REKLAMDA ERKEK İSTİLASI

Reklam dünyasında kadın akstrislerin çoğu ya bir kozmetik markasının yüzüdür yada ünlü bir moda markasının. Moda dünyasında hep ünlü erkeklerin hak ettikleri ilgiyi görmemesi konuşulurdu. Onlar bu işin adeta ikinci sınıf vatandaşıydı. Kadının olduğu yerde erkek ilgi çekmezdi. Halbuki bunu hiç anlamamışımdır. Benim bildiğim konserlerde kıçı yırtılırcasına bağıranlar, şarkıcıyı sahnede taciz edenler, ayılanlar bayılanlar, hayranı olduğu ünlü için saatlerce otel dışında bekleyenler hep kadınlar olmuştur. Hiç unutmam sene 1996. Brad Pitt'in Londra'da Seven filminin galası var. Bende Londra'da okuyorum o zamanlar. Allah inandırsın canlı göreceğim diye hem annemle kavga ettim, hem okulu ektim hemde üstüne Ocak ayının soğunda tam 9 saat Leicester Square da nöbet tutmuştum. Tam bir deli işi. Ama işte dile getirmek istediğim şey hakkında güzel bir denek olmuşum. Aslında reklam dünyasının yıldızları erkekler olmalı diye yıllarca dilimde tüy biterken bu ayki erkek stil dergileri beni haklı çıkardı. Hangi erkek dergisine el atsam içinde aklıma bile gelmeyen isimler marka yüzü olmuş şekilde karşımda.


George Clooney Nespresso'sunu kocaman bir gülümsemeyle içiyor. Evet mesajı aldım.. Nespresso mutlu ediyor :) Edward Norton'ı gördüğümde çok şaşırdım. Saplantılı dizim Grey's Anatomy' nin doktoru Patrick Demsey Versace reklamında. Bu adam birtek bu reklamda yakışıklı.


Lost dizisinin kadınlarına kimse ilgi göstermiyor. Sawyer'ın Adonisvari Davidoff Coolwater reklamları hala hafızalarda. Şimdide Matthew Fox L'Oreal reklamıyla karşımızda. Tersi olsaymış daha iyi olurmuş gibi geldi. Fox'un saçla ne ilgisi var ki ?


Ewan McGregor ile Davidoff Adventure reklamı pek bir uyumlu ve çok hoş.


Gucci'nin James Franco'yu seçmesi ilginç. The Tudors'u seyretmemin başlıca nedeni Henry Cavill Dunhill reklamında. Soyadıyla bile marka uyum içinde. Ama resimdeki yoğun fotoşop gözü yoruyor. Halbuki o kadar yakışıklı ki ne gereği var..


David Beckham'sız bir reklam konusu olabilir mi ? Ağız sulandıran vücuduyla reklama cuk oturmuş.

Yorumlar