TÜRBAN ZERAFETİ

 


Böyle bir başlığım olduya artık bu dünyadan rahatçana göç edebilirim :) Malum son 5-6 yıldır türban -sıkmabaş desek daha doğru olur- kabusu yaşandığından hassas bir başlık ne de olsa. Benim için ne dinsel, ne tensel, ne görsel elle tutulacak tek bir anlamı yok bu örtünmenin. Hele hele baş kadınlarımızın topunun sıkma baş tarzı beni temsil etmelerini hala sindirebilmiş değilim. Lakin elden birşey gelmiyor. Ancak işte böyle elin Arap prensesinin zerafet akan türbanını kıskanır hale gelirim. Yahu bir din nasıl bu kadar 1000 farklı şekilde algılanır, uygulanır diye sorarım kendime. Bizimkiler daha çok örterek daha mı çok müslüman oluyorlar acaba ? Her neyse sabah sabah kafa ütülemece benimki :)



Katar Şeyhası Moza bint Nasser'in Fransa gezisi müthiş bir şıklık ve zerafet gösterisiydi. Fransa first ladysi Carla Bruni-Sarkozy, Azzaro imzalı petrol mavisi straplez kesimli elbisesiyle son derece güzel ve zarif. Ama Katar şeyhinin eşi Sheikha Moza bint Nasser' de geri kalmıyor. Zarif türbanı ve kıyafetiyle Carla ile adeta aşık atıyor. İkiside makamlarını en güzel şekilde temsil eden güçlü kadınlar. Darısı bendenizin başına. Bizim zaten tarihimizde hiç güzel, alımlı ve şık bir first ladymiz olmadıki. En fazla gördüğümüz başbakan Tansu Çiller'in Figen Özdenak imzalı tayyörleri oldu..Ha birde first ladymizin Christian Louboutin taklidi Nursace marka ayakkabıları. Firma isimleri bile taklit..Benimkiler ve onlar arasındaki fark işte..

Yorumlar

  1. Bu Katar presnsesi ile bizim başbayanın bi resmi vardı yan yana.
    Sen de görmüşsündür mutlaka:)

    YanıtlaSil
  2. görmez olurmuyum be Itırcım. görmez olaydım dediğim resimlerden :)

    YanıtlaSil
  3. başlığı görünce"yok artık" dedim, herkes yazar Pelin yazmaz böyle birşey. : )
    meğersem içerik farklıymış...

    ben de bir kere bizim sıkma başlar ile diğer first ladyler arasındaki farklar hakkında bir post yapmaya niyetlendim, bizimkilerin 3-5 resminden sonra fenalık geçirip pes ettim...

    YanıtlaSil
  4. hahah haklısın ferhan. bizim gibi modaya gönül veren, güzelliği ve estetizmi sevenlerin tahammül sınırlarını zorlayan bir görüntü.

    YanıtlaSil
  5. Nursace ayakkabilarin Christian Louboutin takliti oldugu anlasilmadan once bir ayakkabiya bu kadar para verilir mi diye cok fazla tepki almisti.iyi ki taklit giymis yoksa gunlerce magazin basinini mesgul etmeye devam ederdi.

    YanıtlaSil
  6. ben katılmıyorum sevgili okurum. yüksek mertebelerde ki şahısların taklit giymesi bence lüksden çok daha ayıp benim için. devlet büyükleri milyonları gerek olmayan uçaklara, arabalara, şakşakçılarına, mücevherlere harcayabiliyorsa gidip bir ayakkabınında orjinalini almayı bilmeli.

    YanıtlaSil
  7. Carla'nın dönük olduğu foto da güzelim kalçaları ortaya çıkmış.Biraz daha ayrıntılı incelendiği taktirde iç çamaşırının izini görmek mümkün.

    YanıtlaSil
  8. hatunun çok özel yerlerini gördüğümüz için donunu kimse merak etmiyordur herhalde :)

    şaka bi yana hatun taş gibi taşş..

    YanıtlaSil
  9. aaah ahhh yine yarama tuz hatta kaya tuzu! bu arada son yoruma koptum:)) süpersin süper!

    YanıtlaSil
  10. Hatunun çok özel yerleri derken neyi kastettiniz acaba ?

    YanıtlaSil
  11. first lady olduktan sonra bile carla'nın nü resimleri açık artırmalarda satılıyor. yani hatun modelken epey cesur resimler vermiştir. ondan diyorum.

    YanıtlaSil
  12. Yorumunuzu okuduktan sonra 'yuhhh ' dedim kendime.Nasılda anlıyamadım.

    YanıtlaSil
  13. rici ederim ne demek :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.