AYAKKABIDA VALENTİNO DEVRİMİ

 


Valentino Garavani 'nin ayrılmasından sonra modaevinin zor günler yaşayacağı iddia edilmişti.Moda dünyasında Valentino Garavani 'nin kadın bedenini kumaşlarıyla bir tual misali resmetmesi o denli ikonik bir yere sahipti ki boşalan koltuğu paylaşan Pier Paolo Piccioli ve Maria Grazia Chiuri 'nin işi hiç de kolay değildi.

Ama başardılar. Öncelikle Valentino imajını gençleştirme yoluna gittiler. Büyük davetlerde giyilebilecek çizgileri yumuşattılar ve daha gündelik hale getirdiler. Ama bunun yanısıra romantizmin ibresini abartılı kumaşlarla daha yukarı taşıdılar. İkonik Valentino kırmızısının yerini yumuşak pastel tonları aldı. Bunun yanısıra Valentino 'ya özgü gösterişli kumaşları kullanmaya devam ettiler.

Lakin Valentino markası modanın her döneminde sağlam bir yere sahip olmasına rağmen aksesuarlarda bir Chanel, Hermes ya da Dior olmayı başaramamıştı. Aksesuarlarda sadece tek sezonluk bir güce sahipti. Ta ki 2010 Fall koleksiyonuna kadar.



2010 koleksiyonunda sunulan koleksiyon dikkat çekiciydi ama birşey hepsinden daha fazla dikkatleri çekti. Gladyatör çizgelere sahip Studded T-Strap ayakkabılar. Bu minik ve yüksek topluklu, 2 bantlı ve zımbalı ayakkabılar o denli beğenildi ki Valentino bir ara talepleri karşılayamaz hale geldi. Çareyi bu modeli bir sonraki sezona taşımakta buldu. Ana hatlarıyla oynamadı. Ama farklı topuklar, renkler ve derilerle seçenekleri fazlalaştırdı.



Avrupa 'nın en cool kadınları Valentino Studded papişleri kullanmaya başlamışken nedense benim ünlü simalarım bu şahaser ayakkabılara pek rağbet etmedi. Yanılmıyorsam ilk olarak Ece Sükan da görmüştüm. Ondan sonra da bu Eylül ayına kadar kimsede görmedim.



Çoktan Giovanna Battaglia, Anna dello Russo, Dree Hemingway, Alexa Chung gibi moda ikonlarının gözdesi olan bu dünya güzeli ayakkabıları benim ünlülerim daha yeni yeni keşfediyor. Ece Sükan, Siren Ertan Çarmıklı, Burcu Esmersoy ve Ayşe Kucuroğlu bu güzelliğe karşı koyamayan isimler. Burcu Esmersoy 'un romantik dantellerine de uyumlu, Ayşe Kucuroğlu 'nun Stella McCartney 'in meyvelerine de :)



Çizgisinin güzelliği bir yana bu ayakkabıların en büyük özelliği zamansızlığa sahip olmaları. Her markanın deli gibi sahip olmak istediği bu özelliğe 2 sezon gibi çok kısa bir zamanda kavuştular. Derisine göre fiyatları 600 ile 1500 euro arasında değişiyor. Her ülkede farklı modeller satılıyor. Mesela yılan derisi modelini sadece İtalya 'da bulabilirsiniz. Dantel kumaşlı model sadece İtalya ve Fransa 'da satılıyor. Günün her saatine ve her stile uygun çizgilere sahip.. Yüksek topuklu giyemenler bile bu modelle hem çok zarif görünmeyi başaracaklar hem de trendleri takip edebilecekler.

Benden size minik bir tavsiye. Ne yapın edin hemen bir Valentino Studded edinin. Hangi model olduğu hiç önemli değil. Yeter ki 1 tane edinin. Size moda anlamında en güzel yatırımlarlardan birini yapacağınızın garantisini veririm. :)


Share


Yorumlar

  1. çok güzeller.benim de olsa 1 tane keşke:)

    YanıtlaSil
  2. ahhhhhhhhhhhh o ayakkabı benim bütçemi sarsmasa hemen koşup alırdım ama ne yazıkki türkiye şartları işte gerçketende ikonik bi model haline geldi artık ama öyle herkeste var almıyım durumuda yok yani çok beğendim çoook :))

    YanıtlaSil
  3. aşığıyım ne diyim :))))) ama nolur çok ayağa düşmesin! gerçi pek mümkün değil burda ama olsun...

    YanıtlaSil
  4. pelinciğim,evet benim beklediğim post geldi . bu ayyakabı bunu haediyor ben de bu ayyakabıya ilk sezon vuruldum. gerçekten bir klasik oldu gibi.kısa topuklusu iş için süper. behiye

    YanıtlaSil
  5. bende bu guzellere gecen sezon vuruldum. hatta bu sene hem valentino'nun magzasinda hemde neimann marcus'da indirimde gordum ayni mall'un icinde.. benim kizim ayaginin rahat ettigini giy diyen teyzemin engeline takilip kavusmadik.

    YanıtlaSil
  6. Studded ayakkabıları Louboutin'le sevdik, Valentino ile aşk yaşıyoruz :) tek kelime ile harikalar! En çok da nude olanını beğendik.


    Armani Glamour Tote Bag giveaway’imize katılmak isterseniz tık tık:
    BeTwin Us
    ;)

    YanıtlaSil
  7. Pelincim sen hangi modelini aldin?

    YanıtlaSil
  8. çoooo keyifli bir post olmuş pelin eline sağlık keyifle okudum. ve bu seksi şeylerin herbirine aşık oldum. çok güzeller.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel hikayeleştirilmiş bir yazı, ellerine sağlık. E ayakkabılar ise daha fazla yoruma gerek yok zaten :)

    YanıtlaSil
  10. pek sevmedim ama giyenlere yakışmış..

    http://cansansalmoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Ben ikinci resimdeki kırmızıyı ve yine aynı karede kırmızının soluna doğru nude rengi alayım:) Kesinlikle alçak topuklular benim tarzım değil.İğğğ hayatta giymem o boy topuk, hiçbir ayakkabıda ya çok yüksek olacak ya da dümdüz (ki benim zaten topu topu 3 çift babetim var) yani kısacası ben topuklu pabuç manyağıyım:-)

    YanıtlaSil
  12. pelin sana hergün en az 5-6 post yazma cezası vermeli :D çok keyifle okudum yazını harikasın.
    ben geçen seneden beri farklı modellerden 5 tane aldım. dediğin gibi son derece rahatlar, güzeller ve zarifler. bu gidişle 5le kalmayacam sanırım. :D imkanı olan herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  13. Sanem t.'ye katılıyorum :)

    ülkü

    YanıtlaSil
  14. modaya dair bu kadar bilgiyi nasıl ediniyorsun, özellikle hangi ülkede hangi model var-yok kısmını? tpf desem ben de takılıyorum oraya ama yok, orası değil. çok kıskanıyorum :D

    YanıtlaSil
  15. merveciğim söylemesi ayıptır ben bunların uzun zamandır meraklısıyım ve 1 den fazlada satın almışımdır. bu yüzden hangisi nerde satılıyor biliyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Mesela Giovanna Battaglia'ya falan çok yaakıştırsam da, ne kadar hip olursa olsun kendim için düşünmeyeceğim bir model.

    YanıtlaSil
  17. tapılası güzellikteler. bende almalıyım. hemde acilen. özellikle yılan derili olanına bittim.

    YanıtlaSil
  18. Diceğim bi şey yok Valentino T-strap'larına BAYILIYORUMmmm :]

    YanıtlaSil
  19. Valla bu alandaki bilginize maşallah diyorum, ben de kendi çapımda her postunuzu tek tek okuyarak bir şeyler öğreniyorum :).

    YanıtlaSil
  20. yazılarımı öğretmek amaçlı yazmasamda bunu duymak çok hoş. teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.