VOGUE'un ÇIĞLIK ATTIRAN HEDİYESİ

 
Vogue Türkiye ilk kez bir hediye veriyor. O da adına ve şanına yakışır bir hediye. The September Issue. Deli gibi vizyona girsin diye beklediğim kısa videoalarını defalarca seyrettiğim belgeselin tümünü Vogue Türkiye sayesinde seyredebildim.

Minik kuzuma mamasını verdim, sabırsızlıkla uyuttum, kahvemi hazırladım ve iMac'imin karşısına kuruldum. Resmen cd'yi yuvaya koyarken ellerim titriyordu :)

Bu bir Anna Wintour belgeseli değil. Vogue tarihindeki en kalın sayıyı hazırlıyor. Belgesel bu 4-5 aylık hazırlanış sürecini konu alıyor. Wintour ve Coddington çatışmaları ilginç. Bir aralar Condé Nast yöneticileri ile Wintour'un arası feci gergindi. Sebep Wintour'un tek lafıyla çöpe atılan yüz binler değerindeki çekimlerdi. Bunları seyretmek belgeselin en ilginç anlarıydı.

Kapakta Sienna Miller. Miller'ın bana kusursuz gelen vücut özellikleri acımasızca rötüşleniyor. Dişler, boyun, omuz..Kendinizi ucube gibi hissedebileceğiniz anlar :)

Coddington ne kadar kalbiyle çalışıyorsa Wintour'da o kadar aklıyla çalışıyor. Bu 2 farklı kadının bunca sene birlikte çalışabilmesi hayret verici. Wintour'un keskin ve ani karar verebilme yeteneğine duyduğum hayranlık tavan yapmış durumda.

Wintour'un The Devil Wears Prada'da yaratmak istenen Şeytanvari imajla alakası yok. Böyle bir güce sahip her kadının sahip olacağı bir mizaca sahip. Ciddi, mesafeli ve işine aşık bir kadın. Ama asla canavar değil.

Kızıyla ilişkileri sıradışı. Kızının nerde staj yaptığını bilemiyecek kadar yakınlar :)

The September Issue biz moda meraklıları için kaçırılmayacak bir belgesel.

Vogue Türkiye'ye her geçen sayı daha bir aşık oluyorum..

Yorumlar

  1. süper bir hediyeydi gerçekten kendimi zor attım bayiye:)))

    YanıtlaSil
  2. benim haberim yoktu aldığımda gördüm ve ardından gelen sevinç çığlığı :)

    YanıtlaSil
  3. çok eziyet ettiren bir kadın söylemlerine rağmen yonetmeninin de israrla belirttigi uzere the devil wears prada filminde cizilen ve 24 saat yaninda calisanlara eziyet yapan insan tipi ile ilgisi olmayan, hatta sevimli dahi sayilabilecek bir kadin oldugunu gorebilirsiniz. otoritesi dahi gayet yumusak, gerekeni mumkun oldugunda az kelime ile anlatmayi tercih eden hukumet gibi bir kadin.

    YanıtlaSil
  4. iyi yazmışın eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. moda dunyasında var olmak ıcın baska caresı yok yoksa çiğ çiğ yerler adamı:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.