DIOR'un Vefasızlığı !

 


Hepinizin bildiği gibi John Galliano Dior Modaevi'nden şutlandı. Sebebi sarhoşken ve 'uçuştayken' oturduğu bir Paris cafesinde tartıştığı çifte ettiği anti-semitist sözler.

Kavga sırasında Hitler'i sevdiğini söylüyor Galliano. Özgürlük, demokrasi diye kıçımızı yırttığımız bu günlerde kişiyi sevdiği biri yüzünden yargılamak bana göre iki yüzlülüğün dik alasıdır. Bu kişi Hitler olmasaydı da Öcalan olsaydı aynı şekilde tükaka olacakmıydı acaba ? Ya da Mussolini deseydi aynı nefret dalgası uyanacakmıydı ?! Elbette ki hayır. Günümüzde Hitler'in yaptıklarını olmasa da düşüncesini ve ideallerini destekleyen milyonlarca insan var. (Ben kesinlikle karşı olanlardanım). Dünyanın en büyük gücüne sahip lobiden öylesine korkuluyor ki Dior bile 1 günde kıçına tekmeyi sallıyor Galliano'nun. Ne büyük bir ayıp. Ne büyük bir haksızlık.

Ki Dior bugün Dior ise bunun en büyük sebebi John Galliano gibi bir dehanın sayesindedir. Çürümüş kokuşmuş Dior'u yeniden dünyanın en büyük markası haline getiren John Galliano'nun tablo gibi işlediği kadınlarıdır.

Galliano'nun sözlerini onaylamam elbette ki imkansız. Tamamen insanlık dışı. Ama kişisel düşünceleri onu daha az yetenekli yapmaz. Yetenek bambaşka birşeydir. Dilerdim ki Dior bu durumda Galliano'ya kapıyı göstereceğine desteğini kesmeden orta yolu bulmaya çalışsaydı. Hangi 'deha' normalki Galliano'dan klasik bir normal kalıbı bekliyoruz. Şöyle adını kazımış tüm sanatçı dehaları gözünüzün önüne getirin ve bir taneside normaldi diyin. Eminim bulamazsınız. İçki, uyuşturucu, seks hayatın sıradışı olabilir ama politik olamazsın ! Seksin her türlüsünü yapabilirsin, her türlü moku içebilirsin ama faşist olamazsın !

Madem Dior adamı topluma kazandıracağına öldürmeyi tercih etti o zaman son koleksiyonunu da sergilemiyecekti. Hem Galliano ile ilişiğini kes sonra da hala adamın sırtından para kazanmaya devam et. Ne kadar korkakça bir davranış.

Benim gözümde bu videoyu çekende en az Galliano kadar suçludur. Belli ki ortada bir kışkırtma var. Ve elinizdeki telefonla hemen bu 2 cümleyi çekip youtube'e koyuyorsunuz. Hangimizin aklına bir ünlü ile konuşurken kamera çalıştırmak gelir ki. Fotoğraf evet ama kamera gelmez. Dior'un uzun zamandır Galliano ile yollarını ayırmak istediği söylentilerinin doğruluk payı varmış demek ki. Kurtulma metodu hiçde ahlaklı değil.

Şimdi birçok yetenek Galliano'dan boşalan koltuğa geçme yarışında. Kimbilir ne kuyular kazılacak ne ruhlar satılacak. Ama bu yaşananların hiçbiri Galliano'nun yeteneğini azaltmayacak. Belki uyuşturucu tedavisi sonrası daha bir hırslanacak daha bir ortalığın tozunu atacak.

Bu yaşananlardan çıkardığım ders ise - Dior'a Güvenmeyin ! Sizi bilmem ama benim için uzun süre Dior alışverişi sona ermiştir.

Bu yazdıklarımdanda lütfen Hitler'i sevdiğim ya da desteklediğim çıkarılmasın. Tüm tepkim zorun değil kolayın seçilip bir insanı topluma kazandırmak yerine alenen katledilmesine duyduğum tepkidir.

Yorumlar

  1. sana bütün düşündüklerin konusunda hak verdim...Çok güzel paylaşmışsın fikirlerini ;)

    YanıtlaSil
  2. bencede harika bir yorum olmuş altına imzamı atıyorum.
    özellikle dior un hem adamı kovup hemde koleksiyonunu sergilemesi çok alçakça!!!!

    YanıtlaSil
  3. Pelincim yazini simdi okuyabildim. Pariste yasayan moda sektorundeki calisan arkadaslarimdan isittiklerimi aktariyorum. John Galianno'dan uzun bir sure kurtulmaya calisiyormus zaten Dior. Bu goruntuler taa bir sene oncesisin goruntuleriymis ve Dior moda evi bun u zaten biliyormus. Cok entrika donmus ve artik Galiano'ya moda dunyasinda biraz tukendi gozuyle bakildigi icin tekrardan bunlar nete verdirilip mazeret olarak kullanilarak Galliano'nun isine son verilmis. Bunu Pariste moda sektorunde olan butun executive'ler biliyormus. Ben uzulmedim cok sahsen Gallianonun adina cunku bence Dior'dan kopsa daha basarali olucak. Bu olay cok press getirdi ona her ne kdar pozitif anlamda olmasada. Adam dahi ve kreatifligin sonu yok. Bence tekrardan patliycak designlari.

    SERAP D.

    YanıtlaSil
  4. İnanamıyorum, benim gibi düşünen insanlar var. O kadar şaşırdım ki yazınızı okuyunca anlatamam. Anti-semitik değilim, hatta fazlasıyla tolerans sahibi bir insanım. Ama yinede Galliano'ya yapılanı anlayamıyorum. Üstelik kendisi o sözleri söylediğinde alkol etkisi altındaydı ve sonradan defalarca özür diledi. Daha ne istiyorlar ki? İş sizin dediğiniz gibi lobide bitiyor. Maalesef dünyaya hükmeden bir yahudi lobisi var ve ikinci dünya savaşının acısını tüm dünyadan çıkartmak üzere and içmişler. Bırakın anti semitizm temalı cümleler kurmayı, İsrail'in politikasını eleştirmek bile sizin "ayrımcı"! "ırkçı"! "faşist"! diye damgalanmanız için yeterli. Çok yazık oldu John Galliano'ya.

    YanıtlaSil
  5. Dior'un bunda parmağı olduğu çok belli. Kınıyorum bu kendilerini akıllı sanan zavallıları. Çok uzgunum çok :(

    YanıtlaSil
  6. Elle Cohen07 Mart, 2011

    Her zaman fikir ozgurlugunden yanayim ama Galliano gibi dunya meshuru bir insanin musevi bu kadina senin atalarin keske gaz odasinda oldurulseymis de sende olseymissin demesi cok cok buyuk ayip!! Bende bir musevi olarak kendini cok cok kiniyorum ve bir daha hic bi urununu almamaya kararliyim! Natalie Portman cevabini cok guzel verdi kendisine! Diger modacilarin goruslerini paylasmadigim icin uzgunum!!

    YanıtlaSil
  7. e dünya yahudilerin elinde olunca malesef sonun böyle oluyor.Zenci birine bu lafları etseydi sonu böyle olmazdı adamın.

    YanıtlaSil
  8. sevgili Elle elbetteki çok büyük ayıp aynı fikirdeyim seninle. bu konudaki hassasiyetinede saygı duyuyorum. ama hala verilen cezanın çok ağır olduğunu düşünüyorum. üstelik sadece kovulmakla kalmadı birde hapis cezası bile olabilir. adam defalarca özür diledi. sarhoş ve belliki uyuşturucu almış. normal kafayla kızdığımızda neler sarfediyoruz bir düşün. adam suç kızartıcı bir suç işlemedi, kimsenin canına kastetmedi, tecavüz etmedi, hırsızlık yapmadı. bir arkadaşın dediği gibi zencilere bu lafı etseydi bu kadar tepki görmezdi. roman polanski gibi benim gözümde gerçek anlamda suç işleyen birine Oscar verilirken bir diğerine sadece laf ettiği için yalnız bırakılıp kovulması adaletsiz geliyor bana. polanski'nin ödülü piyanist ile almasınında altını çizmek gerekir. demek istediğim yargılarkende adalet olması. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. gercekten dıor buyuk bır kazık attı videonun basında sonunda ne var bılemyoruz belkıde cok cok kıskırtıldı ve son raddede bu sozlerı soylemek zorunda kaldı...neyse yahudilere hakaret edılmesını hos karsılıyamam ama aynı olay turkıyede olsaydı ornegın turklere hakaret eden bılmem ne asıllı bırını ısten cıkarsaydık neler olurdu...cevap basıt o onun dusunce ozgurlugu derlerdı sanırım ozgurluk kıme neye ve nerede soyledıgınıze gore farklılasıyor

    YanıtlaSil
  10. bir arkadaş zenciler için söyleseydi demiş.. bırakın zencileri ki asırlardır ikinci sınıf insan muamelesi göryorlar hangi halk için söylerse söylesin asla bu tepkileri almazdı... dünyada bir çifte standart var bütün dünya insanları bir yana yahudiler bir yana onlara hiç birşey söylenemez...kusura bakmayın elle hitleri savunmuyoruz ama sizde bu çifte standardı görün artık!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.