sor, yeni modacı sanırlar” sözleri hiç abartılı değilmiş.

Nitekim fazlası bile var gördüğünüz gibi.
Nasıl ama ?! İpuçlardan ilk ismin Deniz Berdan olduğunu anladım çünkü sarmaşık kıyafeti hala gözümün önünde. Ama 2. Deniz adındaki sosyetiğimizi çıkaramadım. Çıkarabilen varsa paylaşsın.

Yorumlar

  1. :))DUr, şimdi ben de öteki D'yi bulamadım ama Deniz Berdan'nın Amsterdam'da utandığı kişiyi Etel Bayer,olarak yorumladım.:)Yalnız pazar günü Akşam'da Tuğçe Tatari'de okudum meğer bu haberi ilk Şubat ayında mı ne o yapmış.Hatta kendi yazısı ile Onur Baştürk'ün yazısını koymuş yanyana.Onur Baştürk'e de kızıyordu!

    YanıtlaSil
  2. vayyy araklamaca demekki olmadı yakışmadı Baştürk e. Akşam almadığım için kaçırmışın. saol canım bilgiyi verdiğin için.

    Etel B. le son zamanlarda küsler acaba sebep bumu diyecam ama niye ismi Deniz der ki. kimdir bu cahil cühela yaw ölecam meraktan :))

    YanıtlaSil
  3. Pahalı markalar giyinmek, süslenmek ve o davet senin bu davet benim gezmekten başka hiç bir işlevi yok aslında çoğu sosyetik bayanın. Çoğunun belki iyi bir eğitimi vardır ama kuaför salonlarında heba ederler bunu. Tek dertleri daha genç görünmek ve her şeyin en güzel ve pahalısına sahip olmaktır. Bütün vakitlerini estetik kliniklerinde yüzlerini gerdirmekle geçirirler. Acıyorum aslında onlara ama kıskanç damgası yememek için susuyorum.:) Bizim basın bir de tepemize çıkarmaz mı bu gereksizler ordusunu, işte buna çok kızıyorum. Yaptırdığı estetik operasyonlar yüzünden ağzı bir türlü kapanmayan ve yüzünün şişliği yine estetik manyağı olmaktan bir türlü inmeyen bir sürü gereksiz birey. Güzelim Nişantaşı sayelerinde Elm Sokağına döndü zaten.:) Bu yazıyı okuyunca nedense hiç şaşırmadım. Tam da böyle boş insanların imza atabileceği gaflar bunlar.

    YanıtlaSil
  4. adını bilmediğim yorumcum ellerine sağlık harika yazmışın

    YanıtlaSil
  5. Deniz Berdan komikliğini sadece kıyafetlerinde değil sohbetlerinde de belli ediyor demek ki. Yazık! Yılda bir kurabiye yaparak "pasta şefi oldum" demekle olmuyormuş demek.

    YanıtlaSil
  6. bir de kendilerini hep soyle akilli boyle kulturlu gosterip yutturmaya calismiyorlar mi sinir oluyorum!ozellikle de su Ivana denen hanim, taaaam bir giciklik abidesi!!!!!

    YanıtlaSil
  7. ben de deniz berdan ve ivana sert'i stilsiz, özenti, komik ve cahil buluyorum. eda taşpınar ve ece sükan onlardan tabi ki çok farklı, daha görgülü, kültürlü ve daha hoş giyiniyorlar. kendilerine ait tarzları var, modaya, stile dair söyleyecek birşeyleri var.

    ama deniz berdan, iki kelimeyi bir araya getiremiyor. komunizmin ne demek olduğunu komunist geçinenler bile bilmezken, deniz berdan'ın bilmesini beklemek abes zaten:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.