VURAL GÖKÇAYLI İNCİLERİ

Vatan gazetesinin Vural Gökçaylı ile yaptığı röpörtaj haftasonu eğlenceliğimdi. Her bir cümleye, her bir ifadeye öylesine güldüm ki. Mardan Palace Oteli'nin açılışına gelen Hollywood ünlülerinin kıyafetleri hakkında düşüncelerini dile getirmiş. Ama ne getirme. Buyrun Vural Gökçaylı incilerine :

Sharon Stone

"Elbisesinin etekleri ilginç. Tasarım olarak güzel olabilirdi fakat dikkatli bakarsanız kalçasının üzerinde 4 parmak siyah, koyu bir bant var. Yukarıdan aşağıya gelen çizgiler ile belinde ve göğsünün üzerinde bir bant daha var. Dolayısıyla vücudunu bölümlere ayırmış. Kıyafette eteğe güzel fikirlerle başlanmış, fakat bu bantlar vücudunu kesmiş, tasarım da fevkalade yanlış. Bir kadın ne kadar uzun boylu olursa olsun bir vücut üç kere kesilmez. Yoksa yüzü, gözü çok güzel... Etek düz devam etseydi daha güzel olabilirdi."
Yaaa biz o kadar beğenelim, kıyafete şahane süper diyelim, yüce eleştirmen bu göz alıcı Roberto Cavalli kıyafeti yerden yere vurmuş. Eteği anlamamış olması işin en tuhaf tarafı. Kendisine haute couture modacısı diyen birinden gelmesi ise ayrı bir tuhaf. Roberto sende aklını başına devşir bir daha da Vural amcamızı kızdırma :)

Paris Hilton

"Ağzım açık kalmış bir şekilde bakıyorum bu kıyafete. Düşünsenize bu elbiseyi nasıl yaratabilirsiniz, nasıl para ödeyebilirsiniz? Bu karmaşa nedir? Göğsün altındaki işlemeli bant eteklerin üzerine gelen pembe panolar son derece yanlış. Paris Hilton elbisenin kuyruğunu da taşıyamıyor zaten, taşınacak bir elbise değil. Yabancı tasarımcılar çok şanslı, bunlara elbise giydirebiliyorlar. Ama Türkiye’de olsalar daha güzel giyinirlerdi."
Aksine Paris'in uzun zamandır ilk kez tipine uygun ve içinde hoş göründüğü bir kıyafetti. Ve bu bir Türk modacının kreasyonuydu. Paris Hilton çoğumuzun burun kıvırdığı bir ünlü olsada birçok uluslararası forumda bu kıyafet merak edildi, modacısı araştırıldı ve Paris'i sevmeyenlerden bile ilk kez geçer not aldı.

Seal

"Tam bir maganda. Beyoğlu’ndaki herhangi bir gece kulübünün önündeki magandalara benziyor. Üzerinde konuşulmaya bile değmez."
3 parçalı yelek kombinasyona modacı olup da yabancı olmak pek bir enteresan.Sanırım bu tarzla sahne almamış tek bir şarkıcı bile yoktur. Vural Gökçaylı öylesine aristokrat ki bir maganda tasviri bile tarz ve stil sahibi :)

Monica Bellucci

"Soldaki elbiseyle nişana giden bir kadın edasında... Fevkalede kötü dikişli ve tasarımla ilgisi olmayan alelade dantel bir elbise bu... Böyle elbiselere taşra düğünlerinde çok rastlarsınız. Sağdaki elbisenin ise dar eteği kalçasını daha geniş yapmış. Elinde tuttuğu o çanta kıyafetiyle uyumsuz. Pabuçlarını da Mahmutpaşa’dan almış gibi. Çok taraklı bir ayağı var, bilekleri kalın. O kırmızı bant bileğini daha kalın gösteriyor."
Yahu Vural amcanın sözlerini takip edemiyorum artık. Bu şahane ipek dantel elbiseyede laf atmışya. Dior Lady Noir çantanın uymaması, taşra düğünü, Mahmutpaşa...Durun ya ne diyor bu adam ??

Richard Gere

"Elbisesi tapu kadastro memuru gibi... Pantolon paçaları uzun, elbisenin kupunda hiçbir elegans yok. Kravatının bağlanma şekli, gömleği faul ve ayakkabıları tam bir facia. Yanındaki eşinin üzerindeki de bir tasarım değil. Ayakkabıları da güzel değil. Yanmamış tene, o açık ayakkabılar giyilmez. Dizleri de fevkalade kötü ama karşıdan bakıldığında ikisi de kibar görünüyor."
Tapu kadastro memuru bir adet Richard Gere. Hmmm güzel bir fantazi :) Ama ayakkabıları hakkında doğru söylemiş. Kravatıda gerçekten yanlış bağlanmış. Buraya kadar iyide yanindeki kadının dizlerine laf atması işin başka bir boyutu. İyi ki gözünün üstünde kaş var dememiş.

Mariah Carey

"Beyoğlu’ndaki konsomatris gibi. Güzel olmayan göğüslerinin yarısı dışarıda, iştah açıcı değil tersine kapayıcı. Göğsünün üzerindeki drapeler fevkalade uyduruk yapılmış. Çapraz drape anlamsız. Kalçaları zaten büyük, bu kıyafetle daha da büyük görünüyor. Ayrıca böyle bir saç tasarımı da olamaz. Türkiye’de bu tür giysiler çok ucuz türdendir. Hiçbiri tasarım değil, istediği kadar büyük marka olsun. Bizde daha iyi tasarımcılar var. Zaten Amerika’dan ne zaman iyi tasarımcı çıktı, bir tek Tom Ford var. İyi isimler sadece Avrupa’da var."
Birtek Mariah Carey'de haklı diyeceğim ama onda bile öyle kompleksi bir ifade varki haklıyken haksız duruma düşüyor. Kendisinin iştah kapatıcı dediğine birçok erkek ağzı sulanarak bakabilir. Evet bizde de iyi tasarımcılar var ama emin olsun ki kendisi bunların içinde değil. Bu Roberto Cavalli kıyafeti kötülerken bir tek iyi dediği Tom Ford'un Gucci için bu tarz hazırladığı düzinelerce tasarımı var. Roberto Cavalli'de zaten bir İtalyan ve doğal olarak Avrupalı. Gökçaylı eleştirmiyor adeta uçuyor :)

Yorumlar

  1. sharon stone:
    konusunda son derece haklı. bir elbise eğer parçalara bölünecekse o kadının çok uzun olması gerekli. çok hoş ve asil bir tasarım ona asla sözüm yok ama bu konuda aslında haklı.

    paris hilton:
    sonuçta tam bir paris hilton tarzı. rafine, klas veya şık olduğu bir zamanı pek görmedim. ama elbisenin rengi paris ruhuna hitap etmiş bir, ikincisi elbise uçuşmuyor demiş ama hayır elbiseyi bence konuşturdu paris hilton.

    ne olursa olsun türk bir tasarımcının adı duyuldu dediğin gibi, bence bu bile yeterince harika.

    seal:
    bence çok şık.

    monica belluci:
    sünnet annesi gibi bir hava vermiş şal. açık renklerde böyle bir risk var, lizöz giymiş loğusa ya da sünnet annesi gibi görünme riski yüksek. ama dikişlerin kalitesiz olduğuyla ilgili söylediklerine çok şaşırdım, renk, kesimler, duruş, taşıyışı ve danteller son derece hoş duruyor..

    monica belluci'nin sağdaki kıyafeyi için çok doğru konuşmuş ama. çanta elbiseyle alakasız tarzda ve bilekleri kalın gösteren bantlardan zak durması gerek. işe bu çok doğru. ama etek kalçasını daha geniş yapmamış, aksine omuzlarla dengeli durmuş kalçalar. yani omuz duruşu çok hoş. ve mahmutpaşalı çok ağır bir benzetme..

    richard gere:
    eşi, balıketliliğini daha eğlnceli halde kullanabilirdi ama risksiz bir seçim yapmış. beğenmedim. ama richard gere için yazdıkları konusunda ayakkabıların tam bir facia olduğu dışında başka bir haklı yönü yok..

    ve mariah carey:
    evet dediğin gibi birçok erkek ağzı sulanarak bakabilir aslında. ama mariah carey'nin her zamanki tarzı da düşünülür ve işin içine katılırsa, haklı vural gökçaylı. mariah her zaman göğüslerini ağzımıza sokacakmışçasına açıyor..

    ayrıca çapraz omuz her zaman kalçaları daha geniş gösterir, bu noktayı kendisi de belirtmiş ve son derece haklı. ama aslında elbisenin kumaşı, renk ve desenleri oldukça tatlı. ve saçlar facia, ama saçları facia yapan şey asıl şu: mariah iriliğine irilik katan geniş omuzlarını kamufle etmek için bu şekilde salık kullanıyor bence saçlarını. cilt rengi eğer turuncu olmasaydı saçlar bir nebze daha kendini belli eder ve konuşabilirdi..

    ve dediklerin ne kadar doğru, aslında çok ağır eleştirileri olmasa çok haklı olduğu noktalar da var bence vural gökçaylının ama ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemlidir derler ya, evet.. biraz küçümsemiş bence..

    YanıtlaSil
  2. sedacım süper döktürmüşün keyfle okudum yazdıklarını ellerine sağlık.

    sadece sharon konusunda aynı fikirde değiliz. sharon sonuçta boy sorunu olan biri değil. ben kıyafeti bir büstüyer ve etek olarak 2 ayrı bölümden alıyorum. 2 farklı materyalin ve çizginin beklenmedik uyumuyla karşılaşıncada boy moy görmüyorum tabi :) uyum ve total görüntü doyurucu oluncada gökçaylı gibi yerden yere vurmanında manasız olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. bir anda gaza geldim de ondan çıktı o cümleler:) teşekkür ederim, sen de süpersin:)

    yani sharon stone'u bile yerden yere vurmuş, ''vur''al gökçaylı.

    YanıtlaSil
  4. aaa hakkaten "vur"al :))

    YanıtlaSil
  5. tamamen sacmalamis ve kiskancliktan catlamis Sn. Gokcayli! kendisi o kadar alem bir modaciysa neden onun kiyafetlerini de arada sirada gormuyoruz??

    YanıtlaSil
  6. neslie cim çünkü kendisi "terzi". bu konuda yıldırım mayruk ve barbaros şansal ne kadarda mütevazi ve hadlerini biliyorlar. dergiden başka bir modacının krasyonunu kesip vural gökçaylı'ya diktirirsen ne yapmış olursun ? tmm eleştirsin ona lafım yok ama bune böyle yok kıro yok taşra düğünü yok şu yok bu. yaw ulu manitu karl bile ne sivri dillidir kimseyi böyle aşağılayıpda eleştirdiğini görmedim. biraz mütevazilik yahu.

    YanıtlaSil
  7. Ah Pelin'cim ah...mutevaziligin enayilik olarak algilandigi bir toplumda yasarsak, Dior tasarimlari da elbette tasra isi, saf ipek Cavalli elbiseler de tabiiki "kiro" isi olarak agzimiza dolanir durur..."Terziligini" bilip yerinde oturan o eski beyefendiler nerdeee????

    YanıtlaSil
  8. Vural Gökçaylı'ya "Terzi" diyenlerin şu ülkede giyimden, haute coutureden bahsetmesi çok komik. Bu blog sitesinin sahibi de bence moda eleştrisi yapmasın, komik oluyor abeste iştigal kaçıyor. Vural Bey ne demişse doğru söylemiş. Ha ben ne yönlerden haklı olduğunu açıklamak için kendimi yormayacağım, o vizyona sahip olsanız zaten anlardınız ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.