SÖZ SİZDE !!

 
Şüphelerim bir okuyucumun yorumuyla başladı. Ne de olsa söz konusu orjinalliği ve farklı çizgileriyle isim yapan Elif Cığızoğlu idi. Esinlenme iddiasının doğru olmadığını görmek için araştırma yaptım ama sonuç beklediğim gibi çıkmadı.

Bir tarafta Elif Cığızoğlu imzalı Ivana Sert'in Sex and The City-2 galasında giydiği şahane kıyafet.

Resimlerini gördüğünüz diğer koleksiyonda bir başka yeteneğimiz Mihrican Damba'nın Londra'da 2008 yılında sergilediği Escapism adlı koleksiyonu.

Kıyafet Elif Cığızoğlu'nun o bilindik çizgisinin dışında. Mihrican Damba'nın tekniği ise son derece belirgin.

Ben birşeyler düşünüyorum ama aslında düşünmek istemiyorum. Ne dersiniz haksızmıyım ??!!

Yorumlar

  1. çok şaşırdım! Ortada baya bariz bir benzerlik(!) var

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katiliyorum resmen knock-off.
    Mihrican turkiyede cok meshur degil diye ,kimse farketmez sandi herhalde Elif...cok yanilmis.

    YanıtlaSil
  3. görmüş olduğum yukarıdaki bütün koleksiyon sanki tek bir tasarımcının elinden çıkmış gibi,nerde kaldı yartıcılık?senin merterde taklit ürünler yapan adamdan ne farkın kaldı !

    YanıtlaSil
  4. Şimdi Mihircan Damba'nın diğer koleksiyonlarına da baktım, tamamen özgünlük akıyor ve bu tekniği 3 yıl önce kendi geliştirmiş. Tüm Türk tasarımcılar Mihrican Damba gibi olsa Türkiye modada 1. sırada olur ama malesef hala taklit, çalıntı tasarımlarla utanmadan piyasada dolaşan tasarımcılar var. Elif Cığızoğlu gerçekten çok ama çok ayıp etmiş,resmen Damba'nın koleksiyonuna bir parça eklemiş gibi ve kendisi yaratmadığı için, kopyaladığı için daha kalitesiz duruyor beyaz elbisesi.Bir de utanmadan New York'ta kırmızı halıya gönderebiliyor, hiç ortaya çıkacağından korkmadın mı?? Yazık, yeter artık bırakın takliti, işte bu yüzden bizden adam olmaz...

    YanıtlaSil
  5. KOCAMAN ALKIŞLAR MODA VE SOSYETE birleri buu diyebildi... ''KRAL ÇIPLAK''

    YanıtlaSil
  6. bildiğim kadarıyla tanışıyorlar elif c. ayıp etmiş.Belkide tıkamış tasarım yapamıyor

    YanıtlaSil
  7. Çok reklam kokuyor gibi geldi bu konu...

    bir yanlışlık olmalı burda...

    inanmıyorum kasti birşey olduğuna çünkü

    Elif Cığızoğluna defalarca kıyafet diktirdim ve ne kadar yaratıcı olduğunu orda gördüm...

    YanıtlaSil
  8. Aslında Elif'in kendi çizgisi harika ne gerek vardı

    YanıtlaSil
  9. reklam mı kokuyor ne demek o anlamadım kim yapıyor yani reklamı? mihrican damba mı, blog sahibi mi? bence çok yersiz bir yorum olmuş.. çok yaratıcı olabilir ama bal gibi esinleme hatta araklama bu.. o kadar bariz ki üstelik... sıradan bir kıyafeti tamamen bir başkasının tasarımının en vurucu öğesiyle tamamlamaya çalışmış... blog sahibini tebrik ediyorum. kral çıplak yorumu yapan arkadaşı da..

    YanıtlaSil
  10. gerçekten tebrik ederim.pazar günü sabah gazetesinde bununla ilgili bir haber vardı.konuyu sizin sayenizde fark ettiklerini de belirtmişler.çok ama çok başarılısınız bu konuda

    YanıtlaSil
  11. sabah gazetesinde tam olarak neredeydi söylersen çok sevinirim. hatta birisi scan ederse çok daha sevinirim.

    YanıtlaSil
  12. merhaba..dün yazmıstım ben size.bu konunuz sizi referans göstererek yayınlandı diye.ben yanlış belirmişim öncelikli olarak pardon.konu 11 haziran günü posta gazetesinde huban ayşem tarafından kaleme alınmış.ben gazeteden gördüm.bayağı bir yer kaplamıştı haber.ben bir rahatsızlık geçirdiğim için evdeyim ve evde scan edecek bir alet yok..google'dan moda ve sosyete elif cığızoğlu yazın çıkıyor ama..tekrar dikkatiniz ve güzel moda yorumlarınız için tebrik ederim..bir harikasınız..

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. evet okudum Huban Ayşem'i. ama etik olarak bunu tekrar haber yapmayı doğru bulmadım o yüzden ayrı konu açmadım. Huban Ayşem gerekeni söylemiş zaten.

    güzel sözlerin için ayrıca teşekkürler. :))

    YanıtlaSil
  14. Ben ikisi arasında bir bağlantı kuramadım. Mesela Givenchy H.Yıldırım çok barizdi.
    Gerçi haklsını, bu elbise de pek cığızoğlu elbisesi gibi durmuyor. Onun tasarımları daha güzeldi. Ivana Sert in üstündeki basit bir elbise olmuş. Ama ben genel anlamda çok yetenekli ve çalışkan olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  15. sevgili Pınar. Mihrican Damba ile Elif Cığızoğlu Londra da birlikte çalışmışlar bir ara. Hatta bir ara epey yakın arkadaşlarmış. O yüzden Damba nın çizgisini çok iyi biliyor. Elbise zaten ben bir Elif Cığızoğlu DEĞİLİM diye basbas bağırıyor :)
    Ben asıl bu durumda Damba 'nın sessiz kalmasınıda yanlış buldum. Kendisiyle mesajlaştığımda işin farkında olduğunu ama bu konuyu fazla kurcalamak istemediğini söylemişti. Halbuki isterdim ki hakkını savunsun birilerine haddini bildirsin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.