Eda Taşpınar 'ın KENDİ TASARIMIM (!) Masalları Tam Gaz Devam Ediyor !

 


Bugünkü Posta Gazetesi 'nde Halil Kalmuk 'un köşesini okuduğumda yine hayretler içinde kaldım. Dün gece katıldığı bir davette Eda Taşpınar 'a kıyafeti hakkında soru sorulmuş. Hanımefendi Girbau ayakkabı, Pied de Poule şapka ve elbisesi için de KENDİ TASARIMIM demiş. Demiştir doğru. Aksi taktirde benim magazin basınım nerden bilsin bu markaları. Girbau diye yazılan Marithé + François Girbaud olmalı ki ben bu markanın böyle kadınsı bir stiletto yaptığını görmedim hiç. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Şapkası evet Pied de Poule'dur. Ama KENDİ TASARIMIM dediği elbisesi, Dolce&Gabbana 'nın 2011 ilkbahar yaz koleksiyonundan araklamadır. Üstelik bu modeli birçok ünlü giydi. Herkes aptal birtek Eda Taşpınar akıllı. Markalardan beğendiklerini seçiyor gidiyor terzisine birkaç değişiklik yapıp diktiriyor ve elbise birden Eda Taşpınar tasarımı oluveriyor. Bu kadar kolay demek ki atıp tutmak !



Birgün moda konsunda bilgili bir magazinci arkadaşın hayır kendi tasarımım dediğiniz şu şu markadan alıntı deyip yalanını ortaya çıkardığını görebilecekmiyim acaba ?!!



Bunun yanısıra aynı koleksiyondan orjinal bir Dolce&Gabbana seçen Aylin Tahincioğlu da gözümden kaçmadı.

Yorumlar

  1. Pelin Hanım Türkiye'de akademik alanda, tasarımda, müzikte ve daha birçok alanda malesef bu tarz şeyler oluyor kimi çıkıyor d&g'nin elbisesi benim tasarımım diyor kimiyse çok bilinen bir filmin soundtrack'ini 2. sınıf yerli diziye müzik yapıp benim diyor. Eda Hanım taklit konusunda artık kendini aşmış bir durumda bu kıyafetleri yapan o terziyi çok merak eder oldum. Melis

    YanıtlaSil
  2. aynen bende çok merak ediyorum. bir adını öğrensem cümle aleme ilan edeceğim hatta gidip kendisiyle özel bir röpörtaj bile yapacağım. aslında bu kadının peşine düşülmeli. bomba bir haber olurdu inan :)

    YanıtlaSil
  3. Pelincim,

    Senin bilginin yarısına bile sahip olmayan insanlar bu ülkede gazetelerde, dergilerde moda köşesi yazıyorlar ve hiçbir halttan haberleri yok ya, inanamıyorum!

    Eline sağlık yine çok güzel yakalamışsın!

    YanıtlaSil
  4. ey Eda biliyoruz senin sevgilin sörfçü, aylin tahincioğlu gibi kocanın holdingi yok. reklamdan gelen para da hemencecik biter. halden anlarız ama yapma bu kadar bak yanlış anlaşılıyor. eminim dergilere baktıktan sonra ilham alıyorsun ve esinlendiğinin farkına bile varmıyorsun. günahını almak istemiyiz bu yüzden dikkat et olur mu. bi de o kadar yanma cilt kanseri olursun Allah korusun :))

    YanıtlaSil
  5. canım benim bu övgüleri senden almak başka bir keyif verdi bana inan :)

    YanıtlaSil
  6. eda da az para kazanmıyor ama. yapı kredi den 500 bin dolar aldığı söylendi. resmen ağlamak istedim bunu duyduğumda ama bu kadar olmasa da iyi bir para almıştır. e programlardan alıyor reklamlardan alıyor. eşşek yüküyle para kazanmasına rağmen hala bu ucuz işlerde olması sinir bozucu. ben artık moda tasarımı okuduğunada inanmıyorum kendisinin.

    YanıtlaSil
  7. ama canım Eda Taşpınar bunu hep yapıyor ki dediğin gibi biri de çıkıp bu senin tasarımın değil şu tasarımın taklidi diyemediği için o da 'kendi tasarımları' ile ortalarda dolaşıyor işte...bu kopyacı zihniyeti hiç sevmiyorum ya insanlar özgün olsalar keşke...

    YanıtlaSil
  8. Pelincim beren saat kıvanç tatlitug o fiyatları alıyor. Eda Taşpınarin o kadar alması mümkün mü sence? Braun için bile bı parti ismi oldu 2 foto çektirdi. Reklam yüzü bile yapmadılar neden? Bu fiyatların uçuklugu tamamen oynayanların halkla iliskileri. Bı sonraki reklamindan daha fazla alsın marka degeri tasidigi zannedilsin imajı için. Yapı kredi çıkıp söyledi mı bu kadar aldı diye. Peki nerden biliniyor bu fiyat? Kim magazincilere fisildadi? Biri vergi verildi mı ne kadar verildi diye şikayet etse anında derler o kadar değil bu kadar aldı ve emin ol o fiyat atla deve olmaz, hem edanın durumu cevresinde biliniyor. Tvdeki imaja inanmamak lazım. Lisede Robert kolejinden atıldı. Son ra yurtdışına gitti ama kolej mı okudu yoksa acaba meslek kursuna mı giti? Babası bir yere kadar bakar ama sence balmain ceket alır mı? Nurettin hasman da yok artık. Bu kadar insanları gözünüzde büyütmeyin;)

    YanıtlaSil
  9. 'Aylin Tahincioğlu da'- Özel isimlerde bağlaç olan de-da kesme işareti ile kesinlikle ayrılmaz :)

    YanıtlaSil
  10. ay haklısın çok kerizce bir yanlış. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. amannnn ben kızmıyorum bu kadına kım oldugu bellı olmayan kadınlar unlu yaptınız el birliği ile kadını alkıslar sizlere...sosyete desem sosyete degıl biribib eşi desem eşi degıl manken desem manken degıl moda tasarımcısı desem o hiç degıl...işte gereksız kadınlar gereksız konular.bunun gibilerı ısım yapanlar utansın.

    YanıtlaSil
  12. herşeyi geçtim bu elbise düşmeden nasıl duruyor?

    http://twitpic.com/58pj74

    xoxo

    YanıtlaSil
  13. Malesef göremeyeceksin çünkü muhabirlik mesleğinin düzgün bilgili kişilerin getirildiğini düşünmüyorum asla mesleğin hakkını vermiyorlar. Ayrıca Eda tatlı kızdır ama benim tasarımım olayı artık itmeye başladı sinirimi tepeme çıkarıyor :) Programınıda bi kere izledim ve seçtiği kıyafetler gerçekten çok kötüydü. Giydireceği kadının boyunun posuna bakmadan kendini giydirir gibi giydirmesi ayrı bir fiyaskoydu.

    YanıtlaSil
  14. herzaman haklısınız ama bu sefer katılmadım, dantel bir kumas secip ondan oldukca klasık olan straples br tulum yaptırmak için d&G den araklamak geremiyor bence, her beyaz dantel versiyonuna d&G demek olur bu, koyduğunuz örneğe de hiç benzemiyor birde....
    normalde tasarımları benzer yaptırdığı doğru ama bu olmamıs, ama siz de haklısnız vukuatlı olunca birkere!!!

    YanıtlaSil
  15. Bu kadına fena halde gıcık oluyorum
    Kendini mankenlerin mankeni ilan etmediği kalmıştı ki,birden tasarımcı ilan etti.

    Ne tasarladıysa artık...

    YanıtlaSil
  16. sevgili curcunam bence de tatlı bir kız. ne zaman konuşmasına denk gelsem gerçekten çok hoşuma gidiyor. komplekssiz bir imaj veriyor. ama gel gör ki benim için bu yetmiyor :)

    taş eklentilerin dizilişi, ince taşlı kemer ve etek ucu dantellerine dikkat edersen eminim ki katılacaksın sevgili aysu :)

    YanıtlaSil
  17. Aylin Tahincioğlu ve Diane Kruger'ın elbiselerine bayıldım:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Bwen Eda'yı beendiğimi her zaman dile getiriyorum Biliyorsun Pelincim.KIyafetler çok iddialı olsa da Eda bunları bir şekilde taşımayı başarıyor.Ben de bilinen markalardan modelleri araklayıp böyle benim tasarımım diye ortalarda gerine gerine dolaşanlara acayip gıcık oluyorum.Biliyorsun bunlardan bir diğeri de sana da daha önce mailini atmıştım IVANA SERT hanımefendidir.Türkiyede daha az bilinen markaların modellerini kopyalayıp üstüne küçük bir değişiklikle benim tasarımım diye sallayıveriyorlar.Biz de yiyoruz(!) Bunlar herşeyi bir kendileri biliyor sanıyorlar.
    Yersennnn işte.

    YanıtlaSil
  19. Papişciğim Ivana yı takip etmeye bile değmez inan. Yani eskiden sadece Laleli den alışveriş yapan kadının ben nesini yazayım ki. (kocasının dürüstlüğüne hayran kaldım. ama Ivana dan iyi bir dayak yemiştir bu lafı ettiği için :) Kendisi için en fazla rüküş derim o kadar.

    Eda farklı. Kesinlikle boş değil. İyi eğitmiş kendini. Ama işin içine yalan dolan girdimi işte biri dur demeli. Bakıyorum kimse demiyor o zaman cahil ve ev kadını bir blogcu olarak iş bana düşüyor :)

    YanıtlaSil
  20. D&G Vogue kapaklari. bundan hoşlanıyorsanız bide buna bakın gibi oldu ama tam da öyle :)
    http://www.fabsugar.com.au/Same-Dolce-Gabbana-Dress-Graces-Three-Vogue-Covers-14933650

    YanıtlaSil
  21. Blake Lively için de http://inthemoment.moderndestiny.com/2011/04/01/all-white-on-the-night-blake-livelys-dolce-gabbana-get-up/

    YanıtlaSil
  22. D&G nin Vogue elbiselerini daha evvel konu ettim :)
    http://modavesosyete.blogspot.com/2011/04/moda-ve-sosyete-den-2011-yaz-modasi.html

    YanıtlaSil
  23. Evet varmış ama dediğim gibi ben blogu yeni keşfettim hepsini inceleme fırsatı bulamadım mazeretim var yani:)
    Ama Gece gece hala burdasin bunu öğrenmiş olduk. Blogu yalnız bırakmıyorsun hiic ne güzel :))

    YanıtlaSil
  24. iPhone um sağolsun her an takipte olabiliyorum :)

    YanıtlaSil
  25. Pelincim bu resimde tam görünmemiş ama Aylin Tahincioglunun ayakkabılarını çok beğendim. Uzun zamandır bir mantar topuğu bukadar beğenmemiştim. Emin olamadım hangi marka? Hemen almak istiyorumda:)

    YanıtlaSil
  26. Kizlar harikasiniz gece gece! Gerci size sabah oldu artik ama olsun. Pelincim sana bi sorum var benim ama. Sen ne zaman okuyucularinla bulusup soyle Vogue'a yakisir bi hatira fotografi cektiriceksin? Ben uzaklardayim gelemem ama en azindan Istanbullu okuyucularini bu meraktan ve hasretten kurtarr. haksizmiyim arkadaslar? ;)

    YanıtlaSil
  27. lovely carrie bana Louboutin gibi görünüyor. ama emin değilim.

    sevgili elle aslında dediğin hiçde fena bir fikir değil. aslında benim uzun zamandır düşündüğüm şey evimde güzel bir parti vermek. blogger kardeşlerim, dostlarım ve okuyucularımdan oluşan büyük bir parti hemde. ama sonra no name kalmak daha serbestlik sağlıyor diye vazgeçiyorum. bilmem yanlışmı düşünüyorum siz söyleyin.

    YanıtlaSil
  28. Aylin Tahincioğlu'nun beyaz elbisesi harika! Tebrik ederim. Çok beğendim.

    YanıtlaSil
  29. sevgili tuğçeciğim havadan olsa gerek benimde sabahtan beri migrenim coştu ve bırakmamakta feci inatçı. 4. hapı aldım banamısın demiyor :((

    YanıtlaSil
  30. tuğçecim özel mesajına cevap vereyim :

    tonlarca ilaç denedim ama yine dönüp dolaşıp minoset plus ı tercih ediyorum. midem hassas ve en az yan etki minoset de var. geçmesi biraz daha uzun sürüyor ama olsun bir de midemi düşünmek istemiyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
  31. Pelin no name kalma cabani cok iyi anliyorum.Ama eminim benim gibi bir cok okuyuncun da seninle tanismayi heyecanla bekliyordur. Bir resmini bile goremedik. Icimde nasil bir merak var bilemezsin :) Ama yinede sen nasil rahat ediyorsan oyle yap tabikideee! Yeni tekneniz hayirli ugurlu olsunn, bol bol bizim icinde gezinn.!!

    YanıtlaSil
  32. sevgili Elle resmimi facebook ta görebilirsin. sol kolonda facebook u tıkla bana ulaş beni gör ve rahatla :)

    YanıtlaSil
  33. Elbiselerin üzerinde kendinize göre ufak değişiklikler yaparak da kendi tasarımınızı oluşturabilirsiniz bu bir tasarım sayılmıyorsa bir çok markanın ürünleri benzerdir o zaman onların da aslında kendine ait tasarımları yok demektir.Ayrıca markalar eski kabile kadınlarının kıyafetlerinden örnek alarak da kıyafet üretirler yada eski Türk filmlerindeki kıyafetlerden o halde onlara da tasarım diyemeyiz..

    YanıtlaSil
  34. Burda orjinal bir parçanın üstünde oynama yok. Orjinal bir parçanın çakmasını yapmak var. İkisi çok farklı şeyler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.