NİHAN BURUK 'a ÇOK GÜLDÜM :))

 


Nihan Buruk yeni koleksiyonunu Şamdan Dergisi 'nde tanıtmış. Model olarak Ayşe Kucuroğlu 'nu kullanmış. Koleksiyonunu yeni keşfettiği bir kuşun özelliklerinden etkilenerek yaratmış. Çok çalışmış çok azmetmiş..Mış muş işte !

Ben hepsini geçtim ettiği lafa takıldım kaldım. Demiş ki taze modacımız : Maddi imkan ve çevre ile modacı olunmaz !!

Ego böyle birşey işte..İnsanın benliğini o kadar hapsediyor ki kişi ne olduğunun farkında bile olamıyor.

Ülkemde maddi imkan ve çevreyle modacı olan o kadar çok ki. Mesela şu an haute couture alanında en beğendiğim Dilek Hanif 'in ilk modacı olmaya karar verdiği zamanların en yakın şahitlerinden biriyim. Çünkü ilk basın bültenini yazan bendim. Ropörtajlarını ayarlayan da bendim. O zamanlar çalıştığım ajansın sahibinin yakın arkadaşıydı. Kendisi Teşvikiye 'de minicik bir mağazadan çıkmadır. Ne zaman Hülya Avşar 'ı bağladı ondan sonra yeteneğiyle ve ayağına gelen şansı iyi değerlendirmesiyle bugünlere geldi.

Nedret Taciroğlu, Emel Acar, Siren Ertan Çarmıklı gibi birçok isim maddi imkan ve çevreyle modacı oldular. Bugün bir Hakan Yıldırım bile maddi imkanla olmasa da çevresi sayesinde Madonna 'yı giydirebiliyor. Moda sektöründe önemli olan nasıl çıktığın değil nerede nasıl durduğundur.

Onca okullu ve gerçek anlamda yetenekli genç tasarımcılarımız varken, Nihan Buruk 'un kendiside milli futbolcumuz Okan Buruk sayesinde eş, para ve çevre kontenjanına sahiptir ve bu yüzden koleksiyonuna Şamdan 'da sayfalarca yer ayrılmıştır.

Nihan Buruk 'un çapından hayli büyük ve iddialı laflar etmesini tecrübesizliğine veriyorum.

Ve şimdilik kendisine sadece gülüyorum...

PS : Koleksiyonunda hiçbir 'pırıltı' göremedim :) Ayşe Kucuroğlu çok güzel çıkmış o kadar.

Yorumlar

  1. asıl koleksiyonu için ilham aldığı kuş var ya..o bitirdi beni :))

    YanıtlaSil
  2. Ya Pelincim birak sen bunlari))) transformer london qalasinda Rosie Huntingtonu gordunmu?ya ben bayildim guzelligine,sac, makyaj ve burberry donuna)) bence Megan Foxdan chok daha guzel, sen ne dushunuyorsun?P.S postla alaksi olmadi amma senin de fikrini bilmek istedim;))

    YanıtlaSil
  3. hahaha kuş olayı benide bitirdi :))

    aaa kevinciğim olurmu ben bunları söylemesem valla bir yerimde çıban çıkar :) blogum benim en iyi psikoloğum :)

    rosie yi de yazacaktım daha sonra. şu galalar bitsinde combo bir haber yapacam onu bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Söyledikleriyle yapmaya çalıştıkları nasıl da çelişiyor.Ayşe hn.ı niye seçmiş acaba? Kendinin ve Ayşe hn.ın çevresini kullanmak istemiş besbelli.Bu kafayla da ancak kendi çevresindekileri giydirir zaten ve uzun soluklu da olamaz! Kendisine hayırlı işler dilerim(!)

    YanıtlaSil
  5. Papişciğim AK seçmesinin sebebi bir kuş :)

    YanıtlaSil
  6. peki bu konuda sanırım konuşmam lazım üniversitenin moda tasarım bölümüne hazırlanıyorum hayırlısıyla ağustosta da sınavıma giricem..lakin önümüz kapalı bizim ve hepsi iki kumaşı kesip biçip bişeyler dikip modacı olanlar yüzünden...iki sene stilistlik eğitimi alıp yetmeyip 4 yıllık üniversite bitiricem ha mezun olduğumda ya kendime ünlü bi futbolcu bulup evlenicem yada sürünüp kendi başıma bişeyler yapıcam haklısın canım herşey maddiyat değil geçen sene okulu kazanıp param olmadığı için gidememiş olmam maddiyat değil bu seneki parayı kredi çekip ödemeye çalışan ben için haklısın maddiyat hiç önemli değil!!!!!

    YanıtlaSil
  7. senin gibi bu işin gerçek anlamda tozunu yutmuşlar için ne denli asap bozucu bir cümle olduğunu tahmin edebiliyorum.

    en kısa zamanda mezun olmanı dilerim sevgili emel.

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim ama artık alıştım bu durumlara sanırım o insanlardan çok daha önemli bi şeyim var benim hayallerim yıllardır bunun hayalini kuruyorum oysa muhtemelen sadece bi kaç ayda buna ulaşmıştır ne kadar uzak olursa o kadar değerli olurmuş herşey...

    YanıtlaSil
  9. bir röportajı daha vardı "içimde coco chanel yaşıyor" diyordu. aaah ah kadın bir bilse kemikleri sızlar. bu arada bu kız 7tepe moda mezunuydu değil mi?

    YanıtlaSil
  10. valla hiçbir bilgim yok.

    YanıtlaSil
  11. Farkında mısınız bilmiyorum ama sokaktan geçen her beş kişiden dördü tasarımcı (!) günümüzde. Anlamadığım şey bu iş bu kadar kolay mı? Eğitim, altyapı, tecrübe hiç mi önemli değil? Gerçek anlamda bu işin eğitimi almış insanlar için ne kadar sinir bozucu bir durumdur bu. Dünyanın en kolay işi sanki.

    Bu arada Nihan Buruk'un tarzını da hiç beğenmem. Kelin merhemi olsa kendi başına sürer. Önce kendi tarzını bir oturtsun bence.

    derya

    YanıtlaSil
  12. deryacım yeterli paran, çevren ve en azından birazcık olsa da modaya ilgin varsa dediğin gibi ne yazık ki yapılacak en kolay meslekler arasında.

    YanıtlaSil
  13. Şu an yurtdışında moda tasarım 2. sınıfta okuyorum, sırf bu bölüme hazırlanmak için 3 yıl boyunca atölyeye gidip portfolyo oluşturdum ve okulda canım çıkıyor. ve böyle doğru düzgün bir eğitimi, altyapısı olmadan bu mesleği yapıp kendine tasarımcı diyenlere sinir oluyorum!!

    YanıtlaSil
  14. şimdi araştırdım. nihan buruk gerçektende yeditepe üni. moda ve tekstil tasarımında okumuş. tabi bu yine de onca kişinin arasından bu kadar ön plana çıkmasının gerçek sebebini değiştirmiyor :) en azından böbürlenmeden havalı cakalı laflar etmeden kendinden emin bir şekilde benim gibi turşulara malzeme vermeden bir yerlere gelmeye çalışsa ne süper olur :)

    YanıtlaSil
  15. onu yazıyı yazmadan önce araştırmasınız gerekirdi o kadar insan eğitimsiz diye salladı demekki üniversite eğitimi almış.hayatın her alanında çevre ve para insanı bir adım öen çıkarır sadece modada diil avukatsanızda iyi çevre sizi biryerlere getirir doktorsanızda getirir önemli olan bu imkanları kullanıp güzel iş yapabilmekte kadın evde oturup koca parası yiyeceğine bişeyler yapmaya çalışıyor eee ne güzel işte o çevreyi ve parayı lehine çeviriyor fenamı kimde olsa o para o çevre kullansın ister oda herkeste olmaz zaten

    YanıtlaSil
  16. sevgili selin yazımın ana fikri okullu olması değil ki.sahip olduğu ayrıcalığa bakmadan konuşması. kısacası kendisiyle çelişmesi.

    YanıtlaSil
  17. pelin hanımcım nihan buruk demeliydiki bu işin eğitimini aldım çokta seviyorum belirli imkanlara sahip olduğumun da farkındayım bütün bunlar birleşince ortaya güzel işler çıkarıcağıma inanıyorum ozaman ortada sorun kalmazdı bence. allah aşkına ivana sert ne mezunu nihan buruktan yüzbin kat fazla kasıntı ama onu sevmediğini biliyorum yazmıştın çünkü. ama ne iş yaparsan yap belirli bir eğitimin olmalı kesinlikle senin söylediğini anladım pelin. benim demek istediğimide umarım anlamışsındır

    YanıtlaSil
  18. selinciğim inan öyle birşey bile söylemesi gerekmezdi. ne meslek olursa olsun daha çok yeniyse ancak yıllarını vermiş ustaların söyliyebileceği iddialı laflar etmesin yeter. ben anladım senin ne demek istediğini. dediğin gibi Ivana Sert e de bu yüzden uyuz oluyorum :) ukalaca konuşulmadığı zaman insanların sağladığı başarı bile başka bir şık görünüyor.
    okulluda olsa kendisinden belki çok daha başarılı yetenekler sırf parasızlık ve çevresizlik yüzünden kendilerini ifade etme şansına sahip olamıyorlarsa biraz ettiğin laflara da dikkat edeceksin diye düşünüyorum. sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  19. dediklerine tamamen katılıyorum seni anlıyorum zaten senin yazdığın postta yorum yapmadım allttaki yorumlara yaptım herkes demişki ben üniversitede sürünüyorum ah ah param olsa sanki nihan yataktan kalkıp modacı olmaya karar verdi ama nihan buruk bu işte çok tecrübesiz dediğin gibi mütevazilik insanı büyütür bu çok önemli bendende çok sevgiler pelincim

    YanıtlaSil
  20. Ltfen insanlarla ilgili yorum yapmadan bi ne dedigini ne giydigini iyi arastirip yazalim.Bazen ciddi sikiyosunuz ve komik oluyor.Hattaaaa ne giydigini bile anlamayip yanlis yazdiginiz yorumlar var benim sahit oldugum.direkt defile ve moda sayfalarindan kombin yapanlari bilmek yorumlamak zaten cok kolaydir.orngn: Feryal Gulman

    YanıtlaSil
  21. konunun ne giyip giymediğiyle ne alakası var anlamadım. daha doğrusu sevgili adsız ben zaten senin ne demek isteğini anlamadım. başka bir konu hakkında yorum yapmak isteyip de yanlış yeremi yaptın acaba.

    herkesi memnun etme gibi bir derdim olmadı hiç. beğenirsin beğenmezsin okuyana kalmış.

    YanıtlaSil
  22. pelin çok katılıyorum sana çapından büyük laflar etmemek gerek. sen daha önce bir post yapmıştın futbolcu ve basketçi eşleri diye aradaki farka değinmiştin evet çoğu futbolcu eşi giyinip kuşanıp fink atıyor en azından nihan buruk onlardan dill üretmeye çalışıyor birde sibel şaş var bale okulu var benim kızımda oraya gidiyor çokk tavsiye ederim seni inanılmaz seviyorum pelin

    YanıtlaSil
  23. bende sizleri çok seviyorum. siz olmadan buranın hiçbir keyfi olmaz. senin vasıtanla herkese teşekkürlerimi sunarım :)

    evet öyle bir konu işlemiştim. dediğin gibi bu açıdan bakarsak beğenelim ya da beğenmeyelim birşeyler için çaba veriyor olması güzel.

    sibel şaş bale okulunu bilmiyordum bilgi için saol. benimkini göndermek istiyorum bende ama daha çok erken.

    YanıtlaSil
  24. söylediklerim iltifat diil gerçek müthişşin pelin. sibel şaş bale okuluna 2 yıldır giden kızım çok mutlu şuan 6 yaşında senin güzel kızında inşallah orda olur kendisini tanırmısın bilmem hasan şaşın eşi. güzel kızını seni öpüyorum

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar, blogunun yakın takipcisiyim fakat senin gibi iyi haberler imza atan birinin gerçek röportajı okumadan yazdığın bu haberi sevmedi haklı olduğun noktalar olabilir ben bile bu yazının üzerine şamdanki röportajı okudum keske sende okusaydın!
    Sevgiler
    Melisa

    YanıtlaSil
  26. yooo şamdan ı da okudum. hemde her kelimesini. düşüncem yine aynıdır. elbette herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. Eski bir yazınız olsada ben henüz gördüm ve yorum yapamadan geçemiyeceğim.
    Liseden itibaren almış olduğum hazır giyim ve moda eğitimlerime,yurtdışında aldığım sertifika programlarına rağmen geçtiğimiz günlerde tanıştığım,tanınmış fotoğrafçılardan birine sorduğum soru ve almış olduğum cevapla kendi tasarımlarını yapan bir modacı ola konusundaki olan son hevesiminde kaçtığı konu bu. Sorduğum soru eğitim ve donanımı tamamladım nerden başlamalıyım,ne yapmalıyım dı?Soruma karşılık sorduğu tek sor şu oldu bu fotoğrafçımızın.Ailenin maddi durumu nasıl? Cevabım ne iyi ne de kötü kendi yağımızda kavruluruz dedim. Ama o ısrarla hayır seni bir 5-10 yıl idare edebilirlermi kendi işini yaparsan oldu.Tabiki zorrr dedim. O zaman hemen fikrini değiştir modayla alakalı başka bir konuya yönel dedi.İnanın yıllardır takip ettiğim,en yakın örnekde İFW de izlediğimiz tasarımcıalrımızın hepsinin ama hepsinin zaten tüm olanakları var.hepsi Burdaki okullarını bitirmişl,yurtdışında en iyi okullarda eğitim almış gelmiş hemen kendi atölyelerini açmışlar.Hep sordum kendime ya benim neyim eksik niye ben hala bişi yapamadım tek sonuç malesef ki PARA.Bu tasarımcı arkadaşımızda zannederim ki kendi söylediğine dergiyi eline alıp okuduğunda kendiside gülmüştür.Etrafında hiç mi kimse söylemedi kendisine önce düşün sonra konuş...

    YanıtlaSil
  28. Fatma Aktas yorumuna tesekkur ederim.Soylediklerin ne yazikki aci ama gercek. Dedigin her kelimeyede katiliyorum. Umarim en yakin zamanda yeteneklerini gosterebilecegin bir firsati yakalarsin.

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. Gerçekten yetenekliyse başarılı olsun, imkanı olan herkes niye bunu kullanmasın ki? Olması gereken bu. Zaten umudum hep ülkemden başarılı tasarımcıların çıkması yolunda. Ama benim taktığım konu bu değil.

    Hakkında yazılan bir yazıda 2008'de atölyesini kurduktan kısa bir süre sonra dekorasyona meraklı ve hevesli olduğu için mekan ve ürün tasarımı ekibi oluşturduğu; atölyesinde moda ve dekorasyon işlerini birlikte yürüttüğü yazıyor. Maşallah çevremiz tasarımcıdan geçilmediği gibi tek bir tasarım işi de artık bizlere yetmiyor. Sanki toplumda varoluşumuzu ispatlamamız için mutlaka en trend işleri önce hobimiz sonra bunları mesleğimiz haline getirmekle yükümlüyüz. Hepimiz prestij bağımlısıyız ve bizlere para ve şöhret asla yetmiyor. Çünkü her şeye o kadar açız ve o kadar üstün yetenekle kuşatılmışız ki bunları dosta aleme göstermek zorundayız. Tamam kendimizi sevelim, geliştirelim ama ego eşiğimizi bu kadar yüksek tutmak sosyal bir hastalık bence.

    Mütevazi olmanın ne yazık ki günümüzde özgüven eksikliği olarak kabul görüldüğü bir toplumda yaşıyor olarak belki de bunları söylememeliydim. Ama sosyal platform böyle bir şey.

    Bunları modayı çok seven, hatta uğruna iki sene eğitim görecek kadar seven ama asla moda tasarımcısı olma zorunluluğu olmayan bir içmimar olarak söylüyorum.

    YanıtlaSil
  31. Yahu hakikaten guluyorum. Ben lisede giyim uretim universitede moda tasarim bitirdim. maddiyay onemli degilse nicin 10 binlira bulup da kucuk bir butik tasarim atolyesi acamiyorum acaba. bu tur sozleri soyleyenlerin fakirler olsun diyen cahillerden bir farki oldgunu dusunmuyorum. yaziktir ki Rabbim gercekten hakeden tasarimalrina tasarim denilecek insanlarin karsisina boyle firsatlar cikarmaz. boyle kendini bilmezler de konusup dururlar.inanin canim cok yandi bu aralar yaziniz da tuz basti icimi doktum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.