EMILIO PUCCI by TUBA BENIAN

 


Benden kaçsa da siz okuyucularımın gözünden kaçmıyor. Sevgili Hande 'nin maili sayesinde görüyorum ki Tuba Benian imzalı sarı elbise Emilio Pucci 'nin hardal rengi elbisesiyle neredeyse birebir aynı. Sadece kumaş rengi farklı o kadar. Bunun dışında tüm detaylar birbirine benziyor. Yaka ve fırfır kesim, bel dekoltesi, bel ve ön kuşak hatta minik pencere bile aynı. Ve bu elbise Tuba Benian 'ın 20 parçalık 2011 Yaz koleksiyonundan biri.



Tuba Benian adını son 1 senedir duymaya başladık. Meryem Uzerli ile başlayıp en son Gülben Ergen 'i giydirmeyi başaran ve bu başarıya kısa zamanda ulaşabilmiş şanslılardan.

Bu gibi örnekleri gördüğümde ister istemez aklıma gelen soru şu oluyor. Bu sektörde önemli olan yetenek midir yoksa şans mıdır ?


Share


Yorumlar

  1. Selim Baklacı by Özgür Masur olanı daha fena! buyrun; http://sonerboyraz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. offf fena yakalamaşın :)

    YanıtlaSil
  3. Sorunuzun cevabi ülkeye göre degisir sevgili blog sahibesi. Gördügümüz gibi Türkiye'de moda sektöründe sivrilmek icin lazim olan tek sey cesaret ve "kalin deri". Ben teknik sektörde calisiyorum ama bakin yine de bunu anlayabildim. Hic korkmadan ünlü parcalari kopyalayip, farkedildiginde gelen elestri oklarindan kalin derinin sayesinde etkilenmemek, galiba bu isin sirri bu! Yakinda burada Oktober Fest basliyor, eee malumunuz Dirndl "total in" durumda. Her yerde satilanlar bir seye benzemiyor, unlu tasarimcilara ait olanlar ise harika. Ama bir "Lena Hoschek" almaya ne bütcem ne gönlüm elveriyor. Türkiye'de olsam kolay, bizim tasarimcilar aynisini daha ucuza tasarlarlar (!). Ama esim de diyor ki "olsa da almazsin sen inancli bir insansin, kul hakki bile var isin icinde". Siz yazmaktan yorulmayacaksiniz onlar kopyalamaktan sevgili Pelin, güzel bir hafta diliyorum size..

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güzel dile getirmişin eline sağlık sevgili Jule. şu kalın deri konusunda sana hak vermemek imkansız. bu unsur aklıma gelmemişti doğrusu. güzel bir noktaya değinmişin paylaşımın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. bir elbiseyi tipkisinin,fotokopisinin aynisi gibi kopyalamakta bir yetenektir segili pelin))))

    YanıtlaSil
  6. Pucci'nin çakmasını isteyenler terzi ile uğraşmasın buyrun Tuba Benian :D

    YanıtlaSil
  7. İnanamıyorum gerçekten,
    Bari elbisede 1-2 şeyi değiştir. Birebir aynısı yapmış.
    Aşırdığı elbise de tanınmamış birisinin olsa :).

    Bijouxbeat

    YanıtlaSil
  8. ah pelin ah...gene yarama parmak bastın..bak bi gün çok başarılı bi terzi olursam bütün müşterilerime senin reklamını yapayı hedefliyorum...sayende tek bi blogdan çokça şey öğrenebiliyorum.bu posttada görüyorm ki şan dediğiniz şey bu ülkede torpildir saygılarımı sunar hayal kurmaya devam ederim.. :)))

    YanıtlaSil
  9. alemsiniz ne diyim ben size :))

    şaka bir yana tablo gerçektn ülkemde pek bir vahim. sen yinede ümidini yitirme sakın. çalış çalış çalış !!

    YanıtlaSil
  10. yuh ya bu resmen hırsızlık!

    YanıtlaSil
  11. Pelin bu konuya bu kadar egilmeni hayranlikla takip ediyorum. Ama kendisine akademisyenim diyen koca koca adamlarin yuzlerce sayfa calip cirpip tez yazdigi ve bunu kendilerine yedirebildigi bir ulkede, ne yazik ki bu tur orneklere artik sasiramiyoruz bile. Kendilerine/isimlerine verdikleri zararin yanisira, bu tur kimseler modanin (veya sanatin veya bilimin, yani yaraticiligin) gelismesine de engel olarak oyunbozanlik yapiyorlar aslinda. Hani bazi defileleri yorumlarken "tema eksik" demissin ya, cok hakli olarak, iste bu (bana gore en temel) eksikligin sebeplerinden biri de temasal bir sureklilik olmayisi. Bu tur kopyacilar sayesinde de, ne karsilikli bir beslenme olabilir, ne de gelismek icin bir zorunluluk. Tek dilegimiz yaratici isimlerin bu diyalog/ rakip/ meslektas eksikligine aldirmadan yollarina devam edebilmeleri..

    YanıtlaSil
  12. Şans şekerim hatta çok ünlü bir iki ismi giydir haydi yürü ya kulum.Vakti zamanında Allah aşkına soruyorum Dilek Hanif'de çok mu yetenekliydi.Ben açıkçası DH ismini Hülya Avşarla duydum ve sonrası Allah DH'e yürü ya kulum dedi.Öncelikle HA sayesinde sonra da şansı yaver gitti, üzerine çalıştı, çok çalıştı ve yürüdü gitti.Eğer HA onunla kanka olmasaydı, hep ondan giyinmeseydi belki de DH'i kimse bu kadar çok yada çabuk tanımayacaktı.

    YanıtlaSil
  13. parası olanın şansı avrdır gerisi boş...

    YanıtlaSil
  14. gülbenin bu elbisesi tanju babacan değil mi ya hatta geçenlerde tv muhabbeti oldu o kolluk hep dümüş tanju çözüm bulmuş konserinde sırrınıda sölemedi ayrıa bu kadar ünlü ve kaliteli bir markanında birebir taklit edilmesi bariz salaklık millet defilelerini tv izlemek için saatler önesinden karşısına oturuyor :D senin gibi moda hafiyesindendemi çekinmiyorlar yaaa sevgiyle ilgiyle yazılarını takip ediyorum pelincimm

    YanıtlaSil
  15. civciv tuba benian facebook sayfasında tuba benian dır diye açıklama ve resim koymuş. başka bir elbise hakkında konuşuyor olmalılar.

    YanıtlaSil
  16. bir tasarımcı olarak yorum yazıyorum taklit olayı bizim eğitimizden kaynaklı sorun, burdan çözüme kavuşmalı,yurtdışında koleksiyon sıfırdan hazırlanmaya başlarken bizde bu çok satar mantığıyla yola çıkılıyor, yurtdışından alınan elbiseler üzerinde değişiklik yapılıp benzer kalitede kumaşlara dikilip satılıyor, türk tekstilcisi tasarımcılardan bunu istiyor ve bunu yapmayan işsiz kalıyo malasef,tasarım yapanlar içinse söylenen şey nerenden uydurdun bunu sen:(türk tekstilcileri başta eğitimli olmalı sadece amaçları daha çok satmak olmamalı,içimi döktüm sanırım:)vogue editörümüz bile taklit giyerse tasarım konuşmak mantıksızlık olur,avrupa ihracat bile yaptırmıyo artık türkiyeye sadece kendimizi kandırıyoruz...

    YanıtlaSil
  17. valla çok ilginç, yorumların hepsini okudum ve kalın deri lafını çok beğendim; o tez konusu da üzücü yani hocaların öğrencilerin tezlerini çaldığına dair bende bir sürü birşeyler duydum. gerçekten çok üzücü türkiye tekstil olarak yani en azından kumaş olarak çok iyi diyorlar ama o altyapıdan adam gibi orjinal bi kıyafet yapılmıyo, salaklığın dik alası

    YanıtlaSil
  18. türk modacıları emilio pucci'yi kimsenin bilmediğini ilk kendilerinin keşfettiğini sanıyorlar sanırım :)
    önce sagaza şimdi de tuba benian..

    YanıtlaSil
  19. Benim ifwden aklımda kalan esinlenilmiş eserlerde bunlar:)

    http://darkhighfashion.blogspot.com/2011/09/ifwnin-esinlenmeleri.html

    YanıtlaSil
  20. okudum :) cengiz abazoğlu'nunki tam bomba :) eline sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.