Sinem Kobal ve Naz Elmas 'ın Giydiği Elbiseler TUVANAM Değil !

Hervé Leger by Tuvana Büyükçınar başlıklı postum sonrası dün akşam saatlerinde A46 firması Özge Durukan 'dan çok kibar(!) bir mail aldım. Kısaca bana Sinem Kobal 'ın üstündekinin Tuvanam/Tuvana Büyükçınar markası olmadığını yazmış. Ve yapılan yorumların yakışıksız olduğunu, firma olarak bundan duydukları rahatsızlığı dile getirmiş. Doğal olarak elbisenin markasını öğrenmek istedim. Verdikleri yanıtı tek kelimesini bile değiştirmeden sizlere sunuyorum.

Tuvana Büyükçınar giydiriyor demek Tuvanam demek degildir önce bunun ayrımına varmanızı oneririm. A46/ Tuvanam ve Tutti 3 farklı markadır. Bizler ekip olarak pek çok projede styling yaptık örnegin TNT kanalının imaj çekimi de Tuvana Buyükçınar tarafından yapılmıstır ama bu cekimde Hande Ataizi ve Petek Dinçöz harici diğer isimler ithal ürünler ile giydirilmiştir. Naz Elmas'ın ve Sinem Kobal'ın elbiseleri ithaldır, elbise ofisimde odamda, gelip etiketine de gümruk çekim evraklarına da bakabilirsiniz.






Elbette bu cevap sonrası ben de neden Hervé Leger gibi büyük ve her parçası tanınan bir markanın neredeyse birebir benzerlerini seçtiklerini sordum. Sinem Kobal ve Naz Elmas bizi Tuvanam ya da Tuvana Büyükçınar giydiriyor diyorsa aklımıza elbette bu kıyafetlerin firma tarafından ithal edildiği gelemez öyle değil mi ? Kendisi bana uzun uzun moda dersi verdi sağolsun ama hala bu kilit soruma yeterli bir cevap alamadım.

Ne de olsa bizler styling ve sponsorluk işlerini Sex and The City, Gossip Girl dizilerinden gördüğümüz gibi sanıyoruz. Ama sağolsun Özde Durukan bana ve bizlere öğretti ki bir firma bir oyuncuya sponsor olduğunda illaki o firmadan değil arada böyle ithal NoName kıyafetlere de yer verilebilirmiş.



Böylelikle Naz Elmas 'ın Hervé Leger görünümlü elbisesinin orjinal olmadığını yetkili ağızdan öğrenmiş de olduk. Zaten dün Net-a-Porter 'den elbisenin orjinalinin arka kısmının tamamen düz siyah olduğunu keşfetmiştim.



Kısacası benim bundan aldığım ders şu oluyor : Oyuncularda gördüğümüz her kıyafeti sponsor olan firmayla ve tasarımcıyla ilişkilendirmeyeceğiz. Benim gibi bu işlere kafa patlatan diğer blogger kardeşlerimin de kulağına küpe olsun !

Yorumlar

  1. Oysa ben kuchuk sirlari izledigimde elbisenin kesinlike Herve Leger oldugunu dushunuyordum)))Nerdeyse bire-bir ayni))Nereye gidiyor bu ishlerin sonu pelincim)))

    YanıtlaSil
  2. Son 2 postuna bakıyorum da tam bir moda polisisin:))) Valla korksunlar senden. İnsanları aptal yerine koymasınlar artık. Biz Türk kadınları pek anlamasak da bu işlerden, anlayan bir Pelinimiz var bizim:))))

    YanıtlaSil
  3. Bayılıyorum sana..sabrına..doğallığına..ti'ye almana.. Sn. Özge Durukan yanlış kayaya çarpmış..sakin sakin derin yaralar açacak şahane yorum yapmışssın asilliğine bu yakışır.
    sevgiler.
    zeynep

    YanıtlaSil
  4. ne guzel...kalitesiz islerin de altina imza atmaktan cekinmeyen saygin firma. ..

    YanıtlaSil
  5. pelincim özde hanımın bu açıklamasını aslında çok yerinde buldum şöyleki kendisiyle birçok davette karşılaştım giyimini kuşamını tarzını yakından gören bir insan olarak bu işlerden nekadar anlamadığını bizzat gözlerimle gördüğüm için hiç şaşırmadım nette bir search et dediğimi çok iyi anlıcaksın. Beliz

    YanıtlaSil
  6. ünlü bir markanın çakma elbisesini bulup giydireceksin sonra da bunu eleştirenlere kızacaksın pardon benmi yanlış anladım!!!

    YanıtlaSil
  7. Aman pelin hanım boşverin kendi kendilerine debelenip dursunlar yok tuvanam mış tuttı'ymiş neyse ne yani, çok büyük işler bunlar koskaca Küçük Sırlar dizisi stylingini yapmak öyle her yiğidin harcı değil nasıl olsa değil mı :) Hepsine burdan escargot'lar gönderiyorum Bonne Appetit . Siz onu boşverinde amerikan vogue'unda september ıssue'da Kate Moss var mürdüm elbisesi muhteşem prenses gbi gözüküyor. derya

    YanıtlaSil
  8. Ne saçma. bir firma bir şeye sponsor olduysa kendi adı kirlenmesi diye, o işte onun ürünlerinin çemberine giren herşeyden sorumludur. Taklit ürünü kullandırıp, emek hırsızlığı yapıp, üstüne birde kimse bulmasa ses seda çıkarmazlar ama sonra ortaya çıkınca açıklamak için 40 takla atarlar. kıyafetler için bir sponsor varsa marka adı kirlenmesin diye taklit vs ürünlerden kaçar. dizi de taklit varsa da sponsor olmaz. Büyük şirketler pr için, markalarına toz konmaması için nasıl milyarlarca doları akıtıyorlar bu işlere. Bunlara dikkat edeceksin. Ayrıca bir kişinin adı markalarının önündeyse Tuvana Büyükçınar gibi; o zaman da yok şu marka, yok bu marka anlamam ben müşteri olarak. Taklit malda sponsor adı Tuvana b. ise bende faturayı ona keserim bu kadar basit.
    Seyran

    YanıtlaSil
  9. Tabi ki kizacaklar size. Ne güzel yutuyorduk biz siradan ölümlüler, sart miydi hilelerini kesfetmeniz, kesfettiginiz yetmiyormus gibi digerlerini de bilinclendirmeniz? Ben yurtdisinda yasiyorum ve burada böyle bir sey olsa inanin kiyamet kopar. Demin yabanci olan komsum geldi ve ilgiyle "neye bakiyorsun göstersene" dedi. Utandim biliyor musunuz, "ne olacak bazi Türk "tasarimcilar" ünlü parcalari kopyalamislar da yetenekli ve zeki bir blog yazari bunu kesfetmis, onu sindirmeye calisiyorlar" diyemedim, "ben sana sonra gösteririm cok severek takip ettigim bir blog" dedim sadece. Size uzaklardan sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Neden türkiye'de moda ve sanat adına elle tutulur çok fazla şey yok çünkü özgünlü yok, profesyonellik yok, ekip yok, şark kurnazlığıyla insanları salak yerine koyarak yapılan işler var. Bence özde hanım'ın bu işleri dünya standartlarında yapabilmesi için daha 40 fırın ekmek yemesi gerekiyor. Styling nedir sponsorluk nedir ve de en önemlisi çakma ürünleri kullanmamak gerektiğini birilerinin anlatması gerekiyor. Şuan vogue'da staj yapıyorum, çekim asistanlığı yapıyorum en dikkat ettiğimiz şeylerden biri ''aşırı esinlenme taşıyan yeni markalar''. Ben bir intern olarak bu işlerle uğraşıyorum koskoca(!) tuvanam ın brand manager' ı bunları biliyordur diye düşünmek istiyorum

    YanıtlaSil
  11. Pelincim, ben yukarida ki mailden elbisenin Herve Leger olmadigini anliyamadim :) Yabanci bir elbise demisler sadece. Herve Leger olmadigini nasil anladin? Yeni kalktim, o yuzden dalginligimi bagisla :)

    YanıtlaSil
  12. elbisenin orjinalinde arka kısım düz siyah. taklitlerini satan firmalarınkinde ise arka kısım ön desenle devam ediyor. net-a-porter resmini ekledim görebilirsin.

    YanıtlaSil
  13. herekese düşüncelerini paylkaştığı için çok teşekkür ederim. her mesajınız bu konuda yanlış düşünmediğimi gösteriyor. açıkçası dün o kadar ezik muammelesi gördümki sırf acaba yanlışmıyım diyede bu postu yazdım.

    kevinciğim işin nereye gittiğini kimse bilemeiyor ne yazıkki :(

    sevgili zeynep teşekkür ederim. benim niyetim kimseyi kırmak ya da üzmek olmadı hiçbir zaman. evet sivri bir dilim vardır doğru ama yanlışım varsada kabul etmesini bilirim.

    derya afiyet olsun çok severim o yediğini. şöyle soğan soslu ve sirkeli canım nasılda çekti şimdi anlatamam :))

    sevgili seyran yorumundaki ilk cümlen herşeyin kilit noktası. benimde demek istediğim buydu zaten. ama hanımefendi öylesine küçümsercesine bir ders vermeye çalıştıki bir ara acaba yanlışmı düşünüyorum diye şüpheye düşmedim değil. teşekkürler.

    özlemtuana tam o dediğinden :)

    sevgili jule bende çok uzaklara sevgilerimi gönderiyorum. komşunada sevgiler :)

    vogue 'da stajyerlik yapan sevgili adsız okuyucum ; hanımefendinin mesajlarında defalarca yenilediği şey bu tarz çalışmaların normal olduğu. bunu söylerken beni küçümsercesine konuştuğunuda belirtmem gerekiyor.

    YanıtlaSil
  14. Modayla az bucuk ilgilenen herkes bilirki herve leger elbiseler vucudu bandaj gibi sarar hatta bandaj gorunumunde vucudun seklini alan bir kumastandir sinem k nin elbisesinin ucuz bir cakma oldugunu 200 metre oteden anlayabiliyorum elbise bildigin ulus pazarindan alinmis cizgili penye bir elbise tuvana b. Markasina yakismadi bu olanlar ayrica yaninda calisan markasini temsil eden insanlari gozden gecirsin

    YanıtlaSil
  15. Pelin bütün markaların sahtelerini neredeyse birebir aynı satan bir site var, gümrükten falan da kolayca geçiyor sanırım çünkü bütün herkes oradan söylüyor. Zaten Naz Elmas röportajında brands for less de dediği için sahteleri giydiği anlaşılabilir:( bunu tuvananın yada başkasının getirmesi farketmez sahte sonucta 50-60 usd arası birşey ödeniyor, kendilerini kandırmaktan başka birşey değil. Herve Leger olsa öyle derdi, Çinden getirtince ithal oluyor :),valla fenalık geçireceğim ya. Biz burada bir avuç insan yırtınıyoruz da peki ALLAH rızası için şu dergiler, ünlü markaların TR ofisleri artık bu işe bir el atsa ve dur dese.
    Ö.

    YanıtlaSil
  16. bilmiyorum özde d.'nin haberi var mı ama ortalıklarda hublot rolex cartier falan gibi saatlerin fake lerini satan kuyumculardaki o saatlerde ithal yurtdışından gelıyor :) ama tabi şunuda unutmamak lazım pelin hanım marka var markacık var styling var styling var . İyiki varsınız Ece

    YanıtlaSil
  17. eylül'de ailemiz için önemli 2 düğün için tuvana büyükçınar'dan 2 elbise seçmiştim. yakınlarımdan da tuvana hanımı tercih edecek 4 kişi var. fakat bu usluptan sonra vazgeçtim ve çevremdekilere de bu postun linkini atıyorum.
    aptal ve cahil yerine konulmadan önce bu tavrı gösteren kişilerin kendi dünyalarından kafalarını kaldırıp bir dışarıya bakmalarını öneririm.
    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. ofisinde bulunan belgelerde o ozgen hnmın elbisenın amrkası harve leger mı yazıyor acaba?cocuk mu kanduruyorlar.resmen hırsızlık bu emek hırsızlıgı!A46 sız rahatsız oluyorsanız bızde sızlerın bu tavırlarınızdan rahatsız oluyoruz acilen ekıbını ve sistemını değiştir

    YanıtlaSil
  19. Bir önceki maili şirket oturumu açıkken yazmışım. Ekrandaki değil de adsız olarak ya da sadece PINAR olarak yazma şansın var mı?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Pelin,
    Blogun ne kadar ses getiriyor!
    Yine birilerini rahatsiz ettin... sessiz sedasiz yuruyen carklarina comak soktun.. cok kotusun coook...

    YanıtlaSil
  21. hem suclular bir der uste cikiyorlar yani. Bunun kapali carsida gizli gizli sahte louis vuitton satanlardan bir farki yok. Onlar en azindan gizli yapiyor, bunlar acik acik! YC

    YanıtlaSil
  22. sevgili berna sanırım bendeniz bu alemin kötü kedisi şerafettin iyim :)

    YanıtlaSil
  23. küçük sırlarda bu ilk değil bundan öncede victoria beckham bir elbiseyi suyun üzerinde by adil ışık olarak görmüştük. amaçlarına pek anlam veremiyorum

    YanıtlaSil
  24. Pelincim ,sevgili paris bir link yollamış bu elbisede bebe'ye ait :http://tinyurl.com/3vdqun5

    YanıtlaSil
  25. İlginc ! Bebe 'de iyi kopyalamis. En azindan birkac degisiklik yapmis. Valla ne diyecegimi sasirdim artik. Her ucu taklite cikiyor bu isin !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.