YİNE TATMİN ETMİYOR !

 
25-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek IFW'nin bu seferki konuğu Alessandra Ambrosio. Kendisi Koton defilesine çıkacak. Hiç kuşkusuz ki dünyaca ünlü Brezilyalı model geçen sefer ülkemizden geldiği gibi kaçan Meg Ryan'dan çok daha iyi bir seçim. Ama yine hah işte budur diyebileceğim bir isim değil.

Mesela geçen ay düzenlenen İstancool organizasyonunda dünyanın önde gelen sanat,moda, edebiyat ve film ikonları Türkiye'ye geldi. Organizasyonun medya alanındaki zayıflığı hayret edilesi. Tüm aylık dergilerde organizasyondan çekilmiş resimler var ama devamı yok. Gareth Pugh ülkemde ama röpörtaj yok. Dünyanın önde gelen modacılarına ilham kaynağı olan Daphne Guiness İstanbul'da ama hiçbir derginin kapağında yok. Philip Treacy gelmiş 1-2 tane röpörtaj. Bernard-Henry Levy gibi dünya edebiyatının taptığı adamla aynı havayı solumuşum ama tek bir röpörtaj yok. Şimdi aklıma gelmeyen dünyaca ünlü isimler İstanbul'a gelsin diye yırtınırken Demet Müftüoğlu ve Alphan Eşeli bu işi o kadar sessiz yapıyorlarki insanın isyan edesi geliyor.

Peki bu misafirleri neden Moda Haftamıza getiremiyoruz. Adamlar gelmezki diyemeyiz işte pekala isteyen getirebiliyor. Mesela daha bu ay Vogue Türkiye'ye kapak olarak tüm dünyada ses getiren Victoria Beckham gelse fenamı olur.Kadın 1 milyon dolar istesede pekala verilebilir. Bir konser için 3-4 milyon dolarlar havada uçuşurken Victoria az bile istiyor derim. Bu kadın getirilse görün bakalım IFW nasıl sesini duyurur. Ve genç yetenekli modacılarımız bu tanınırlıkla minikde olsa bir pencerelerini dünyaya açmış olurlar.

Alessandra'nın moda haftamıza yaratılmak istenen ilgi ve merakı karşılayacağını düşünmüyorum. Ne magazinel anlamda güçlü ne de moda alanında bir ikon. Yabancı medyada ilgi görürse büyük süpriz. Defileye çıkıp işini biterecek ve büyük olasılıklada aynı günün akşamı uçağa binecek.

Ben hala şu İstancool'un getirdiği isimlere takığım. Daphne'yi VIP sırasında oturtsak, yanına Victoria'yı koysak, uluslararası modacılarımız her defileye katılsa, Seda Domaniç birkaç Avrupa Vogue editörü daha davet etse ve organizasyon için Demet Müftüoğlu ve Alphan Eşeli'den destek alınsa.

Kanımca işbirliği ve bol koçanlı bir çek defteri IFW'in 2-3 level atlaması için yeterli.

Bugün fazlamı iyimserim neyim ? :))

Yorumlar

  1. Ben de katiliyorum. Direkt modayla ilgisi yok belki ama ornek olarak Beyonce Kaddafi'nin ogluna ozel konser icin --eger basina yansiyan rakamlar dogruysa-- 2 milyon dolar almisti. Iyi dusunulur ve kesenin agzi azicik aralanirsa bir suru populer isim cagirilabilir, ve hepsi de Meg Ryan gibi naftalin kokulu unlulerden iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. ah cnm hadi o kaddafi basmış milyonları anlarım. ama adı sanı hiç duyulmamış bir aile kıbrıs'da otel açıyor ve milyonlar verip JLo'yu getiriyor. aslında herşey paraya bakıyor. verdinmi biraz daha fazlasını istediğini istediğin yere getirebilirsin artık. bunun mazareti falan yok. en azından benim için :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.