2011 ELLE STYLE AWARDS 'ın İnsanı Aptallaştıran Aday Listesi

Zaten bu işler bize göre değil. Ne kadar Vogue 'umuz var diye horoz gibi şişinsekte memlekette ki stil yoksunluğu her şekilde hissediliyor.

ELLE dergisinin Stil Ödülleri adayları tam eğlencelik. Neresinden tutulur bilemiyorum. Baştan sona aman 5 tane isim bulalım da bitirelim tarzı sanki boşluk doldurmaca oynanmış :)

E onlarda haklılar aslında. Dedim ya memlekette stil sahibi o kadar az isim var ki bu ödülü 1 kere versen bir sonraki sene elbette saçma sapan isimleri koymak zorunda kalırsın.

Bendeniz oyumu verdim. Sizlerlede bu adayları etraflıca ele alarak paylaşmak istedim.

OYUNCU /Kadın



Şimdi bu bir yetenek değil stil yarışması. Bunu unutmayalım. Ve listede bakalım stil anlamında milyonları peşinden sürükleyen kim var. Aaaa kimse yok !

Belçim Erdoğan ? Ayol ortalıkta bile yok kadın. 12 ayda topu topu en fazla 5 kez görmüşüzdür o kadar. Ne stili yahu ?! Koskoca senede bir tane iyisi var o da Cannes Film Festivali 'in de ki görüntüsü o kadar. Film ve dizilerde zaten kendisi giyinmiyor. Bu neyin ödülü şimdi ?!!

Bergüzar Korel ?!! Hakan Yıldırım dan başka birşey giymez. Hakan Yıldırım giymediği zaman da ciddi anlamda saçmalar. Ne ödülü ?

Berrak Tüzünataç ? Ha bak Berrak olabilir. Hem güzeller güzeli hem de kırmızı halının her daim şıklarındandır. Çuval bile giyse hem taşş gibidir hem seksidir hemde şıktır. Benim oyum Berrak Tüzünataç 'a gitti.

Selma Ergeç ? Berrak olmasaydı oyum Selma Ergeç 'e giderdi. O da son dönemde kırmızı halılarda gösterdiği performanstan olurdu.

Tuba Büyüküstün ?? Şaka olmalı ?! Tuba Büyüküstün de Belçim Erdoğan gibi ortalıklarda görülmeyen bir isimdir. Hanımefendi Arap ülkelerinin organizasyonlarını kapı komşusu yaptı ama kendi ülkesinde hangi davete katılmışlığı vardır ki ? Benim aklıma bir tane bile Tuba Büyüküstün ün kıyafetli resmi gelmiyor. Sadece yazları çekilen bikinili görüntülerimi kendisini bu listeye soktu acep ?

Listede Merve Boluğur ya da Sinem Kobal 'ın olmaması çok büyük bir ayıp. Bütün sene genç kızların dudakları True Blood misali kıpkırmızıydı. Bunun tek suçlusuda Merve Boluğur/Ayşegül 'dür. Binlerce gençlik bunu takip etti ama birtek ELLE görmedi. Aynı şekilde Sinem Kobal 'ın saçları, makyajı, A46 kıyafetleri herşeyiyle bir merak konusuydu. Hani nerede Lale Devri 'nde muhteşem vücuduyla beni dumur eden, giydiği herşeyi üstüne yakıştırmasını bilen Serenay Sarıkaya. Hani nerde son 1 senedir tüm giydiği kıyafetlerine hasta olduğum Ahu Yağtu. Yoksa hala oyuncu olarak sayılmıyor mu ?! Tuba Büyüküstün 'ü koyacaklarına Nurgül Yeşilçay 'ı koysaydılar daha mantıklı olurdu. Bir blogger olduğum için nelerin daha fazla konu edildiğini ve hangi konulara merak duyulduğunu rahatlıkla görebiliyorum. Gençlik dizileri ve giyim kuşam konusunda biraz olsun özen gösteren diziler sayesinde binlerce yeni moda konulu siteler açıldı. ELLE 'in bunu görmemiş olması ödüllerinin inandırıcılığını ciddi anlamda sarsıyor.

OYUNCU / Erkek



Favori dizilerimizdeki tüm gözde oyuncular listeye alınmış. Ama işin aslı bu 5 isminde dizilerde canlandırdıkları rolleri haricinde stil anlamında hiçbir şey ifade etmemesi. E o zaman bu kategorideki ödülün dizilerin stil danışmanlarına verilmesi gerekmiyor mu ?! Ayol Okan Yalabık ne alaka ?!! Ayy deliriciğimmmm !! Adam sokağa bile çıkmıyor yahu.

Benim oyum Burak Özçivit 'e gitti. En azından giyim kuşam işine başlayan yeni yetmelere Küçük Sırlar dizisi sayesinde nasıl giyinmeleri gerektiğini gösteriyor.

MÜZİK STARI / Kadın



Sanırım en makul liste. Ama Sıla feci anlamda sırıtıyor. Benim bildiğim kendileri en rüküş müzik starlamız arasındadır. Çok güzel poz ve resim verir ama iş bir davete katılmaksa Sıla her daim rüküştür ve kötü görünmeyi başarır.

Nilüfer çok gereksiz. Tamam anladık o bir de rockçı teyze ama stil anlamında Nilüfer 'in akılda kalıcı neyi var ki ? Hiçbir şey.

Atiye'yi severim. Hadise 'nin pahalı markalardan giyinmesini severim. Sertab Erener 'in son dönemlerde Burçe Bekrek kıyafetlerini hayranlıkla seyrediyorum. Laf açılmışken Sertab'ın ne kadar güzelleştiğinin farkındamısınız kızlar ?! Kadın şarap misali güzelleştikçe güzelleşiyor ve kimsede durduramıyor.

Ve benim oyum dolma bacaklı, dişleri rujlu, Beyonce çakması Hadise 'ye gitti. :)

MÜZİK STARI / Erkek



Sinan Akçil ?? Pardon ?! Harun Tekin ?! Efendim ?! Hayko Cepkin ?! Sıradışı saçlardan mı acaba ?! Gökhan 'ın Amerikanvari MTV çakması kıyafetleri ve şapkasımıdır tüm suçlu ? Benim oyum Keremcem 'e gitti. En azından Keremcem dendimi aklıma şıp diye İtalyan tarzı dar takım elbiseleri ve ince kravatı geliyor. Tarz dediğin bu olsa gerek. Yoksa yanılıyormuyum ?!

Bu kategoride Tarkan nerde diye avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Geçen senede yoktu bu senede yok. Ayol yetenek yarışmalarında bile 10 erkekten en az 5'i Tarkan gibi saçını keser, onun gibi gözlere sürme çeker. Üstelik ilk erkek kapağını bu adamla yaptınız. Adama resmen hakaret etmişler haberleri yok. Tarkan 'ın olmadığı bir stil yarışmasını ben nasıl ciddiye alırım sorarım size.

STİL İKONU



Woawww işte en baba kategori. Stil ikonu yahu. Boru değil. İlk aday Feryal Gülman. Kendisi Net-a-Porter 'yi Migros 'un online'ı gibi kullanır. Yaratıcılığı tartışılır. En büyük becerisi son derece lüks ve büyük markaların en bilindik parçalarını seçmesi.

Filiz Akın ? Evet olabilir. Ama çok geç be güzelim. Anneme sorsan tartışmasız o bir ikondur der. Teyzemin Filiz Akın saçlarına benzesin diye caanım saçlarını yakmışlığı ve ardındanda yaşanan kısa süreli bir kelliği bile vardır. Ama zamanımızın dinamik modasıyla artık hiç bir ilgisi yok.

Hande Ataizi ? Evet olabilir. Güzeldir, bakımlıdır ve her daim şıktır. Ama oyum sana değil Hande Ataizi.

Nebahat Çehre ? Kesinlikle kocaman bir EVET ! Oyum kendisine helal olsun. Hatun hem bu yaşta hala taşşş hemde asil bir duruşa sahip. Bu yaşta Elif Cığızoğlu 'ndan da giyinir ,Aşk-ı Memnu 'da ki kıyafetleri taşıyışıyla eksi 30 yaş beni bile çıldırtabilir. Moda ve edebiyat dünyasına Firdevs gibi ile başlayan bir cümle katabilmişse ve hala gençlerle aşık atabiliyorsa yüz kere de bin kere de Nebahat Çehre dir bu kategorinin galibi.

Tuba Ünsal ?! Son dönemde kılık kıyafeti ile epey dikkat çekmeye başladı. Kesinlikle doğru yolda. Ama henüz bu ödüle sahip olabilmesi için çok erken.

Peki nerededir bu listede olması gereken Ece Sükan ?! Sevelim sevmeyelim şu an Ece Sükan dünya moda arenasında en bilindik Türk trend setter'ı. Yoksa rakip dergi aldıda götürdü mü ?! Nerde bu ödüllerin adaleti ? Nerededir bir Ezgi Kıramer ? Gördüğünüz gibi bu kategoride kan gövdeyi götürür mazallah !

İŞADAMI



Faruk Süren gibi bir isim varken işiniz çok zor bebişler..Birde genç isimlerden Ralf Tezman 'ın olmaması çoooook büyük bir ayıp. Deli gibi Rıfat Elhadef ne alaka diyesim geliyor.

İŞKADINI



Stil ile başarı karıştırılmış. Aysun Kibar ne alaka ?! Esra Oflaz güzel kadın hoş kadın da stil anlamında listede olacak ne yapmış acaba ? Gülden Yılmaz 'ın başarısına şapka çıkarırım. Ama stil ? Allah Allah !!? Ruken Mızraklı ??! Birtek oyumu verdiğim Yonca Ebuzziya stil anlamında anlaşılır bir isim gerisi boş. Doğrusu Yonca Ebuzziya bile çok gerilerde kaldı.

Buraya kadar kazananlar bizlerin oylarıyla belirlenecek.. Bir de jürinin oylayacağı kategoriler var.



YILIN TASARIMCISI : Adaylar pek sıkı ve oylamak çok zor. Elif Cığızoğlu 'nu meşhur esinlenme skandalından dolayı anında eliyorum. Ümit Benan 'ın başarısı ortada. Koskoca Trusssardi kendisine emanet edildi. Zeynep Erdoğan günümüzün en rağbet görülen yeteneği. Ama ben Arzu Kaprol 'u seçerdim. Hem tasarımlarının olağanüstü güzel olmasından hem de dünyaya açılış tarzını çok beğeniyorum.



YILIN GENÇ MODA TASARIMCISI : Bu da çoook zoooor. Begüm Salihoğlu ve Burçe Bekrek arasında gelir giderdim, kafayı sıyırmamak için oylamadan vazgeçerdim.



YILIN MÜCEVHER TASARIMCISI : Bilgün Dereli derim başka birşeyde demem. Sosyetik diye sakın hafife almayın hemen vakit kaybetmeden B-Point mağazasına gidin. Müthiş bir yetenek.

Ve bu kadar moda temalı kategorinin içinde yılın mankeni kategorisi yok. Geçen sene olan kategori ne hikmetse bu sene güme gitmiş. Ödüllerde beni tam anlamıyla tatmin eden sadece jüri listesi oldu o kadar.

Yazmaktan elim yoruldu dostlarım. Ama içimi bir güzel döktüm ve rahatladım. Bu tür bir yazıyı da başka bir yerde göremezsiniz söyliyeyim :) Çünkü ELLE kıvrak bir zekayla AYIN BLOGU yarışması düzenleyerek birçok moda bloglarının elini ayağını bağlamış durumda.

ELLE 'e bu sanat eseri kıvamındaki aday listesi için Seda Sayan misali kokulu öpücüklerimi gönderiyorum.

Geçen Senenin Aday Listesi için TIKTIK
Geçen Sene Kazananlar Listesi için TIKTIK
Bu seneki adaylara oy vermek için TIKTIK

Yorumlar

  1. bu ne gerçekten! birde moda dergisiyiz mi diyorlar!
    Tuba büyüküstün, ünsal, bergüzar korel! nedir ya, çıldırmış olmalılar.

    ağzına sağlık ama süper anlatmışsın durumu, ahh keşke görselerde çuvaldızı kendilerine batırabilseler... nerdeee.. çok reklam kokan hareketler bunlar

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle yorumlarina katilmakla beraber feryal gulman in yerine derin mermerci yada siren ertan in yer almasi gerekiyordu ayni zamanda begenelim begenmeyelim ozellikle pucci vs sagaza madrid durumlari bile olsa :) ece sukan listede yer almaliydi. Berguzar ne alaka Tuba B nin ustunde bugune kadar guzel bir elbise gordugumu hatirlamiyorum . Hande Ataizi her daim siktir bir kadin cok begeniyorum umarim odul ona gider birde taki tasarimcisi bolumunde milka karaagacli unutulmus is kadinin da ise umit boyner melis.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. sevgili melis ümit boyner ve derin mermerci geçen sene adaydılar o yüzden bu sene olmamaları normal.

    YanıtlaSil
  5. ama siren ertan çarmıklı konusunda haklısınız. bende onu görmeyi isterdim ama..ama işte :)

    YanıtlaSil
  6. Evet bende simdi baktim gecen sene adaylarmis oyuzden o yorumumu geri aliyorum ama siren ertan konusunda israrciyim cok begeniyorum tarzini hem siren ertan istanbul markasinin gomlek ve gece elbiselerini ayni zamanda diger markalardan yaptigi kombinleri. Melis

    YanıtlaSil
  7. Neredeyse tüm davet organizasyon fotoğraflarına bakar kim ne giymiş takip ederim aklımda kalan bi tane bile Tuba Büyükstn Bergüzar K. kıyafeti yok ben ilk kategoriden Selma Ergeçi favori görüyorum erkekler kısmına hiç girmiyorum bile stil ikonu adayları arasında benim bildiğim anlamda stiliyle birilerine ilham verebilicek kişinin Feryal Gülman olmadığı kesin ancak para kazanma hırsı verebilir:) Hande Ataizini her daim beğenirim rafine bi tarzı var Nebahat Çehreyse favorim bence Ajda Pekkandan çok daha gerçek bi stili var.O kadar doğru yerlere temas etmişsiniz ki upuzun bi yorum atasım geldi ama daha uzatmayayım kısacası aday listesi tamamen hayali hele oyuncu seçimleri sadece ana karakterleri koyalım gitsin tarzı bişey olmuş..

    YanıtlaSil
  8. bence ELLE saçmalamış..
    oyuncu kadın: benimde oyum berrak.
    ama listede merve ve sinemden ayrı cansu dere nerde kuzum?
    oyuncu erkek: benimde oyum burak'a.
    ama bir KENAN İMİRZALİOĞLU olsa bu liste yıkılmaz mı?
    kravuze takımların,,kumru yakaların en çok yakıştığı ihtişamlı görüntüsü kazanırdı..
    müzik starı kadın:
    hadise açık ara kazanırda, ne bilim bi gülşen yada ajda pekkan olmalıydı listede...
    müzik starı erkek:
    poor Elle ekibi marsta filan yaşıyor olmalılar.
    bi murat boz listede olabilirdi,
    sinan akçil taytlarından iyidir!!!

    stil ikonu: biri nebahat çehre, diğeri ise geeceğin nebahat çehresi.
    ikisi de kafa kafaya derim ama bende nebahat çehre derdim.
    ama tuba ünsal beline taktığı LV çantadan ötesini bekleyemem açıkçası!!!
    iş adamı:
    faruk süren tamamdır ama cem boyner listede olabilirdi.
    yada cem uzan??
    iş kadını: hepsi birbirinden sıkıcı :/
    yılın tasarımcısı:
    son aids atılımı ile arzu kaprol :)
    genç tasarımcı begüm salihoğlu derim.

    xoxo

    YanıtlaSil
  9. kenan geçen sene ödülü kıvanç a kaptırdı o yüzden yok. ama hakkaten yaa. neden aynı isimler tekrar konulamıyorki. sanki çok ismimiz varda :)
    asıl bomba tarkan ın 2 senedir hiçbir kategoride olmaması. elle tr nin tüm ekibi uzaylı anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  10. pardon ya yeni gördüm geçen seneyi.
    beren saat ve kıvançın ödül alması aşk-ı memnunun son ekmeğini yemesidir..
    yoksa dizide eşşek damgalı DKNY ve Fred Perry tshirtlerden stil ödülü verilmez. kıvanç&beren yerine cansu&kenan herzaman daha stil sahibidir..
    eğer bir kere aday olan bir daha aday olamayacaksa ben şimdiden söylüyorum, seneye FOX Tv nin muhteşem(!) gençlik dizileri günümüzü şenlendircek gibi görünüyor..

    xoxo

    YanıtlaSil
  11. Muhteşem bir yazı olmuş! Senin bu sivri diline zaten bayılıyorum Elle Style Awards da hepsini bir bir dökebilmenin tam yeri ve de zamanı :) Birçoklarına katılıyorum, özellikle de adaylardaki eksikler kısmına. Bugün TR'de en iyi giyinen isimleri sordukları anda hiç düşünmeden yapıştırdığım Ece Sükan ve Ezgi Kıramer mesela ikon kategorisinde muhakkak olması gereken isimler. Ama bir yanım da diyor ki belki de Elle adaylar konusunda sıralama gütmemiştir, en iyi adayları bir iki yıl içinde harcamaktansa birkaç yıla yaymayı tercih etmiş olabilir. Zaten dediğin gibi çok fazla isim yok, seçenekler kısıtlı. Onlar da hepsini iki yılda bitirirsek 3.yıla kim kalacak diye düşünmüş olabilir bence :)

    YanıtlaSil
  12. Şarkıcılar ve oyuncular dışında hiçbir ismi tanımıyorum. Ama öyle bir anlatmışsın ki bayağı bilgi sahibi oldum. Ağzına sağlık, müthiş bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  13. yine belçim erdoğan eş kontenjanından biyere girmiş

    YanıtlaSil
  14. söylediklerinin çoğuna katılıyorum doğrusu,ne kadar güzel yazıp paylaşmışsın içindekileri.

    YanıtlaSil
  15. feryal gülmanı çokk beğendiğinizi sanıyordum kaç tane yazı gördüm o tarz en son gardrobunu görmek istiyorum yazmıştınız şimdi amanın giydiği kıyafetler hep marka bilindik 500 milyon dolarlık kemal gülman cüzdanı var ne de olsa diyorsunuz...

    YanıtlaSil
  16. feryal gülman 'ın lüks modayı temsil edişini seviyorum. gardrobunu ve giyidiklerini hasetlikle kıskançlıkla izliyorum, doğrudur. :)
    ama konumuz stil ikonluğuysa kusura bakma feryal gülman bunun yanından bile geçmiyor.

    YanıtlaSil
  17. beğenmiş olduğunuza çok sevindim teşekkürler hepinize. atladıklarım varsa tek suçlusu gece aniden bastıran uykumdur :))

    YanıtlaSil
  18. Levent Büyükuğur'u anlamadım. Dergi grubu yemeklerini doors restaurant larında mı yiyor acaba:)))Şaka yapıyorum ama stil sahibi iş adamı deyince aklımın ucundan geçmeyecek bir isim.

    YanıtlaSil
  19. ah Pınar anlaşılmayan o kadar çok kişi var ki. ben asıl gelecek senenin listesini merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  20. arzu kaprolun o listede ne işi var allah askına ayıp!!! umit benan haric(erkek tasarımcısı) diğer adayları yanına staja alır arzu kaprol ben olsam gonullu cıkarım o listeden resmen hakaret

    YanıtlaSil
  21. gecen yil demet sener'i "yilin model"i adayi yaptiktan sonra bence ustune yazmaya bile gerek yok. ben adaylardan bugun haberdar oldum ve yazdim. bu sene neden model kategorisi yok acaba onu anlamadim ama? bir iki kategoride ayri dussek de bir cok konuda hemfikiriz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.