1 YÜZÜK 4 FARKLI İSİM !

 


Bir tarafta Batya Kebudi 'nin ismini duyurduğu pembe altından 'kalp' yüzüğü bir tarafta ise Avustralyalı mücevher tasarımcısı Jordan Askhill 'in 'Tek Kalp' yüzüğü..

Enteresan bir benzerlik öyle değil mi ?!

EKLEME : Durun daha bitmedi. Adsız bir okuyucumdan enteresan bilgiler geldi. Bu yüzüğün birebir benzerini bir Türk firması Lin Jewelery 'de koleksiyonuna koymuş. Ve Batya Kebudi haklı olarak epey tepki göstermiş...



Ve bir okuyucumdan 1 tane daha geliyor. Marka Kısmet by Milka :) Ne kalpli yüzükmüş ama :) Herkesin aklına tasarlamakta aynı zamanlarda gelivermiş :)


Yorumlar

  1. Bu benzerlik keşiflerinin hastasıyım :) Güzel yüzükmüş ama :)

    YanıtlaSil
  2. http://linjewelry.com/koleksiyonlar.html

    bknz: lj 033 modeli, ayni yuzuk

    hatta bu mucevherleri tasarlayan benim bir arkadasim, batya kebudi onu kendi tasarimlarini kopyalamakla suclamisti, facebook duvarina caldin diye yazmisti. ikiside musevi cemaatinden oldugu icin buyuk bir kavga kiyamet kopmustu. bu da isin juicy detaylari :)

    YanıtlaSil
  3. şahane bilgiler teşekkürler sevgili adsız :)

    YanıtlaSil
  4. ortada bir tasarım yok. herkesin aklına gelebilir.

    YanıtlaSil
  5. Ben açar açmaz bunlar Kısmet by Milka dedim, bakınız: http://www.kismet-tr.com/koleksiyon/minnos/minnos.html

    Bütün kuyumcularda benzeri var...ama modelimi çaldın suçlamasını da biraz saçma buluyorum...o kadar sıradan ve basit bir model ki herkes yapmış olabilir ve de yapıyor zaten...üzgünüm:(

    YanıtlaSil
  6. senin dediğine bakarsak o zaman tasarım kelimesinide yok sayalım.

    YanıtlaSil
  7. VeryMe teşekkürler..Batya Kebudi bu tasarımlarıyla adını duyurdu. Kimle başladı ilk kim yaptı kimden esinlendi gördüğüm kadarıyla epey karmaşık bir konu :)

    YanıtlaSil
  8. Pelincim Jordan Askhill'den açıkcası benim hiç haberim yoktu, ama Batya Kebudi ve Kismet by Milka konusu benim zaten kafamı kurcalıyordu :) Ben blogda da yazmıştım çünkü malum ben Küçük Sırlar'ı sıklıkla yazıyorum, orada Ebru Akel'in yüzükleri diye bir ara insanlar çıldırmıştı. Kendisininkilerin ben Kismet by Milka olduğunu biliyorum. Sonra Batya Kebudi'lere denk geldim ve garipsedim. Nasıl olur? Hangisi daha önce falan diye düşündüm. Yüzüklerin benzerlerini etsy.com'dan araştırmıştım da hakkında bir yazı da yazmıştım: http://ondagordum.com/2011/02/23/biricik-yuzugune-farkli-alternatifler/
    İşin özünde son dönemlerde oldukça yayıldı benzer formdaki yüzükler :) Ama dediğim gibi işin içinden çıkamadığım noktalar var :P

    YanıtlaSil
  9. ama 'masum' bir esinleme buuuuuu :)

    YanıtlaSil
  10. Ben Jordan Askill yuzuklerinde gercekten benzerlik cok. Daha evvel de yine bu taki tasarimcilarindan birinin Love ve Knot yuzuklerini Zoe&Morgan kizkardeslerin Love ve Forget me not adli yuzuklerine cok benzetmistim.
    Kimin kimden esinlendigi muallak ancak memleketin en meshur kuyumcularinin Apriati'nin ipli bilekliklerinin ve Selim Mouzannar'in bileziklerinin cakmalarini yapip, sonra da gururla "kendi tasarimimiz" diye neredeyse orijinali fiyatina sattiklarini biliyoruz.

    YanıtlaSil
  11. çok merak ettim şu kopyacı 'meşhur kuyumcularımızı'..bana gece gece hafiyelik yaptıracaksın iyimi ? :))

    YanıtlaSil
  12. Ortada tasarım adına birşey var da ben mi göremiyorum? Yani paylaşılamayan nedir :)

    YanıtlaSil
  13. tasarımcıyım diye geçinip hırsızlık yapacağıma pazarda limon satarım daha iyi be. yaratamıyorsan yapmayacaksın bu işi.

    YanıtlaSil
  14. Alaçatı'da 5 liraydı bunlar :)))taşlıları da vardı hemde:P

    YanıtlaSil
  15. pelin hanım kopyacı kuyumcularımızdan biri kafkas . Cartier nin de bir sürü modelini kopyalıyorlar üzerinde çok az değişiklik yaparak kendi tasarımımız diye satıyorlar

    YanıtlaSil
  16. hadi yaaa. kafkas ı çok severim halbuki. ama hiç farketmemiştim iyi oldu söylediğin. fırsat bulur bulmaz bu konuyu ele alacağım. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Ahaha bana da sevgilim hediye etti bu yüzükten ama benimki gümüş:) Kuyumcuları bırak gümüşcülerde bile var birr sürü:)

    YanıtlaSil
  18. dior'un başlattığı furya işte.. her n kadar kısmet'ci olsam da, ince yüzükler dior 2010'dan:)

    YanıtlaSil
  19. Aslinda ben ilk olarak gecen sene taksimde kendi halinde kucuk bi kuyumcuda gormustum bu yuzugun aynisini..kuyumcunun adi kirkor(bir pasajin icinde kucucuk bir yer) ve birr suru bu cesit yuzukler yapiyo kendisi..baloncuklu, kalpli, sonsuzluk isaretli gibi..30-40 yil oncesinin incecik soz yuzuklerinden almistim hatta bir sure once de esimin adini el yazisiyla yuzuk yaptirdim kendisine..belki de ilk ondan esinlenmislerdir :)) dilara...

    YanıtlaSil
  20. ya bu tarz yüzüklerin sokakta satılmalarını anlarım. bunun önüne geçemezsin zaten. ama büyük markaların kendi tasarımım diye kataloglarına koymaları hatta kampanya yapmalarına resmen çüşünüz demek istiyorum !

    görünen o ki ilk kim yaptıyı hiçbir zaman öğrenemiyeceğiz..

    YanıtlaSil
  21. İmza bir yüzük değil. Daha çok anonim bir model gibi duruyor. Böyle bir modelin ilk bizim ülkede yapıldığını da hiç zannetmiyorum. Bir Sevan Bıçakçı yüzüğüne baktığında tasarım dersin. Buna diyemezsin gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  22. komedı ya 1000 kısıye kalpli yuzuk tasarla de neredeyse 500 ü bu yuzugu tasarlar.kuzenım (9 yasında) oyun hamurundan aynısı yapmıstı 2 yıl once ılk tasarlayan o mu acaba yada onada tasarım hırsımız denılecek

    YanıtlaSil
  23. evet model çok basit haklısınız. ama bu basit modellerle birçok mücevher tasarımcısı isim, şöhret ve para yaptı. üstelik görüyoruz ki özgün bir tasarımda değil. ortada ciddi anlamda çarpık bir durum var.

    YanıtlaSil
  24. Ayrıca bu yüzüklerin aynıları Tiffany&Co. nun online alışveriş sitesinde de var. Bence Milka'nın , Batya'nın kendilerini medyaya tasarımcı diye yutturma çabaları

    YanıtlaSil
  25. "Esinlenme" dediğimiz şey olmasaydı,ne sinemada ne resim de ne de romanda bugün "kült" diye tabir edilen eserleri izleyemeyecek,göremeyecek ya da okuyamayacaktık. Helenist dönemden kalma İstanbul civarında yapılmış takılar var şu an İngiltere de çok ünlü müzelerde sergileniyorlar. Bize ait olan ürünler bunlar. Bizim topraklarımızın sanatı. Bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler demiyorum ama çetele tutmak anlamsız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.