ÖLÇÜYÜ BİLENLER ve BİLMEYENLER

Açık Kapı ve Bir Dilek Tut Derneklerinin birlikte organize ettiği dünyaca ünlü bale topluluğu Roberto Bolle & Friends geçtiğimiz günlerde Açıkhava Tiyatrosu 'nda görkemli bir gösterdi sundu.

Elbette sosyetemin neredeyse tüm bilindik isimleri yardım amaçlı bu geceyi kaçırmamış.

Elbette böyle bir davette kimlerin nasıl giyindiğini konu etmemek olmaz. Malum Küçükçiftlik faciasından sonra bunda da işi abartanların olacağından adım gibi emindim. Yanılmadım. Bolcana kendini düğüne gittiğini sananlar var.

Davet bir açıkhavada ve tiyatroda düzenleniyor. Dolayısıyla abartılı elbiseler hele hele tuvalet denilen yerleri süpüren elbiselerden olabildiğince kaçınılmalı. Casual chic de olmayacaksınız baloya gider gibi de. Kokteyl tarzı diz üstü elbiseler, pantalon ve bluzlar ya da yazlık rahat ama şık elbiseler böyle bir organizasyon için en ideal giyim tarzı.

Bakalım ölçüyü kaçıranlar hatta abartanlar kimlermiş :



İşte Tuğçe Çavuşoğlu. Sanki düğüne gidiyor.

Ender Mermerci 'nin Missoni elbisesi çok şık ve çok yakışmış. Ayaklarından rahatsız olduğunu biliyorum. Bu yüzden son zamanlarda hep şıklıktan ziyade rahat ayakkabıları seçiyor. Ama bir mantar topuk terlikte fazla rahat geldi bana.

Elle Style Awards 'un ülkemin moda ikonu olarak aday gösterdiği Feryal Gülman 'ı gördüğümde az kalsın küçük dilimi yutacaktım. Acaba hanımefendi Venedik 'te La Fenice Tiyatrosu 'na gittiğini mi sandı ? Ya da baleyi çaçaylamı karıştırdı bilemedim doğrusu.

Maya Portakal ve Melisa Eliyeşil..Bu yaşta bu kadar kadın gibi görünmek isteyenlere çok üzülüyorum çooook. İkiside birbirinden felaket.

Tamam mantar topuklar bu sene moda anladık da böyle bir davete giyilmeyeceğini bilmiyormusun sevgili Hande Atazi. Stil danışmanın Melis Ağazat sana bu konu hakkında ders vermeyi unutmuş demek ki. Aç bir telefon danış hemen kendisine.

Sibel Kutman Oral da bir başka mantar topuklu. Kıyafeti fazlasıyla sıradan ve hiç özen gösterilmemiş.



Gecenin bence en kötü görüneni. Michael Kors marka tulumu geceye fazla kaçmamış. Kendi başına güzel. Ama nedense Nevbahar Koç ne giyerse giysin her daim kötü görünmeyi başarabilen adeta saygı duyulacak bir yeteneğe sahip.



Ve işin doğrusunu bilenler.

Birçoğu pantalon ve şık bir bluz tercih etmiş. Oya Eczacıbaşı 'nın beyaz elbisesi çok hoşuma gitti. Heves Ekinci gibi tam anlamıyla kokoş bir kadın bile bir blue jean şıklığı içinde. Aliye Simavi 'nin parmak arası terliği sakil görünebilir. Ama bu kadının yıllarca tarzı budur ve bir gıdım bile değiştirmez. O yüzden eleştiremiyorum hatta tarzını her daim koruduğu için saygı bile duyuyorum. Bettina Machler pırıl pırıl bir etekle nasıl şık olunurun dersini veriyor. Çok hoş görünüyor. Dilek Hanif 'in altın ve beyaz renkli kombinasyonu çok klas.



Caroline Koç yine çok zarif. Burcu Hanif de bir diğer sade ve zariflerden. Elif Dürüst beyaz pantalon ve şık bir bluzla bile her zaman ki gösterişli şıklığını korumuş. Alara Koçibey 'in D&G siyah elbisesi çok yakışmış. Selin Kozak 'ın Hervé Leger elbisesi gençliğiyle ve havasıyla güzel örtüşmüş. Siren Ertan Çarmıklı sezonun favorisi mercan rengi eteği ve beyaz bluzuyla her zamanki şıklığında. Özellikle eteğini ve gümüş takılarını çok beğendim.

Yorumlar

  1. huysuzum çok dolusun iyi ki varım ki rahatlamana biraz olsun katkıda bulunuyorum :)

    çok feci örnekler çoook. zevk ve zerafet her zmaan bambaşka birşey şey. ama ne yazık ki hala parayla bunlara sahip olunacağını sanan tonlarca insanlar var. çok yazık çook.

    YanıtlaSil
  2. Huysuz allah seni basimizdan eksik etmesin:)

    Nevbahar Koc'taki tulum Micheal Kors olmasi lazim. Bu tulumu Jennifer Lopez "Tan" renginede giymisti. Cokta sahane durmustu, ama giydigi yer farkli, bu event'e hic olmamis. Nevbahar hanimin yuzu bana fazla maskulen geliyor, ne bilim ne giyse egreti duruyor yani. Bir "edasi" bir "isigi eksik" fikrimce.

    YanıtlaSil
  3. Feryal Gulman'i gorunce aklima gelenler Broadway oldu...Moulin Rouge oldu...Kodak Theatre oldu...Kugu Golu Balesi oldu...en son Nurhan Damcioglu oldu...4 saniye icinde bunlar aklima geldiginden, ne kadar ucsuz bucaksiz bir hayal gucum oldgunu dusundum...Sonra kafami kaldirip resme tekrar baktim...Aklima gelenler cok normaldi...Kendime de hayal gucume de hak verdim...

    YanıtlaSil
  4. bence de çok yerinde harika tespitlerde bulunmuşun. çoğu aklıma gelmemişti eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. elif durust'un bustieri balmain...
    Ilk gordugumde hic sevmemistim, ve hatta katalogta cok cirkin kombinlenmisti. ama durust gercekten cok cok iyi tasimis. kac kez gittim geldim resmine baktim, cidden cok hosuma gitti. buarada meraklisina fiyatini soyliim, 6500 eurocuk...icim gitti valla :))

    YanıtlaSil
  6. F.G nin elbisesi Naeem Khan. Bence şık görünüyor ama ortama uygun değil. Ben Melisa Eliyeşil i seviyorum, genelde de güzel giyinir. Ama burada biraz ağır kaçmış.(O baştürk de yazmış zaten)
    Demet Sabancı ya şaşırdım. Çok hoş görünüyor.Giderek güzelleştiğini düşünüyorum. Bir de S.Ertan'ın yüzüne ne olmuş?

    YanıtlaSil
  7. Abartanlar yine fazla olmuş tabii. Yalnız ben Elif Dürüst'ün beyaz büstiyerine bayıldım.Onu çok beğendim. Ancak Nevbahar Koç'a o tulum hiç yakışmamış.Bacak boyu kısa ve hafif basen var(Belki de resim de bacakla rkısa çıkmış bilemem).Ben modacı değilim, stil danışmanı da değilim ama azıcık giyinmekten anlıyorsam bu bayanın üzerine bu kadar yapışan modeller seçmemesi gerekiyor.Bence basenden aşağıya daha dökümlü ve bol duran bir tulum modeli seçmeliydi.Bettina hn.da gayet tarz olmuş.Onun da kıyafetini sevdim.Bir de Oya eczacıbaşını çok beğenirim zaten onun da beyaz elbisesi çok yakışmış.Yalnız o fotoğrafta ben Meltem Cumbul'mu görüyorum.Hani göğüs altı transparan bluzla?? Hiç beğenmedim açıkçası ve bence Meltem Cumbul da çok kötü seçimler yapıyor.Onu ben çok çok nadir şık gördüm.

    YanıtlaSil
  8. meltem cumbul felaket ama geceye en azından uygun bir seçim yapmış. çok am çok haklısın. nurgül yeşilçay bile giyinmeyi öğrendi ama meltem öğrenemedi :)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Serap;
    Michael Kors fener değil, ve karanlık madde örtme üzerine bir ihtisası olduğunu sanmıyorum

    YanıtlaSil
  10. Cok sevgili adsiz,

    Yada ne desek "cok bilgili ihtisas yorumcusu" okur... Iyiki aydinlattin beni,hatta bizi! Keske ismini kullanma cesaretinde, pabuc dilinle es degerde olsaydi.
    Opuyorum cicim:)

    PS: Sen bol su ic bu sicak havalarda, zira sana sicak havalar yaramiyor.

    YanıtlaSil
  11. Afet Karacan'ın bu gece giydiği tül perde misali transparan bluzunu yazmayacak mısınız?Sanırım sütyen de yoktu. Burdan ona bir fanila gönderesim geldi, göbek vs hepsi dışarda.Bu yaştaki bir kadına gerçekten yakıştıramadım.Sanırsınız kate moss

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.