EDA TAŞPINAR 'dan KENDİ TASARIMIM İncileri :)

Eda Taşpınar beni yine güldürdü ya kendisine çok teşekkür ederim :) InStyle 'ın Temmuz sayısına gardrobundaki son cicileri tanıtmış. Dolce&Gabbana 'dan araklama beyaz elbiseye kendi tasarımım demesini geçtim ben bu Mark Fast 'ın elbisesinde takılı kaldım. Bu da kendi tasarımıymış :) Hani bana inanmayan okurlarım vardı ya bu haberi özellikle onlar için yaptım. Eda Taşpınar öyle demez diyorlardı. İşte buyrun ispatı.



Deniz Berdan için de bakıyorum bazı blogger arkadaşlarım Mark Fast 'ın elbisesini modifiye etmiş diye yazmışlar. Hayır sevgili arkadaşlarım yanlışınız var. Mark Fast 'dan modifiye olması için elbisenin orjinal bir Mark Fast olması lazım. Deniz Berdan ve Eda Taşpınar modeli beğenmişler terzilerine istedikleri gibi diktirmişler. Olay budur. Deniz Berdan Eda Taşpınar gibi kendi tasarımım demediği için ayrı bir yere koyuyorum. Belki demiştir de ben bilmiyorum.

Her neyse, peki InStyle gibi koskoca moda dergisinden Allahın bir kulu bu elbiseyi tanıyıp da kendisini düzeltme gereği duymamış mı bu da başka bir konu.



Bu orjinali 24 bin dolar olan iğneli ceketi hepimiz Balmain 'den esinlendiğini tahmin etmiştik. İstediğine esinlendim kelimesini kullanabiliyor demek ki. Acaba Balmain fazla biliniyor yutturamam diyemi düşündü..

Ya da bu insanlar tasarım kelimesinin ne demek olduğunu bilmiyorlar. Zaten çok önceden tasarlanmış ve sunulmuş bir modelde 2-3 değişiklik yapıldımı esinlenme, çakma, araklama, kopyalama, ilham alma denir de bir tek kendi tasarımım denmez !

Bu ülkede Mark Fast 'ı da bilen de var sevgili Eda Taşpınar. Çok rica ederim artık son ver insanları aptal yerine koymaya ! Tasarımcı değil sadece komik oluyorsun o kadar !

Yorumlar

  1. bu yüzden senin acil bi moda dergisinde işe başlamanı şiddetle tavsiye ediyoruz bi gün yolda sda domaniç i falan görürsem ilk söylüiyceklerim arasındasın sevgili pelin...eda taşpınar kim zaten ben hala çözmüş değilim izlemem haberlerini okumam bile deniz berdanıda blogundan biliyorum ama dedi ya eda taşpınar çokta tınlanası bi ünlümüz değildir bence...

    YanıtlaSil
  2. PES DOĞRUSU BU KADARINA DA PES.BENCEDE SADECE KOMİK OLUYOR VE BU DURUMDADA APTALIN ÖNDE GİDENİ YİNE EDA TAŞPINAR OLUYOR DEĞİLMİ?

    YanıtlaSil
  3. ya hayır insan bi araştırır
    "ya ben buna kendi tasarımım diyorum ama bu elbise kimde var kim giymiş" der..

    daha 1 ay olmadı -bana göre-kopyasını deniz berdanın üzerinde gördüğümüz!!
    soranlara vereceği cevabı merak ediyorum acaba deniz berdanı da ben giydiriyorum mu diyecek :p

    moda korsanlığına hayır!!!!!!

    YanıtlaSil
  4. Deniz B. programında giymiş kendisininkini az önce gördüm. Valla yazık bunlar bile hak yiyorsa...

    YanıtlaSil
  5. deniz'le eda'yı zaten aynı kıyafetlerle o kadar çok gördüm ki,bir şeyin ya aynısını ya farklı renklerini küçük aralıklarla giyiyorlar,bi ara yanılmıyorsam küstüler,eda denizin izinde mi desem:))))bu kadar çok uyduruktan sonra içimden öyle geldi:)

    YanıtlaSil
  6. Pelin hanim hatirlarsaniz bundan birkac yil oncede turkiyenin br numarali itgirl u eda taspinar koluna en buyuk boy krokodil hermes takip ortalarda geziniyordu birde gercek diyordu canta icin hic gulucegim yoktu bu haberleri okuyunca . Melis

    YanıtlaSil
  7. kapalıçarşı çakmaları ne zaman gerçek oldu ? :) yüzde yüz taklittir adım gibi eminim :)

    YanıtlaSil
  8. hahahyyytt güldüm bir yerimle :) Deniz Berdan'ın öyle söylediğini sanmıyorum bence benzerini diktirip biraz değiştirmesi kadar normal bir şey olamaz bunu anlarım ama benim tasarımım denmesini kabul edemem Eda çok güldürüyor beni yahu :))

    YanıtlaSil
  9. Ya simdi duramadim yorum yaziyorum Kimse yanlis anlamasin ama bu elbise okadarda pahali degil yani oyle takliti yaptirilacak kadar en fazla 1000-1500 pounddur ya giyme cakma elbise yada kiy parana al komik duruma dusme!

    YanıtlaSil
  10. tasarımcılık bu kadar kolay birşey işte..al tasarlanmış birşeyi yap üstünde birkaç değişiklik bu kadar işte. müthiş pratik türk zihniyetinden güzel bir örnek daha :)

    adsız iyi ettin düşünceni paylaştın. gerçekten de dediğin gibi öyle fahiş bir bir fiyaıda yok. 3 bin tl. onca para kazanıyor birde.. ayıp yahu..

    YanıtlaSil
  11. in style'in ayibi daha da buyuk, o dergide zaten kim bilecek bunun cakma oldugunu? kotu syling, bikmis artik ne varsa toplayip (asistanina toplatip ) giydirmis Nazli ismindeki editor mu anlayacak? Modadan bu isim sorumlu yaziyor dergide ve cok kotu syling yapiyor senelerdir.

    YanıtlaSil
  12. Ece Sukan Pucci modfiye(!) elbise aciklamasia yeterince tatmin edememişti.hatta sacmalikti. Gündem hızla değişiyor. İnsanlar buna güveniyor sanırım. Aslında pesi bırakılmasa tatmin edici cevap verme yada özür dileme zorunda kalirlar. Aynı şey buna prim veren iplerini meydana çıkarmayan daha kötüsü hicbisiden haberi olmayan editörler icinde gecerli.

    YanıtlaSil
  13. eda taşpınar o spike'lı ceketiyle atvde ki programında koçu olacağı kadının evine girdi, bunu görren millet üstüne atlatı kucaklamak için, atlamalarıyla yüzlerinde garip bi ifade geri çekilmeleri bir oldu:D

    YanıtlaSil
  14. hahaha:D cok güzel yazmıssın , ağzımın payını aldım
    ama ask olsun ben eda taspınar taklit yapmıyo demedimki , her dantele d&G mi diycez dedim hatta normalde hep taklit yaptığı için haklısn bunuda taklit etmiş demekte dedim....
    ama burda süper yakalamıssın. Ama sendeki bu koleksiyon hakimiyetine hayranım ben de cok sıkı takip ediyorum ama hepsi aklımda kalmıyor, gerci Mark Fastin tasarımı cok bilindik ama genel olarak bilgin kimsede yok. Dediğin gibi instyle da işi bu olanlar bile birşey demeişse...

    YanıtlaSil
  15. evet haklısınız bence de InStyle ın ayıbı daha büyük. böyle bir aldatmacanın bir amerikan vogue unda ya da elle inde olduğunu düşünsenize. resmen rakipleri skandal diye topa tutarlardı dergi yönetimini.

    bugünkü programında beyaz d&g çakmasını giymişti. ayy buda eminim senin tasarımındır dediklerinde nasılda eveeeett benim tasarımım dedi anlatamam aldatmacayı. deniz berdan çakma fast ı giymişti ve birşey demedi.

    aysuncuğum lafım sana değildi. o yazım sonrası birçok eda fanları tarafından küfürlü bir saldırıya uğradımda onu kastediyordum :) efendim eda taşpınar tenezzül bile etmezmiş öyle taklit işine diyorlardı alın bakalım tenezzül ediyormuymuş etmiyormuymuş :)

    YanıtlaSil
  16. aysuncuğum güzel iltifatların için teşekkür etmeyi unuttum. çok teşekkür ederim çok utandırıyorsunuz beni :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.