ÇAĞLAYAN sunar : SERTAP ve LEYLA !

 
Ünlü tasarımcı Hüseyin Çağlayan, başrolünde Sertab Erener'in olduğu sergisi 'Üzgünüm Leyla' ile Londra'da.
İngiltere’de iki kez yılın tasarımcısı seçilen, disiplinlerarası çalışmaları geniş kapsamlı bir şekilde 24 Ekim’e kadar İstanbul Modern’de sergilenen Hüseyin Çağlayan, 8 Eylül’de de Londra’da ‘I Am Sad Leyla’ (Üzgünüm Leyla) adlı bir solo sergi açmaya hazırlanıyor. Serginin ‘başrolündeyse’ sürpriz bir isim var: Sertab Erener.

Moda tasarımcısı ve güncel sanatçı Çağlayan, 2003 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olarak dünya çapında iyice tanınır hale gelen şarkıcı Sertap Erener’in rol aldığı bir ses-sanat enstalasyonu gerçekleştirdi.

Londra’daki Lisson Galeri’de açılacak serginin kapsamı da en az İstanbul Modern’deki kadar geniş. Burada da Çağlayan’ın film, heykel, müzik ve moda alanındaki çalışmaları yer alacak. Çağlayan, sergi projesi için Sertab Erener’i Türk musikisinin klasik örneklerinden ‘Üzgünüm Leyla’ yı söylerken filme almış. Şarkıyı, İstanbul’daki Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin tiyatro salonunda seslendiren Erener’e bir Osmanlı orkestrası eşlik ediyor. Galeriyi ziyaret edenler ayrıca, Erener’in gerçek boyutlarında yapılmış bir heykelle karşılaşacak. Heykelin üstündeyse, yine Çağlayan’ın elinden çıkan bir tasarım giydi olacak. Heykel sessiz duracak ama Erener’in sesi galerideki bir başka odadan duyulabilecek.

Hüseyin Çağlayan, bir şarkının farklı elementleri farklı farklı incelediğini söylüyor: “Şarkıcının sesini, gövdesinden ayırıyorum. Ruhun bedenden ayrılması, çalışmalarımın parçalarından biri. Bir beden oluşturmayı sonra da onu tekrar bozup çözmeyi seviyorum.”

Sekiz yaşından beri İngiltere’de yaşayan Hüseyin Çağlayan, 1999 ve 2000’de İngiltere’de yılın tasarımcısı seçilmişti. Sergi, 2 Ekim’e kadar görülebilecek. (The New York Times)

Yorumlar