HERVE LEGER by TUVANA BÜYÜKÇINAR

 
Dün akşam Naz Elmas 'ın Habertürk gazetesine verdiği röportajı keyifle okumaya başladım. Röportajda bu akşam yayınlanmaya başlayacak dizisi Ay Tutulması 'nda giyeceği kıyafetlerin Tuvana Büyükçınar imzalı olacağını söylemiş. Ve ilerki bölümlerde Brand For Less 'den kıyafetler kullanılacağını da eklemiş.



Kendi kendime iyi güzel de resimdeki elbisen bir Hervé Leger dedim. Sonra şeytan dürttü misali acaba gerçekten Hervé Leger mi diye kontrol ettim. Ve BİNGO ! Orjinal Hervé Leger elbisenin arkası düz siyah renkli. Ama Naz Elmas 'ın elbisesinin tümü aynı desen.

Bu da demektir ki elbise bir Tuvana Büyükçınar tasarımı. Şimdiye kadar birçok kopyalama gördüm ama bu kadar birebir benziyenine ilk kez rastlıyorum. Renk, desen, yaka kesimi, etek boyu, etek uçları herşey aynı. Sadece insafa gelmiş bari arka kısmını değiştireyim demiş.



Bununlada bitmiyor. Meğersem sevgili FancyWorld bu konuyu aylar önce ele almış. Su bu Tuvana Büyükçınar tasarımı elbiseyle Küçük Sırlar dizisinde arz-ı endam etmiş.

Tuvana Büyükçınar 'ı seven ve beğenen bendeniz yaşadığım şaşkınlığı hala üzerimden atabilmiş değilim.

Yorumlar

  1. yanlis haber olmus baska bir toportajda uzerindekinin herve leger oldugunu soylemis

    YanıtlaSil
  2. üstündeki herve leger değil. resimde görebilirsin. küçük sırlar da herve leger zaten giyilmiyor. tekrar oku istersen haberi.

    YanıtlaSil
  3. hangi röportajda söylemiş kaynak verirsen memnun olurum.

    YanıtlaSil
  4. hiiic sasirmadim..hatta Tuvana Buyukcinar'a da gayet yakistirdim...Ne zaman gorsek kocasindan evliliginden bahseder,sevimsiz medyatik ciftlerden biri...Yaptigi isle anildigini da cok nadir gormusumdur...Cingene pembe tafta kumasa Hello Kittyli tas dosemekle olmuyor bu isler ne yazik ki...

    YanıtlaSil
  5. Her gecen gün bu blogu takip etmek daha da zevkli hale geliyor! Siz Amerika'da ya da Avrupa'da blog yazari olsaydiniz coktan ününüz sinirlari asmisti. Modadan pek anladigimi soylemem ama simdiden bir suru sey ogrendim sizden, ayrica bu "dedektif romani" tadindaki yazilariniza da bayiliyorum!

    YanıtlaSil
  6. Jule çoook teşekkür ederim. o zaman takibe devamm :)

    YanıtlaSil
  7. giyinmeyi bilmeyen Naz Elmas"la, tombul yanak, koca kadın Fahriye Evcen ile , ebru Akel ile yürümez bu işler tuvana büyükçınar. Zaten bu isimleri sayınca bile yanii neysee anlayan anladı :DD bu blogda bunun resmi kanıtı olmuş. Teşekkürler Pelin. aynen teşhirlere devam, destekçiniz. Bu kadar uyutmasınlar milleti. Yani onlar öyle sanıyor :D

    YanıtlaSil
  8. Yaa Ben Tuvana Büyükçınar'ı çok severim ve beğenirim.Kendisiyle arada mesajlaşır, mailleşiriz de.Tasarımlarından da kendime uygun olanları alıp kullanırım.Her tasarımı Kitty değil ayrıca.Herkesin zevkine uygun stiller var.Gerçi geçen yıldan beri pek birşey almıyorum ama yine de severim.Neden böyle bişey yaptın Tuvana??Mutlaka bir açıklaması olur onun:-((

    YanıtlaSil
  9. doğrusu fancy nin haberini görmemiş olsaydım yinede emin olamazdım ve haberi yapmazdım sanırım. ben severim tuvana büyükçınar ı. kendine has bir stil yaratmayı başarabilmiştir en nihayetinde. bazı parçaları çok hoşuma gider. ama sinem kobal ın da giymiş olması herşeyi berbat etti. fancy ye de herhangi bir açıklama yapılmadığı ortada. aksi olsaydı açıklama yapardı.
    şayet bir hata varsa elbette düzeltmesi boynumun borcudur.

    YanıtlaSil
  10. Süper haber tebrikler.
    Ayrıca kusura bakmayın ama Naz Elmas, İstanbul'da herkese orjinal kıyafetler satıyoruz diye yutturan BRANDS FOR LESS'ten mi giyecekmiş açık açık..İnanamıyorum yani, gerçekten. Gerçek markalar ne zaman bu sahteciliğe bir dur diyecek (bu isyanımın sebebi bu mağazanın daha önce trendyol gibi bir online satış sitesinde de elbiselerini satması ve sabah mailboxıma düşen replica ayakkabı ve çanta satan bir online alışveriş sitesinin kurulduğu haberi)İnsanlar bile bile alıyor bence, mağaza sahipleri de cin biz bunları ünlü markaların outletlerinden alıyoruz, yok bunlar defolu ama sizin farkedemeyeceğiniz kadardı biz tamir ettirdik yalanlarıyla kandırıyorlar kandırabildiklerini. Buna inanmak isteyen de alıyor... Ahh yurdum insanı Pelin ALLAHINI SEVERSEN sen söyle outlerde bile bu markaların 200 TL'ye bir elbisesini alamazsın ki. Bir de satış fiyatı 200 TL onu kimbilir kaça alıyor ki, bu fiyata satıyor.
    Çok yazık.

    YanıtlaSil
  11. Ayyy artık midem bulandı bütün türk tasarımcılardan nerdeyse kimi beğensem bi çalıntısı bişeyi çıkıyo mutlaka yok yok biz hiç bi zaman moda konusunda adam olamayız onu anladım yada ben göremicem :)

    YanıtlaSil
  12. sırtı siyah olmayanları da var.
    google: herve leger starburst

    YanıtlaSil
  13. ben bie uyumak için gözümü kapadığım an aklıma yüzlerce farklı tarzda kıyafetler ayakkabılar geliyor. bu işi yapan biri değilim sadece tüketiciyim ama bana bile bu kadar ilham geliyorsa bu işi yapanları düşünemiyorum. acaba işin içinde olmak kişinin üretkenliğini özgünlüğünü öldürüyor mu?
    hani teknoloji de bu kadar gelişmişken internet cebe kadar girmişken üstüne birde moda ile ilgilenen milyonlarca insanlar bu markaları yakından takip ederken hala nasıl çalınıp benim eserim diye sunuluyor. pop müzikte şarkıları klipleri çalıp pişkin pişkin "bizde aynısını yapabiliyoruz, bunu göstermek için birebir aynısını yaptık" derler ya bu modacılar da bunumu kanıtlamaya çalışıyor. istanbul neden bir moda merkezi olamıyorun cevabı budur. bizde bu işi yapabilen kimse yok. tek sebep budur. eskiden dönem ödevlerini yaparken bir kişi yapar diğer 30 kişi o ödevi copy yapıp hocaya verirdik. sanırım bizim nesil hiçbir alanda iyi bişey çıkmayacak:) bu neslin temizlenmesi için en az 20 yıla ihtiyaç var. üretken değil kopyacı bir nesilden farklı bir şey beklemek abes olur.

    YanıtlaSil
  14. o zaman durum daha da vahim !!

    YanıtlaSil
  15. Küçük sırlar'ı düzenli seyrederim br bölümünde moda tasarımcısı Biricik (Ebru Akel) isimsiz bir japon tasarımcıdan bütün koleksiyonuu çalıyordu, kızı Arzu (İpek Karapınar) gazetecilere haber verince ortaya çıkıyordu, Ebru Akel rezil oluyordu filan. Yani çalıntı tasarım konusuna ye veren bir dzi. Ama gerçek hayatta isimsiz japon modacıdan değil en ünlü tasarımcılardan çalıyorlar, kimse anlamayacakmış gibi pes doğrusu.

    YanıtlaSil
  16. Bu elbise brands for less'te satilan bir cakma

    YanıtlaSil
  17. kiymetli arkadaslarim huzurlarinizda Brands for Less'i siddetle kiniyorum:)

    YanıtlaSil
  18. Brands for less gercekten sahte mi? Bunca magazayla goz gore gore nasil olur aklim almiyor lutfen bilenler akilli kanitlari ve dusunceleriyle bilgilerini paylasirlar mi?
    Gul

    YanıtlaSil
  19. Az once dizi bitti. Naz Elmas yine formundaydi; ince kunda vizon bir Hermes, sonra da Chanel. Stylingi kim yapiyorsa cok anlamsiz. Kizin evin oturdugu yer kendi halinde bir mahallede, kolunda Hermes, ayaginda C.Louboutin. Aslinda bu tabi birebir Naz Elmas'in hatasi degil elbet ama kendi kostumleri oldugunu da susunmuyor degilim. Saniyorum ki evden getirdi, ama nedense orjinal olsuklarina hic inanmiyorum.

    YanıtlaSil
  20. Brands for less gercekten sahte mi? İzmir magazasinin sahibi bayan markalarin brands for less markasi icin hazirladigi alt line urunlerin satildigi bir yer olarak bahsetmisti. Zincir durumu olmasa sahtedir siye dusunmustum ama pekcok magaza var; sahteyse nasil satiliyor bu kadar aleni?

    YanıtlaSil
  21. Arkadaşlar durum şöyle,dünyada BRANDS FOR LESS diye bir konsept var burada da marka ve ihraç fazlası ürünler satılır ama ne yazık ki Türkiye'deki onların bir şubesi yada uzantısı değil sadece o açığı iyi yakalamış bir zihniyet ve ne yazık ki elbiseler sahte. Zaten bu fiyata orjinal elbise alamayacağınızdan anlamanız gerekir, mazaret olarak ne diyorlar bilemem ama gerçeği söylemedikleri açık. Benim 1 kere mağazayı gezme şansım oldu, fiiyatları ve dikiş yerlerini görünce sormama bile gerek kalmadan çıktım. Gerçekten orjinal almak isteyenlere çok ufak bir tavsiye, bir kıyafetin orjinalliğinden emin olamıyorsanız en azından içeride yer alan beden/yıkama talimatı/yapım yeri etiketine bakın ünlü markalarda bu etiketlerin tamamı ipektir. Ayrıca, koskaca made in china etiketinin rahatsız ediciliği de ayrıca size bir küpe olsun.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Brands for less iyi,hoş herşey orijinal deniyor peki Ürettiği her ürünü sadece kendi mağazasında satan ve defolu ürünleri imha eden koskoca LOUIS VUITTON'UN gözlüğü'de mi orijinal.Louis Vuitton'un parası mı kalmadı bu ufacık dükkanlara malını veriyor satmaları için ? Ya da Chanel markası 400 tlye mi sıkıştı da 3000-4000$ lık trenchcoat'unu bu ufacık dükkanlara veriyor satması için ? Unutmayın Louis Vuitton bütün ürünlerini kendi mağazasında,Chanel ise gözlük,kozmetik ve saat ürünleri dışındaki bütün ürünlerini kendi mağazasında satar.Başka hiç bir yere ürün vermezler.

    YanıtlaSil
  23. Super yazmisin tesekkurler :) senin vasitanla bende fikrimi belirteyim. Magazaya gittim herseyi inceledim. Ve sundan emin olabilirsinizki bu magazalarda orjinal tek bir parca dahi yok. Hepsi sahte arkadaslar !

    YanıtlaSil
  24. Merhaba. Tuvana Büyükçınar adını, bundan birkaç yıl önce Hürriyet'in Kelebek ekinde okuduğum bir röportaj sayesinde öğrenmiştim. Röportajın dikkatimi çekmesini sağlayan şey ise olması gerekenden çok daha çirkin görünen bir Hermes Birkin Bag idi. Röportajı okuyunca Tuvana'nın bu çantanın kendi tasarımı olduğunu iddia ettiğini gördüm. Röportajı yapan kişiye mail atarak bu konularda daha dikkatli olmasını, bu taklitçiliğe göz göre göre yataklık etmemesi gerektiğini söyledim. Kelebek yazarı da kendisinin de bu durumun farkında olduğunu fakat karşısındaki ne söylerse onu yazmak zorunda olduğunu yazmış. O günden beri dikkat ediyorum, kendisine tasarımcı diyen bu kişinin eli yüzü düzgün tüm tasarımları aslında ünlü bir tasarımın birkaç parça kumaş ya da renk eklenerek biraz çirkinleştirilmiş hali. Yazık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.