HAYDİ HEPİMİZ YARDIMA..

 


Ülkece yaşadıklarımız yetmezmiş gibi dün de bir başka acıyı yaşadık. İstanbul da beklenen depremi Van yaşadı. Hem de öyle böyle değil. 7.2 şiddetinde. Ve ardından gelen binlerce kayıp haberi. Televizyonda ki görüntüler insanın kanını donduracak cinsten.

Üstelik dün kızımın 2. yaşgünüydü. Mutlu olduğumuz bir günde böylesi acı bir haberi almak hepimizin keyfini kaçırdı. Suratlar düştü, eldeki pasta yenmez oldu.

Sanal alem çılgınlar gibi yardım peşinde. Saniye başı atılan destek anonsları kalbi en odun olan insanı bile harekete geçirecek güçte.

Eve geç saatlerde döndük. Biraz uyku ve sabah erken saatte kalkarak bir insan olarak üstüme düşen vazifeyi yapmaya koyuldum.

Önce SMSlerle gerekli parasal yardımımı yaptım.

Van 'da kışın ağır şartları kapıda. Hava iyice soğudu ve bugün yarın kar yağması bekleniyor. O yüzden kışlık kıyafetlerimi elden geçirdim. Gözüme kestirdiğim kazaklarımı, pelerinlerimi, eşimin kabanlarını, pantalonlarını, montlarını, Ayçoşumun eski kıyafetlerini, çizme ve botlarımı, bir koli Pınar organik sütleri, 10 paket bebek bezini ve yine 10 paket orkidi paketleyip Şişli Belediyesi 'ne gönderdim. Şirketten de litrelerce su gönderimi yapacağız.

Bu yazımı okuyup da hala en azından 1 yardım bile yapmamış biri varsa lütfen okumayı bıraksın ve vakit kaybetmeden yardım etmek için kendisine en uygun yolu seçsin. Bunun için sizlere tüm yardımları tek bir yerde toplayan YalnızDeğilsinVan sitesini tavsiye ederim.

Her belediye üstüne düşen vazifeyi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Ama benim tercihim Şişli Belediye'si oldu. Mustafa Sarıgül 'ün bu konularda ki hassasiyetine güvenim tam.

Birçok kurye şirketi gönderileriniz için para almıyor. Alan varsa da tivit aleminin baskısından bedavaya dönmüş durumdalar.

Bu yazım en azından bir kişinin bile yardım etmesini sağlamışsa ne mutlu bana !


Share


Yorumlar

  1. Ben de dünden beri uyumadim, yurtdisindan birseyler yapmaya calisiyoruz. Buraya gelip yaptigin insani cagriya bikbik fasistce söylemleriyle öteceklere simdiden önlem aliyorum. Eger yardim etmek istemiyor veya üzülmüyorsaniz bu kimsenin umrunda falan degil. Ama gelip buraya birseyler yapmaya calisan ve sizden farkli olarak insani duygulari ve zekasi olan insanlarin moralini bozmayin.
    Pelin sen en dogal olani yaptin biliyorum, tesekkür beklemeden ama ben yine de tesekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. rica ederim ne demek. mümkün olsada daha fazlasını yapabilsem. bundan sonrasını şirket vasıtasıyla yapacağız. en çok suya ihtiyaç var. o yüzden su en önemli ihtiyaç. birçok su firması dün geceden beri gönderim yapmaya başladı. bunları yapacak zamanı olmayanlara ise en basit yol SMS yardımı. akut ve kızılaya yazdığım sitede göreceğiniz numaralarla yardım edebilirsiniz.
    Allah sanki birlik olmamızı sınar gibi arka arkaya veriyor acılarımızı. Allahım geride kalanlara dayanma dirayeti versin :(

    YanıtlaSil
  3. Nedir bu güzel ülkemin çektikleri. On gündür acı üstüne acı. Günlerdir uyku uyuyamıyorum. Allah oradaki vatandaşlarımızın yardımcısı olsun. Lütfen kimse desteğini esirgemesin. Yarın aynısını bizde yaşayabiliriz.

    YanıtlaSil
  4. Şirketimiz Şişli Belediyesi'ne çok yakın. Öğle arasında önce Astoria'daki Migras'a, sonra belediyeye gittim. Gördüğüm manzara tüylerimi diken diken etti: Migros raflarında bebek bezi, battaniye kalmamış. AVM'den çıkan herkesin elleri poşet dolu. Herkes belediyeye koşturuyor. Yardımlar tavana dek yığılmış. İçeride muazzam bir organizasyon... Tırlar dolup taşmış.
    Sosyal medyadaki insanlıkdışı yorumların hiçbiri içinizi karartmasın. Bizim insanımızın altın kalbi yerli yerinde duruyor.

    YanıtlaSil
  5. bizde amerikada boston university ogrencileri olarak yardim amacli para topluyoruz, topladigimz parayi yatirabilicegimiz bir banka hesabi biliyormusunuz?

    YanıtlaSil
  6. birde amerika 'da yaşayanlar için : Text "GIVE TURKEY" to 80088. Donate by US Mobile Phone.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.