YEŞİLÇAM ÖDÜLLERİ'nin ŞIKLARI ve RÜKÜŞLERİ

 
Araya mini tatilim girdiği için ne yazık ki bu eğlenceli konuyu ancak bugün yazabiliyorum.

Türk modacıların rüzgarı son hızla devam ediyor. Yabancı marka seçimi bir elin parmağını geçmez. Elbette gönlüm yerli modacılarımızdan yana ama arada da şöyle Elie Saab ya da Marchesa görmek iyi gelirdi :)

Bu sene ki Yeşilçam Ödül Töreni'nin galibi Gamze Saraçoğlu oluyor. Özgür Masur'un tahtını iyice sallamış. IFW'de sergilenen en güzel koleksiyondu ve haklı olarak ünlülerinde seçimi Saraçoğlu oluyor. Ama keşke doğru isimler tarafından seçilseymiş.



Ne kadar Valide Sultan'ı oynarsa oynasın o benim için hala muhteşem Firdevs'tir. Gecenin en şaşalı görünümüne sahip. Elif Cığızoğlu imzalı şahane bir kıyafetle ama Nebahat Çehre'ye yakıştıramadım ben bu kıyafeti. Fazla beyaz fazla dinamik fazla genç fazla cesur bir kesim. Birde kıyafetinin kime ait olduğunu sorduklarında ısrarla Elif Cızıroğlu demesi çok rahatsız edici ve çok ayıptı. Umarım Elif Cığızoğlu'na bir özür telefonu açmıştır.

Gecenin bir diğer beyaz kıyafeti Melis Birkan'a ait. Gamze Saraçoğlu'ndan şık bir kıyafet seçmiş ama keşke seçmez olaymış. Kıyafete prova yapılmadığı çok belli. Gamze Saraçoğlu gibi usta bir modacının basen bölgesindeki potluğu gözden kaçırma ihtimali olamaz. Basen bölgesi kötü, göğüs bölgesi daha da kötü görünüyor.



Bergüzar Korel çok şık bir Özgür Masur kıyafeti giymiş. Saçları, makyajı, aksesuarları kıyafetle güzel bir uyum içinde. Ama aynı Gwyneth Paltrow gibi duruş bozukluğuna sahip.



Naz Elmas'ın kıyafeti güzel ama kendisine yakıştığını söylemek zor. Üstelik kıyafetin kime ait olduğu ise tam bir muamma. Pazar günkü magazin programında kendisine kıyafetin kime ait olduğunu soruyorlar. Naz Elmas elbisenin yabancı bir modacıya ait olduğunu ama pahalı kumaşlarla Emel Acar'ın kıyafeti daha güzelleştirdiğini söylüyor. Soruyu soranda anlamıyor ne demek istediğini. Ben söyliyeyim. Emel Acar kıyafetin orjinalinin çakmasını dikti demek istiyor ama diyemiyor :)

Meltem Cumbul her zamanki gibi bir Arzu Kaprol seçiyor. Ne yazık ki şahane olmuş demek çok zor.

Başak Sayan'ın Raşit Bağzıbağlı imzalı kıyafeti fena değil. Kıyafetin derin bir yırtmaç varmış gibi havası hoşuma gitti. Ama kocaman gülmüdür nedir belli olmayan siyah şey rahatsız edici ve kötü görünümlü.



Hatice Aslan tam bir hayal kırıklığı. Gamze Saraçoğlu'nun kıyafeti birinde ancak bu kadar kötü görünebilir. Dolma bacaklara mini etek felaket ötesi durmuş.. Üstelik etek ucundaki bitmemiş hava veren iplikler son derece sakil görünüyor. Gamze Saraçoğlu'nun bu şahane koleksiyonu olmayacak isimler sayesinde haksız bir kirlilik yaşıyor.

Demet Evgar Cengiz Abazoğlu imzalı siyah elbisesiyle gecenin sakin ve sessiz şıklarından.

Son dönemin gözde çiftlerin Serenay Sarıkaya ve Tolgahan Sayışman birbirlerine çok yakışıyorlar. Serenay resimlerde belli olmasada aslında bel bölgesinde derin penceresi olan şık bir siyah elbise giymiş. Boy, pos, endam olunca bu tarz kıyafetlerin yakışmaması çok zor. Ama keşke saçları ve makyajı içinde aynı şeyi söyliyebilseydim. Saçları felaket ötesi.



Öykü Çelik gecenin en seksi ünlüsü. Yandan çekilen resimde ne kadar seksi ve güzel görünmüşse önden çekilen resimde de o kadar kötü görünüyor. Kendisi zayıf ama ne yazık ki mini etek için kalın bacaklara sahip. Şık ve stil sahibi görünmek istiyorsa mini etek sevdasından vazgeçmesini tavsiye ederim. Kullandığı clutch ise şahane bir Alexander McQueen. Yerinde bir seçim.



Gecenin kırmızı sevdalıları. Özge Özpirinçci kırmızı kıyafetiyle çok zarif. Aslında Hakan Akkaya tasarımı kıyafetin derin bir sırt dekoltesi var. Ve kendisine çok yakışmış. Saçı ve makyajı çok hoş. Gecenin şıklarından.

Sema Öztürk'ün tek askılı dekoltesi gördüklerimin en kötülerinden. Acaba askısımı koptu diye düşünmeden edemiyorum. Benim gibi simetri hastalarını deli edecek bir görüntü :)

Sinem Kobal'ın klasik bir Türk erkeğiyle flört devresi yaşadığı belli oluyor. Bu kadar genç ve güzel kızların böyle rahibe gibi giyinmesi üzücü. Tuvana Büyükçınar imzalı elbisenin rengi, kesimi gayet hoş. Ama Sinem Kobal'a göre fazlasıyla kapalı bir model.



Ece Sükan'ı böyle bir gecede görmek beni şaşırttı. Demek Yeşilçam Ödülleri gerçektende bizim Oscarlarımız. Kıyafeti çok güzel. İşçiliği birinci sınıf. Ama Ece Sükan için fazla hanım hanımcık bir seçim olmuş. Akseuarların uyumu şahane. Ece Sükan'da gecenin şıklarından.



Sema Ergeç de Gamze Saraçoğlu seçimi yapmış. Resimde görünen son derece düz ve heyecansız bir şıklık. Kurallara uygun ama o kadar. Gerisi yok. Son anda gördüğüm leopar desenli ayakkabılar biraz olsun heyecan ibresini hareketlendirdi :)



En büyük hayalkırıklığını Hande Ataizi yaşattı. Ezra-Tuba Çetin bluzun altına Ralph Lauren marka maksi bir etek giymiş. Hande Ataizi gibi kırmızı halının hakkını veren birinden son derece sıradan bir seçim. O portföyün kötülüğü ise ayrı bir konu olabilecek derecede.



Ve işte benim için gecenin en şıkı : ZEYNEP TOSUN kıyafetiyle AHU YAĞTU. Cesur bir kıyafet ancak bu kadar zarif taşınabilir. Tam anlamıyla güzel bir elbise doğru bir bedende olayı. Saçı, makyajı ve clutch seçimi kusursuz. Tartışmasız gecenin en şıkı.



Elbette rüküşsüz bir kırmızı halı düşünülemez. Ama geçen senelere göre bu sefer fazla rüküş yoktu. Özellikle Arzu Yanardağ'ın Erkan Eken imzalı bu felaket ötesi kıyafetle en şık benim edalarında salınması unutulmazlar arasında olmaya aday..

Yorumlar

  1. Öykü'nün çanta AMQ çakması! Ayrıca Ece Sükan'ı sev-mi-yo-ruuuuummmm

    YanıtlaSil
  2. resimlerden nasıl anladın bravo. sorduklarında AMQ dedi gerçi.

    YanıtlaSil
  3. ayyyyyy bu kadar rüküş birarada zor bulunur.neyse bir kere kırmızı halılarda onemlşi biri iseniz mini giyilmesi cok sacma.ahu yağtuya inanamadım petek dinçcöz gibiydi.ya bu kadar rüküş arasında bana cok abartlılı geldi yada olması gerekn o diğerleri cok silik bilemedim amaaan neyse sizin yorumlarınız bana yeter

    YanıtlaSil
  4. Ahu Yahtu'ya bnde bayıldımm çok klas.. Arzu yanardağ'ın rüküş ötesi halinin yanında fotografın arka fonunda görünen disco ball' a ne demeliiiii :)

    YanıtlaSil
  5. petek dinçöz de birgün ahu yağtu zerafetini görmek dileğiyle :)

    ahu yağtu nun çoğu zaman giyimini beğenmem ama bu sefer kusursuz bir şıklık ve zerafet içinde.

    evet evet resmi gördüğümde arka fona değinecektim ama yazarken es geçmişim. müthiş bomba bir ablamız. kim merak ettim doğrusu :)

    YanıtlaSil
  6. nebahat cehrenın elbisesi gercekten üzerinde kartondan yapılmıs gibi duruyor cok kalıtesiz elif c. defilesinde gayet kaliteli gorunuyordu

    YanıtlaSil
  7. ahu yağtu'nun elbisesini ben bir yerden hatırlıyorum sanki
    zümrüt

    YanıtlaSil
  8. Ahu Yagtu hakkaten cok guzel olmus... Bunun disinda Oyku bende 80'lerin bomba hatunu imaji birakti, o kadar..Meltem Cumbul'da gazino assolisti edalarinda, halbuki guzel bir tarzi vardi nooldu ki? Nebahat Cehre'nin elbisesi ampul gibi, kendisini cok sevmeme ragmen, kiyafetine hic isinmadim!
    Son yorum sonra gidiyorum, Berguzar ne zaman anoreksik olduuu? Bu kiz cocuk dogurmadi mi? Uflesen ucucak, ya da ortasindan kirilcak gibi duruyor..!

    YanıtlaSil
  9. leighton meester ın marchesa kıyafetinimi andırıyor acaba ?

    http://img28.imageshack.us/i/leightonmeesterinlacema.jpg/

    evet bergüzar çok zayıflamış. bazı resimlerde güzel ama bazılarında gerçektende anoraksik bir görüntü içinde. ipin ucunu kaçırmış gerçekten.

    YanıtlaSil
  10. hatice aslanın dolma bacakları bergüzarın zayıf vucuduna uyumsuz koca suratı ve melis birkanın devasal kalcası beni benden aldı...

    YanıtlaSil
  11. o elbiseye basma olayı sonradan inkar edildi ama hiçde inandırıcı değildi. oynadığı rollerden kurtulamama hastalığına kapıldığı belli oluyor.

    YanıtlaSil
  12. Yorumlarının çoğuna katılıyorum :)
    Nebahat Çehre çok hoş, çok zarif ama bence böyle gecelerde biraz daha yaşına uygun giyinmeye başlamalı artık.Yaşına uygun dediğim koyu renkler, klasik kesimler değil elbette.
    Naz Elmas gerçekten çok komikti. Biz de eşimle izledik, oldukça saçmaladı elbiseyle ilgili.Zaten sevmem kendisini.
    Meltem Cumbul'u ve Bergüzar Korel'i çok sıkıcı buluyorum. Bergüzar Korel zayıf, uzun vs. olabilir ama kesinlikle zarif bir kadın değil.
    Özge Özpirinççiler'i de ilk defa bu kadar güzel gördüm :)
    Ben de

    YanıtlaSil
  13. Unuttum eklemeyi, bence asıl duruş bozukluğu Melis Birkan'da :)

    YanıtlaSil
  14. olayı bilmiyoruz ama cok şahit oldum kuruğuna basılan her kadın kuyruğuna basılmış kedi refleksi veriyor demekki normal nebahat olması onemli değil:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.