OLMADI Adil Işık !!

 
Küçür Sırlar dizisinin son 2 bölümünü kaçırmıştım. Dün akşam 22. ve 23. bölümleri seyrederken büyük bir süprizle karşılaştım. Su'nun giydiği kırmızı elbise Victoria Beckham koleksiyonundandı. Koleksiyonda favori elbisemdi. Sinem Kobal'a da çok yakışmış. Bunun haberini yapayım derken googleda o kadar tuhaf bilgilerle karşılaştımki hayretler içinde kaldım.



Dizi sponsorları sitesinde elbisenin Adil Işık marka olduğu yazıyor. Tüm sitelerde kıyafet Adil Işık olarak etiketlenmiş. Hatta altta göreceğiniz gibi Adil Işık elbiseyi kataloğuna bile koymuş.



Halbuki araklamanın babasımı diyim Allahımı diyim ne diyim şaştım kaldım. Sadece bel bölgesinde hafif bir oynama yapmışlar o kadar. Sırt dekoltesi bile hemen hemen aynı. Ne kadarda korkusuzlar. Bu internet çağında, herşeye burnunu sokan meraklı bloggerların cirit attığı :), modanın didik didik tarandığı, gençlik dizilerindeki tüm kıyafetlerin merakla incelendiği bir dönemde müthiş bir cesaret doğrusu. Ve sinir bozucu.



Birde üstüne Ayşe Çavuşoğlu geçen hafta bir davete aynı elbiseyle katılmazmı :) Victoria Beckham marka elbise tek renk. Kırmızı/Siyah. Ayşe Çavuşoğlu'nun 200 TL fiyatlı Adil Işık elbiseyi giyme ihtimali çok zayıf. Üstelik kumaşı çok kaliteli bir saten. Herhalde modeli beğendi ve terzisine diktirdi. Güzel bir renk seçmiş ve kendisine çok yakışmış.


Yorumlar

  1. kıyafetin viki'nin olduğunu bilmiyordum ama ben diziyi izlerken açıkçası sineme yakıştırdım :)
    amaaaann nolcak canım zaten moda iyice suyunun suyuna çorba olmadı mı?
    zara her sezon prestij markaları evire çevire üretmiyor mu?
    herkes bi yerden aşırıyor, bu biraz fazla aşırmış, eliseye kalıp çıkarmakla uğraşmamış yatırıp kesmiş:)
    adil ışık'ı hiç sevmemişimdir hele eskiden çok daha ucuz bi giyim havası vardı, ama şimdilerde bloglarda görüyorum fena elbiseler yapmıyor gibiler. kumaş kalitesini bilmiyorum ama :)
    neyse uzun sözün kısası bizimkiler eğer modada bi yerlere geleceklerse, bu işi çala çırpada yapmalarına ben gözümü yumabilirim :)
    xoxo

    YanıtlaSil
  2. Yuh diyorum.
    Biz ne kopyacı bir milletiz yahu. Şarkıcılarımız dünyaca ünlü şarkıcıların video kliplerini ve albüm kapaklarını kopya eder, modacılarımız başka modacıları, sosyetiklerimiz ve süper starımız ünlü markaların modellerini terzilerine diktirirler. Hiç utanmadan yaparlar bunları.
    Bu Adil Işık ucuza penye bluzlar yapmıyor muydu, ben kaçırmışım ne zaman davet elbiseleri yapar pardon kopyalar oldu.

    YanıtlaSil
  3. ülkücüm bende bilmiyordum böyle kıyafetler yaptığını. yani kopyaladığını. öğrenmiş olduk bu vesileyle :)

    YanıtlaSil
  4. Modanin istedigi kadar suyu cikmis olabilir, ama her tasarimcinin kendine göre bir stili var ve onunun tarzini andiran parcalar. Zara, Mango inspiration olarak kullaniyorlar büyük markalari, örnek olarak aliyorlar.
    Ama bunun ötesi varmi acaba?! - bu resmen hirsizlik!
    Neden yapiyorsa bu isi?!

    YanıtlaSil
  5. helal olsun adil ışık'a bence. iyi etmiş. parası olmayan kızlarımız da güzel şeyler giyebilsin. bu tip kopyacılığı sırf biz türkler yapmıyoruz ki. artık zara mango yerine adil ışık'tan alışveriş ederler.
    bahsettiğiniz tasarımcı da coco chanel değil yani alt tarafı viktorya. her başarı taklit edilir. aferin adil'e. işten erken çıkayım da gidip kendime bir tane adil beckham elbise alayım

    YanıtlaSil
  6. eh buda bir düşünce tabi. böyle düşünenler için 200 tl lerini harcamak için ideal bir adres. güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  7. sevgili bahar umarım inspirationdan kasıtın bu değildir?

    http://00o00.blogspot.com/2010/08/zara-man-v-balmain-homme-fall-winter.html

    çünkü bu suyunun suyuna çorbadır!!

    xoxo

    YanıtlaSil
  8. Emek hırsızlığı.

    derya

    YanıtlaSil
  9. aman tanrım yeni görüyorum. koleksiyon çakmasını görmüştümde reklam çekimine kadarını ilk kez görüyorum. yuh bile az :)

    YanıtlaSil
  10. E esinlenme bi yere kadar ama birebir kopyaya da "yuh" artık!
    Zaten adil ışık'ı oldum olası sevemiyorum. sadece arkadaş zoru ile 3-5 defa mağazasından içeri girmişimdir.

    YanıtlaSil
  11. Bence Victoria Adil Işık'tan çalmıştır, Adil Işık daha eski bir firma:))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  12. Kastim bu olamaz, cünkü beylerin zaten bundan baska fazla giyecek kiyafet modelleri yok. :) Bu tür kazak/gömlek ve blazer tasarimi Balmainin bu kampanyasindan önce kim bilir kactane ucuz moda evlerin elinden gecmistir. Son zamanlarda Balmain blazerlari icin mesur diyorsan, onuda bi gözden gecirelim istersen, cünkü Balmainden önce tarihsel bakidan Coco Chanelin ve Diorun daha fazla emegi vardir, Bu zamansiz tasarimlarda sadece kalitede fark var ama tasarim önce kimin elinden cikdi demesi cok zor bu durumda cünkü blazerin varligi ta 19. yüzyilda baslamistr.

    Marketing ve kombination imitation ona bisey diyemem ama buda Lanvin ve H&M gibi bir hikaye iste, satmak istiyorlar ve bunun icin az parasi olan marka manyaklara reklamlariyla Balmain havasi veriyorlar - gayet alistigimiz bir durum diye düsünüyorum? Tasarimlarinda bana bu asil bir Balmain kreationu dedirtirecek bir parca göremiyorum. Onlarda sonunda eskileri alip, dügümeler eklemisler ve bu dügümelerde ''military look''dan alinmistir. Bunada inspiration yerine suyunun suyuna corba de istersen. :). Ama Victoria Beckhamin kreationlarinda az veya cok bu kisisel stil var bence.

    YanıtlaSil
  13. adilisik.com'u adlsk.com olarak değiştirdiği iyi olmuş ben o kadarını diyeyim :)))

    YanıtlaSil
  14. mügeee!!! harikasınn:)))

    bu arada fast fashion markalar evet modayı, trendi, tasarım ve high fashion olanı sokağa taşır.. zara, mng, H&M, topshop, urban outfitters.. etc.

    ama bu adil ışık olayı abartmış ve elbisenin kırmızısının tonuyla dahi oynamamış. verdiği hava, kumaş, renkler, her şey aynı. sırt dekoltesi dışında her şey! zara'ları da geçmiş artık..

    YanıtlaSil
  15. müge :))))))))

    seda şimdi sen yazdında tekrar baktım sırt kuşağının uzunluğu bile aynı :) nasıl olmuşsa beli hafiften değiştirmişler.

    YanıtlaSil
  16. birşey sorucam sinem kobalın elbiseside sahte mi? sinem kobal yıllar önce sahte bir dior elbise giymişti alışkanlık mı yaptı acaba? gerçi kızcağız arda turanla birlikte olduğundan beri sürekli eleştiri alıyor üzülüyorum genç bir kız sonuçta

    YanıtlaSil
  17. hayır sahte değil kopya. VB elbisenin geçen seneki modelini Adil Işık aynen kopyalamış ama üstüne asil ışık etiketi dikmiş. sinem kobal'ın seçimi değil tüm oyuncular dizi sponsorlarından giyinmek zorundalar.

    YanıtlaSil
  18. Bu elbise aynısı değil ama fazlasıyla hatırlatıyor ve tasarımcı Micheal Kors...

    http://justjared.buzznet.com/2011/01/09/rachel-mcadams-morning-glory-berlin-premiere/

    YanıtlaSil
  19. evet gerçekten benziyor.

    YanıtlaSil
  20. nevarNYork10 Ocak, 2011

    Bu arada dizinin sitesinde ne nereden alindi bolumu var Pelin'cigim, daha once gordun mu bilmiyorum ama: http://www.kucuksirlar.tv/

    YanıtlaSil
  21. hayır görmemiştim. ama burdaki resimler googleda çıkıyor demekki burdanmış. haber verdiğin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  22. adsız :)) zara ve mango yerine derken ? sanki zara ve mango hiç kopya yapmıyor. Ve elbise 200 değil 300 tl ha belli bir fark yok ama küçümsemeniz çok anormal. Ayrıca kumaşına flan laf atanlar kumaşta hiçbir sorun yok gayet normal ve güzel. Evet dediğin gibi her başarı taklit edilir ama sen pek yaşayamamış gibisin böyle ukala yorum yaptığına göre. ;) Sende parasıyla insan olmaya çalışanlardansın herhalde yazık :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.